In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
alca wrote:Ja tez miałam zalecenie, żeby przyjść na pierwszy monitoring w 12 dc. Tego dnia miałam usg i badanie krwi. Lekarz mówił, że może być potrzebna jeszcze jedna wizyta - zależało to od wyników, kontaktował się ze mną telefonicznie i mówił co dalej. Ja akurat 12 dc miałam zaraz przed owulacją, więc od razu dostawałam info o lekach i terminie transferu (recepty miałam wypisywane profilaktycznie na wizycie).Dorka81
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorka81 wrote:Albo w ogóle, która będzie w grudniu miała transfer?
Ja jeśli wszystko pójdzie z planem stymulacja od dziś, punkcja w pierwszym tygodniu grudniaDorka81 lubi tę wiadomość
-
IGA wrote:Niekiedy bardzo malo wchodze w tygodniu. Musialo mi to uciec. Czy dziewczyny jeszcze kogos ominelam?
Ja poproszę o dopisanie do listy:
37 lat; pierwsze podejście; Gyncentrum.
Jutro kończę ovulastan i od najbliższego cyklu czyli jakos od przyszlego tygodnia zaczynam stymulacje po 75j Gonalu i Menopuru....
[/url] -
IGA, mnie można wkleić w listę listopadową
aprill – FERTIMEDICA – 32 – 1 – krótki PICSI - 22.11 kriotransfer blastocysty 4.2.2 - test 01.12 -
Berbeć wrote:No właśnie nie wiem. Dziś robilam progesteron i estradiol i czekam na wyniki, wyśle doktorce i bede cos wiecej wiedzieć. A TyDorka81
-
elfi wrote:Ja jeśli wszystko pójdzie z planem stymulacja od dziś, punkcja w pierwszym tygodniu grudnia
elfi lubi tę wiadomość
Dorka81 -
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla wszystkich nowych Mamusiek❤
Dziewczyny chyba zamykam listopadowa listę. W końcu się doczekałam- transfer 29.11 o 11.00. Nie jestem za bardzo podekscytowana, bo moja dr ciągle mnie dolowala, że za pierwszym razem to prawdopodobnie się nie uda itp ..No ale ciągle wierzę, że będzie dobrze.
Iga, popraw mnie na 1 stronie
Berbeć, Dorka81, Alicjaa92, Asiulka84, WIK, Xkali lubią tę wiadomość
31 lat
3 lata starań
PCOS + niedoczyność tarczycy
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Start - nOvum Warszawa - 06.2018r
Stymulacja - 13.09.2018r
Punkcja - 24.09.2018r (18 komórek- 16 dojrzałych)
Z 6 zapłodnionych komorek - 5 wykazuje poprawne cechy zapłodnienia.
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Crio - 29 Listopad 2018 r
Test - 6 Grudzień !!! + !!! (7 dpt)
Bhcg - 11 dpt - 10 Grudzień - 199,30mlU/ml
Bhcg - 13 dpt - 12 Grudzień - 372,70mlU/ml -
nick nieaktualnyxCatherinex wrote:Gratulacje dla wszystkich nowych Mamusiek❤
Dziewczyny chyba zamykam listopadowa listę. W końcu się doczekałam- transfer 29.11 o 11.00. Nie jestem za bardzo podekscytowana, bo moja dr ciągle mnie dolowala, że za pierwszym razem to prawdopodobnie się nie uda itp ..No ale ciągle wierzę, że będzie dobrze.
Iga, popraw mnie na 1 stroniexCatherinex lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyxCatherinex wrote:Gratulacje dla wszystkich nowych Mamusiek❤
Iga, popraw mnie na 1 stronie
Myśl pozytywnie ze się uda !!! ja na dana chwile mam pozytywna betę a to był mój pierwszy transferWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 15:28
xCatherinex lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Zobacz wątek statystyki ilu dzuewczynom udalo sie za pierwszym razem
W ogóle..do dziewczyn po crio mam pytanie. Dostałam tylko Lutinus 100 mg 3x1 i Luteine 50 mg 3x2 od niedzieli i kontynuuję Estrofem 2mg 3x1.. nic więcej. To nie za mało? Czytałam, że dziewczyny przed transferami biorą jeszcze Acard, Encorton i coś tam jeszcze oprócz Luteiny..I tak się zastanawiam daleczgo..?
31 lat
3 lata starań
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Stymulacja - 13.09.2018r
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
nick nieaktualnyxCatherinex wrote:Wiem Kochana , mimo wszystko gdy słyszysz co wizytę, żeby się w ogóle nie nastawić na sukces.. To zaczynasz wierzyć, że może mieć rację. Podjęłam decyzję i jeśli się nie uda to zmieniam panią dr.. Z wielu przyczyn (pisałam już kiedys).
W ogóle..do dziewczyn po crio mam pytanie. Dostałam tylko Lutinus 100 mg 3x1 i Luteine 50 mg 3x2 od niedzieli i kontynuuję Estrofem 2mg 3x1.. nic więcej. To nie za mało? Czytałam, że dziewczyny przed transferami biorą jeszcze Acard, Encorton i coś tam jeszcze oprócz Luteiny..I tak się zastanawiam daleczgo..?xCatherinex lubi tę wiadomość
-
Alicjaa92 wrote:Myśl pozytywnie ze się uda !!! ja na dana chwile mam pozytywna betę a to był mój pierwszy transfer
31 lat
3 lata starań
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Stymulacja - 13.09.2018r
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Berbeć wrote:Trzeba mieć z tylu glowy, ze moze sie nie udać bo to takie na dwoje babka wrożyla, ale nie jest też tak, ze za pierwszym razem sie nie zachodzi. Osobiście "uzbieralam" przynajmniej kilka dZiewczyn, które zaszly za 1. Nie wiem czy to przypadek byl, ze takie akurat dzuewczyny sie odezwały, no ale to sa fakty
31 lat
3 lata starań
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Stymulacja - 13.09.2018r
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
xCatherinex wrote:Wiem Kochana , mimo wszystko gdy słyszysz co wizytę, żeby się w ogóle nie nastawić na sukces.. To zaczynasz wierzyć, że może mieć rację. Podjęłam decyzję i jeśli się nie uda to zmieniam panią dr.. Z wielu przyczyn (pisałam już kiedys).
W ogóle..do dziewczyn po crio mam pytanie. Dostałam tylko Lutinus 100 mg 3x1 i Luteine 50 mg 3x2 od niedzieli i kontynuuję Estrofem 2mg 3x1.. nic więcej. To nie za mało? Czytałam, że dziewczyny przed transferami biorą jeszcze Acard, Encorton i coś tam jeszcze oprócz Luteiny..I tak się zastanawiam daleczgo..?
Wiem że w Novum jeszcze kilka lat temu stosowali Encorton standardowo ale teraz już chyba tego nie robią."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
IGA wrote:Ups. To musze sie wrocic o pare stron wczesniej w takim razie sorki. W wolnej chwili to odnajde ha ha I sie poprawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 16:00
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️