X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Z mojego doświadczenia i obserwacji tylko i wyłącznie DWA! U nas lekarz na początku odradzał dwa zarodki przy drugim transferze już sam zachęcał ;) prawda jest niestety taka ze wiecej zarodków się nie przyjmuje.. A możesz ograniczyć sobie stresu związanego z niepowodzeniem.. nie mówiąc o kosztach i czekaniu na kolejne Crio.. żaden lekarz mąż czy rodzina nie wie co czujemy po nieudanym transferze.. A więc pozostaw decyzję sobie- zrób jak czujesz..
    Masz rację Kate, jak się czujesz?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Hello. Punkcja w środę o 9:30 .

Pęcherzyków jest około 14 Ale takich ładnych dużych koło 7. Pani doktor ma nadzieję na 6 pięknych komórek.

Gosia ja myślę że będę brała 2 jeśli będę miała 2 piękne zarodki.
    Piękny wynik. Trzymam kciuki!:)

Farelka lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 17 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Dziewczyny mam ogromny problem jutro mam wizte i musimy z mężem podjąć ostateczna decyzje jeden czy dwa zarodki. Byliśmy nastawieni na dwa ale w sobotę miałam długa rozmowę telefoniczna z moja Panią doktor, nasz lekarz rozmawiała z właścicielem kliniki i ona jest przeciwna temu ale decyzja należy do nas . Pani doktor wspomniała o wszystkich zagrożeniach ciąży bliźniaczej nie zdawałam sobie sprawy z tego wszystkiego i jakie mogą być konsekwencje. I ze nie jest do dobry pomysł bo może być jeden zarodek słabszy i organizm je odrzuci. Jestem tak skołowana ze nie wiem co robić, cały czas myśle nad tym czy 1 czy 2 zarodki. Mąż zaczął być za 1 rozumiem go bo boi się o mnie i pózniej jakby się udało o ciaze. Jutro o 8 mamy wizytę a ja nadal nie wiem co robić ;(
    Zależy ile masz zarodków i ile dodatkowych atrakcji chcesz sobie zapewnić:)
    Pisałam już o tym,ale napisze jeszcze raz.
    Podczas pierwszej procedury mieliśmy 2 zarodki. Od początku chcieliśmy brać 2.
    Od zawsze chciałam mieć bliźniaki, nawet gdy nie wiedziałam jeszcze o problemach niepłodności.
    W dzień transferu lekarz zaczął nas namawiać na 1. Powiedział,że drugi jest równie silny i pewnie dotrwa do blastki (g.. prawda. Już po ilości jego komórek widać było,że jest słabszy,bo miał o 2 mniej, o czym lekarz nam nie powiedział przed transferem i dowiedziałam się dopiero po odebraniu dokumentacji medycznej).
    Niestety spełnił się czarny scenariusz. Zarodek przestał rozwijać się w 4 dobie.
    Nie mogłam się z tym pogodzić. Nie mogłam sobie darować..
    Nie mogłam przeboleć,że gdybym nie posłuchała lekarza,to przynajmniej miał by szansę..
    Od tamtej pory marzyłam,by naprawić błąd i mieć choć raz 2 zarodki,by spróbować.
    Teraz mialam. Dzięki Bogu..
    Nie wiem,czy teraz się uda,bo tego nikt nie jest w stanie przewidzieć.
    Wiem,że jedna z próśb została wysluchana.
    Chucham na siebie i dmucham i zrobiłam od siebie wszystko co było można.

Być może masz dużo zarodków i możesz spróbować wziąć 2 zarodki innym razem. Jednak ilekroć ktoś ma taki dylemat,to przypomina mi się moja historia. Mojego sumienia nie ucisze, ale może ktoś będzie miał łatwiejszy wybór.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Co lekarz to obyczaj widzę ostatnio usłyszałam od mojego lekarza ze podanie 2 zarodków nie zwiększa szansy. Byliśmy zdecydowani wcześniej na dwa, mąż jak usłyszał o zagrożeniach stwierdzi ze może będzie lepiej jak 1. Wszystko za szybko jak dla mnie się zmienia, od Tej decyzji zależy bardzo wiele i chyba dlatego jest tak cieżko ja podjąć. Zobaczę co jutro powie moja Pani Doktor bo ja już jestem skołowana tym wszystkim.
    Mój lekarz rekomendował 2 zarodki, bo tak jak już dziewczyn pisały zwiększają się szanse na implantację. Nie wiem tylko co w przypadku gdy zarodki są w różnym wieku stadium rozwoju. Jeśli chodzi o ciąże bliźniacze dwujajowe, to podobno bardzo dobrze się je prowadzi i nie mam takich zagrożeń jak przy jednojajowych. Tylko wiadomo przy bliźniakach większe obciążenie dla organizmu będzie i to zarówno w ciąży jak i po porodzie. W końcu dwójkę na raz trzeba wykarmić i ogarnąć :)
    Zrób tak, jak czujesz i zdaj się na instynkt macierzyński :) Trzymam kciuki za udany transfer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:55

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Pisałam tutaj kiedys, gdy zaczynałam dopiero myśleć o IVF. teraz jestem już w cyklu z IVF, jest to moj 7 dzien cyklu, jestem na krotkim protokole i mam pytanie do Was, jak uwazacie czy wieksze szanse sa na krotkim czy dlugim protokole? bardzo Was pozdrawiam i zycze powodzenia:)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dzisiaj jeszcze gorzej niz wczoraj. Już rycze z bezsilności. Brzuch ogromny. Możecie mi opisać co oni robią nam podczas tej punkcji ? Pompuja cos czy nie? na karcie informacyjnej gowno co mam napisane.
    Ja dziś mialam punkcje. Narazie jest ok. Brzuch nie rośnie ani nic. Zobaczymy w nocy. Ale pamietam że przy 1 punkcji to pare godz po juz wyglądałam jak zaawansowana ciężarna. Czopek przeciwbolowy puszcza chyba bo cos zaczyna bolec.

Niezapominajka5, asienka30 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Witam dziewczyny. Pisałam tutaj kiedys, gdy zaczynałam dopiero myśleć o IVF. teraz jestem już w cyklu z IVF, jest to moj 7 dzien cyklu, jestem na krotkim protokole i mam pytanie do Was, jak uwazacie czy wieksze szanse sa na krotkim czy dlugim protokole? bardzo Was pozdrawiam i zycze powodzenia:)
    Ja wiecej jajek wychodowalam na krotkim a miałam i taki i taki

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi 28- kochana dzisiaj jest wlasnie 7 dc i bylam na minitoringu, lekarz bardzo się zdziwił gdy zobaczyl ze w 7 dniu cyklu jest 12 duzych pecherzykow i kilka mniejszych takich po 18-21 mm i podal juz dzisiaj zastrzyk na zblokowanie ich pękania. Czy nie za szybko urosly? to dopiero 7 dc a dostalam najstalasza dawke menopuru (75 jednostek przez 6 dni)

Wysłany: 17 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja dziś mialam punkcje. Narazie jest ok. Brzuch nie rośnie ani nic. Zobaczymy w nocy. Ale pamietam że przy 1 punkcji to pare godz po juz wyglądałam jak zaawansowana ciężarna. Czopek przeciwbolowy puszcza chyba bo cos zaczyna bolec.
    Trzymam kciuki za zarodki!
    I jak po punkcji? Ile komórek?:)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Masz rację Kate, jak się czujesz?

Krwawie po poronieniu.. dziś 12 Ty dzień..ale ja ogólnie jestem spod czarnej gwiazdy *
    Z dnia na dzień coraz bardziej mnie to w... denerwuje:) wizyta 20 września zobaczymy co lekarz powie ciekawego :/

Wysłany: 17 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    U mnie na długim były lepsze efekty. Krótki, to był niewypał i było tylko 3 komórki.
    Nie ma złotego środka. Lekarz postara się dobrać protokół pod Ciebie:)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No to zajebiscie.
    8 dzień
    Nie mow ze otwierali Ci brzuch ?
    Mi kazał lekarz dzwonić odrazu jak tylko zaczął by sie zwiększać brzuch, hiperka dopadła mnie po jakiś 5 dniach od punkcji, ale skończyło sie tylko na dodatkowych lekach.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Ewi 28- kochana dzisiaj jest wlasnie 7 dc i bylam na minitoringu, lekarz bardzo się zdziwił gdy zobaczyl ze w 7 dniu cyklu jest 12 duzych pecherzykow i kilka mniejszych takich po 18-21 mm i podal juz dzisiaj zastrzyk na zblokowanie ich pękania. Czy nie za szybko urosly? to dopiero 7 dc a dostalam najstalasza dawke menopuru (75 jednostek przez 6 dni)
    No trochę szybko. Oby puste sie nie okazały ale raczej masz szczescie i stymulacja trwala krotko :) i sporo pecherzykow. Kiedy masz punkcje?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Trzymam kciuki za zarodki!
    I jak po punkcji? Ile komórek?:)
    7 jajek wyciagneli a ja lepiej sie czuje niz przy tych wczesniejszych 4. Nie wiem od czego to zależy.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28- punkcja ma się odbyć już w czwartek... kurcze wlasnie boje sie o to ze jajka moga byc zlej jakosci bo mam bardzo wysokie AMH az 14. W ogole od 3 dni mam straszny światłowstret nie rozumiem z czego to sie wzielo..

Właśnie doczytałam że miałam punkcję, kurcze 7... bardzo dobry wynik, trzymam kciuki by wszystko poszło po twojej myśli:)

Ewi28 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    U mnie na długim były lepsze efekty. Krótki, to był niewypał i było tylko 3 komórki.
    Nie ma złotego środka. Lekarz postara się dobrać protokół pod Ciebie:)
    U mnie na długim było 18 dojrzałych komórek, a na krótkim 20 pęcherzyków a tylko 10 dojrzałych, więc jeśli mam jeszcze raz podchodzić to wybieram długi protokół

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Krwawie po poronieniu.. dziś 12 Ty dzień..ale ja ogólnie jestem spod czarnej gwiazdy *
    Z dnia na dzień coraz bardziej mnie to w... denerwuje:) wizyta 20 września zobaczymy co lekarz powie ciekawego :/
    Przykro mi że tak się meczysz, wierzę że dobijajace to jest :-( życzę Tobie wszystkiego dobrego,by krwawienie w końcu ustalo, a 20 by lekarz miał dobre wieści dla Ciebie ❤

Kate_______ lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Mi kazał lekarz dzwonić odrazu jak tylko zaczął by sie zwiększać brzuch, hiperka dopadła mnie po jakiś 5 dniach od punkcji, ale skończyło sie tylko na dodatkowych lekach.
    Jakie leki dostałaś?

• Onia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam złe wieści beta 0,01 - 10 dzień po podaniu zarodków ;(

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    hej dziewczyny, mam złe wieści beta 0,01 - 10 dzień po podaniu zarodków ;(
    Onia tulam mocno :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 19:54

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