Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • emka29 Autorytet
    Postów: 1120 952

    Wysłany: 4 października 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witajcie dziewczynki co tu taka cisza? Dziś mój 3dpt przeziębienie mnie wzięło jak z tym sobie radzić jestem zła że organizm będzie słaby, idę do lekarza kaszel strasznie męczy :( miłego dnia wszystkim :)
    Od wczoraj wieczora mam takie dziwne uczucie jakbym się czegoś naćpała, i do tego nie wiadomo skąd wodnisty katar. I od wczoraj mam takie dziwne sny i jak obudzę się w nocy to ciężko mi zasnąć. No to tyle u mnie :/.

    12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • gosia1992 Autorytet
    Postów: 763 816

    Wysłany: 4 października 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Moniczka nie martw się. Jak ma być ciążę to przeziębienie nie zaszkodzi. :-)

    Też się zastanawiam co taka cisza.

    Kto testuje na dniach?
    Jutro na pewno Gosia. Jak się czujesz Gosiu ? Są jakieś objawy?

    Podziwiam że tyle wytrzymałaś bez testowania :-)
    Jestem bardzo spokojna po tym transferze dużo nauczyła mnie moja ciąża pozamaciczna, tak kazali zrobić bete w klinice wiec nawet nie myślałam o tym by wcześniej ja robić. Jutro mam zamiar pojechać i zobaczy co wyjdzie póki co od 3 dni jestem tak przeziębiona ze to maskara ale mimo przeziębienia mam coś za dużo energii. Co do objawów staram się ich jakoś bardzo nie analizować, piersi zaczęły dopiero dzisiaj trochę bolec, trochę mnie to dziwi bo po takich dawkach leków to zawsze szybko bolały a na tydzień przed okresem to była już masakra, dzisiaj mam już 30 dc. Czy boli mnie brzuch to sama nie wiem bo od 20 września robię sobie codziennie zastrzyki i bardziej bola miejsca po igle. Jedeyny dziwny objaw to było kłócie jajnika jednego dnia. Jutro o 9 zrobię zastrzyk i pewnie pojadę na bete wyniki są zawsze szybko.

    km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • emka29 Autorytet
    Postów: 1120 952

    Wysłany: 4 października 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Jestem bardzo spokojna po tym transferze dużo nauczyła mnie moja ciąża pozamaciczna, tak kazali zrobić bete w klinice wiec nawet nie myślałam o tym by wcześniej ja robić. Jutro mam zamiar pojechać i zobaczy co wyjdzie póki co od 3 dni jestem tak przeziębiona ze to maskara ale mimo przeziębienia mam coś za dużo energii. Co do objawów staram się ich jakoś bardzo nie analizować, piersi zaczęły dopiero dzisiaj trochę bolec, trochę mnie to dziwi bo po takich dawkach leków to zawsze szybko bolały a na tydzień przed okresem to była już masakra, dzisiaj mam już 30 dc. Czy boli mnie brzuch to sama nie wiem bo od 20 września robię sobie codziennie zastrzyki i bardziej bola miejsca po igle. Jedeyny dziwny objaw to było kłócie jajnika jednego dnia. Jutro o 9 zrobię zastrzyk i pewnie pojadę na bete wyniki są zawsze szybko.
    ✊✊✊✊

    gosia1992 lubi tę wiadomość

    12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 4 października 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe tka wrote:
    witajcie dziewczyny. ostatni raz pisałam do Was w sierpniu jak 14 dni po transferze zrobiłam test i bete byłam wtedy na urlopie.miałam duzy przyrost i wiekszosc z was stawiała ze oba zarodki sie zadomowiły:)
    Jak wrociłam do domu odrazu poszłam do lekarza i tak jak podejrzewałyscie Bliznieta:)
    Obecnie jestem w 13stym tyg ciazy i wszystko jest dobrze.
    jestem szczesliwa i tego zycze rowniez wam dziewczyny z całego serca.
    pozdr

    ps napisałam przedtem ale nie na tym forum pomylilam sie:) ale ciasteczko88 tam była:)
    Hej pamiętam Ciebie :-) no to miałyśmy rację :-):-):-) spokojnej ciąży i zdrowych bobaskow życzę :-*

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 4 października 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    Cześć dziewczyny,

    Mnie też dawno nie było. Po ostatnim transferze przenieśliśmy się do innej kliniki. Niestety z 12 oocytów została nam jedna blasta - zarodek mozaikowy, więc też bez szału.
    W poniedziałek miałam transfer - z tego co widziałam na zdjęciu to już się nawet zarodek "rozlał" - lekarz powiedział,że to bardzo dobrze, bo nie będzie się musiał sam wydostawać ;)
    Niestety dzisiaj (tj.2 dpt) mam lekki plamienie/krwawienie i jest to świeża, jasna krew.
    Dodatkowo musiałam zrobić zastrzyk z Accofilu więc już czuję,że zaczyna mnie boleć głowa i kręgosłup...ale Paśnik mówił, że po tym zastrzyku mogę nawet 2 dni sobie tak umierać.

