In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
_Hania wrote:Po tramsferze masz przyjść dopiero 4-5 tyg? W sumie miałaś crio, bo przy stymulownym (sztucznym) trzeba trzymać rękę na pulsie pod kątem chociażby hormonów, żeby dobrze dostroić organizm.
Ja to chyba za panikara jestem, żeby tyle czekać, a myślę, że akurat taki dystans dla kropka to dobrze robiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 07:15
-
Kochane czy jak pojade do kliniki to udziela mi odrazu informacji ile zarodkow jest obecnie, wiem ze zaplodnili 14 pabi dr miala dac znac wczoraj jak sie rozwijaja ale cisza oczywiscie jak dzwonilam do poloznej to mowi ze tylko embriolog ma dostep I by. Tu madry ja jestem w niemczech I nic nie moge poradzic chcialsm M podeslac zeby cos zapytal.
Czy po punkcji bolal was zoladek?? Ja nie wiem czycos zjadlam czy to bormalny ovjaw po zabieguLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Dziewczyny, no więc na wariata ale zdążyłam pobrać krew. W Się nie wyniki jutro, albo dziś po 20. Co nie zmienia faktu, że pewnie od jakiejś godziny będę co chwila sprawdzać. Teraz dopiero jest stres. Aż mnie brzuch boli. Mazvtez w nerwach...chciał czekać do 10 dnia tak jak mówił lekarz, ale....ja już nie wytrzymałam. Jak wyjdzie 0,1 to i tak nie było co czekać do 10 dnia. Wszystko będzie wiadomo. Trzymajcie proszę kciuki. Milego dnia dla Was wszystkich
WIK, Ania86.. lubią tę wiadomość
Dorka81 -
Dorka81 wrote:Dziewczyny, no więc na wariata ale zdążyłam pobrać krew. W Się nie wyniki jutro, albo dziś po 20. Co nie zmienia faktu, że pewnie od jakiejś godziny będę co chwila sprawdzać. Teraz dopiero jest stres. Aż mnie brzuch boli. Mazvtez w nerwach...chciał czekać do 10 dnia tak jak mówił lekarz, ale....ja już nie wytrzymałam. Jak wyjdzie 0,1 to i tak nie było co czekać do 10 dnia. Wszystko będzie wiadomo. Trzymajcie proszę kciuki. Milego dnia dla Was wszystkich
Trzymamm mocno kciukasy!!!!Dorka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna9292 wrote:Podczytuje. Byłam wczoraj na USG, widać prawidłowy pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk zoltkowy, czyli nie poronilam. Ale nie widać jeszcze zarodka, albo wcale go nie będzie widać i ciaza się nie rozwinie. Nie plamie już. Z uwagi na betę, której przyrost w 16 dpt jakby zwolnił (wtedy było plamienie) lekarz daje 50/50 szans. Za tydzień kolejne USG.
-
Dorka81 wrote:Dziewczyny, no więc na wariata ale zdążyłam pobrać krew. W Się nie wyniki jutro, albo dziś po 20. Co nie zmienia faktu, że pewnie od jakiejś godziny będę co chwila sprawdzać. Teraz dopiero jest stres. Aż mnie brzuch boli. Mazvtez w nerwach...chciał czekać do 10 dnia tak jak mówił lekarz, ale....ja już nie wytrzymałam. Jak wyjdzie 0,1 to i tak nie było co czekać do 10 dnia. Wszystko będzie wiadomo. Trzymajcie proszę kciuki. Milego dnia dla Was wszystkich
Włącz pozytywne myślenie !Dorka81 lubi tę wiadomość
palyna -
Dorka91 gleboki oddech i dasz rade! Trzymam mocno kciuki !!!!
Dorka81 lubi tę wiadomość
rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
30.07.2019 - poród SN, dziewczynka
18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2
18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
24.08.2023 - bHCG- 63,90
28.08.2023 - bHCG - 571,00 -
Trzymam kciuki dziewczyny
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
Dorka81 wrote:Dziewczyny, no więc na wariata ale zdążyłam pobrać krew. W Się nie wyniki jutro, albo dziś po 20. Co nie zmienia faktu, że pewnie od jakiejś godziny będę co chwila sprawdzać. Teraz dopiero jest stres. Aż mnie brzuch boli. Mazvtez w nerwach...chciał czekać do 10 dnia tak jak mówił lekarz, ale....ja już nie wytrzymałam. Jak wyjdzie 0,1 to i tak nie było co czekać do 10 dnia. Wszystko będzie wiadomo. Trzymajcie proszę kciuki. Milego dnia dla Was wszystkichstarania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
aprill wrote:Po udanym transferze swiezym wizyta dopiero minimum 4 tygodnie po, tak mowil nasz dr. W miedzyczasie nic sie nie dzieje, nie bada itd.
Ale mi chodzi o betę. Że od transferu chyba jeszcze monitoruje się betę czy jest ciąża, czy przyrasta. Bo Evitaz też napisała, że beta w 11 dniu wiec spoko, ale ja zrozumiałam, ze robią ci transfer i wracasz za 4 tygi. Mi mówili, że mam monitorowac progesteron bo będą regulować leki, bo to cykl sztuczny a potem bHCG w 9dpt.
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Kasiak621 wrote:Kochane czy jak pojade do kliniki to udziela mi odrazu informacji ile zarodkow jest obecnie, wiem ze zaplodnili 14 pabi dr miala dac znac wczoraj jak sie rozwijaja ale cisza oczywiscie jak dzwonilam do poloznej to mowi ze tylko embriolog ma dostep I by. Tu madry ja jestem w niemczech I nic nie moge poradzic chcialsm M podeslac zeby cos zapytal.
Czy po punkcji bolal was zoladek?? Ja nie wiem czycos zjadlam czy to bormalny ovjaw po zabiegu
Może boleć żołądek. Mnie bolała przepona, i dr mówiła, że trzeba monitorować czy to nie hiperstymulacja bo ona objawia się właśnie bolem nadbrzusza, a nie samych jajników. Sprawdzają potem w USG czy nie masz płynu w brzuchu, przeponie itp jak objawy nie ustępują.
A co jadłaś/
Ja sobie pozwoliłam na wielki fast food po punkcji i prawie nie przespalam nocy, tak mnie wszystko bolało, myślałam, że to hiperka ale teraz jest lepiej, chociaż i tak ją podejrzewam.
Najlepiej pij duuużo wody (3 l dziennie), patrz czy nie masz mdłości, bardzo wzdętego brzucha, problemów w WC, bo jak tak to lepiej zmonitorować i dmuchać na zimne.
A jaki mialaś Estradiol przy tylu komórkach?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Dorka81 wrote:Wiem wiem, ale jak ma coś wyjść to wyjdzie. I tak wytrzymałam 8 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:47
starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
Dorka kcuiki zaciśnięte! Mam dobre przeczucia, miałaś mało zarodków ale za to takie siłacze, że musi być dobrze Będziesz też dla nas kolejnym świadectwem, że każdej z nas sie uda i nie wolno tracic wiary!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Dorka kcuiki zaciśnięte! Mam dobre przeczucia, miałaś mało zarodków ale za to takie siłacze, że musi być dobrze Będziesz też dla nas kolejnym świadectwem, że każdej z nas sie uda i nie wolno tracic wiary!
_Hania lubi tę wiadomość
Dorka81 -
_Hania wrote:Ale mi chodzi o betę. Że od transferu chyba jeszcze monitoruje się betę czy jest ciąża, czy przyrasta. Bo Evitaz też napisała, że beta w 11 dniu wiec spoko, ale ja zrozumiałam, ze robią ci transfer i wracasz za 4 tygi. Mi mówili, że mam monitorowac progesteron bo będą regulować leki, bo to cykl sztuczny a potem bHCG w 9dpt.
A mi progesteronu w cyklu stymulowanym nie kazali monitorowac, tylko beta w 9dpt... Ciekawe od czego to zalezy -
aprill wrote:A ok, to ja inaczej zrozumialam.
A mi progesteronu w cyklu stymulowanym nie kazali monitorowac, tylko beta w 9dpt... Ciekawe od czego to zalezyDorka81