In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
_Hania wrote:No ja właśnie mialam miec miedzy 12-13, ale zadzwonili, że muszą przesunąć na rano. To chyba się miniemy, chociaż nie wiem jak wygląda transfer i ile trwa? Sam transfer pewnie krótko ale potem się leży?
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mi zrobią! A Wam robili usg przed transferem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 13:15
_Hania lubi tę wiadomość
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
nick nieaktualnybz10 wrote:Dziewczyny niektóre z was maja w podpisie ze są homozygotą, czy taki wynik się otrzymuje po wykonaniu badania kariotypu czy jakiegoś innego badania?
-
_Hania wrote:I jak pierwsze chwile w ciazy? Jak bylo?
No teraz jest super Jeszcze w to nie wierzę. I nawet trafiło że robiła mi moja pani Doktor. Ale ciężko było znaleźć moja macice i troszkę to trwałoWiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
_Hania wrote:No ja właśnie mialam miec miedzy 12-13, ale zadzwonili, że muszą przesunąć na rano. To chyba się miniemy, chociaż nie wiem jak wygląda transfer i ile trwa? Sam transfer pewnie krótko ale potem się leży?
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mi zrobią! A Wam robili usg przed transferem? -
aprill wrote:Transfer lacznie ze sprawdzeniem Twoich danych (pamietaj o dowodzie osob.) trwa kilka minut. Bezposrednio po transferze lezysz 10 minut, idziesz na siku i na pozabiegowej lezysz jeszcze ze 20 minut. To wszystko, nie ma wizyty ani przed ani po transferze. Takze raczej sie nie spotkamy i pamietaj o pelnym pecherzu
Dzięki za informację. A on musi być tak pełny pełny? Boje sie o to e nie wytrzymam
To pewnie się miniemy, ale bede trzymac kciuki i myslec o Tobie
A powiedz mi, przy świezym transferze, dawali Ci znać co z zarodkami, jaka klasa itp? Ja nic nie wiem od momentu zapłodnienia, ale mówili, ze nie będą dzwonić jak nic złego się nie wydarzy.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Dzięki za informację. A on musi być tak pełny pełny? Boje sie o to e nie wytrzymam
A powiedz mi, przy świezym transferze, dawali Ci znać co z zarodkami, jaka klasa itp? Ja nic nie wiem od momentu zapłodnienia, ale mówili, ze nie będą dzwonić jak nic złego się nie wydarzy.
Hania, no to chyba cała Twoja szóstka rozwija się ładnie! super! -
bz10 wrote:Dziewczyny niektóre z was maja w podpisie ze są homozygotą, czy taki wynik się otrzymuje po wykonaniu badania kariotypu czy jakiegoś innego badania?
bz10 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
elfi wrote:Hania, no to chyba cała Twoja szóstka rozwija się ładnie! super!
Tego niewiadomo, na pewno jest chociaz 1, skoro nie dzwonią. Mieli zadzwonić tylko jak żaden nie dotrwa. Przed moimi kropkami ostatnia doba! Już mniej niż 24 helfi lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Tego niewiadomo, na pewno jest chociaz 1, skoro nie dzwonią. Mieli zadzwonić tylko jak żaden nie dotrwa. Przed moimi kropkami ostatnia doba! Już mniej niż 24 h
Aha. Myślałam, że będą dzwonić jak nawet z jednym coś pójdzie nie tak.
To już niedługo, zazdroszczę ja dopiero w piątek zacznę stymulację. Lecę dziś na siłownię, bo nie wiadomo, czy w trakcie stymulacji będę na siłach (a może to w ogóle nie jest wtedy wskazane? Muszę zapytać lekarza). Strasznie mi się dłuży, ale trzeba zaciskać zęby
A chodzisz do pracy teraz czy jesteś na zwolnieniu?
-
_Hania wrote:Może boleć żołądek. Mnie bolała przepona, i dr mówiła, że trzeba monitorować czy to nie hiperstymulacja bo ona objawia się właśnie bolem nadbrzusza, a nie samych jajników. Sprawdzają potem w USG czy nie masz płynu w brzuchu, przeponie itp jak objawy nie ustępują.
A co jadłaś/
Ja sobie pozwoliłam na wielki fast food po punkcji i prawie nie przespalam nocy, tak mnie wszystko bolało, myślałam, że to hiperka ale teraz jest lepiej, chociaż i tak ją podejrzewam.
Najlepiej pij duuużo wody (3 l dziennie), patrz czy nie masz mdłości, bardzo wzdętego brzucha, problemów w WC, bo jak tak to lepiej zmonitorować i dmuchać na zimne.
A jaki mialaś Estradiol przy tylu komórkach?Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
elfi wrote:Aha. Myślałam, że będą dzwonić jak nawet z jednym coś pójdzie nie tak.
To już niedługo, zazdroszczę ja dopiero w piątek zacznę stymulację. Lecę dziś na siłownię, bo nie wiadomo, czy w trakcie stymulacji będę na siłach (a może to w ogóle nie jest wtedy wskazane? Muszę zapytać lekarza). Strasznie mi się dłuży, ale trzeba zaciskać zęby
A chodzisz do pracy teraz czy jesteś na zwolnieniu?
Teraz pracuje w domu. Jutro mam wolne. W piatek powinnam isc ale moze zadzwonie ze heszcze 1 dzien porzebuje. Nie wiem czy brac zwolnienie od pon, nie chce za bardzo tak stawiac sprawy.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Kasiak621 wrote:Mi pobrali laczbie 26, z czego 14 do zaplodnienia poszlo, wlasnie staralam sie jesc lekko zjadlam wczoraj rybe ale popilam ja lampka wina wiec moze I tez przez to, estradiol badalam 3 dni przed pynkcja I mialam 1899, umowie sie odrazu po powrocie do polski do dr zeby mnie zobaczyl, narazie tylko bol zoladka doskwiera najmocniej I troche podbrzusE
A to ładny, ja miałam duuużo wyższy przy 10 komórkach. Na razie nie ma co panikować, ale na pewno się obserwuj :*syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Dzięki za informację. A on musi być tak pełny pełny? Boje sie o to e nie wytrzymam
A powiedz mi, przy świezym transferze, dawali Ci znać co z zarodkami, jaka klasa itp? Ja nic nie wiem od momentu zapłodnienia, ale mówili, ze nie będą dzwonić jak nic złego się nie wydarzy.
Kochana dopytuj jutro o jakosc twoich zarodkow bo mi to nic nie powiedzieli. Do mnie zadzwonili na drugi dzien po punkcji ze dwa nie przetrwaly i zostaly dwa. I juz do transferu cisza. A w dniu transferu tez zero informacji... -
evkill wrote:Można zrobić badanie w kierunku mutacji Mthfr, koszt około 300 zł, na wynik chyba 3 tygodnie czekałam. Ta mutacje ma 40 %spoleczenstwa.
Faktycznie mutacje MTHFR ma większość społeczeństwa i wystarczy przyjmować metylowabr formy kwasu foliowego, ale nie tylko MTHFR mogą byc hetero/homozygotyczne. Oprócz MTHFR bada sie również m.in. Czynnik V Leiden, V2, PAI-1 które moga mówić o trombofilii.
Ja jestem przykładem bo mam mutacje genu V2, MTHFR i PAI-1 4G ale tylko ta ostatnia jest homozygotyczna.bz10 lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
aprill wrote:No ja mialam nie do konca pelny, pilam duzo wody ale wszystko mi sie zatrzymywalo w zoladku i mialam pelny zoladek a nie pecherz polozna poczatkowo miala problem zeby zobaczyc cos na usg wiec jutro zamierzam miec bardziej pelny tez sie boje ze kiepsko bedzie wytrzymac ale damy rade
Kochana dopytuj jutro o jakosc twoich zarodkow bo mi to nic nie powiedzieli. Do mnie zadzwonili na drugi dzien po punkcji ze dwa nie przetrwaly i zostaly dwa. I juz do transferu cisza. A w dniu transferu tez zero informacji...
Do mnie zadzwonili dzien po punkcji, ze 6 się zapłodniło i że będą dzwonić tylko w wypadku, gdy transfer miałby być odwołany z powodu braku zarodków.
Myślę, że jak jakieś nie dotrwały, to mi nie dali znać, ale widocznie jeszcze jakieś są.
A rozumiem, że transfer mrozaczka nie jest refundowany? Czy są koszty poza tym transferem z cennika?
I co Aprill robisz ze zwolnieniem, bierzesz z kliniki/
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Do mnie zadzwonili dzien po punkcji, ze 6 się zapłodniło i że będą dzwonić tylko w wypadku, gdy transfer miałby być odwołany z powodu braku zarodków.
Myślę, że jak jakieś nie dotrwały, to mi nie dali znać, ale widocznie jeszcze jakieś są.
A rozumiem, że transfer mrozaczka nie jest refundowany? Czy są koszty poza tym transferem z cennika?
I co Aprill robisz ze zwolnieniem, bierzesz z kliniki/Lipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
Kasiak621 wrote:U nas w Invimedzie Crio w promocji jedyne 1200 zl
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
W Pakiecie zostan rodziecem jest cena 1200 zl taka kwote tez potwierdzily w rejestracji hajo koszty criotransferu, wiec rozmrazanie powinno byc w cenie
Evitaz nawt nie strasz:) a w jkaim miescie w invimedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 14:19
Lipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
We Wrocławiu . Ja po trzech latach wróciłam po mrozaczki , wiec nie miałam pakietu.
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️