In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aife wrote:Waleczna, Niezapominajka,Paulcia i Farelka -Dziękuje za wsparcie :* leczę się w parens w Rzeszowie . Mój estradiol to...199! Także strasznie niski -ale liczę że do środy pójdzie w górę- na środę planowana jest punkcja tak jak u Farelki:) oczywiście będę wszystko na bieżąco relacjonować
-
Farelka wrote:Aife ja znów mam estradiol 800 I już się martwię że za szybko idzie do góry.
I lekarz mówi że punkcja moze być w czwartek. Jutro mamy wizytę i się dowiemy szczegółów
Farelko powodzenia na wizycie. Daj znać. Sciskam❤
Milej niedzieli życzę wszystkim!Farelka, tolerancyjna lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Farelka wrote:Aife ja znów mam estradiol 800 I już się martwię że za szybko idzie do góry.
I lekarz mówi że punkcja moze być w czwartek. Jutro mamy wizytę i się dowiemy szczegółówFarelka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
I lekarz mówi że punkcja moze być w czwartek. Jutro mamy wizytę i się dowiemy szczegółówPaulcia28, Farelka lubią tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Dziewczyny ile czasu po punkcji.utrzymywał Wam sie wzdety brzuch ?
Berbeć lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Berbeć wrote:Dziewczyny ile czasu po punkcji.utrzymywał Wam sie wzdety brzuch ?
Berbeć lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyMiałam punkcje w tamtą niedzielę, czyli dziś tydzień. W poniedziałek pojechałam na kontrole, bo miałam silne bóle, dr stwierdził , że żadnej hiperki nie ma, jajniki normalne. Okazało się, że miałam zapalenie pęcherza, które przy tej punkcji i biopsji endometrium i wraz ze zrostami jelit jakie "posiadam" po wcześniejszych operacjach dało takie efekty bólowe. Teraz jest już ok, choć zapalenie pęcherza nadal nie przeszło, ale dobrze się czuję, funkcjonuję , jutro idę do pracy, martwi mnie tylko ten wzdęty brzuch, czy to jest normalne, czekać spokojnie, czy szukać ginekologa na miejscu? Jutro pójdę jeszcze do rodzinnego (nie ukrywam, że chcę uniknąć dodatkowych kosztów), żeby mi zrobił usg i zobaczył wyniki badań moczu.
-
Ja po pierwszej punkcji mialam mega wzdety brzuch. Aż sie przestraszylam. Utrzymywał sie taki przez 3 dni. Pozniej sie zmniejszył ale do stanu takiego jaki mialam plaski sprzed stymulacji wrócił dopiero po odstawieniu wszytskich lekow gdy beta wyszla ujemna.
-
Berbeć, jeśli nic Ciebie nie boli i jedyną dolegliwością jest wzdęty brzuch, to może poczekaj jeszcze kilka dni i obserwuj co się dzieje. Jesteś pewna, że przyczyna nie leży w jelitach? Może coś cięższego zjadłaś ostatnio? Weź sobie jakiś espumisan albo coś podobnego na wzdęcia. Powiększone jajniki mogą naciskać nie tylko na pęcherz ale też na jelita przez co jest gorsze trawienie i uczucie pełności. Bierzesz jeszcze jakieś leki?
Berbeć lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Berbeć, jeśli nic Ciebie nie boli i jedyną dolegliwością jest wzdęty brzuch, to może poczekaj jeszcze kilka dni i obserwuj co się dzieje. Jesteś pewna, że przyczyna nie leży w jelitach? Może coś cięższego zjadłaś ostatnio? Weź sobie jakiś espumisan albo coś podobnego na wzdęcia. Powiększone jajniki mogą naciskać nie tylko na pęcherz ale też na jelita przez co jest gorsze trawienie i uczucie pełności. Bierzesz jeszcze jakieś leki?
Nie biorę leków , tzn antyki mi włączyła znowu i acard. No i suple, ah i furaginum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 12:16
-
palyna wrote:Dziewczyny czy po transferze robilyscie poziom progesteronu w 19-21dc?
Ja wczoraj zrobiłam w 19dc i wynosi 44,2 ng/ml . Czy to może coś oznaczać ?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Jest ok.
Chyba ze coś zacyna się dziać dobrego , chociaż progesteron to żaden wyznacznik ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 12:41
palyna -
palyna wrote:W normach podanych w moim laboratorium nie mieszczę się w żadnej ... faza literalna do 28 ng/ml
Chyba ze coś zacyna się dziać dobrego , chociaż progesteron to żaden wyznacznik ... -
palyna wrote:W normach podanych w moim laboratorium nie mieszczę się w żadnej ... faza lutealna do 28 ng/ml
Chyba ze coś zacyna się dziać dobrego , chociaż progesteron to żaden wyznacznik ...
Raz miałam 44, a raz ponad 100.
Zdarzały się ciążę przy 11, a przy 100 ciąży nie było.
Czekaj na bete:)
Moim zdaniem wynik jest ok i nie wymaga dolozenia proga;)asias lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Życzę Wam dziewczyny miło spędzonej niedzieli:)
palyna, Paulcia28, Waleczna, emka29, Farelka, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Życzę Wam dziewczyny miło spędzonej niedzieli:)
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie