In vitro - start pazdziernik 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIGA wrote:mi mam nadzieję, że duża liczba jajek daje popalić bo brzuchem to też się nie przejmuje ale od wczoraj doszły krzyże i az do nerek ciągnie. Szczególnie jak się schylam. Byle był efekt ja mam problem bo sama sobie zastrzyków nie zrobię i musze liczyć na innych
Ja tak napisałam "muszę wstrzyknąć" mimochodem. Robi mi je Tata Przypuszczam, że ostatnie dwa dni przed punkcją będą najcięższe. We wtorek mam ostatni podgląd przed punkcją. -
nick nieaktualnyZ tymi emocjami to tak jest... ja generalnie sama z siebie jestem wrażliwą osobą a jak mam teraz gonapeptyl od dwóch tygodni ponad to już masakra (on ma w sobie beta HCG ). Tak jak się z Mężem ponad 6 lat nie kłóciłam to nadrabiam. Raz krzyczę, raz płaczę.
-
Frelcia_ wrote:Nie, nie naraz! Rano biorę B6+B12+Magne B6+Koenzym Q10, potem po obiedzie biorę D3+Omega 3 plus DHA i A+E a na wieczor biorę Femibion i z wit. C już zrezygnowałam.
Wow Frelcia, mega dużo masz tych tabletek
A niektóre witaminy i femibion nie dublują się? Ja biore tylko magnez, Q-10 i pije Thrive, i to już wydaje mi się całkiem sporoBoże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
nick nieaktualnyAnetolek wrote:Wow Frelcia, mega dużo masz tych tabletek
A niektóre witaminy i femibion nie dublują się? Ja biore tylko magnez, Q-10 i pije Thrive, i to już wydaje mi się całkiem sporo
To jeszcze nic widziałam dłuższe listy tak dawki są dobrane, że jest w sam raz. -
nick nieaktualny
-
Frelcia_ wrote:Nie, nie naraz! Rano biorę B6+B12+Magne B6+Koenzym Q10, potem po obiedzie biorę D3+Omega 3 plus DHA i A+E a na wieczor biorę Femibion i z wit. C już zrezygnowałam.
I jak można wiedzieć to z jakich przyczyn idziesz takim długim protokołem?29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
nick nieaktualnyJoanna1212 wrote:Mega dużo tych witamin a nie czujesz się jakoś źle po nich???
I jak można wiedzieć to z jakich przyczyn idziesz takim długim protokołem?
Nie. Czuję się bardzo dobrze. Odzyskałam dużo energii.
Długi protokół z racji endometriozy. -
nick nieaktualny
-
U mnie z suplementów: modulator homocysteiny (witamina B6, B12, folian w końskich dawkach), witamina D, witamina E, inozytol, kwas foliowy 7,5mg, DHA, Q10 był ale odstawiłam bo immunolog kazał, z leków do tego Encorton, Acard 75 i Glucophage, a do transferu jeszcze 4x1 Progynova, 2 zastrzyki z progesteronu dziennie i Neoparin raz dziennie. Ktoś chce się zamienić ?
Jenefer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
japonka wrote:U mnie z suplementów: modulator homocysteiny (witamina B6, B12, folian w końskich dawkach), witamina D, witamina E, inozytol, kwas foliowy 7,5mg, DHA, Q10 był ale odstawiłam bo immunolog kazał, z leków do tego Encorton, Acard 75 i Glucophage, a do transferu jeszcze 4x1 Progynova, 2 zastrzyki z progesteronu dziennie i Neoparin raz dziennie. Ktoś chce się zamienić ?
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Dziewczyny brać zwolnienie po pobraniu? Jutro rano mam a lekarz mówiła ze tydz wziąć spokojnie żeby sobie odpocząć bo na pewno będę się złe czułastarania od 2013 r.
pco, nadczynność tarczycy, wysoka prolaktyna
wysokie AMH
problem męski
Bhcg 5dpt 15,7
7dpt 88,9
❄️X14 w zapasie -
nick nieaktualny
-
Ja też wzięłam zwolnienie i Tobie też polecam:) ja się niekoniecznie dobrze czułam, jakieś 2-3 dni bolało mnie podbrzusze i miałam wrażenie, że mój brzuch jest wielki, spodnie mnie cisnely. No ciężko byłoby pracować.
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Ja nie brałam, żeby nie oszalec w domu. Tylko, że punkcję miałam w pt, więc sb i nd w domu, w pn transfer, a we wtorek do pracy.Starania od 2015
👱♀️34 👦45
AMH 2017 1,18 😲
AMH 2021 0,41 😟
Jeden jajowód niedrożny.
Od 2017 - 2018 INVIMED WROCŁAW
IUI 02. 2018
IUI 07. 2018
IVF 10.2018 - 3 zarodki- transfer trzydniowca
10 dpt beta 0,73 😪😭 💔
Brak ❄❄ 😭
2019 i 2020 Prokreacja Wrocław - Nic się nie wydarzyło 😬
2020 i 2021 Wizyty u naprotechnologa- skierowanie na laparoskopię.
2021 Medicus Clinic- stwierdzono zmiany endometrialne zakazano laparoskopii, bo obniży AMH! 😞
Nie poddajemy się, walczmy dalej 💑
KLINIKA BOCIAN KATOWICE
06.2021- pierwsza wizyta
07.2021- antyki
08. 2021 IVF:
Od 14.08 stymulacja
26.08 punkcja- 5 komórek- 3 zarodki, przeżyły dwie blastocysty 2bb i 3bb❤❤
31.08 transfer blastki 2bb
10.09 Beta <0,1 💔
10.01.2022 transfer 3bb 💪🤞
21.01.2022 beta ... 💞💞💞⏳ -
Również polecam wziąć zwolnienie! Miałam punkcję w piątek, ale dzisiaj nadal boli mnie podbrzusze no i brzuch jak balon. Zostaję w domu do środy, chociaż mam nadzieję, że we wtorek będę już się dobrze czuć Tym bardziej, że przez pierwsze dni trzeba dużo pić, min 3l, przez co trzeba biegać co chwilę na siku, w pracy nie zawsze masz taką możliwość, zapomina się o tym w domu przez parę godzin tego raczej nie narobiszBoże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
Dziewczyny jutro punkcja, dziś i jutro biorę antybiotyk, czy mogę brać jakieś leki osłonowe?
I drugie pytanie czy można brać leki przeciwbólowe? Głowa mi pęka dzisiaj -
nick nieaktualnyaprill wiesz moze ile wstrzemięźliwości mąz ma zachować przed punkcją? bo ja nie pamiętam. Co do Twoich pytań to najlepiej pij jogurty osłonowo a leki przeciwbólowe PRZED owulacją można brać ale najlepiej czysty paracetamol. Apap można nawet w ciąży. Zapij go kawą potem.
-
Frelcia_ wrote:aprill wiesz moze ile wstrzemięźliwości mąz ma zachować przed punkcją? bo ja nie pamiętam. Co do Twoich pytań to najlepiej pij jogurty osłonowo a leki przeciwbólowe PRZED owulacją można brać ale najlepiej czysty paracetamol. Apap można nawet w ciąży. Zapij go kawą potem.
co do wstrzemięźliwości to nie wiem, w ogóle u mnie nikt o tym słowem nie wspomniał ale wydaje mi się że tak jak do badania nasienia czyli 3-5 dni...
ja swojego przezornie poprosiłam żeby hmm jakby to powiedzieć pozbył się nasienia w piątek, choć jeszcze nie wiedziałam kiedy dokładnie będzie punkcja. ale tak jak mówię, u mnie w klinice żadnej informacji na ten temat, tak jakby okres wstrzemięźliwości nie miał znaczenia... -
Frelcia_ wrote:Dlaczego q10 kazał odstawić ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 13:06