X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro- start listopad
Odpowiedz

In vitro- start listopad

Oceń ten wątek:
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy taz czekam z utesknieniem na Poniedzialek, nikt nam oczywiscie nic nie pow czy cokolwiek do 5 doby z zarodkow nam zostalo jutro wizyta u embriologa chyba zawalu w tej klinice dostane, czy jakies mrozaki mamy

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Taka jestem szalona i teraz mam za swoje. Przyszedł weekend i bakterie które pięknie w szkole złapałam dały o sobie znać,taka jestem mądra.
    Oj kochana. Dosyćx ze roboty nie malo i stresu to jeszcze dZieciaki z chorobskami. A pamiętaj nikt Ci orderu nie da.

• alca Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z KD? Może mi któraś wyjaśnić jak to wygląda?

4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny jakie plany na przyszly tydzień, kto ma punkcje, transfer albo betę pochwalcie się

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Pierwszy taz czekam z utesknieniem na Poniedzialek, nikt nam oczywiscie nic nie pow czy cokolwiek do 5 doby z zarodkow nam zostalo jutro wizyta u embriologa chyba zawalu w tej klinice dostane, czy jakies mrozaki mamy
    Trzymam kciuki.
    Mnie tak bolal brzuch po punkcji, ze nawet nie myślałam o zarodkach, ale jak sie dowiedziałam, ze mamy to sie poeyczalam. Jest to wszystko bardzo stresujące

• Alicha Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! weszłam na wątek po krótkiej przerwie. Milo mi, że zostałam ujęta w liście :) Strasznie dużo postów w krótkim czasie ;) nie da sie nawet tego nadrobić ale za wszystkie babeczki trzymam mocno kciuki!
    04.12 mam pierwsza wizytę, stawiam, że najpierw skierowania na badania itd.. nie wiem czy w tym czasie w ogóle mi się wszytsko nie rozregulowało (tsh, prolaktyna itd). Mam nadzieję, ze nie ;)

Planuje zaczynać po sylwestrze ale obawiam sie trochę tego okresu zimowego. W zeszłym roku mieliśmy zaplanowane IUI na styczeń ale oboje byliśmy na antybotyku. Jakie macie doswiadczenia z chorobami/ przeziębieniem i grypą w trakcie stymulacji? Widzę, że pojawiły się tu wpisy z tym tematem ale czy któraś miała tak, że lekarz odracza stymulację ze względu na np. katar? i ogólne osłabienie? Jak to jest?

Pozdrawiam !

• aprill Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Jak tam dziewczyny jakie plany na przyszly tydzień, kto ma punkcje, transfer albo betę pochwalcie się
    Ja robię betę w sobotę...

Berbeć lubi tę wiadomość

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Asiac93 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:

Ja mam betę zrobić w piątek ale mam takie bóle okresowe że raczej beta nie będzie potrzebna :(

Wiek 25 lat
    Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
    AMH 9,96
    Początek stymulacji 29.10.2108
    Punkcja 16.11.2018
    Transfer 21.11. 2018
    13.12.2018 jest ❤

f2wlpiqv85x7q55i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicha wrote:
    Cześć dziewczyny! weszłam na wątek po krótkiej przerwie. Milo mi, że zostałam ujęta w liście :) Strasznie dużo postów w krótkim czasie ;) nie da sie nawet tego nadrobić ale za wszystkie babeczki trzymam mocno kciuki!
    04.12 mam pierwsza wizytę, stawiam, że najpierw skierowania na badania itd.. nie wiem czy w tym czasie w ogóle mi się wszytsko nie rozregulowało (tsh, prolaktyna itd). Mam nadzieję, ze nie ;)

Planuje zaczynać po sylwestrze ale obawiam sie trochę tego okresu zimowego. W zeszłym roku mieliśmy zaplanowane IUI na styczeń ale oboje byliśmy na antybotyku. Jakie macie doswiadczenia z chorobami/ przeziębieniem i grypą w trakcie stymulacji? Widzę, że pojawiły się tu wpisy z tym tematem ale czy któraś miała tak, że lekarz odracza stymulację ze względu na np. katar? i ogólne osłabienie? Jak to jest?

Pozdrawiam !

Hej, ze względu na katar czy małe przeziębienie to raczej nie. Jednej dziewczynie odwolali, ale wyszly jej jakies bakterie w wymazie z.gardla i.ogólnie mega przeziebiona byla.
    Edit. Lato ponoć gorszym okresem dla stymulacji jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 16:06

Alicha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiac93 wrote:
    Ja mam betę zrobić w piątek ale mam takie bóle okresowe że raczej beta nie będzie potrzebna :(
    A kiedy przypada termin @?
    Mam.nadzieję, ze jednak sie mylisz ;)

• Asiac93 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A kiedy przypada termin @?
    Mam.nadzieję, ze jednak sie mylisz ;)
    Termin @ przypada w czwartek, ale po tylu lekach stymulacji to różnie może być. Bardzo chciałabym się mylić.

Wiek 25 lat
    AMH 9,96
    Punkcja 16.11.2018
    Transfer 21.11. 2018
    13.12.2018 jest ❤

f2wlpiqv85x7q55i.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja beta też w sobotę, jak nie złamię się wcześniej.
    Asiac93 też mam bóle jak na @ i też mnie to przeraża, ale zobaczymy. Już nic nie zrobisz, możesz tylko czekać, mieć nadzieję i nie stresować się :)

A dziewczyny macie leków, ja na stymulowanym cyklu i mam tylko Lutinus...

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • palyna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiac93 wrote:
    Termin @ przypada w czwartek, ale po tylu lekach stymulacji to różnie może być. Bardzo chciałabym się mylić.
    Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?
    Bole okresowe to chyba dobry znak... bynajmniej u wiekszosci dziewczyn ktore okazalo sie ze sa w ciazy :)
    U mnie z kolei na odwrot , ja to tylko czuje klucie w jajnikach na zmiane... a żadnych bóli związanych z okresem...

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?
    Bole okresowe to chyba dobry znak... bynajmniej u wiekszosci dziewczyn ktore okazalo sie ze sa w ciazy :)
    U mnie z kolei na odwrot , ja to tylko czuje klucie w jajnikach na zmiane... a żadnych bóli związanych z okresem...
    Dziewczyny dostają normalnie okres takze jest to możliwe, chociaż oczywiście życzę koleżance, żeby nie dostala. A co do boli ala okresowych to prawda, ze na początku po transferze takie ponoć są i sa dobrym znakiem ;)

• alca Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:

Akurat z tym to róznie bywa, ja przy pierwszym transferze dostałam @ dopiero po odstawieniu leków, a przy drugim w dniu bety, ciągle jeszcze będąc na lekach. I wiem, że innym tez się to zdarzało.

4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • palyna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alca wrote:
    Akurat z tym to róznie bywa, ja przy pierwszym transferze dostałam @ dopiero po odstawieniu leków, a przy drugim w dniu bety, ciągle jeszcze będąc na lekach. I wiem, że innym tez się to zdarzało.
    Hmmm ciekawe od czego to jest zależne ...

palyna
  • Asiac93 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:

Tak,tak biorę dopochowowo doustnie I zastrzyki prolutex,ale piersi przestały boleć tak jak to zawsze u mnie bywa przed okresem. I jeszcze po takiej dawce progesteron to dość dziwne.

Hania masz racje nic nam nie zostaje jak tylko czekać.

Wiek 25 lat
    AMH 9,96
    Punkcja 16.11.2018
    Transfer 21.11. 2018
    13.12.2018 jest ❤

f2wlpiqv85x7q55i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Jasne bede pisac :-) Ty tez pisz jak cos ;-)
    Toonney a gdzie się leczysz>??? i ile masz lat??

• Dorka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja po transferze miałam tylko raz dziennie zastrzyk prolutex i tak się zastanawiam, czytając o Waszych dawkach leków, czy to nie za mało .

Dorka81
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka81 wrote:
    Kurczę, ja po transferze miałam tylko raz dziennie zastrzyk prolutex i tak się zastanawiam, czytając o Waszych dawkach leków, czy to nie za mało .

Dorka a robiłaś z beta proga nie? Jaki był?

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