In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuterka wrote:Jestem po wizycie. Dziękuję Wam, że doradziłyście mi udać się do lekarza, bo nie wygląda to dobrze. Niestety to totalna hiperka jajniki oba mają po 10cm, wody sporo. Dostałam Neoparin i Dostinex 1x1 przez 8 dni. Jeżeli nie będzie poprawy do 3 dni lub się pogorszy to mam natychmiast jechać do szpitala. Niepotrzebnie się tyle dni męczyłam bez leków.. Czuję się fatalnie, źle mi się oddycha. Nie życzę tego nikomu. Dziewczyny bądźcie czujne na to cholerstwo.
Dobrze ze zreagowałaś. Ja takiej nie miałam, ale w formie lekkiej (ból około przepony, jajników, wzdęcie, trochę płynu) i mi bardzo pomogła woda, 3 litry dziennie, jadłam sporo białka, piłam odżywkę i dostinex i do transferu jak ręką odjął, ale ból jajników został, co po punkcji nawet bez hiperki częstwo występuje.
Kilka dni i wrócisz do zdrowia, dobrze, że pojechałaś!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Nuterka wrote:Jestem po wizycie. Dziękuję Wam, że doradziłyście mi udać się do lekarza, bo nie wygląda to dobrze. Niestety to totalna hiperka jajniki oba mają po 10cm, wody sporo. Dostałam Neoparin i Dostinex 1x1 przez 8 dni. Jeżeli nie będzie poprawy do 3 dni lub się pogorszy to mam natychmiast jechać do szpitala. Niepotrzebnie się tyle dni męczyłam bez leków.. Czuję się fatalnie, źle mi się oddycha. Nie życzę tego nikomu. Dziewczyny bądźcie czujne na to cholerstwo.
Nuterka lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dorka81 -
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak621 wrote:Ja pisalam mojej dr ze wlasnie gorzrj mi sie oddycha I strasznie mnie zoladek boli to konpletnie zbagatelizowala objawy, w poniedzialek bede w klinice to sila chyba do niej wejde:) zeby mnie zobaczyla, kochana wypoczywaj
No trudnosci w oddychaniu to juz powazny objaw. Płyn może pojawić się koło przepony, nie mówiąc o opłucnej itp.
Oczywiście może być też po porstu duskomfort na przepomnie od wzdęcia, które powoduje też progesteorn, ale ja bym nie bagatelizowała, żeby nie było za późno...
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Dorka81 wrote:Dziewczyny, na 100 % o tym myslałyscie...imię dla dziewczynki lub chłopca. U mnie Zuzia albo Jasiek
Ja to już tyle razy myślałam, ze jestem w ciąży, że od razu wymyślałam, a za każdym razem ostatecznie inne Teraz miałabym problem z imieniem dla chłopca. Dla dziewczynek dużo mi się podoba. Mam dużą rodzine i trudno nie powtórzyć fajnego imienia, a chciałabym jakies oryginalnesyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Dorka81 wrote:Dziewczyny, na 100 % o tym myslałyscie...imię dla dziewczynki lub chłopca. U mnie Zuzia albo Jasiek
Dorka81 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Dorka81 wrote:Asiulka84 obyś mogła wykorzystać wszystkie 3 imiona
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Dorka81 wrote:Dziewczyny, ja dziś rozmawiałam z lekarzem odnośnie crio i zalecił przynajmniej miesiąc odpoczynku po nieudanej próbie. Także, nie wiem kiedy będę probowac, bo Swięta, Sylwester itd. A już się nastawiam na podejscie od razu.
To akurat masz czas żeby wrócić do ćwiczeń jeśli chcesz
-
Asiulka84 wrote:Oj kochana kiedys tak marzylam o blizniakach plus jeden a teraz to bede mega szczesliwa jak bede miala jedno zdrowe bobo :)zobaczymy co los przyniesie. A jak twoja decyzja robisz przerwe tak jak lekarz zalecil to w sumie jeden miesiac wiec moze warto zregenerować organizmDorka81
-
Dorka 81 ja bym zaufała lekarzowi na Twoim miejscu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 20:30
Dorka81 lubi tę wiadomość
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
kahanka wrote:Dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo i u mnie pewnie będzie IVF konieczne. W tym roku jeszcze jedna próba IUI, a po Nowym Roku pewnie start przygotowań do IVF. W związku z tym mam pytanie, bo początkiem lutego kończę 35 lat i zastanawiam się jaki to ma wpływ na procedurę, bo kojarzę, że jakiś ma.
Kahanka ja nie wiem jak w Polsce, ale w Holandii oficjalne statystki podaja, że 50% kobiet poniezej 38 roku zycia pezy trzech procedurach ivf zajdzie w ciaze, powyzej tego wieku statystyki spadaja.———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
elfi wrote:Martyna to piąteczka bo ja dziś też zaczęłam stymulację wczoraj mi dr powiedział że punkcja będzie 3-6 grudnia
elfi lubi tę wiadomość
5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
badania z krwi wszystkie ok
krótki protokół od razu INVITRO -
elfi wrote:Martyna to piąteczka bo ja dziś też zaczęłam stymulację wczoraj mi dr powiedział że punkcja będzie 3-6 grudnia5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
badania z krwi wszystkie ok
krótki protokół od razu INVITRO