In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwszy taz czekam z utesknieniem na Poniedzialek, nikt nam oczywiscie nic nie pow czy cokolwiek do 5 doby z zarodkow nam zostalo jutro wizyta u embriologa chyba zawalu w tej klinice dostane, czy jakies mrozaki mamyLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
nick nieaktualnyEm11 wrote:Taka jestem szalona i teraz mam za swoje. Przyszedł weekend i bakterie które pięknie w szkole złapałam dały o sobie znać,taka jestem mądra.
-
Jak to jest z KD? Może mi któraś wyjaśnić jak to wygląda?4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiak621 wrote:Pierwszy taz czekam z utesknieniem na Poniedzialek, nikt nam oczywiscie nic nie pow czy cokolwiek do 5 doby z zarodkow nam zostalo jutro wizyta u embriologa chyba zawalu w tej klinice dostane, czy jakies mrozaki mamy
Mnie tak bolal brzuch po punkcji, ze nawet nie myślałam o zarodkach, ale jak sie dowiedziałam, ze mamy to sie poeyczalam. Jest to wszystko bardzo stresujące -
Cześć dziewczyny! weszłam na wątek po krótkiej przerwie. Milo mi, że zostałam ujęta w liście Strasznie dużo postów w krótkim czasie nie da sie nawet tego nadrobić ale za wszystkie babeczki trzymam mocno kciuki!
04.12 mam pierwsza wizytę, stawiam, że najpierw skierowania na badania itd.. nie wiem czy w tym czasie w ogóle mi się wszytsko nie rozregulowało (tsh, prolaktyna itd). Mam nadzieję, ze nie
Planuje zaczynać po sylwestrze ale obawiam sie trochę tego okresu zimowego. W zeszłym roku mieliśmy zaplanowane IUI na styczeń ale oboje byliśmy na antybotyku. Jakie macie doswiadczenia z chorobami/ przeziębieniem i grypą w trakcie stymulacji? Widzę, że pojawiły się tu wpisy z tym tematem ale czy któraś miała tak, że lekarz odracza stymulację ze względu na np. katar? i ogólne osłabienie? Jak to jest?
Pozdrawiam ! -
Berbeć wrote:Jak tam dziewczyny jakie plany na przyszly tydzień, kto ma punkcje, transfer albo betę pochwalcie się
Berbeć lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Jak tam dziewczyny jakie plany na przyszly tydzień, kto ma punkcje, transfer albo betę pochwalcie się
Ja mam betę zrobić w piątek ale mam takie bóle okresowe że raczej beta nie będzie potrzebnaWiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
nick nieaktualnyAlicha wrote:Cześć dziewczyny! weszłam na wątek po krótkiej przerwie. Milo mi, że zostałam ujęta w liście Strasznie dużo postów w krótkim czasie nie da sie nawet tego nadrobić ale za wszystkie babeczki trzymam mocno kciuki!
04.12 mam pierwsza wizytę, stawiam, że najpierw skierowania na badania itd.. nie wiem czy w tym czasie w ogóle mi się wszytsko nie rozregulowało (tsh, prolaktyna itd). Mam nadzieję, ze nie
Planuje zaczynać po sylwestrze ale obawiam sie trochę tego okresu zimowego. W zeszłym roku mieliśmy zaplanowane IUI na styczeń ale oboje byliśmy na antybotyku. Jakie macie doswiadczenia z chorobami/ przeziębieniem i grypą w trakcie stymulacji? Widzę, że pojawiły się tu wpisy z tym tematem ale czy któraś miała tak, że lekarz odracza stymulację ze względu na np. katar? i ogólne osłabienie? Jak to jest?
Pozdrawiam !
Hej, ze względu na katar czy małe przeziębienie to raczej nie. Jednej dziewczynie odwolali, ale wyszly jej jakies bakterie w wymazie z.gardla i.ogólnie mega przeziebiona byla.
Edit. Lato ponoć gorszym okresem dla stymulacji jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 16:06
Alicha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:A kiedy przypada termin @?
Mam.nadzieję, ze jednak sie myliszWiek 25 lat
AMH 9,96
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
Ja beta też w sobotę, jak nie złamię się wcześniej.
Asiac93 też mam bóle jak na @ i też mnie to przeraża, ale zobaczymy. Już nic nie zrobisz, możesz tylko czekać, mieć nadzieję i nie stresować się
A dziewczyny macie leków, ja na stymulowanym cyklu i mam tylko Lutinus...
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Asiac93 wrote:Termin @ przypada w czwartek, ale po tylu lekach stymulacji to różnie może być. Bardzo chciałabym się mylić.
Bole okresowe to chyba dobry znak... bynajmniej u wiekszosci dziewczyn ktore okazalo sie ze sa w ciazy
U mnie z kolei na odwrot , ja to tylko czuje klucie w jajnikach na zmiane... a żadnych bóli związanych z okresem...palyna -
nick nieaktualnypalyna wrote:Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?
Bole okresowe to chyba dobry znak... bynajmniej u wiekszosci dziewczyn ktore okazalo sie ze sa w ciazy
U mnie z kolei na odwrot , ja to tylko czuje klucie w jajnikach na zmiane... a żadnych bóli związanych z okresem... -
palyna wrote:Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?
Akurat z tym to róznie bywa, ja przy pierwszym transferze dostałam @ dopiero po odstawieniu leków, a przy drugim w dniu bety, ciągle jeszcze będąc na lekach. I wiem, że innym tez się to zdarzało.4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
alca wrote:Akurat z tym to róznie bywa, ja przy pierwszym transferze dostałam @ dopiero po odstawieniu leków, a przy drugim w dniu bety, ciągle jeszcze będąc na lekach. I wiem, że innym tez się to zdarzało.palyna
-
palyna wrote:Nie no okresu nie dostaniesz jeżeli bierzesz góre progesteronu -bo raczej po transferze coś bierzesz ?
U mnie z kolei na odwrot , ja to tylko czuje klucie w jajnikach na zmiane... a żadnych bóli związanych z okresem...
Tak,tak biorę dopochowowo doustnie I zastrzyki prolutex,ale piersi przestały boleć tak jak to zawsze u mnie bywa przed okresem. I jeszcze po takiej dawce progesteron to dość dziwne.
Hania masz racje nic nam nie zostaje jak tylko czekać.Wiek 25 lat
AMH 9,96
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
nick nieaktualny
-
Dorka81 wrote:Kurczę, ja po transferze miałam tylko raz dziennie zastrzyk prolutex i tak się zastanawiam, czytając o Waszych dawkach leków, czy to nie za mało .
Dorka a robiłaś z beta proga nie? Jaki był?
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?