In vitro - start pazdziernik 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
WIK wrote:Powiedzenia! Daj znać jak moze ochotę, wiecej szczegółów to dodam sie do listy na pierwszej stronie
Veni lubi tę wiadomość
33 lata, 1 IMSI, czynnik męski, 3 mrozaczki...
Lipiec 2019-Córeczka ❤️
Maj 2020- walka o rodzeństwo 💪 -
Kroopka wrote:☺️ Nie wiem za bardzo co mogłabym dopisać.. Pierwsze podejście do ivf, starania od 4lat,czynnik męski a leczymy się w Białym w Bocianie.. 29 testowanie a ja umieram z niecierpliwosci.. Stymulacja 12komoreczek-6oddalam na dawstwo..
Dziewczyny pomożecie rozszyfrować co oznacza "bl5.1.1" i "bl3.2.2"? Wiem tylko że to blastocysty... -
Zajączek dzięki za odpowiedź! własnie mam mieszane uczucie, nie jest tam aż tak źle, lecze sie w gamecie, już wiem jak to wszytsko działa, jak są planowane wizyty itd i mam bardzo blisko z domu więc są to plusy. Już raz zmieniłam lekarza w tej samej klinice. Mam 2 znajome, które u niego zaszły z 1 ivf więc wiem, że jest skuteczny Z kolei ten lekarz nie pasuje mi tak za bardzo "prywatnie" czy jak by to nazwać dlatego rozważam... więc może wrócę do poprzedniego prowadzącego i zobaczymy tym razem jak będzie.
Widzę, że u Ciebie się udało więc trzymam kciuki za poprawny rozwój ciąży pewnie będę wracać do wątku jak będe bliżej badań
Pozdrawiam Was! -
Kroopka wrote:Witam wszystkie forumowiczki, jestem nowa i trzymam za was wszystkie kciuki! Ja jestem juz po transferze.. Teraz tylko czekać..
Zajączek :) lubi tę wiadomość
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
aprill wrote:Testujemy tego samego dnia
Dziewczyny pomożecie rozszyfrować co oznacza "bl5.1.1" i "bl3.2.2"? Wiem tylko że to blastocysty...33 lata, 1 IMSI, czynnik męski, 3 mrozaczki...
Lipiec 2019-Córeczka ❤️
Cyfra oznacza liczbę komórek potomnych, na które zapłodniona komórka się dzieli, czyli blastomerów; litera określa wielkość i symetrię blastomerów oraz stopień ewentualnej fragmentacji (obecności drobnych fragmentów obok dużych komórek):
klasa A: symetryczne, równej wielkości blastomery, bez fragmentów;
klasa A/B: jak wyżej oraz ≤ 10% fragmentacji;
klasa B: jak wyżej oraz 11 – 20% fragmentacji bądź niesymetryczne wielkości blastomery i ≤ 10% fragmentacji;
klasa B/C: jak wyżej oraz 21 – 30% fragmentacja bądź niesymetryczne wielkości blastomery i ≤ 11 – 20% fragmentacji;
klasa C: 31 – 50% fragmentacji;
klasa C/ >50% fragmentacji;
klasa całkowita fragmentacja -, nie ma możliwości wyróżnienia blastomerów.33 lata, 1 IMSI, czynnik męski, 3 mrozaczki...
Lipiec 2019-Córeczka ❤️
Myślę ze Twoje zarodki zostałby w bocianie oznaczone jako 5AA i 3BB bo tam oznaczaja za pomoca cyferki i literek. Ale nie jestem pewna, kazda klinika ma swoje oznaczenia33 lata, 1 IMSI, czynnik męski, 3 mrozaczki...
Lipiec 2019-Córeczka ❤️
Kroopka wrote:Myślę ze Twoje zarodki zostałby w bocianie oznaczone jako 5AA i 3BB bo tam oznaczaja za pomoca cyferki i literek. Ale nie jestem pewna, kazda klinika ma swoje oznaczenia
5.1.1 to 5AA
5.2.2 to 5BB
Generalnie literka A odpowiada 1, B - 2, C - 3 itd.
Wg tego co moja klinika twierdzi najlepiej rokują blastki z cyfrą na początku 3 i większą. Drugi i trzeci człon ma mniejsze znaczenie niż ta cyferka na początku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 18:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Acha, ja nie brałam ani nie biorę nic więcej niż leki, które przepisał mi doktor.. Ale nie wiem czy to dobrze czy nie. Póki co objawów po transferze żadnych..33 lata, 1 IMSI, czynnik męski, 3 mrozaczki...
Lipiec 2019-Córeczka ❤️
Alicha wrote:Zajączek dzięki za odpowiedź! własnie mam mieszane uczucie, nie jest tam aż tak źle, lecze sie w gamecie, już wiem jak to wszytsko działa, jak są planowane wizyty itd i mam bardzo blisko z domu więc są to plusy. Już raz zmieniłam lekarza w tej samej klinice. Mam 2 znajome, które u niego zaszły z 1 ivf więc wiem, że jest skuteczny Z kolei ten lekarz nie pasuje mi tak za bardzo "prywatnie" czy jak by to nazwać dlatego rozważam... więc może wrócę do poprzedniego prowadzącego i zobaczymy tym razem jak będzie.
Widzę, że u Ciebie się udało więc trzymam kciuki za poprawny rozwój ciąży pewnie będę wracać do wątku jak będe bliżej badań
Pozdrawiam Was!Zajączek :), Alicha lubią tę wiadomość
-
Kroopka wrote:☺️ Nie wiem za bardzo co mogłabym dopisać.. Pierwsze podejście do ivf, starania od 4lat,czynnik męski a leczymy się w Białym w Bocianie.. 29 testowanie a ja umieram z niecierpliwosci.. Stymulacja 12komoreczek-6oddalam na dawstwo..
Hej:) ja tez z Bociana i mam testować 01.11 ale raczej nie wytrzymam do tego czasu
Jak się czujesz po transferze?Zajączek :) lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
bazylkove wrote:Hej:) ja tez z Bociana i mam testować 01.11 ale raczej nie wytrzymam do tego czasu
Jak się czujesz po transferze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 20:48
33 lata, 1 IMSI, czynnik męski, 3 mrozaczki...
Lipiec 2019-Córeczka ❤️
Kroopka wrote:Hej, czuje się normalnie ☺️ nic nie boli, piersi wrażliwe od stymulacji właściwie. Temp stala 37st.liczylam na plamienie implantacyjne to bylby jakis znak, ale nic.. A jak u Ciebie?
Przez dwa dni ból brzucha jak na @ teraz już Ok. Czasami jeszcze czuje lekkie ćmienie w podbrzuszu. Piersi dalej bolą ale daje radę. Temperatury nie mierze
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok