X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, dobrze że się odezwałaś, bo martwiłyśmy się tu o Ciebie. Nie denerwuj się, odpoczywaj i myśl przede wszystkim o dziecku :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ok koniec tematu. Ja póki co znikam z forum i to nie z tej przyczyny. Nie mogę startować i te czekanie mnie męczy,bo nie wiem co profesor postanowi. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i powodzenia życzę. Wrócę jak będę miała szansę na dalszą walkę. Dziękuję wszystkim za wsparcie jesteście nieocenione .
    Szybko wracaj do nas! A najlepiej od razu na fiolet :*

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jak widać, nie ma reguły,że u młodszych kobiet jest więcej komórek i zarodków:)
    Ja mimo w miarę młodego wieku (są tu jeszcze młodsze dziewczyny), miałam ostatnio tylko 3 komórki i 1 zarodek.
    Czasami tak po prostu jest. Nie wiem dlaczego.
    Kiedyś myślałam,że amh jest wyznacznikiem i jeśli jest względnie ok,to komórek będzie dużo. Jednak tu też czasami nie ma reguły,bo osoby z niższym amh miewaly dużo więcej komórek.
    Jedni się stymuluja lepiej, inni gorzej.
    Teraz myślę,że wiele zależy od lekarza i dobrze dobranych leków (plus oczywiście ilość pęcherzyków antralnych).

Paulcia, jeśli potrzebujesz, zrób sobie przerwę:) sama czasem nad tym myślę. Jednak nie opuszczaj nas na zawsze.

Macie rację nie ma reguły. Ja 30 lat, amh 4 i pomimo 16 dojrzałych komórek z 22 pobranych, mieliśmy tylko 4 komórki które przetrwały. Dwie zabraliśmy a dwie zamrożone, ale też nie super jakości bo obie klasy C. Co prawda immunologii nie ruszałam, hormony w normie i byłam pewna, że powodem niepowodzeń jest czynnik męski. Nie pomyślałam nawet, że tak słabe komórki mam, dopiero jak lekarz powiedział, że wina komórek to do mnie dotarło. Sama nie wiem do końca od czego to wszystko zalezy

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ciasteczko, dobrze że się odezwałaś, bo martwiłyśmy się tu o Ciebie. Nie denerwuj się, odpoczywaj i myśl przede wszystkim o dziecku :)
    Dziękuje :) za zrozumienie!!!
    Raz jeszcze przepraszam.

• asias Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Uważam że moje odejście z forum będzie najlepszym rozwiązaniem. Uważam że to przeze mnie spadło to cholerne fatum tutaj, to ja pierwsza dwa miesiące temu oglosilam zła wiadomość i odtąd zaczęła się lawina nieszczęść. Odchodzę i wierzę że tym sposobem zacznie tutaj świecić słońce dla Was dziewczyny . Powodzenia i trzymajcie się ❤ dziękuję za WSZYSTKO. Będzie mi Was brakowało...Ale muszę odejść, nadzieja umiera ostatnia
    Paulcia, absolutnie nie pozwalamy Ci odejść! :) Ejj duszyczko nasza, co ty tam sobie w główce nakombinowałaś. Żadne fatum nie jest przez Ciebie, tak musiało być i koniec kropka. Napewno zostanie to wszystkim niedługo wynagrodzone ;)

Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Paulcia28 będzie mi tu smutno bez Ciebie:/ale rozumiem, odpocznij razem z meżem, nabieżcie siły, bo czas szybko leci i zanim się obejrzycie wystartujecie do kolejnej walki i małe, wielkie szczęście. Trzymam za Was mocno kciuki!
    Wysłałam do Ciebie i Farelki zaproszenie. Przyjąć proszę. Nie dziękuję❤❤

Pimka, Farelka lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko mimo wszystko życzę Tobie spokojnej i bezstresowej ciąży. Dbaj o Was

klamka, Berbeć, MagNolia55, MonikA_89!, Ciasteczko77, Farelka lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • olga87 Nowa

Wysłany: 1 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Witajcie.
    Wybaczcie za moje zniknięcie i nieobecność- potrzebowałam wyciszenia, psychicznego złapania równowagi i dystansu.
    Jestem bardzo wrażliwa i nie potrafię bez uczuć przejść obok tylu nieszczęść i tragedii.. bardzo mnie bolą Wasze smutki, straty.
    Tak samo zaczęłam sobie wkręcać swoją stratę, nie wierząc że cokolwiek może mi się udać.
    W środę robiłam betę i wyniosła (12dpt) 416,40- więc pojawił się wzrost (ponad 300%).
    Niestety pózniej w pracy miałam bardzo nerwową sytuacje i wskutek ogromnego stresu dostałam strasznych skurczy (bóle, kłucie) tak mocnych, że zginało mnie w pół i łzy leciały same. No spa nie pomagała. Wróciłam do domu po 12 h pracy i wyłam z bólu i przerażenia, że już po wszystkim przez głupią pracę.
    Następnego dnia pojechałam zabrać rzeczy, poinformowałam przełożonych i pojechałam do lekarza na usg.
    Kropek jest jeszcze z nami- na usg było widać pęcherzyk. Ale dostałam zwolnienie (już ciążowe) i mam zakaz pracy i stresów. Ja chciałabym wrócić do pracy, ale żeby mnie nie stresowali, żebym mogła kończyć po 8 h, mieć czas ma chociaż jeden posiłek.. zobaczymy co będzie i co lekarz zaleci.
    Mam całkowity zakaz nerwów i stresów - jak tylko się zdenerwuje zaczynam mieć bóle :(
    Okazało się też, że mam anemię, za mało żelaza (dostałam nowe witaminy - Duphavit z żelazem plus żelazo Extra) i większa dawkę Euthyrox.
    Beta z wczoraj -14 dpt: 1216.
    I niestety żelazo znowu spadło, fibrynogen ponad normę.
    Bardzo Was proszę o wyrozumiałość, jestem bardzo wrażliwa i przejmuje wszystko do siebie...a odbija się to niestety na Kropku :(
    Raz jeszcze przepraszam za zniknięcie.
    Ps. Nie bede komentować zarzutów i oceny psychologicznej mojej osoby- są krzywdzące i to bardzo.
    Urażona duma się odezwała, nie mogła wytrzymać dłużej w ukryciu!! zobaczcie dziewczyny jak strasznie uraziła ją prawda, spójrzcie co wypisuje teraz na wątku z sierpnia 2018, jakie tu na forum ze stycznia są złe dziewczyny i dokonują oceny psychologicznej jej osoby, że szkoda jej palców do komentowania i ciśnienie jej to podniosło! A lepsze jest to, że tam koleżanki sobie znalazła, które niestety nie znają jej od początku i bronią "poszkodowaną bidulkę". Tu nie trzeba być psychologiem czy psychiatrą, żeby zauważyć, że jesteś niezrównoważona psychicznie. Śmiesz twierdzić, że np. osoba typu Paulcia jest złą osobą bo napisała prawdę?? Ona jest cudowną osobą, do rany przyłóż, tyle wsparcia dała tu dziewczynom pomimo swoich porażek, ma wielkie pomocne serce. Wiele innych osób tu z wątku też się pod tym podpisało. Tak kobieto, napiszę wprost bez grzeczności bo już jej wystarczy: lecz się, bo możesz skrzywdzić dziecko jak tak dalej będzie. I przyjmij w końcu tą krytykę i zaakceptuj ją, bo niejedna osoba Ci to mówi, nie po złości tylko dla Twego dobra. Idź do psychoterapeuty, być może pomoże, to żaden wstyd. Bo inaczej ty wiecznie będziesz miała problem i wszystkie choroby świata, to z rozmiarem zarodka będzie coś nie tak, bo np. o pół mm będzie za mały lub za duży, to z czym innym będzie problem! I spójrz co teraz wypisujesz, znów czarne scenariusze, same biedy, złe wyniki. Wszystko złe!

Rubi27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie już spokój. Paulcia ładnie to zakończyła, szacunek. Zachowanie innych może irytować, być niezrozumiałe, ale to całe forum jest pełne ekstremalnych uczuć. I to normalne, bezpłodność jest tragedią.
    To co irytowalo, zostało wyrażone, i teraz to już tylko pyskowka i kopanie leżącego.
    Dajcie spokój. Dla zdrowia i spokoju wszystkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 11:08

Berbeć, MagNolia55, Ciasteczko77, MonikA_89!, Farelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 3 września 2018, 09:48

Ciasteczko77, Bergmotka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dajcie już spokój. Paulcia ładnie to zakończyła, szacunek. Zachowanie innych może irytować, być niezrozumiałe, ale to całe forum jest pełne ekstremalnych uczuć. I to normalne, bezpłodność jest tragedią.
    To co irytowalo, zostało wyrażone, i teraz to już tylko pyskowka i kopanie leżącego.
    Nie ogarniam co tu sie w ogole dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłosiłam Twój post Olga87

Ciasteczko77, Bergmotka85, evkill lubią tę wiadomość

• olga87 Nowa

Wysłany: 1 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Weź się puknij w głowę dziewczyno! Przyszłas niewiadomo skąd i nieiwiadomo.po co i wylewasz.jakies żale swoje. To jest forum na którym sie wspieramy ! A nie obrazamy. MOZe i.ma Ciastko swoje.problemy ale co Tobie do tego ? Szukasz poklasku czy czego ? Zdradz nam.jaki.jest cel tego co robisz? A najlepiej to juz nie odpisuj i daruj sobie!
    A Ty wyjdź na swoje założone forum z sierpnia, tam twoje miejsce, bo też nie wiem czego tu szukasz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 3 września 2018, 09:48

Berbeć, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:

Dokładnie tak. Ciasteczko sama musi pewne sprawy zrozumieć, nikt nie chce dla niej źle tu na forum <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • olga87 Nowa

Wysłany: 1 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Zgłosiłam Twój post Olga87
    i vice versa

• Aife Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka.82 wrote:
    Nie martw sie. Slyszalam pozytywne opinie o Parens. A gdzie wczesniej sie leczyliscie? To Wasze pierwsze ivf? U meza wyniki ok?
    Tak moje pierwsze...w tym sęk że to właśnie wyniki męża są złe... morfologia plemników 1 procent...

Reni lubi tę wiadomość

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Ciastko, ze odpisałaś. Mocno się martwiłyśmy. Dbaj teraz o siebie i maleństwo. Jeśli chodzi o mnie, to nie mnie oceniać tak jak powiedziałaś Twojej osoby, jednak pamiętam że sama napisałaś na początku, że masz problemy...więc skoro tak spróbuj znaleźć pomoc. I proszę nie obrażaj się, bo nie piszę tego w złym celu...chciałabym żeby Ci było łatwiej w życiu. Trzymaj się <3

klamka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Tak moje pierwsze...w tym sęk że to właśnie wyniki męża są złe... morfologia plemników 1 procent...
    Tez mielismy 1%' brał cynk, l karnityne i selen wszystko oddzIelne, tak zalecil embriolog. Z teratozoospermi III w pol roku spadło do I. Nie wiem ile procent bo drugi wynik dostaliśmy według jakiś innych patametrow (9% przy zakresie 12%). Na pewno jest poprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 11:25

klamka lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera koniec dziewczyny, kto chciał wyrazic swoje zdanie to to zrobił. Koniec tematu, każdy ma prawo powiedzieć co myśli , mamy wolność słowa. Ale koniec .

klamka, MagNolia55, Pimka lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