In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko, dobrze że się odezwałaś, bo martwiłyśmy się tu o Ciebie. Nie denerwuj się, odpoczywaj i myśl przede wszystkim o dziecku
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Paulcia28 wrote:Ok koniec tematu. Ja póki co znikam z forum i to nie z tej przyczyny. Nie mogę startować i te czekanie mnie męczy,bo nie wiem co profesor postanowi. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i powodzenia życzę. Wrócę jak będę miała szansę na dalszą walkę. Dziękuję wszystkim za wsparcie jesteście nieocenione .
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Niezapominajka5 wrote:Jak widać, nie ma reguły,że u młodszych kobiet jest więcej komórek i zarodków:)
Ja mimo w miarę młodego wieku (są tu jeszcze młodsze dziewczyny), miałam ostatnio tylko 3 komórki i 1 zarodek.
Czasami tak po prostu jest. Nie wiem dlaczego.
Kiedyś myślałam,że amh jest wyznacznikiem i jeśli jest względnie ok,to komórek będzie dużo. Jednak tu też czasami nie ma reguły,bo osoby z niższym amh miewaly dużo więcej komórek.
Jedni się stymuluja lepiej, inni gorzej.
Teraz myślę,że wiele zależy od lekarza i dobrze dobranych leków (plus oczywiście ilość pęcherzyków antralnych).
Paulcia, jeśli potrzebujesz, zrób sobie przerwę sama czasem nad tym myślę. Jednak nie opuszczaj nas na zawsze.
Macie rację nie ma reguły. Ja 30 lat, amh 4 i pomimo 16 dojrzałych komórek z 22 pobranych, mieliśmy tylko 4 komórki które przetrwały. Dwie zabraliśmy a dwie zamrożone, ale też nie super jakości bo obie klasy C. Co prawda immunologii nie ruszałam, hormony w normie i byłam pewna, że powodem niepowodzeń jest czynnik męski. Nie pomyślałam nawet, że tak słabe komórki mam, dopiero jak lekarz powiedział, że wina komórek to do mnie dotarło. Sama nie wiem do końca od czego to wszystko zalezy
-
nick nieaktualny
-
Paulcia28 wrote:Uważam że moje odejście z forum będzie najlepszym rozwiązaniem. Uważam że to przeze mnie spadło to cholerne fatum tutaj, to ja pierwsza dwa miesiące temu oglosilam zła wiadomość i odtąd zaczęła się lawina nieszczęść. Odchodzę i wierzę że tym sposobem zacznie tutaj świecić słońce dla Was dziewczyny . Powodzenia i trzymajcie się ❤ dziękuję za WSZYSTKO. Będzie mi Was brakowało...Ale muszę odejść, nadzieja umiera ostatnia
Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Pimka wrote:Paulcia28 będzie mi tu smutno bez Ciebie:/ale rozumiem, odpocznij razem z meżem, nabieżcie siły, bo czas szybko leci i zanim się obejrzycie wystartujecie do kolejnej walki i małe, wielkie szczęście. Trzymam za Was mocno kciuki!
Pimka, Farelka lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko mimo wszystko życzę Tobie spokojnej i bezstresowej ciąży. Dbaj o Was
klamka, Berbeć, MagNolia55, MonikA_89!, Ciasteczko77, Farelka lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko77 wrote:Witajcie.
Wybaczcie za moje zniknięcie i nieobecność- potrzebowałam wyciszenia, psychicznego złapania równowagi i dystansu.
Jestem bardzo wrażliwa i nie potrafię bez uczuć przejść obok tylu nieszczęść i tragedii.. bardzo mnie bolą Wasze smutki, straty.
Tak samo zaczęłam sobie wkręcać swoją stratę, nie wierząc że cokolwiek może mi się udać.
W środę robiłam betę i wyniosła (12dpt) 416,40- więc pojawił się wzrost (ponad 300%).
Niestety pózniej w pracy miałam bardzo nerwową sytuacje i wskutek ogromnego stresu dostałam strasznych skurczy (bóle, kłucie) tak mocnych, że zginało mnie w pół i łzy leciały same. No spa nie pomagała. Wróciłam do domu po 12 h pracy i wyłam z bólu i przerażenia, że już po wszystkim przez głupią pracę.
Następnego dnia pojechałam zabrać rzeczy, poinformowałam przełożonych i pojechałam do lekarza na usg.
Kropek jest jeszcze z nami- na usg było widać pęcherzyk. Ale dostałam zwolnienie (już ciążowe) i mam zakaz pracy i stresów. Ja chciałabym wrócić do pracy, ale żeby mnie nie stresowali, żebym mogła kończyć po 8 h, mieć czas ma chociaż jeden posiłek.. zobaczymy co będzie i co lekarz zaleci.
Mam całkowity zakaz nerwów i stresów - jak tylko się zdenerwuje zaczynam mieć bóle
Okazało się też, że mam anemię, za mało żelaza (dostałam nowe witaminy - Duphavit z żelazem plus żelazo Extra) i większa dawkę Euthyrox.
Beta z wczoraj -14 dpt: 1216.
I niestety żelazo znowu spadło, fibrynogen ponad normę.
Bardzo Was proszę o wyrozumiałość, jestem bardzo wrażliwa i przejmuje wszystko do siebie...a odbija się to niestety na Kropku
Raz jeszcze przepraszam za zniknięcie.
Ps. Nie bede komentować zarzutów i oceny psychologicznej mojej osoby- są krzywdzące i to bardzo.Rubi27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDajcie już spokój. Paulcia ładnie to zakończyła, szacunek. Zachowanie innych może irytować, być niezrozumiałe, ale to całe forum jest pełne ekstremalnych uczuć. I to normalne, bezpłodność jest tragedią.
To co irytowalo, zostało wyrażone, i teraz to już tylko pyskowka i kopanie leżącego.
Dajcie spokój. Dla zdrowia i spokoju wszystkich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 11:08
Berbeć, MagNolia55, Ciasteczko77, MonikA_89!, Farelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Dajcie już spokój. Paulcia ładnie to zakończyła, szacunek. Zachowanie innych może irytować, być niezrozumiałe, ale to całe forum jest pełne ekstremalnych uczuć. I to normalne, bezpłodność jest tragedią.
To co irytowalo, zostało wyrażone, i teraz to już tylko pyskowka i kopanie leżącego.
Dajcie spokój. Dla zdrowia i spokoju wszystkich. -
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Weź się puknij w głowę dziewczyno! Przyszłas niewiadomo skąd i nieiwiadomo.po co i wylewasz.jakies żale swoje. To jest forum na którym sie wspieramy ! A nie obrazamy. MOZe i.ma Ciastko swoje.problemy ale co Tobie do tego ? Szukasz poklasku czy czego ? Zdradz nam.jaki.jest cel tego co robisz? A najlepiej to juz nie odpisuj i daruj sobie!
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Dajcie już spokój. Paulcia ładnie to zakończyła, szacunek. Zachowanie innych może irytować, być niezrozumiałe, ale to całe forum jest pełne ekstremalnych uczuć. I to normalne, bezpłodność jest tragedią.
Dajcie spokój. Dla zdrowia i spokoju wszystkich.
Dokładnie tak. Ciasteczko sama musi pewne sprawy zrozumieć, nikt nie chce dla niej źle tu na forum -
Malinka.82 wrote:Nie martw sie. Slyszalam pozytywne opinie o Parens. A gdzie wczesniej sie leczyliscie? To Wasze pierwsze ivf? U meza wyniki ok?
Reni lubi tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Cieszę się Ciastko, ze odpisałaś. Mocno się martwiłyśmy. Dbaj teraz o siebie i maleństwo. Jeśli chodzi o mnie, to nie mnie oceniać tak jak powiedziałaś Twojej osoby, jednak pamiętam że sama napisałaś na początku, że masz problemy...więc skoro tak spróbuj znaleźć pomoc. I proszę nie obrażaj się, bo nie piszę tego w złym celu...chciałabym żeby Ci było łatwiej w życiu. Trzymaj się
klamka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAife wrote:Tak moje pierwsze...w tym sęk że to właśnie wyniki męża są złe... morfologia plemników 1 procent...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 11:25
klamka lubi tę wiadomość
-
Cholera koniec dziewczyny, kto chciał wyrazic swoje zdanie to to zrobił. Koniec tematu, każdy ma prawo powiedzieć co myśli , mamy wolność słowa. Ale koniec .
klamka, MagNolia55, Pimka lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie