In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aga_ni wrote:Dzieje się dzisiaj
Onia, Niezapominajka, dajcie znać co u Was.
Farelka, i jak podgląd?
Moniczka, a Ty kiedy się szykujesz na crio?
A ja dzisiaj pierwszy dzień @ po nieudanej punkcji. Nie mam żadnych planów leczenia, tylko planuję ostatnią wizytę w klinice i odebranie dokumentacji. Wrócę do leczenia na pewno, pewnie jeszcze w tym roku, ale nie zastanawiam się nad szczegółami na razie. I powiem Wam, że czuję się z tym bardzo dobrze. Przez ostatnie 8 miesięcy przeszłam 2 procedury in vitro, 3 transfery, w tym jedną ciążę, poronienie i całą diagnostykę po, i jedną ciążę biochemiczną. I ciągle nie czułam potrzeby żeby zwolnic tempo aż do teraz. Teraz na nic nie czekam, niczym się nie martwię i bardzo mi z tym dobrze. Wyjeżdżam w podróż służbową i pierwszy raz na pytanie kiedy mogę jechać mogłam odpowiedzieć: kiedykolwiek! Chciałam się tym z Wami podzielić, bo mimo że to żaden sukces w leczeniu dla mnie to ważny krok: dobre samopoczucie psychiczneNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
aga_ni wrote:Super Jak się czujesz? Jaki plan teraz? Macie od razu transfer, czy odroczony? Będą hodować zarodki do blastki?
Zrobiliśmy co w naszej mocy. Teraz już nic nie zależy od nas.
Czuję się dobrze. Troszkę czuję podbrzusze, ale to pikuś przy tym co przechodziłam ostatnio:)
Na pewno pomogły wszystkie Wasze kciuki:*Paulcia28, aga_ni, japonka, emka29, MonikA_89!, Farelka lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Już po:)
U mnie 7 komórek. Wynik dużo lepszy,bo ostatnio było tylko 3.
Bardzo się cieszę, że jest w ogóle szansa!
Tak bardzo się martwiłam,że nic nie będzie.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Tak bardzo się martwiłam,że nic nie będzie.
Super wynik, oby się pięknie zaplodnily. Trzymam kciukiNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
- ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 ; - Crio -14. 03.2018
- ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 ;- Crio - 23.08.2018
- ICS III - 4❄️02.2019 , 04.2019 06.2019
- ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc -
aga_ni wrote:Paulcia, ty jesteś dla mnie wzorem zdrowia psychicznego Mam nadzieję, że Twój mąż szybko wyzdrowieje! Trzymajcie się!
Ale miło mi :-* też mam nadzieję że mąż w końcu dojdzie do siebie.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ewi28 wrote:Mi po menopur ledwie co urosło. Oby mi puregon pomógł
Nie na każdego działa to samo:)Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tak bardzo się martwiłam,że nic nie będzie.
Piękny wynik! Teraz kciuki za zapłodnienie komórek. Musi być dobrzeNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Tak bardzo się martwiłam,że nic nie będzie.Paulcia28, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia i kciuki.
Moje dwa kropki od 10:30 są już na podładzie.
Spędziłam w klinice prawie 8 h , bo musiałam przyjąć dwie kroplówki. Ale w miarę szybko zleciało. Oby kolejne 10 dni też szybko mineły.
Mam badać progesteron co 72 h... czy któraś z was tez miała takie zalecenie ?andzia83, Zizu87, Aife, Paulcia28, Niezapominajka5, Berbeć, japonka, Farelka, asienka30 lubią tę wiadomość
-
Onia wrote:Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia i kciuki
Spędziłam w klinice prawie 8 h , bo musiałam przyjąć dwie kroplówki. Ale w miarę szybko zleciało. Oby kolejne 10 dni też szybko mineły.
Mam badać progesteron co 72 h... czy któraś z was tez miała takie zalecenie ? -
Widzę, że same dobre wieści dzisiaj Dziewczyny po punkcji- Trzymam kciuki za rozwój zarodków i brak hiperki
Transferującym życzę spokojnych dwóch tygodni oczekiwania no i oczywiście wysokiej bety oraz dwóch kresek na testachOnia, Paulcia28, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Niezapominajka5 wrote:Jutro wielki dzień dziewczyny. Trzymajcie kciuki żeby było dużo komórek, a później zarodków:)
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Farelka wrote:Jesteśmy po.
11/12 Pęcherzyków. Punkcja około 19 wrzesień.
Dostałam tym razem oveleap. Wcześniej byłam stymulowana puregonem były 3komorki .. Mam nadzieję że teraz będzie więcej!Farelka lubi tę wiadomość
Onia wrote:Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia i kciuki.
Mam badać progesteron co 72 h... czy któraś z was tez miała takie zalecenie ?Onia lubi tę wiadomość
Aife wrote:Farelka! Ja dopiero dostałam menisinorm..:p czuję się strasznie w tyle w porównaniu z tobą
Czy Wam też po gonapeptylu robią się siniaki? -
emka29 wrote:Ja dopiero wizyta stymulacyjna za tydzień to dopiero tyły u mnie .
Czy Wam też po gonapeptylu robią się siniaki?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Ja mam tylko po lewej stronie. Szczerze to już mam dosyć tych zastrzykow. A to dopiero początek. No ale chyba wszystko wytrzymam aby ujrzeć dwie kreski
Aife, Paulcia28 lubią tę wiadomość