In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Onia wrote:Biedna moja.... przewalone jest jak na takie ważne informacje się czeka , a nie można się z ludźmi skontaktować. Wkurzenie na maksa . a do której mają otwarte? może Twój lekarza coś by się dowiedział, jakby się z nim skontaktować?
Dokładnie, wkurzenie na maksa Nie ma szans:( pozostaje mi zapomnieć o tym do jutra albo do poniedziałku.dam znać jak sie czegoś dowiem.Paulcia28 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Dokładnie, wkurzenie na maksa Nie ma szans:( pozostaje mi zapomnieć o tym do jutra albo do poniedziałku.dam znać jak sie czegoś dowiem.
koniecznie daj znać, myślę, że wiadmości wyczekane i pozytywne będą!
Trzymam za to kciukiaga_ni lubi tę wiadomość
-
KejtiK wrote:Miałam robiona histeroskopie w 2017 roku, na początku "zabawy" z in vitro. Mam mięśniaki, i to był główny powód histeroskopii, ale one są bardzo małe i nie przeszkadzają w zagnieżdżeniu zarodka. Ogólnie po histeroskopii powiedziano ze wszystko jest ok
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
olga87 wrote:Hej, podczytuję Was od baaardzo długiego czasu, prawie od początku istnienia tego wątku, kibicuję, nie udzielam się, ale często korzystam z Waszych cennych wskazówek, podpowiedzi i Waszego wzajemnego zrozumienia, jesteście ogromnym wsparciem dla siebie w temacie ivf, nikt kto tego nie przeszedł nie zrozumie tak drugiej osoby jak właśnie Wy. Przepraszam teraz, że wypowiem się niekorzystnie na temat jednej z forumowiczek, nie chcę Was obrazić, bo tak naprawdę tylko Was podczytuję a sama od siebie nic nie daję ale to wszystko już od dawna przekracza swoje granice. Nietrudno pewnie zgadnąć o kogo chodzi- Ciasteczko!
Niektóre z Was dołączyły tu później i nie są dokładnie w temacie. Od początku jej wpisów na forum powiało depresją, niezrównoważeniem, niedojrzałością, tragedią robioną z niczego (i nie mam tu na myśli tych prawdziwych tragedii), wszystko na nie, jakby za karę musiała podchodzić do in vitro. Przecież zakładała, że jej szanse na zajście w ciążę wynoszą najwyżej 1 %. Tyle dziewczyn ją pocieszało, głaskało, od nikogo tyle wsparcia na pewno nie miała co z tego forum, ale nie, ona wszystko wie lepiej! Najpierw prawie co dzień rezygnowała ze stymulacji, potem nie chciała podejść do punkcji, potem dowiedziała się, że jedna z dziewczyn ma podejrzenie ciąży pozamacicznej więc też stwierdziła, że zrezygnuje bo na pewno jej się też to przytrafi! Dalej pisała, że w sumie to jej nie zależy na tym aby tak bardzo być w ciąży, bo ona tak na 10 % chce zostać matką! Dalej inna forumowiczka napisała tu na forum co sądzi o jej perypetiach i porównała jej poczynania do programu Uwaga z TVN, odważyła się i napisała, bo nie mogła już wytrzymać, że gdzie Ciasteczko tam tragedia, że zamieniła całe forum pełne miłości, wzajemnego wsparcia w tragizmy. Nazwała ją niedojrzałą emocjonalnie. I co wtedy zrobiła Ciasteczko?? Obraziła się i usunęła konto, ale posty zostały, można poczytać. Konto po niedługim czasie znów stworzyła-nowe. I dalej są czarne scenariusze, głaskanie jej, które nic nie daje, bo ona wie lepiej, najpierw zadaje pytania, dziewczyny odpowiadają a ona im teksty z internetu wkleja, że jest inaczej, wystarczy poczytać ostatnie poczynania odnośnie za mało przyrastającej wg niej bety. Tak bardzo chciała, aby ktoś jej przytaknął, że już po wszystkim i ciąża nie żyje, że pisała o becie na 4 forach jednocześnie. Niestety tylko jedna osoba potwierdziła jej wersję, a reszta dziewczyn została okrzyknięta nieszczerymi!! a ta jedna "Kochaną". Dalej ktoś napisał, że ona robi problem ze wszystkiego, ze stymulacji, punkcji, transferu, to ta napisała jej że mało wie i że sobie nie życzy takich słów. I co teraz się dzieje -Ciasteczko zapadło się pod ziemię bo się znów obraziło. Podejrzewam, że wiele osób trzyma język za zębami, a tak naprawdę, napisałaby co sądzi o jej zachowaniu ale z grzeczności nie wypada. Teraz czytam, że beta przyrosła tak jak trzeba, ale już nie wypada przeprosić dziewczyn za to co wypisywała, więc się nie odzywa...Ja zyczę każdej z Was jak najlepiej i jej też, żebyście zostały mamami jak najszybciej. A ty kobieto ogarnij się, bo zachowujesz się często gorzej niż dziecko.
Olga a ta dziewczyna która się odwazyla była Smoczyca nasza , wszystko się zgadza co napisałaś i jestem pod wrażeniem, bo ja już nerwy straciłam na nią ale nikomu źle nie życzę więc jeszcze się hamowalam. Ja nie chciałam tego tematu pojawiać bo ciasteczko wie lepiej tzn wujek Google wie, ale dzięki za Twój postMonikA_89!, olga87, Salsefia, Rubi27, Pimka, emka29, Bruised, Malinka.82, morganaa, Freyja, asias, Frelcia_ lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
aga_ni wrote:Dokładnie, wkurzenie na maksa Nie ma szans:( pozostaje mi zapomnieć o tym do jutra albo do poniedziałku.dam znać jak sie czegoś dowiem.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MonikA_89! wrote:A lekarz ma jakiś pomysł dlaczego nie ma zagnieżdżenia? Immunologię może warto by sprawdzić w takim wypadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 18:43
- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
- ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 ; - Crio -14. 03.2018
- ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 ;- Crio - 23.08.2018
- ICS III - 4❄️02.2019 , 04.2019 06.2019
- ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc -
hej a ja po punkcji:)faktycznie nie było tragedii, martwiłam się na zapas, nawet całkiem nieźle się czuję (jak narazie), dziękuję Wam za słowa wsparcia. Z 9 komórek 4 były dojrzałe i te zostały zapłodnione. Czekam na wieści z laboratorium, jeżeli będzie ok to w poniedziałek planowany jest transfer.
Berbeć, Paulcia28, asienka30, Miśka06, MonikA_89!, Pimka, Kate_______, Niezapominajka5, Bruised, Malinka.82, japonka, inka2707, aga_ni, Jvm, Gaja88 lubią tę wiadomość
Andzia83
-
Paulcia28 wrote:Wow kobieto gratuluję , wybaczcie dziewczyny ale podpisuje się pod słowami koleżanki.
Olga a ta dziewczyna która się odwazyla była Smoczyca nasza , wszystko się zgadza co napisałaś i jestem pod wrażeniem, bo ja już nerwy straciłam na nią ale nikomu źle nie życzę więc jeszcze się hamowalam. Ja nie chciałam tego tematu pojawiać bo ciasteczko wie lepiej tzn wujek Google wie, ale dzięki za Twój postPaulcia28, Rubi27, Malinka.82 lubią tę wiadomość
-
andzia83 wrote:hej a ja po punkcji:)faktycznie nie było tragedii, martwiłam się na zapas, nawet całkiem nieźle się czuję (jak narazie), dziękuję Wam za słowa wsparcia. Z 9 komórek 4 były dojrzałe i te zostały zapłodnione. Czekam na wieści z laboratorium, jeżeli będzie ok to w poniedziałek planowany jest transfer.
andzia83 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
KejtiK wrote:Z czterech transferów 2 razy miałam zagnieżdżenie-skonczylo się poronieniem i ciąża biochemiczna. Immunologii dokładnie nie sprawdzałam. Problem w tym że podczas stymulacji mam mało zarodków i chyba da kiepskiej jakości.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ewi28 wrote:Po nieudanym transferze wasze cykle jakos sie rozjechaly czy Nie? Cykle mialyście bezowilacyjne czy jak?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Aife wrote:Jesteś moją iskierka nadziei... Wszyscy jadą do KRK i Warszawy...mój mąż nawet zaczyna mieć wątpliwości czy dobrze robimy zostając w Parens...
-
truskawa wrote:Zastanawiałam się co to i mój mąż ma chyba to samo. Teraz jedziemy do Wolskiego chociaż jakoś nie wierzę w powodzenie po jego wizycie ale zobaczymy. A możesz powiedzieć w jakiej klinice się łączysz?
Zostajecie w Novum? Gdzie leczyliscie sie do tej pory?
Zycze powodzenia. -
KejtiK wrote:Z czterech transferów 2 razy miałam zagnieżdżenie-skonczylo się poronieniem i ciąża biochemiczna. Immunologii dokładnie nie sprawdzałam. Problem w tym że podczas stymulacji mam mało zarodków i chyba da kiepskiej jakości.
Bardzo mi przykro Kejtik:( myślałam,że teraz się uda:(Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Paulcia28 wrote:Wow kobieto gratuluję , wybaczcie dziewczyny ale podpisuje się pod słowami koleżanki.
Olga a ta dziewczyna która się odwazyla była Smoczyca nasza , wszystko się zgadza co napisałaś i jestem pod wrażeniem, bo ja już nerwy straciłam na nią ale nikomu źle nie życzę więc jeszcze się hamowalam. Ja nie chciałam tego tematu pojawiać bo ciasteczko wie lepiej tzn wujek Google wie, ale dzięki za Twój post
Tak,smoczycy pierwszej puściły nerwy,potem już poleciało i był foch ciasteczka
A co znowu Ciasteczko miało załamanie pomimo bety pozytywnej?
Już sprawdzilam co się działo...brak słów,teraz rozumiem skąd jej cisza - nie usłyszała tego co chciała od Was,mnie zastanawia czy ona w ogóle chce być matką, skoro ma takie podejście...
Trzymam kciuki za Was wszystkie i czekamy na fioletowejWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:50
Paulcia28, asias lubią tę wiadomość
-
Malinka.82 wrote:Gratuluje odwagi
Podpisuje sie rekami i nogami.
Ciasteczko, zycze Ci wszystkiego dobrego. Spokojnej ciazy i w ogole.
Zycze rowniez zrownowazenia psychicznego i emocjonalnego spokoju.
Pamietaj tez,ze wiele dziewczyn tutaj walczy, a zadawanie glupich pytan moze byc dla nas strasznie dolujace, zwlaszcza gdy ktos musi zapewniac Cie o Twojej pozytywnej becie, gdy wlasnie odebral negatywna swoja.Malinka.82, asias, MAALINKAA lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 3 września 2018, 09:48
Malinka.82, asias lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Dajcie spokój dziewczyny. Juz wystarczy chybaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Ok koniec tematu. Ja póki co znikam z forum i to nie z tej przyczyny. Nie mogę startować i te czekanie mnie męczy,bo nie wiem co profesor postanowi. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i powodzenia życzę. Wrócę jak będę miała szansę na dalszą walkę. Dziękuję wszystkim za wsparcie jesteście nieocenione .
Paulcia28 lubi tę wiadomość