In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak wygladaly u Was pierwsze cykle po niudanym ivf? U mnie dzis 10 dc a juz jestem po owulacji (sadzac po bolach jajnikow) i dzis zaczelam plamic. Nigdy nie mialam plamien owulacyjnych ale moze to jest to?
I IVF: Maj 2018 ICSI (2 blaskocysty):
1 - transfer 2 zarodkow; beta <0.1😢
II IVF: Sierpien 2018 ICSI (2 blaskocysty):
2 - 16.08.2018 - transfer 1 zarodka (blastocyst); beta<0.1😢
3 - 9.11.2018 -transfer mrozaczka na naturalnym cyklu - beta <0.1😢
III IVF: Sierpień 2019 ICSI (3 blaskocysty):
4 - 25.09.2019 crio transfer 1 zarodek - beta <0.1😢
5 - 03.12.2019 crio transfer 1 zarodek - beta <0.1😢
6 - 14.12.2020 crio transfer <0.1 😭😭😭
IV IVF: Maj 2021 IMSI (3 blaskocysty po PGT-A)
7 - 13.07.2021 crio transfer <0.1😭
8 - 03.12.2021 crio transfer na cyklu naturalnym:
5dpt ⏸️ kreski
7dpt beta 63.4🥰🥰🥰
10dpt beta 282. 9🥰🥰🥰
14dpt beta 1,292🥰🥰🥰
20 dpt beta 12 882🥰🥰🥰
24 dpt - CRL 0.43 cm, mamy ❤️
7w1d - CRL 1.07 cm💞💞💞
11/08/2022 - 2622g największego szczęścia ❤❤❤ -
Ja szczerze mówiąc też dziś przeżyłam mały kryzys kiedy musiałam zrobić sobie trzy zastrzyki na raz... przyniosłam do domu kolejna reklamówkę leków i i byłam załamana... trzy zastrzyki dziennie to już naprawdę daje w kość tym bardziej że wiadomo to trochę potrwa...In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
emka29 wrote:Ja dopiero wizyta stymulacyjna za tydzień to dopiero tyły u mnie .
Czy Wam też po gonapeptylu robią się siniaki?aga_ni lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Już po:)
U mnie 7 komórek. Wynik dużo lepszy,bo ostatnio było tylko 3.
Bardzo się cieszę, że jest w ogóle szansa!
Tak bardzo się martwiłam,że nic nie będzie.
Niezapominajka! Pamiętam że wtedy obie miałyśmy 3 i trochę nas to smucilo mam nadzieję że tymrazem również będę miała 7 super !Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Nie będziemy ryzykować trzymania do blastki,bo za pierwszym razem zarodek padał nam w 4 dobie. Prawdę mówić,to boję się,czy w 3 będzie co transferowac,ale musimy starać się być dobrej myśli (świeży transfer)
Zrobiliśmy co w naszej mocy. Teraz już nic nie zależy od nas.
Czuję się dobrze. Troszkę czuję podbrzusze, ale to pikuś przy tym co przechodziłam ostatnio:)
Na pewno pomogły wszystkie Wasze kciuki:*
Kochana ja ostatnio umieralam on punkcji... wymiotowalam nie byłam w stanie wstać sama z łóżka i bardzo się boję, że teraz też tak będzie ... -
Aife przy 1 procedurze i długim protokole również miałam tych zastrzykow mnóstwo i przed długi czas, były momenty łez i nerwów, dlaczego ja muszę to znosić? Więc w 100% Cię rozumiem, ale wytrzymasz i mam nadzieję że ta ilość zastrzykow przełoży się na ilość pięknych komórek. Teraz przy 2 procedurze mam mniej zastrzykow bo jakieś inne leki Ale też długi protokół. Bardzo martwię się o komórki. Jeszcze trochę i wszystko będzie wiadomo..
-
Mam jeszcze pytanko do Was.
Czy pytalyscie o zwolnienia w klinice np podczas przyjeżdżania na monitoringi u mnie zawsze jest to cały dzień dojazd 160 km badania z krwi czekanie 2 h na wynik wizyta i powrót. Nie ma mnie w pracy i się zastanawiam czy moze któraś z Was o to była bądź brała ? Ja chyba zapytam na kolejnym monitoringu -
Farelka wrote:Kochana ja ostatnio umieralam on punkcji... wymiotowalam nie byłam w stanie wstać sama z łóżka i bardzo się boję, że teraz też tak będzie ...
Dodatkowo po przebudzeniu nic nie jadłam ani nic nie piłam (ponad godzinę).
