In vitro - start pazdziernik 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
An_ia336 wrote:U mnie dzis byla punkcja i mamy tylko 3 komorki. Chyba srednio....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:03
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:U kogo robisz? Jakie masz AMH? Z 3 mogą wyjść 3 super zarodki
Jestem u dr. M w macierzynstwie. Amh u mnie 3.18 szalu nie ma ale nie jest tez bardzo zle.35 lat
Trzeci rok staran
Laparoskopia - niedrozny jajowod, jajeczkowanie ciagle z niedroznej strony:(
10.2018 1 ivf dlugi protokol
10.18 pierwsza punkcja, 3 komorki, 0 zarodkow
03.2019 2 ivf krotki protokol
22.03 punkcja 4 komorki 3 zarodki
27.03 transfer 2 zarodkow i 1❄
10.04 cb:(, pozostal 1 ❄
25.05 transfer 3.1.1 -
U mnie punkcja najprawdopodobniej w sobotę, mam 16 pęcherzyków
evkill, AnnMari, An_ia336, aprill lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
An_ia336 wrote:Mam nadzieje. Myslalam ze bedzie lepiej. My liczylismy ile kosztuje mrozenie a tu pewnie nie bedzie czego mrozic... Ale trzymam mocno kciuki za te moje komoreczki.
Jestem u dr. M w macierzynstwie. Amh u mnie 3.18 szalu nie ma ale nie jest tez bardzo zle.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
bazylkove wrote:U mnie punkcja najprawdopodobniej w sobotę, mam 16 pęcherzyków
Niech zdrowe rosną!
bazylkove lubi tę wiadomość
4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
evkill wrote:AMH nie jest złe. Jak masz program "skuteczne in-vitro" to nie placisz za mrożenie i przechowywanie przez rok. Mam nadzieje, że sprawdzi się w Twoim przypadku to , że mniej jajeczek to lepsze jajeczka.
Dla mnie byloby dobrze gdyby byla taka zasada. Jutro maja dzwonic jak sytuacja wyglada.35 lat
Trzeci rok staran
Laparoskopia - niedrozny jajowod, jajeczkowanie ciagle z niedroznej strony:(
10.2018 1 ivf dlugi protokol
10.18 pierwsza punkcja, 3 komorki, 0 zarodkow
03.2019 2 ivf krotki protokol
22.03 punkcja 4 komorki 3 zarodki
27.03 transfer 2 zarodkow i 1❄
10.04 cb:(, pozostal 1 ❄
25.05 transfer 3.1.1 -
An_ia336 wrote:Zeby tylko bylo co mrozic to moge zaplacic nawet:)
Dla mnie byloby dobrze gdyby byla taka zasada. Jutro maja dzwonic jak sytuacja wyglada.An_ia336 lubi tę wiadomość
moja historia
evkill wrote:U kogo robisz? Jakie masz AMH? Z 3 mogą wyjść 3 super zarodki
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
IGA wrote:Evkil dostałaś okresu? Ile Ci jeszcze zostało do wizyty?moja historia
Dziewczyny czy istnieje cykl pół-naturalny? Chodzi mi o to, ze dzis prawdopodobnie zaczne nowy cykl (czuje, że idzie @), pierwszy po punkcji. Moja Dr kazała zgłosić się 10 dc na podgląd. Tłumaczyłam Jej, że ja nie mam naturalnych owulacji, a @ zawsze wywolywalam Duphastonem. Na Clo też nie zareagowałam, więc uważam, że w tym cyklu do transferu nie dojdzie. Wspomniała też, że jeżeli nic nie będzie się działo to wywołamy jeszcze raz @ i zaczniemy sztuczny cykl czyli W listopadzie. Jest jakaś możliwość żeby od tego 10 dc jakoś pospieszyć/wspomóc owulacje (no dostrzyknac menopur + Ovitrelle) żeby doszło do transferu czy raczej zupełnie odpuścić i zaczekać na listopad? Wkurzam się bo mam wrażenie, że mojej Dr się wcale nie spieszy w przeciwieństwie do nas i październikowy cykl pójdzie na straty.
31 lat
3 lata starań
PCOS + niedoczyność tarczycy
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Start - nOvum Warszawa - 06.2018r
Stymulacja - 13.09.2018r
Punkcja - 24.09.2018r (18 komórek- 16 dojrzałych)
Z 6 zapłodnionych komorek - 5 wykazuje poprawne cechy zapłodnienia.
