In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia28 wrote:Morgana co niektórym niedogodzi człowiek... Ciasteczko czas dorosnąć i się ogarnąć , przykro mi ale dla mnie jesteś niedojrzala i najpierw powinnaś iść do lekarza by Ci pomógł zrobić porządek w głowie a potem pogadamy. Bo z takim podejściem to nie zazdroszczę. Mimo że jestem młodsza od Ciebie to dużo już widziałam i przeżyłam a tak nie panikuje jak Ty, WEZ SIĘ W GARŚĆ . Wszystkiego dobrego i by maluch rósł ale zrób szybki kurs dorastania.
Masz racje Paulcia,na forum każda swoje wycierpiala, ale nikt tu się nie licytowal kto ma gorzej. Do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć. A jak przeczytałam te marudzenie o przyrost to pomyślałam od razu o Monice89 ktora miała dużo gorsze przyrosty,tyle stresów,niepewności a mimo wszystko nie traciła nadziei. In vitro to ogromne obciążenie psychiczne,dla mnie nawet bardziej niż fizyczne, i tu na forum można dostać ogromne wsparcie i zrozumienie,ale trzeba się na to otworzyć i też mieć na względzie innych. Ciasteczko już wcześniej "lubiła" robić koło siebie szum kiedy ktoś inny był bardziej w centrum uwagi. Ja szczerze to nie zrozumiałam za bardzo o co było tyle szumu z tą beta,bo na moje oko przyrost był ok,na fioletowej nie marudziła przynajmniej. Oby się jej ułożyło i maluch zdrowy był a rozwiązanie szczęśliwePaulcia28, asias, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Ok koniec tematu. Ja póki co znikam z forum i to nie z tej przyczyny. Nie mogę startować i te czekanie mnie męczy,bo nie wiem co profesor postanowi. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i powodzenia życzę. Wrócę jak będę miała szansę na dalszą walkę. Dziękuję wszystkim za wsparcie jesteście nieocenione .
Powodzenia Kochana trzymam kciuki za Wasz cud:) myślę,że to wiesz,ale jesteś cudowna osobą,drzemie w Tobie ogromna siła i dajesz ją też innym - wszystkiego dobregoPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:U mnie wręcz przeciwnie. Cykl po nieudanej procedurze wydawał się wyjątkowo płodny. Dużo śluzu i pozytywne testy owulacyjne.
-
nick nieaktualny
-
Paulcia28 wrote:Ok koniec tematu. Ja póki co znikam z forum i to nie z tej przyczyny. Nie mogę startować i te czekanie mnie męczy,bo nie wiem co profesor postanowi. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i powodzenia życzę. Wrócę jak będę miała szansę na dalszą walkę. Dziękuję wszystkim za wsparcie jesteście nieocenione .
Będzie nam brakowało twojej pozytywnej energii i woli walki
Paulcia28 lubi tę wiadomość
- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
- ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 ; - Crio -14. 03.2018
- ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 ;- Crio - 23.08.2018
- ICS III - 4❄️02.2019 , 04.2019 06.2019
- ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc -
MonikA_89! wrote:Też miałam problem z komórkami. U mnie na 9 dojrzałych zapłodniło nie 6 a tylko 3 Zarodki dotrwały do blastki. Mój lekarz twierdzi, że to przez niskie amh (mam 1.5), ale są dziewczyny, co mają jeszcze niższe a mimo to mają ładne zarodki. Ciekawe jaką stymulację mi zaproponuje w styczniu. A Ty jakie masz plany? Jeszcze jakieś badania przed kolejną próbą?
Tylko że ja Amh przed 2 procedurą miałam całkiem ładne 2,5 jak na moje 39 lat.
Jaki plan? Dzwoniłam dziś do doktor, zrobimy kolejną stymulacje. Krótki protokół ale z maksymalną dawka leków, bo mój organizm kiepsko reaguje na stymulacji. Ostatnio miałam dużo małych komórek a tylko 3 duże do pobrania
Muszę wierzyć że ta 3 stymulacje się uda...- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
-
Niezapominajka5 wrote:Chcecie podejść raz jeszcze?
Bardzo mi przykro Kejtik:( myślałam,że teraz się uda:(
Tak podejdę jeszcze raz. U nas z nasieniem nie ma aż takiego problemu. Może na naturalne poczęcie byłoby za mało ale na in vitro się bez problemu nadaje
U mnie problem to wiek, kiepsko reaguje na stymulacje i ostatecznie mało zarodków które okazują się kiepskiej jakości.
No i mam mutacje Mthfr i PAI która odpowiada za zagnieżdżenie ale te mutacje ma wiele dziewczyn i z nimi się zachodzi z odpowiednimi witaminami metylowanymi i heparynąWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 23:49
- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Ta moja mutacja też utrudnia zagniezdzenie ? Mam.w stopce zapisana
Te raczej nie, tylko PAI ale na to zalecają acard i heparyne- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
KejtiK wrote:Powodzenia, trzymam kciuki za pozytywne informacje.
Będzie nam brakowało twojej pozytywnej energii i woli walkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 01:03
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia, jakie zniknięcie, co Ty opowiadasz?! Bez Ciebie to nie to samo forum Nie pisz zniknięcie, a "odpoczęcie"...jeśli już. I wogóle co to za głupoty, że przez Ciebie tyle nieszczęść? Przepraszam bardzo, ale ja i jeszcze kilka dziewczyn szczęśliwie zaszło w ciążę ( i oby tak już było )pamiętam, że lipiec i czerwiec były dość szczęśliwe Niestety tak się dzieje, że cały czas nie może świecić słońce, jak to w życiu...Ale jest nadzieja, że znowu nastaną te lepsze dni
Mimo wszystko, życzę Ci Kochana odpoczęcia, nabrania sił, zdystansowania i cieszenia się ze wspólnych chwil spędzonych przy wspaniałym mężu
A jeśli chodzi o Ciasteczko, to też czasem irytowały mnie jej posty...ale nie odbieram tego jako niedojrzałości, a raczej dużych problemów emocjonalnych i pesymizmu nad którymi powinna intensywnie pracować pod okiem specjalisty. Bo fajna z niej, wrażliwa i empatyczna dziewczyna, tylko bardzo zagubiona w swoich myślach. Życzę jej jak najlepiej, jak zresztą wszystkim tutaj Choć przyznam szczerze, że z tą betą nieładnie zrobiła, że sie nie odezwała...przecież dobrze wiedziała, że my tu czekamy na pozytywne info...Ciasteczko nie rób nam tego więcej!
Jeśli chodzi o ilość komórek i zarodków, to nie tylko amh ma na to wplyw, ale też doświadczenie embriologów, aktualna jakość nasienie, protokół, leki do stymulacji.
Naprzykład ja miałam piękne amh-7,2...niby dużo komórek (36 pobranych przy dwóch punkcjach łącznie) i tylko jeden zarodek nadający się do transferu. Także loteria.
Kejtik-bardzo mi przykro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 06:54
-
KejtiK wrote:To i tak pobrali u ciebie dużo komórek. u mnie przy 2 stymulacji pobrano tylko 3 komórki z czego zaplodnily się 2 ale to chyba były słabe zarodki. Ten ostatni mrozony w 3 dobie był 5 komórkowy.
Jaki plan? Dzwoniłam dziś do doktor, zrobimy kolejną stymulacje. Krótki protokół ale z maksymalną dawka leków, bo mój organizm kiepsko reaguje na stymulacji. Ostatnio miałam dużo małych komórek a tylko 3 duże do pobrania
Muszę wierzyć że ta 3 stymulacje się uda... -
Ewi28 wrote:Kochana ja w pierwszej stymulacji mialam 29 lat i amh 2,4 i tylko 4 komorki wychodowalam. Z czego 2 sie zaplodnily. Obie przetrwaly do 3 doby wiec mialam transfer jestej a druga byla hodowana dalej i padla mi w 5 dobie. Moje jajniki tez slabo zareagowały na leki i coś slabe miałam zarodki. Pewnie tez co mi podali tez przestal sienie dzielic w 5 dobie. Nie wiem czemu tak sie dzieje. Od czego to zalezy? Jakie wady są wtedy?