    Tak czy inaczej nadzieja jakoś we mnie marna.

    Gratuluję wszystkim którym się udało!! :)
    Witamy ponownie, mam nadzieję że to plamienie to było zagniezdzenie ✊✊✊✊✊✊✊ oby tym razem się udało :-)

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 4 października 2018, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Jestem bardzo spokojna po tym transferze dużo nauczyła mnie moja ciąża pozamaciczna, tak kazali zrobić bete w klinice wiec nawet nie myślałam o tym by wcześniej ja robić. Jutro mam zamiar pojechać i zobaczy co wyjdzie póki co od 3 dni jestem tak przeziębiona ze to maskara ale mimo przeziębienia mam coś za dużo energii. Co do objawów staram się ich jakoś bardzo nie analizować, piersi zaczęły dopiero dzisiaj trochę bolec, trochę mnie to dziwi bo po takich dawkach leków to zawsze szybko bolały a na tydzień przed okresem to była już masakra, dzisiaj mam już 30 dc. Czy boli mnie brzuch to sama nie wiem bo od 20 września robię sobie codziennie zastrzyki i bardziej bola miejsca po igle. Jedeyny dziwny objaw to było kłócie jajnika jednego dnia. Jutro o 9 zrobię zastrzyk i pewnie pojadę na bete wyniki są zawsze szybko.
    Gosiu trzymam mocno kciuki za jutrzejsze dobre wiadomości ✊✊✊✊

    gosia1992 lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 4 października 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Gosiu trzymam mocno kciuki za jutrzejsze dobre wiadomości ✊✊✊✊
    Ja też się przyłączam ✊✊✊✊✊❤

    gosia1992, Farelka lubią tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • MagNolia55 Autorytet
    Postów: 1486 1001

    Wysłany: 4 października 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ròwnież kciukasuje!! <3

    Farelko- daje znać, że po wizycie wszystko dobrze i prawdopodobnie będzie Synek <3

    asienka30, MonikA_89!, gosia1992, Gaja88 lubią tę wiadomość

    mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 października 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kciuki za wysoką betę!

    gosia1992 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 4 października 2018, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Moniczka będzie dobrze :) niektórzy twierdzą ze jak jest się lekko przeziębionym przy transferze to nawet lepiej, bo organizm jest osłabiony i nie zwalcza zarodka. A może to pierwsze objawy ciazy? ;) już były tutaj takie przypadki, wiec życzę Ci żeby to było to :)
    Byłam u lekarza mam robić inhalacje 2x1 robiłam też progesteron na prośbę dr bo w dniu transferu miałam 15 i zmieniła mi leki dziś 31.07

    Co do kliniki lecze się w Kriobanku w Białymstoku

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 4 października 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Jestem bardzo spokojna po tym transferze dużo nauczyła mnie moja ciąża pozamaciczna, tak kazali zrobić bete w klinice wiec nawet nie myślałam o tym by wcześniej ja robić. Jutro mam zamiar pojechać i zobaczy co wyjdzie póki co od 3 dni jestem tak przeziębiona ze to maskara ale mimo przeziębienia mam coś za dużo energii. Co do objawów staram się ich jakoś bardzo nie analizować, piersi zaczęły dopiero dzisiaj trochę bolec, trochę mnie to dziwi bo po takich dawkach leków to zawsze szybko bolały a na tydzień przed okresem to była już masakra, dzisiaj mam już 30 dc. Czy boli mnie brzuch to sama nie wiem bo od 20 września robię sobie codziennie zastrzyki i bardziej bola miejsca po igle. Jedeyny dziwny objaw to było kłócie jajnika jednego dnia. Jutro o 9 zrobię zastrzyk i pewnie pojadę na bete wyniki są zawsze szybko.


