In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
andzia83 wrote:w poniedziałek miałam transfer, do tej pory nic nie brałam bo nie miałam takich bóli tylko bardziej kłócie w jajnikach, dopiero dziś coś mi się zaczęło dziaćDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
andzia83 wrote:kropek 3 dniowyDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:To może kropek zaczyna się wgryzac? Ja też miałam 3 dniowe. Trzymam mocno kciuki :-*
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Andzia83
-
Niezapominajka5 wrote:Mam już info.
3 komórki się zaplodnily!
Do tej pory jest to nasz najlepszy wynik:)
Trzymajcie kciuki, aby dotrwały do poniedziałku.
Transfer zaplanowany na 13!
Marzyłam o takim wyniku. Ostatnio były tylko 3 komórki, a teraz aż 3 zarodki na ten moment.
Supeeer! Transfer poniedziałek na 13 ? Czy 13tego ??Niezapominajka5, japonka lubią tę wiadomość
-
Farelka wrote:Kochane podpowiedzcie jakaś specjalna dieta podczas stymulacji ? Powinnam coś jeść co wspomoże dodatkowo?
Przy 1 procedurze jadłam jedynie ananasa i morele suszone, ale to dopiero po transferzeDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Super kochana!!!!
Transfer na 13.9 czy w poniedziałek na 13 godz? Trzymam mocno kciuki za Twoje kropki ❤Paulcia28, Farelka, asias, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:O 13 godz:) w trzeciej dobie,czyli w poniedziałek- 10.09
nic mnie nie boli, czasem lewy jajnik zakuje, a prawy cisza. czuję że na prawym znów nic nie wyrośnie bo jest jakiś dziwny, nawet moja dr przyznała że jest ledwo czynny. nie reaguje na leki i ledwo można go znaleźć podczas usg i jest mniejszy niż lewy. Trochę mnie to zasmuciło ale wierzę że lewy da radę za dwoje.
Wczoraj po zastrzyku wieczorem miałam mega rozwolnienie, jeśli dziś się to powtórzy to znaczy żę skutek uboczny się znalazł a jak nie to znaczy że wczoraj przegięłam ze śliwkami
Ciasteczko jesli jestes to ty miałaś taką sytuacja podobną z jednym jajnikiem? że cięzko było ci się do niego dostać? mogę wysłać ci zaproszenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 17:09
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:trzymamy kciuki , ja dopiero w poniedziałek mam pierwszy podgląd jajek
nic mnie nie boli, czasem lewy jajnik zakuje, a prawy cisza. czuję że na prawym znów nic nie wyrośnie bo jest jakiś dziwny, nawet moja dr przyznała że jest ledwo czynny. nie reaguje na leki i ledwo można go znaleźć podczas usg i jest mniejszy niż lewy. Trochę mnie to zasmuciło ale wierzę że lewy da radę za dwoje.
Ciasteczko jesli jestes to ty miałaś taką sytuacja podobną z jednym jajnikiem? że cięzko było ci się do niego dostać? mogę wysłać ci zaproszenie?
U mnie lewy jajnik zawsze był uspiony. Nigdy na podgladzie nie występowała z niego owulacja.
Dopiero pierwsza procedura go obudzila i podczas drugiej stymulacji zaczął już wytwarzać pęcherzyki.
Może u Ciebie będzie podobnie? ja suplementowalam dodatkowo wit d3.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Mam już info.
3 komórki się zaplodnily!
Do tej pory jest to nasz najlepszy wynik:)
Trzymajcie kciuki, aby dotrwały do poniedziałku.
Transfer zaplanowany na 13!
Marzyłam o takim wyniku. Ostatnio były tylko 3 komórki, a teraz aż 3 zarodki na ten moment.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:To czekamy na wieści po podgladzie:)
U mnie lewy jajnik zawsze był uspiony. Nigdy na podgladzie nie występowała z niego owulacja.
Dopiero pierwsza procedura go obudzila i podczas drugiej stymulacji zaczął już wytwarzać pęcherzyki.
Może u Ciebie będzie podobnie? ja suplementowalam dodatkowo wit d3. -
Farelka wrote:Aife przy 1 procedurze i długim protokole również miałam tych zastrzykow mnóstwo i przed długi czas, były momenty łez i nerwów, dlaczego ja muszę to znosić? Więc w 100% Cię rozumiem, ale wytrzymasz i mam nadzieję że ta ilość zastrzykow przełoży się na ilość pięknych komórek. Teraz przy 2 procedurze mam mniej zastrzykow bo jakieś inne leki Ale też długi protokół. Bardzo martwię się o komórki. Jeszcze trochę i wszystko będzie wiadomo..
Farelka lubi tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
nick nieaktualnyEwi28 wrote:trzymamy kciuki , ja dopiero w poniedziałek mam pierwszy podgląd jajek
Wczoraj po zastrzyku wieczorem miałam mega rozwolnienie, jeśli dziś się to powtórzy to znaczy żę skutek uboczny się znalazł a jak nie to znaczy że wczoraj przegięłam ze śliwkami
Ciasteczko jesli jestes to ty miałaś taką sytuacja podobną z jednym jajnikiem? że cięzko było ci się do niego dostać? mogę wysłać ci zaproszenie?
Wysłałam Ci zaproszenieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 19:08
-
Dziewczyny a czy któraś bierze te same leki co ja czyli gonapeptyl daily i mensinorm? Przed chwilą spanikowałam i zaczęłam się zastanawiać czy ja na pewno mam wciąż brać gonapeptyl skoro biorę mensinorm (to samo co menopur) . Napiszcie jak to wyglądało bądź wygląda u was?
Farelka lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAife wrote:Dziewczyny a czy któraś bierze te same leki co ja czyli gonapeptyl daily i mensinorm? Przed chwilą spanikowałam i zaczęłam się zastanawiać czy ja na pewno mam wciąż brać gonapeptyl skoro biorę mensinorm (to samo co menopur) . Napiszcie jak to wyglądało bądź wygląda u was?
Plus gonal F.. 3 zastrzyki dziennie
Dlaczego masz watpliwości ?? Oba leki maja inne działanieAife lubi tę wiadomość
-
Chyba hormony już faktycznie działają... potrafię wpaść w panikę z byle powodu:) i tak tak już doczytałam że wszystko ok i tak ma być... dziękuje ciasteczko
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAife wrote:Chyba hormony już faktycznie działają... potrafię wpaść w panikę z byle powodu:) i tak tak już doczytałam że wszystko ok i tak ma być... dziękuje ciasteczko
Ja dokładnie tak brałam (plus gonal F 300)
Też miałam wszystkie możliwe skutki uboczne
pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 20:25
-
Farelka wrote:Kochane podpowiedzcie jakaś specjalna dieta podczas stymulacji ? Powinnam coś jeść co wspomoże dodatkowo?
Przy 1 procedurze jadłam jedynie ananasa i morele suszone, ale to dopiero po transferze
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62