X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • KejtiK Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    U mnie jeszcze był test cytokin Th1/TH2 (CBA chyba się to nazywało), ANA, ASA i test LCT. Mam NK na poziomie 20% i te cytokiny trochę rozjechane więc Encorton i Intralipid dostałam i działam dalej :)
    ANA i reszta wyszły mi ujemne i tych innych już mi nie zlecał bo miałam wynik MTHFR że nie mam trombofilii.
    A te badanie CBA, test LCT robi się w konkretnym dniu cyklu, jeśli jesteś z Warszawy, to gdzie je robiłaś?

- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
    leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
    Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
    - ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 :-( ; - Crio -14. 03.2018 :-(
    - ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 :-( ;- Crio - 23.08.2018 :-(
    - ICS III - 4❄️02.2019 :-(, 04.2019 :-( 06.2019 :-(
    - ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Dziewczynki ja mam kontakt ciesteczko, nie martwcie się dwa dni temu miała betę ponad 400 jest na zwolnieniu chorobowym, będzie czuła się na siłach to opiszę Wam dokładniej co i jak, pozdrawiam :)
    Halleluja, dwa dni odświeżania ovu i czekania na ciasteczko. Booosz, jak się cieszę!!!! Przeżywam tę jej ciążę i bety jakby to były moje. Uuuuf. Dzięki za wiadomość!!!!!

moniczka2601 lubi tę wiadomość

• Onia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtiK wrote:
    Chyba wrócę do tego tematu jeszcze raz, spytam się o te mięśniaki i jeszcze jedną histeroskopie?

To opinia dwóch lekarzy, bo jeden diagnizowal drugi zabieg robił. I jak dawał mi wypis to powiedział że teraz jest szansa na nat ciąże o. Ile nie ma innych przeciwwskazań. Jednak są inne więc pozbylismy się i jednego problemu.

Polipy to cholerny no lubią wracać. A mięśniaki rosną więc wydaje się logiczne że mogą zagrażać małej kropce...

c5c9c0e3f3.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtiK wrote:
    A te badanie CBA, test LCT robi się w konkretnym dniu cyklu, jeśli jesteś z Warszawy, to gdzie je robiłaś?
    Te dwa w dowolnym dniu cyklu. LCT można w Synevo, CBA w Invicta na Złotej bo akurat był remont w Łodzi w APC, a wszystkie miejsca poza Invicta tam wysyłały. Chyba można też w Invimedzie i Salve Medica w Warszawie. Na CBA czeka się min 2 tygodnie pełne, warto o tym pamiętać bo się ledwo wyrobiłam przed wizytą ;)
    Na którejś grupie na FB dziewczyna wstawiała zestawienie gdzie w Warszawie można zrobić te badania i ceny, jak znajdę to podeślę.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Te dwa w dowolnym dniu cyklu. LCT można w Synevo, CBA w Invicta na Złotej bo akurat był remont w Łodzi w APC, a wszystkie miejsca poza Invicta tam wysyłały. Chyba można też w Invimedzie i Salve Medica w Warszawie. Na CBA czeka się min 2 tygodnie pełne, warto o tym pamiętać bo się ledwo wyrobiłam przed wizytą ;)
    Na którejś grupie na FB dziewczyna wstawiała zestawienie gdzie w Warszawie można zrobić te badania i ceny, jak znajdę to podeślę.
    Podeślij, podeślij bo ja też przed wizytą u Pasnika.

0ba2188e07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Dziewczynki ja mam kontakt ciesteczko, nie martwcie się dwa dni temu miała betę ponad 400 jest na zwolnieniu chorobowym, będzie czuła się na siłach to opiszę Wam dokładniej co i jak, pozdrawiam :)
    o matko kochana! jak my Ci dziękujemy za te dobre wieści! aż łza się w oku kręci.

moniczka2601, andzia83 lubią tę wiadomość

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy wolałabym żeby sama się odezwała, ale napisałam bo widzę że się martwicie, buziaki :)

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:

super wiadomość, mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, a ciasteczko tu wróci, żeby można było ją opieprzyć za tę histerię ;p

a ja już się nie mogę doczekać aż zadzwonię do kliniki, żeby dowiedzieć się ostatecznie, czy którykolwiek z naszych dwóch zarodków przeżył do 5tej doby. Nauczona doświadczeniem wiecznie złych wiadomości zadzwonię jak już zostanę sama w pracy, za godzinę.

Berbeć, Paulcia28 lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    super wiadomość, mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, a ciasteczko tu wróci, żeby można było ją opieprzyć za tę histerię ;p

a ja już się nie mogę doczekać aż zadzwonię do kliniki, żeby dowiedzieć się ostatecznie, czy którykolwiek z naszych dwóch zarodków przeżył do 5tej doby. Nauczona doświadczeniem wiecznie złych wiadomości zadzwonię jak już zostanę sama w pracy, za godzinę.
    Trzymam kciuki :)

aga_ni lubi tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Onia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:

Tym razem dostaniesz dobre wiadomości, więc też dobrze żeby nikogo w pracy nie było, jak będziesz krzyczeć albo płakać z radości

aga_ni lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:

Trzymam mocno kciuki ❤

aga_ni lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam kciuki

aga_ni lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • olga87 Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuję Was od baaardzo długiego czasu, prawie od początku istnienia tego wątku, kibicuję, nie udzielam się, ale często korzystam z Waszych cennych wskazówek, podpowiedzi i Waszego wzajemnego zrozumienia, jesteście ogromnym wsparciem dla siebie w temacie ivf, nikt kto tego nie przeszedł nie zrozumie tak drugiej osoby jak właśnie Wy. Przepraszam teraz, że wypowiem się niekorzystnie na temat jednej z forumowiczek, nie chcę Was obrazić, bo tak naprawdę tylko Was podczytuję a sama od siebie nic nie daję ale to wszystko już od dawna przekracza swoje granice. Nietrudno pewnie zgadnąć o kogo chodzi- Ciasteczko!
    Niektóre z Was dołączyły tu później i nie są dokładnie w temacie. Od początku jej wpisów na forum powiało depresją, niezrównoważeniem, niedojrzałością, tragedią robioną z niczego (i nie mam tu na myśli tych prawdziwych tragedii), wszystko na nie, jakby za karę musiała podchodzić do in vitro. Przecież zakładała, że jej szanse na zajście w ciążę wynoszą najwyżej 1 %. Tyle dziewczyn ją pocieszało, głaskało, od nikogo tyle wsparcia na pewno nie miała co z tego forum, ale nie, ona wszystko wie lepiej! Najpierw prawie co dzień rezygnowała ze stymulacji, potem nie chciała podejść do punkcji, potem dowiedziała się, że jedna z dziewczyn ma podejrzenie ciąży pozamacicznej więc też stwierdziła, że zrezygnuje bo na pewno jej się też to przytrafi! Dalej pisała, że w sumie to jej nie zależy na tym aby tak bardzo być w ciąży, bo ona tak na 10 % chce zostać matką! Dalej inna forumowiczka napisała tu na forum co sądzi o jej perypetiach i porównała jej poczynania do programu Uwaga z TVN, odważyła się i napisała, bo nie mogła już wytrzymać, że gdzie Ciasteczko tam tragedia, że zamieniła całe forum pełne miłości, wzajemnego wsparcia w tragizmy. Nazwała ją niedojrzałą emocjonalnie. I co wtedy zrobiła Ciasteczko?? Obraziła się i usunęła konto, ale posty zostały, można poczytać. Konto po niedługim czasie znów stworzyła-nowe. I dalej są czarne scenariusze, głaskanie jej, które nic nie daje, bo ona wie lepiej, najpierw zadaje pytania, dziewczyny odpowiadają a ona im teksty z internetu wkleja, że jest inaczej, wystarczy poczytać ostatnie poczynania odnośnie za mało przyrastającej wg niej bety. Tak bardzo chciała, aby ktoś jej przytaknął, że już po wszystkim i ciąża nie żyje, że pisała o becie na 4 forach jednocześnie. Niestety tylko jedna osoba potwierdziła jej wersję, a reszta dziewczyn została okrzyknięta nieszczerymi!! a ta jedna "Kochaną". Dalej ktoś napisał, że ona robi problem ze wszystkiego, ze stymulacji, punkcji, transferu, to ta napisała jej że mało wie i że sobie nie życzy takich słów. I co teraz się dzieje -Ciasteczko zapadło się pod ziemię bo się znów obraziło. Podejrzewam, że wiele osób trzyma język za zębami, a tak naprawdę, napisałaby co sądzi o jej zachowaniu ale z grzeczności nie wypada. Teraz czytam, że beta przyrosła tak jak trzeba, ale już nie wypada przeprosić dziewczyn za to co wypisywała, więc się nie odzywa...Ja zyczę każdej z Was jak najlepiej i jej też, żebyście zostały mamami jak najszybciej. A ty kobieto ogarnij się, bo zachowujesz się często gorzej niż dziecko.

Salsefia, Rose7, MonikA_89!, Paulcia28, asias, Sierściucha, asienka30, Rubi27, Pimka, Niezapominajka5, emka29, Finezja_k, tolerancyjna, Malinka.82, Ewee, KAL lubią tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nieudanym transferze wasze cykle jakos sie rozjechaly czy Nie? Cykle mialyście bezowilacyjne czy jak?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Po nieudanym transferze wasze cykle jakos sie rozjechaly czy Nie? Cykle mialyście bezowilacyjne czy jak?
    U mnie wszystko normalnie. Jeśli chodzi o owu. A po owu to już jadę na prochach po crio :)

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    U mnie wszystko normalnie. Jeśli chodzi o owu. A po owu to już jadę na prochach po crio :)
    Ale cykl naturalny bo ja narazie nie mam zadnych stymu ani transferu.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Tym razem dostaniesz dobre wiadomości, więc też dobrze żeby nikogo w pracy nie było, jak będziesz krzyczeć albo płakać z radości

Dzięki Onia, niestety nikt nie raczył odebrać moich telefonów, to tylko jeden przykład tego jak w tej klinice traktuje się pacjentki. Mam nadzieje ze siebie dowiem czegoś jutro ale naprawdę nie mam cenzuralnych słów żeby to skomentować.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Onia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki powinien być estradiol przed transferem, a konkretnie 6 dni przed?
    Wiem że nie powinien przekraczać 3000. Ja na dzień dzisiejszy mam 640 pmol/l lub 173 pg/ml.
    CZekam aż dr odpisze, ale wiecie jak to jest z tym czekaniem ;D

c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki Onia, niestety nikt nie raczył odebrać moich telefonów, to tylko jeden przykład tego jak w tej klinice traktuje się pacjentki. Mam nadzieje ze siebie dowiem czegoś jutro ale naprawdę nie mam cenzuralnych słów żeby to skomentować.

Biedna moja.... przewalone jest jak na takie ważne informacje się czeka , a nie można się z ludźmi skontaktować. Wkurzenie na maksa . a do której mają otwarte? może Twój lekarza coś by się dowiedział, jakby się z nim skontaktować?

c5c9c0e3f3.png
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ale cykl naturalny bo ja narazie nie mam zadnych stymu ani transferu.
    Tak naturalny.

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