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Crio - 29 Listopad 2018 r
Test - 6 Grudzień !!! + !!! (7 dpt)
Bhcg - 11 dpt - 10 Grudzień - 199,30mlU/ml
Bhcg - 13 dpt - 12 Grudzień - 372,70mlU/ml -
xCatherinex wrote:Dziewczyny czy istnieje cykl pół-naturalny? Chodzi mi o to, ze dzis prawdopodobnie zaczne nowy cykl (czuje, że idzie @), pierwszy po punkcji. Moja Dr kazała zgłosić się 10 dc na podgląd. Tłumaczyłam Jej, że ja nie mam naturalnych owulacji, a @ zawsze wywolywalam Duphastonem. Na Clo też nie zareagowałam, więc uważam, że w tym cyklu do transferu nie dojdzie. Wspomniała też, że jeżeli nic nie będzie się działo to wywołamy jeszcze raz @ i zaczniemy sztuczny cykl czyli W listopadzie. Jest jakaś możliwość żeby od tego 10 dc jakoś pospieszyć/wspomóc owulacje (no dostrzyknac menopur + Ovitrelle) żeby doszło do transferu czy raczej zupełnie odpuścić i zaczekać na listopad? Wkurzam się bo mam wrażenie, że mojej Dr się wcale nie spieszy w przeciwieństwie do nas i październikowy cykl pójdzie na straty.
To dziwne, że Cie nie słucha. Może spróbuj z nią jeszcze raz porozmawiać. Tak zdroworozsadkowo patrząc chyba pojedynczy zastrzyk tu nie pomoże. Bo przecież musi być odpowiedni poziom hormonów i endometrium, żeby doszło do transferu.
4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
Catherinex ja mam to samo, byłam na wizycie 11 dc i endometrium cienkie nic na jajnikach. Byłam wczoraj w 18dc i endometrium ładne 9mm i na jajniku pęcherzyk 14 mm ale nic z niego raczej nie będzie. U mnie też nie ma owulacji. Więc jak znam życie zrobi się w kolejnym cyklu torbiel i będzie miesiąc znowu w plecy.
Pytałam czy coś można zrobić to usłyszałam że nic, ovitrelle na pęknięcie podaje się jak pęcherzyk ma conajmniej 18 mm i też nie zawsze pęka."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Cześć dziewczyny jestem tu nowa choć od jakiegoś czasu zaczęłam was podglądać.
Jestem po 2 nieudanych IUI i pod koniec września zaczęłam stymulację do IVF. W 17 dniu cyklu czyli 2 października miałam robioną punkcję niestety z 12 pęcherzyków pobrano tylko 4 komórki. Wiadomo załamałam się tym faktem bardzo ponieważ nie spodziewałam się tak małej ilości.... Niestety z 4 tylko 1 chciała się zapłodnić i wczoraj otrzymałam telefon z kliniki że mój zarodek przestał się rozwijać i nie będzie transferu.... przepłakałam cały dzień lecz i tak nic mi to nie pomogło. Wiem że niektóre z was również mają podobny problem z chęcią bym z kimś porozmawiała i wymieniła się własnymi doświadczeniami mam nadzieję że mnie tu przyjmiecie.29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Joanna1212 wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa choć od jakiegoś czasu zaczęłam was podglądać.
Jestem po 2 nieudanych IUI i pod koniec września zaczęłam stymulację do IVF. W 17 dniu cyklu czyli 2 października miałam robioną punkcję niestety z 12 pęcherzyków pobrano tylko 4 komórki. Wiadomo załamałam się tym faktem bardzo ponieważ nie spodziewałam się tak małej ilości.... Niestety z 4 tylko 1 chciała się zapłodnić i wczoraj otrzymałam telefon z kliniki że mój zarodek przestał się rozwijać i nie będzie transferu.... przepłakałam cały dzień lecz i tak nic mi to nie pomogło. Wiem że niektóre z was również mają podobny problem z chęcią bym z kimś porozmawiała i wymieniła się własnymi doświadczeniami mam nadzieję że mnie tu przyjmiecie.
