In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vaina wrote:Ja mam jeszcze wizytę w sb ale powiedział już że na pewno poniedziałek, że optymalnie byłaby niedziela, ale sb to za wcześnie,więc pon
Przy pierwszym też miałam podane 2 zarodki. A poza tym marzy mi się 3 dzieci więc jakby udało się z blixniakami, w co osobiście nei wierzę, to byłabym super szczęśliwa Wiem, że sa tu pewnie przeciwnicy ciąż bliźniaczych ale ja uważam że skoro lekarz daje możliwośc to mogę skorzystać
A ty ile będziesz miała? też pewnie będzie ET? Czy jeszcze nie wiadomo?
My za sugestią lekarza bierzemy 1 5-dniowy. Pytasz czy będę miała świeży transfer? Taki jest plan i mam nadzieję że się powiedzie
-
elfi wrote:My za sugestią lekarza bierzemy 1 5-dniowy. Pytasz czy będę miała świeży transfer? Taki jest plan i mam nadzieję że się powiedzie
Jedynie co do ilości zarodków, to nam zostawia całkowicie wolną rękę06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Vaina wrote:My tez polegamy na sugestiach. Pierwszym razem blastusie zabieraliśmy, teraz 3 dniowce, bo poprzednio z 5 zapłodnionych zostały nam 2 blastusie, więc teraz lekarz sugeruje zmienić strategię.
Jedynie co do ilości zarodków, to nam zostawia całkowicie wolną rękę
No to oby była dwójka siłaczy i ładnie i zgodnie się przyjęła
A jak tam stymulacja? Jakie leki bierzesz? Ja jestem na Gonapeptylu i Menopurze i od wczoraj coraz mocniej kłuje mnie jeden jajnik. Mam nadzieję że to znaczy że pęcherzyki rosną i jest ich w sam raz -
nick nieaktualny
-
elfi wrote:No to oby była dwójka siłaczy i ładnie i zgodnie się przyjęła
A jak tam stymulacja? Jakie leki bierzesz? Ja jestem na Gonapeptylu i Menopurze i od wczoraj coraz mocniej kłuje mnie jeden jajnik. Mam nadzieję że to znaczy że pęcherzyki rosną i jest ich w sam raz
Mnie też ciągnie co jakiś czas. Stymulację mam od 20.11
Wg mnie ciągnięcie to dobry znak więc kciukam za podglądanie
A juz miałas jakieś?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
izabel_ka wrote:Dziewczyny wiecie skąd bierze się fragmentacja w zarodkach? Z czego to wynika?Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Ciasteczko777 wrote:Nikt nic ?
Ciasteczko, miło, że o mnie pamiętasz :*
Czytam ten wątek dość często by cieszyć się kolejnymi pozytywnymi betami, ale faktycznie nic nie piszę.
Na wątek majowy na Belly też wpadam i wiem co u Was - łącznie z Tobą
A u mnie dobrze. Młode rośnie- jeszcze nie wiem co. Może uda się zobaczyć na połówkowych. Czuję się naprawdę nieźle, w porównaniu z tym co czytam, to raczej nie mogę narzekać Jedynie trochę z jelitami problem, wieczny "zastój"..
Ściskam Ciebie i Twojego maluchaCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
IGA wrote:Zapraszamy do grupy. My zawsze za wszystkie ttzymamy kciuki, wiec za Ciebie tez5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
badania z krwi wszystkie ok
krótki protokół od razu INVITRO -
elfi wrote:Vaina, super! Ja się jutro dowiem kiedy punkcja, ale dr mówił że najbardziej prawdopodobny jest poniedziałek lub środa To może będziemy miały punkcję tego samego dnia!
Z ciekawości, skąd decyzja o transferze 2 zarodków? Czy przy pierwszej ciąży też miałaś 2?5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
u mnie w klinice to tak z automatu dają dwa zarodki nie wiem czy to dobrze czy źle ale zdaję się na lekrzy oni chyba wiedza co czynią... Choć nie ukrywam że bliźniaki super ale każda z nas się chyba zastanawia czy w takiej sytuacji sobie poradzi:)5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
Vaina wrote:też mam gonapeptyl,a le mam Gonal 150. Wczoraj naliczył 11 pęcherzyków. Powiedział że narazie nie chce mówić ile się nadaje, powie w sb.
Mnie też ciągnie co jakiś czas. Stymulację mam od 20.11
Wg mnie ciągnięcie to dobry znak więc kciukam za podglądanie
A juz miałas jakieś?
Miałam USG dzień przed rozpoczęciem stymulacji. Wtedy było jakieś 5 lub 6 pęcherzyków. Jutro idę na kolejne to zobaczymy. Do wczoraj nic nie czułam, dopiero wieczorem się zaczęło. Stymulację mam od piątku więc dziś mija tydzień. -
martyna86 wrote:u mnie w klinice to tak z automatu dają dwa zarodki nie wiem czy to dobrze czy źle ale zdaję się na lekrzy oni chyba wiedza co czynią... Choć nie ukrywam że bliźniaki super ale każda z nas się chyba zastanawia czy w takiej sytuacji sobie poradzi:)
Myślę że z poradzeniem sobie to nie ma problemu, szczególnie jak nie masz dzieci - tak czy siak doznajesz szoku i potem trzeba się jakoś ogarnąć z tym Chyba z ciążą gorzej, bo trzeba na siebie uważać jak przy zagrożonej. Ale ja bym się cieszyła i tak Mimo to na początek próbujemy z jednym zarodkiem, i tak to całe invitro to niezłe szaleństwo...
-
martyna86 wrote:u mnie w klinice to tak z automatu dają dwa zarodki nie wiem czy to dobrze czy źle ale zdaję się na lekrzy oni chyba wiedza co czynią... Choć nie ukrywam że bliźniaki super ale każda z nas się chyba zastanawia czy w takiej sytuacji sobie poradzi:)
W Novum podają tylko jeden, chyba że ze względu na wiek (po 35 roku życia) wtedy podają dwa. Generalnie Pani Doktor tłumaczyła mi, że jest to mniejsze ryzyko i obciążenie dla organizmu jak podawany jest tylko jeden zarodek. Do tego w Novum preferują transfer dwu dniowy, ponieważ i tu cytuję Panią embriolog "zarodkowi jest lepiej w warunkach naturalnych niż na szkle" co przekonało mnie skutecznie. Może gdybym miała duży zapas zarodków zastanowiłabym się nad przedłużeniem do 5 doby. Nie wiem która metoda jest bardziej skuteczna, wydaje mi się, że najlepiej posłuchać lekarza. -
nick nieaktualny
-
Hej,
u mnie 7dpt ale już chyba pozamiatane. Niestety pojawił się rozciągliwy śluz podbarwiony krwią, co zdarza mi się zawsze przed okresem i jest związane ze spadkiem chyba EDIT: progesteronu.
Poza tym ból piersi mniejszy, i wyszły mi żyłki co jest u mnie też oznaką @.
Za pozostałe trzymam kciuki jeszcze w tym mcu!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 18:15
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualnyVeri wrote:Ciasteczko, miło, że o mnie pamiętasz :*
Czytam ten wątek dość często by cieszyć się kolejnymi pozytywnymi betami, ale faktycznie nic nie piszę.
Na wątek majowy na Belly też wpadam i wiem co u Was - łącznie z Tobą
A u mnie dobrze. Młode rośnie- jeszcze nie wiem co. Może uda się zobaczyć na połówkowych. Czuję się naprawdę nieźle, w porównaniu z tym co czytam, to raczej nie mogę narzekać Jedynie trochę z jelitami problem, wieczny "zastój"..
Ściskam Ciebie i Twojego malucha
Odezwij sie czasem w majowym, że wszystko Ok ściskam mocno !!!!!
Dziękuje Wik za odpVeri lubi tę wiadomość
-
_Hania wrote:Hej,
u mnie 7dpt ale już chyba pozamiatane. Niestety pojawił się rozciągliwy śluz podbarwiony krwią, co zdarza mi się zawsze przed okresem i jest związane ze spadkiem chyba estradiolu. W sumie szkoda, że go też nie miałam suplementowanego.
No nic, będę walczyć w grudniu.
Za pozostałe trzymam kciuki jeszcze w tym mcu!!
Ojj Hania mam nadzieję że jeszcze nic straconego... Ja mimo wszystko trzymam kciuki za Ciebie aż do bety &&Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 18:05
_Hania lubi tę wiadomość