Ja mimo w miarę młodego wieku (są tu jeszcze młodsze dziewczyny), miałam ostatnio tylko 3 komórki i 1 zarodek.
Czasami tak po prostu jest. Nie wiem dlaczego.
Kiedyś myślałam,że amh jest wyznacznikiem i jeśli jest względnie ok,to komórek będzie dużo. Jednak tu też czasami nie ma reguły,bo osoby z niższym amh miewaly dużo więcej komórek.
Jedni się stymuluja lepiej, inni gorzej.
Teraz myślę,że wiele zależy od lekarza i dobrze dobranych leków (plus oczywiście ilość pęcherzyków antralnych).
Paulcia, jeśli potrzebujesz, zrób sobie przerwę sama czasem nad tym myślę. Jednak nie opuszczaj nas na zawsze.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:36
moniczka2601, Paulcia28, aga_ni lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:37
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Namyria wrote:FertilMan Plus u nas trochę poprawił wyniki męża:)
MALINKA
39 lat
AMH-0,680
Punkcja 15.03.2019
Transfer 18.03.2019
2 zarodków 3 dniowy
9dpt-beta 0,380 mIU/ml
14dpt-beta <0,100mIU/ml -
nick nieaktualnyWitajcie.
Wybaczcie za moje zniknięcie i nieobecność- potrzebowałam wyciszenia, psychicznego złapania równowagi i dystansu.
Jestem bardzo wrażliwa i nie potrafię bez uczuć przejść obok tylu nieszczęść i tragedii.. bardzo mnie bolą Wasze smutki, straty.
Tak samo zaczęłam sobie wkręcać swoją stratę, nie wierząc że cokolwiek może mi się udać.
W środę robiłam betę i wyniosła (12dpt) 416,40- więc pojawił się wzrost (ponad 300%).
Niestety pózniej w pracy miałam bardzo nerwową sytuacje i wskutek ogromnego stresu dostałam strasznych skurczy (bóle, kłucie) tak mocnych, że zginało mnie w pół i łzy leciały same. No spa nie pomagała. Wróciłam do domu po 12 h pracy i wyłam z bólu i przerażenia, że już po wszystkim przez głupią pracę.
Następnego dnia pojechałam zabrać rzeczy, poinformowałam przełożonych i pojechałam do lekarza na usg.
Kropek jest jeszcze z nami- na usg było widać pęcherzyk. Ale dostałam zwolnienie (już ciążowe) i mam zakaz pracy i stresów. Ja chciałabym wrócić do pracy, ale żeby mnie nie stresowali, żebym mogła kończyć po 8 h, mieć czas ma chociaż jeden posiłek.. zobaczymy co będzie i co lekarz zaleci.
Mam całkowity zakaz nerwów i stresów - jak tylko się zdenerwuje zaczynam mieć bóle
Okazało się też, że mam anemię, za mało żelaza (dostałam nowe witaminy - Duphavit z żelazem plus żelazo Extra) i większa dawkę Euthyrox.
Beta z wczoraj -14 dpt: 1216.
I niestety żelazo znowu spadło, fibrynogen ponad normę.
Bardzo Was proszę o wyrozumiałość, jestem bardzo wrażliwa i przejmuje wszystko do siebie...a odbija się to niestety na Kropku
Raz jeszcze przepraszam za zniknięcie.
Ps. Nie bede komentować zarzutów i oceny psychologicznej mojej osoby- są krzywdzące i to bardzo.Bergmotka85, klamka, Berbeć lubią tę wiadomość
-
KejtiK wrote:To i tak pobrali u ciebie dużo komórek. u mnie przy 2 stymulacji pobrano tylko 3 komórki z czego zaplodnily się 2 ale to chyba były słabe zarodki. Ten ostatni mrozony w 3 dobie był 5 komórkowy.
Muszę wierzyć że ta 3 stymulacje się uda...
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62