In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwszy taz czekam z utesknieniem na Poniedzialek, nikt nam oczywiscie nic nie pow czy cokolwiek do 5 doby z zarodkow nam zostalo jutro wizyta u embriologa chyba zawalu w tej klinice dostane, czy jakies mrozaki mamyLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

-
nick nieaktualnyOj kochana. Dosyćx ze roboty nie malo i stresu to jeszcze dZieciaki z chorobskami. A pamiętaj nikt Ci orderu nie da.Em11 wrote:Taka jestem szalona i teraz mam za swoje. Przyszedł weekend i bakterie które pięknie w szkole złapałam dały o sobie znać,taka jestem mądra.
-
Jak to jest z KD? Może mi któraś wyjaśnić jak to wygląda?4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrzymam kciuki.Kasiak621 wrote:Pierwszy taz czekam z utesknieniem na Poniedzialek, nikt nam oczywiscie nic nie pow czy cokolwiek do 5 doby z zarodkow nam zostalo jutro wizyta u embriologa chyba zawalu w tej klinice dostane, czy jakies mrozaki mamy
Mnie tak bolal brzuch po punkcji, ze nawet nie myślałam o zarodkach, ale jak sie dowiedziałam, ze mamy to sie poeyczalam. Jest to wszystko bardzo stresujące -
Cześć dziewczyny! weszłam na wątek po krótkiej przerwie. Milo mi, że zostałam ujęta w liście
Strasznie dużo postów w krótkim czasie
nie da sie nawet tego nadrobić ale za wszystkie babeczki trzymam mocno kciuki!
04.12 mam pierwsza wizytę, stawiam, że najpierw skierowania na badania itd.. nie wiem czy w tym czasie w ogóle mi się wszytsko nie rozregulowało (tsh, prolaktyna itd). Mam nadzieję, ze nie
Planuje zaczynać po sylwestrze ale obawiam sie trochę tego okresu zimowego. W zeszłym roku mieliśmy zaplanowane IUI na styczeń ale oboje byliśmy na antybotyku. Jakie macie doswiadczenia z chorobami/ przeziębieniem i grypą w trakcie stymulacji? Widzę, że pojawiły się tu wpisy z tym tematem ale czy któraś miała tak, że lekarz odracza stymulację ze względu na np. katar? i ogólne osłabienie? Jak to jest?
Pozdrawiam ! -
Ja robię betę w sobotę...Berbeć wrote:Jak tam dziewczyny jakie plany na przyszly tydzień, kto ma punkcje, transfer albo betę pochwalcie się
Berbeć lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Jak tam dziewczyny jakie plany na przyszly tydzień, kto ma punkcje, transfer albo betę pochwalcie się
Ja mam betę zrobić w piątek ale mam takie bóle okresowe że raczej beta nie będzie potrzebna
Wiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤

-
nick nieaktualnyAlicha wrote:Cześć dziewczyny! weszłam na wątek po krótkiej przerwie. Milo mi, że zostałam ujęta w liście
Strasznie dużo postów w krótkim czasie
nie da sie nawet tego nadrobić ale za wszystkie babeczki trzymam mocno kciuki!
04.12 mam pierwsza wizytę, stawiam, że najpierw skierowania na badania itd.. nie wiem czy w tym czasie w ogóle mi się wszytsko nie rozregulowało (tsh, prolaktyna itd). Mam nadzieję, ze nie
Planuje zaczynać po sylwestrze ale obawiam sie trochę tego okresu zimowego. W zeszłym roku mieliśmy zaplanowane IUI na styczeń ale oboje byliśmy na antybotyku. Jakie macie doswiadczenia z chorobami/ przeziębieniem i grypą w trakcie stymulacji? Widzę, że pojawiły się tu wpisy z tym tematem ale czy któraś miała tak, że lekarz odracza stymulację ze względu na np. katar? i ogólne osłabienie? Jak to jest?
Pozdrawiam !
Hej, ze względu na katar czy małe przeziębienie to raczej nie. Jednej dziewczynie odwolali, ale wyszly jej jakies bakterie w wymazie z.gardla i.ogólnie mega przeziebiona byla.
Edit. Lato ponoć gorszym okresem dla stymulacji jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 16:06
Alicha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Termin @ przypada w czwartek, ale po tylu lekach stymulacji to różnie może być. Bardzo chciałabym się mylić.Berbeć wrote:A kiedy przypada termin @?
Mam.nadzieję, ze jednak sie mylisz
Wiek 25 lat
AMH 9,96
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤

-
Ja beta też w sobotę, jak nie złamię się wcześniej.
Asiac93 też mam bóle jak na @ i też mnie to przeraża, ale zobaczymy. Już nic nie zrobisz, możesz tylko czekać, mieć nadzieję i nie stresować się
A dziewczyny macie leków, ja na stymulowanym cyklu i mam tylko Lutinus...
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?Asiac93 wrote:Termin @ przypada w czwartek, ale po tylu lekach stymulacji to różnie może być. Bardzo chciałabym się mylić.
Bole okresowe to chyba dobry znak... bynajmniej u wiekszosci dziewczyn ktore okazalo sie ze sa w ciazy
U mnie z kolei na odwrot , ja to tylko czuje klucie w jajnikach na zmiane... a żadnych bóli związanych z okresem...palyna -
nick nieaktualnyDziewczyny dostają normalnie okres takze jest to możliwe, chociaż oczywiście życzę koleżance, żeby nie dostala. A co do boli ala okresowych to prawda, ze na początku po transferze takie ponoć są i sa dobrym znakiempalyna wrote:Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?
Bole okresowe to chyba dobry znak... bynajmniej u wiekszosci dziewczyn ktore okazalo sie ze sa w ciazy
U mnie z kolei na odwrot , ja to tylko czuje klucie w jajnikach na zmiane... a żadnych bóli związanych z okresem...
-
palyna wrote:Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?
Akurat z tym to róznie bywa, ja przy pierwszym transferze dostałam @ dopiero po odstawieniu leków, a przy drugim w dniu bety, ciągle jeszcze będąc na lekach. I wiem, że innym tez się to zdarzało.4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
Hmmm ciekawe od czego to jest zależne ...alca wrote:Akurat z tym to róznie bywa, ja przy pierwszym transferze dostałam @ dopiero po odstawieniu leków, a przy drugim w dniu bety, ciągle jeszcze będąc na lekach. I wiem, że innym tez się to zdarzało.palyna
-
palyna wrote:Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?
U mnie z kolei na odwrot , ja to tylko czuje klucie w jajnikach na zmiane... a żadnych bóli związanych z okresem...
Tak,tak biorę dopochowowo doustnie I zastrzyki prolutex,ale piersi przestały boleć tak jak to zawsze u mnie bywa przed okresem. I jeszcze po takiej dawce progesteron to dość dziwne.
Hania masz racje nic nam nie zostaje jak tylko czekać.Wiek 25 lat
AMH 9,96
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤

-
nick nieaktualny
-
Dorka81 wrote:Kurczę, ja po transferze miałam tylko raz dziennie zastrzyk prolutex i tak się zastanawiam, czytając o Waszych dawkach leków, czy to nie za mało .
Dorka a robiłaś z beta proga nie? Jaki był?
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?