Hej Joanna, jeśli chcesz porozmawiać i powspierać się w przetrawieniu takiej porażki to zapraszam na priv. Ja jestem beznadziejnym przypadkiem, z 22 pobranych komórek -> 15 było dojrzałych -> zapłodniło się tylko 2 -> 1 dotrwała do blastki.
Po rozmowie z embriologiem czułam jakby ktoś mnie walnął obuchem w łeb, na transfer szłam cała roztrzęsiona ze ściśniętym gardłem... Mi bardzo pomógł mój mąż i wypłakanie wszystkich żaliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 11:08
Ja: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach
11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
01.2018 -> ciąża biochemiczna
09.2018 -> 1. ICSI -
alca wrote:To dziwne, że Cie nie słucha. Może spróbuj z nią jeszcze raz porozmawiać. Tak zdroworozsadkowo patrząc chyba pojedynczy zastrzyk tu nie pomoże. Bo przecież musi być odpowiedni poziom hormonów i endometrium, żeby doszło do transferu.
Amica U mnie z endo nigdy nie bylo problemu, zawsze w punkt. Juz teraz nie pamietam dokladnie, musialabym zerknac na poprzednie moje posty ale od 11 dc endo miedzy 9 a 12 mm. Dwa dni po punkcji nie miałam hijperstymulacji, endo 12 mm. Prog 0,7. Transfer przełożony. Już sama nie wiem o co chodzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 11:20
31 lat
3 lata starań
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Stymulacja - 13.09.2018r
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Nie chce wchodzić w kompetencje lekarza, bo nie o to mi chodzi. Po prostu czasami wydaje mi się, że moja Dr nie pozwala mi myśleć, że wiem coś lepiej/więcej niż powinnam. Tak jakby podważa wszystko to co wiem z forum lub stron klinik gdzie jest napisane czarno na białym, zawsze znajdzie jakieś "ale" i robi mi wodę z mózgu. Nie wiem czy to odpowiedni moment ale coraz częściej myślę o zmianie lekarza. Zaczynam czuć się mało komfortowo i bezpiecznie.
31 lat
3 lata starań
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Stymulacja - 13.09.2018r
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
xCatherinex wrote:Nie chce wchodzić w kompetencje lekarza, bo nie o to mi chodzi. Po prostu czasami wydaje mi się, że moja Dr nie pozwala mi myśleć, że wiem coś lepiej/więcej niż powinnam. Tak jakby podważa wszystko to co wiem z forum lub stron klinik gdzie jest napisane czarno na białym, zawsze znajdzie jakieś "ale" i robi mi wodę z mózgu. Nie wiem czy to odpowiedni moment ale coraz częściej myślę o zmianie lekarza. Zaczynam czuć się mało komfortowo i bezpiecznie.
Jak czytam co piszesz to mam wrażenie, ze Twój lekarz traktuje Cię protekcjonalnie. Na odległość nie budzi mojego zaufania - miałam do czynienie z kilkoma takimi i zawsze to się kończyło rozczarowaniem z mojej strony i stratą czasu. Oni nie słuchali tylko wiedzieli lepiej, a to tak niestety nie działa.4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
xCatherinex wrote:Fakt, czasami mam wrażenie, że nie bierze mnie na poważnie bo jeśli coś proponuję to albo zmienia temat albo udaje, że nie słyszy.
[
Gdyby jeszcze rozmawiała i tłumaczyła...4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
An_ia336 wrote:U mnie dzis byla punkcja i mamy tylko 3 komorki. Chyba srednio....malammi wrote:Hej Joanna, jeśli chcesz porozmawiać i powspierać się w przetrawieniu takiej porażki to zapraszam na priv. Ja jestem beznadziejnym przypadkiem, z 22 pobranych komórek -> 15 było dojrzałych -> zapłodniło się tylko 2 -> 1 dotrwała do blastki.
Po rozmowie z embriologiem czułam jakby ktoś mnie walnął obuchem w łeb, na transfer szłam cała roztrzęsiona ze ściśniętym gardłem... Mi bardzo pomógł mój mąż i wypłakanie wszystkich żali29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
alca wrote:Gdyby jeszcze rozmawiała i tłumaczyła...
31 lat
3 lata starań
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Stymulacja - 13.09.2018r
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Bhcg - 13 dpt - 12 Grudzień - 372,70mlU/ml