To pomogło i teraz nic się nie działo:)
Swoją droga- może skorugowano dawkę znieczulenia,bo już po przebudzeniu byłam inna (mąż tak twierdzi). Ja jestem drobna i może wcześniej dostałam za duża dawkę.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Farelka wrote:Mam jeszcze pytanko do Was.
Czy pytalyscie o zwolnienia w klinice np podczas przyjeżdżania na monitoringi u mnie zawsze jest to cały dzień dojazd 160 km badania z krwi czekanie 2 h na wynik wizyta i powrót. Nie ma mnie w pracy i się zastanawiam czy moze któraś z Was o to była bądź brała ? Ja chyba zapytam na kolejnym monitoringu
Wierze,że teraz będziesz miała dużo więcej komórek i po prostu puregon na Ciebie nie zadziałał.Farelka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
ja po wczorajszej becie - jak przewidywałam 0,22 czyli nie udane podejście
niby wszystko było w porządku zarodek prawidłowy przebadana jestem na wszystkie strony a i tak klapa
raczej się nastawiałam na ten wynik ale zawsze przykro, najwyraźniej coś jest ze mną nie tak że się zarodki nie przyjmują
we wtorek mamy wizytę u genetyka i się okaże co z pozostała trójką zamrożoną
może uda mi się wbić też przy okazji do mojej ginekolog noże jeszcze coś wymyśli ale podejrzewam się się skończy na tym że po prostu tak bywa i nie ma rozwiązaniaaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
nick nieaktualnyaga80 wrote:ja po wczorajszej becie - jak przewidywałam 0,22 czyli nie udane podejście
niby wszystko było w porządku zarodek prawidłowy przebadana jestem na wszystkie strony a i tak klapa
raczej się nastawiałam na ten wynik ale zawsze przykro, najwyraźniej coś jest ze mną nie tak że się zarodki nie przyjmują
może uda mi się wbić też przy okazji do mojej ginekolog noże jeszcze coś wymyśli ale podejrzewam się się skończy na tym że po prostu tak bywa i nie ma rozwiązania -
aga80 wrote:ja po wczorajszej becie - jak przewidywałam 0,22 czyli nie udane podejście
może uda mi się wbić też przy okazji do mojej ginekolog noże jeszcze coś wymyśli ale podejrzewam się się skończy na tym że po prostu tak bywa i nie ma rozwiązaniaAndzia83
-
aga80 wrote:ja po wczorajszej becie - jak przewidywałam 0,22 czyli nie udane podejście
może uda mi się wbić też przy okazji do mojej ginekolog noże jeszcze coś wymyśli ale podejrzewam się się skończy na tym że po prostu tak bywa i nie ma rozwiązania
Ja pierwsze zarodki odrzucilam a przy drugim transferze dostałam w dniu crio zastrzyk w macice z hcg i się udało, bo to ponoć pomaga na zagniezdzenie ,Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ewelka02 wrote:Jak wygladaly u Was pierwsze cykle po niudanym ivf? U mnie dzis 10 dc a juz jestem po owulacji (sadzac po bolach jajnikow) i dzis zaczelam plamic. Nigdy nie mialam plamien owulacyjnych ale moze to jest to?
Ewelka02 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Berbeć wrote:Aga miałaś badany progesteron na koniec stymulacji?
aga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Paulcia28 wrote:Przykro mi
Ja pierwsze zarodki odrzucilam a przy drugim transferze dostałam w dniu crio zastrzyk w macice z hcg i się udało, bo to ponoć pomaga na zagniezdzenie ,Paulcia28 lubi tę wiadomość
aga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
nick nieaktualnyaga80 wrote:tak, miałam w dniu punkcji wynik 6.60 ng/ml także ok jak na srodek cyklu 0.121 - 12.0
-
andzia83 wrote:Aga bardzo mi przykro mam nadzieję że Twoja lekarka na serio coś wymyśli żeby Ci pomóc, trzymaj się.
na razie słabe coś nadzieje u mnie ale zobaczymy co dalej
na razie wzięłam się za duże porządki a wieczorem drink i film z mężem
nie ma wyjścia trzeba się trzymaćandzia83 lubi tę wiadomość
aga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
może uda mi się wbić też przy okazji do mojej ginekolog noże jeszcze coś wymyśli ale podejrzewam się się skończy na tym że po prostu tak bywa i nie ma rozwiązaniaaga80 lubi tę wiadomość
EMILIA 02.09.2020❤