    Trzymam mocno kciuki. Wierze ze jak był naturalny cud to teraz z pomocą tymbardziej się uda <3

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 4 października 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Gosia ròwnież kciukasuje!! <3

    Farelko- daje znać, że po wizycie wszystko dobrze i prawdopodobnie będzie Synek <3


    Magnolia super Synuś będzie <3

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 4 października 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta

    12 dpt 507 <3 <3 <3 <3 <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 21:50

    Pimka, Marzenka85, moniczka2601, asienka30, Marzena1991, emka29, Paulcia28, Figa88, inka2707, Zizu87, Paulaa25, MagNolia55, Kovic, japonka, Gaja88, K', Marmis lubią tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 października 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Moja dzisiejsza beta

    12 dpt 506 <3 <3 <3 <3 <3
    Farelka szalejesz :D <3 Trzymam kciuki za bliźniaki!

    Farelka, moniczka2601 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 4 października 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Moja dzisiejsza beta

    12 dpt 506 <3 <3 <3 <3 <3
    Wow piękna beta,!!! Gratulacje :)

    Farelka lubi tę wiadomość

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 4 października 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U nas z 9 dojrzałych komórek były 2 zarodki 5 dniowe, więc podobnie. A jakie AMH u Ciebie? Niby przy niskim mogą +ale nie muszą) być słabe zarodki. Z genetyki możecie sprawdzić kariotypy, trombofilię o zespół antyfosfolipidpwy. Te nadania najczęściej lekarze polecają. A stan zapalny wykryje cytologia, morfologia i posiewy. Co badałaś do tej pory? Nasienie macie w porządku?

    AMH -1,6 no i nasienie słabe (0 - 1 stopnia i 2% - 2 stopinia)
    Jestem po konsulatcji i : M ma zrobić kilka badań hormonalnych- jak wyjdą źle to przepisze leki, a po terapi ma zrobić ponownie MSOME i pierwszy raz SCD, a jak hormony będą ok to można od razu robić badania z nasienia, plus suplementy. Lekarka poleciła Supramen , czy macie jakieś opnie w tym temacie?

    Ja mam powtórzyć TSH i ANA 2 i 3 plus dodatkowo genotyp ki i alloMLR

    Do stymulacji do punkcji zmini mi leki, a po puncji kuracja immunospresyjna ponownie no i transfer z mrożaków

    Także barzo długa droga przed nami..... w tym roku napewno się nie wyrobimy. Chce mi się wyć!!!

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 4 października 2018, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Onia, nie trać nadziei. Ja miałam w dwòch procedurach łącznie aż 34 komórki pobrane, z czego powstał jeden jedyny zarodek nadający się do mrożenia i to w 3 dobie. Teraz noszę go pod serduszkiem <3 Żadne inne zarodki nie przetrwały- łacznie mieliśmy 6. 2 zdegenerowały w 2 dobie za pierwszymbrazem, a za drugim w 4 i 6 dobie. Także cuda się zdarzają :)

    Dziękuję kochana - Twoja historia daje nadzieję <3

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 4 października 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Byłam u lekarza mam robić inhalacje 2x1 robiłam też progesteron na prośbę dr bo w dniu transferu miałam 15 i zmieniła mi leki dziś 31.07

    Co do kliniki lecze się w Kriobanku w Białymstoku

    moniczka wracaj do zdrowia.
    U mnie pora jesienna jest zawsze słaba... jak nie katar to gardło i tak w kółko, no i to zimno wrrrr

    moniczka2601 lubi tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 4 października 2018, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Moja dzisiejsza beta

    12 dpt 506 <3 <3 <3 <3 <3

    Pieknie! gratuluje <3 :D

    Farelka lubi tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • Figa88 Autorytet
    Postów: 619 435

    Wysłany: 4 października 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Przyzna się, że nienadazam czytać wszystkich wpisów, chwile zrobiłam sobie przezerwy od forum, do Was zaglądam sporadycznie. Pamiętam, że we wrześniu mialo być dużo transferów, mam nadzieje że wszystkie udane. Chociaż widziałam kilka smutnych wpisów, i niepowodzeń :( sercem jestem cały czas z Wami i trzymam kciuki za jak najwięcej ciaz.

    Zostało mi trochę lekarstw, mogę komuś oddać. Wszystkie trzymane w temperaturze pokojowej w szafce, ważny termin. Zainteresowane osoby proszę na priv.
    - duphaston 10 mg x i 40 tabletek
    - acard 75 mg 30 tabletek
    - medrol 16 mg 30 tabletek
    - estrofem 4 tabletki
    - luteina dopochwowa 3 opakowania po raz tab.

    Dla panów;
    - polfilin 17 tabletek

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 18:19

    860ij44jb8ojlfrj.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego