X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro - start pazdziernik 2018
Odpowiedz

In vitro - start pazdziernik 2018

Oceń ten wątek:
  • Flower92 Znajoma

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ja jeszcze dołączę się do grona październikowego. Mam 32 lata, od 3 staramy się z mężem o dziecko, pierwsza ciąża naturalna, druga ciąża naturalna ale poroniona w 8tc, obecnie jestem po icsi.

17.10 - start stymulacji, protokół krótki z antagonistą NOVUM
    27.10 - zastzyk uwalniający z Ovitrelle
    29.10 - punkcja, pobrano 6 oocytów
    30.10 - telefon z Nouvm są tylko albo aż 2 embriony
    31.10 - punkcja czterokomórkowej blastki
    14.11 - test beta hcg 51 mIu/ml chyba ciąża ale aż boje się mówić o tym głośno
    17.11 - beta hcg 143,9 mIU/ml
    20.11 - beta hcg 4579 mIU/ml
    26.11 - usg w NOVUM, nie widać zarodka, Panią Doktor martwi mały przyrost hcg :( Kolejna wizyta za tydzień. Oby pojawił się już nasz Mały maluszek !

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower92 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Ja jeszcze dołączę się do grona październikowego. Mam 32 lata, od 3 staramy się z mężem o dziecko, pierwsza ciąża naturalna, druga ciąża naturalna ale poroniona w 8tc, obecnie jestem po icsi.

17.10 - start stymulacji, protokół krótki z antagonistą NOVUM
    27.10 - zastzyk uwalniający z Ovitrelle
    29.10 - punkcja, pobrano 6 oocytów
    30.10 - telefon z Nouvm są tylko albo aż 2 embriony
    31.10 - punkcja czterokomórkowej blastki
    14.11 - test beta hcg 51 mIu/ml chyba ciąża ale aż boje się mówić o tym głośno
    17.11 - beta hcg 143,9 mIU/ml
    20.11 - beta hcg 4579 mIU/ml
    26.11 - usg w NOVUM, nie widać zarodka, Panią Doktor martwi mały przyrost hcg :( Kolejna wizyta za tydzień. Oby pojawił się już nasz Mały maluszek !
    Juz tu nie piszemy, zapraszamy na listopadowy

‹‹ 78 79 80 81 82
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