X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Figa88 Autorytet
    Postów: 619 435

    Wysłany: 4 października 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy z 12 komórek 1 zarodek 5cio dniowy. Jestem w 14 tc :). To naprawdę jest loteria i nie ma reguły. Nam się udało przy bardzo słabym nasieniu.

    moniczka2601, Paulcia28, Farelka lubią tę wiadomość

    860ij44jb8ojlfrj.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 4 października 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    My mieliśmy z 12 komórek 1 zarodek 5cio dniowy. Jestem w 14 tc :). To naprawdę jest loteria i nie ma reguły. Nam się udało przy bardzo słabym nasieniu.

    Gratuluje! takie wieści są jak miód na serce dla nadal starających się <3
    U nas nie udało się wyhodować do blastocyty i to mnie bardzo martwi.

    c5c9c0e3f3.png
  • Paulaa25 Autorytet
    Postów: 1291 711

    Wysłany: 4 października 2018, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Moja dzisiejsza beta

    12 dpt 506 <3 <3 <3 <3 <3
    Wow!!!Szalejesz :)

    Farelka, Figa88 lubią tę wiadomość

    klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Aife Autorytet
    Postów: 303 242

    Wysłany: 4 października 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymałam zrobiłam test...są dwie kreski... ciągle plamie.. pisałam do lekarza mam zwiększyć duphaston...nie wierzę ...

    moniczka2601, Pimka, emka29, asienka30, Kovic, Figa88, asias, Farelka, Paulaa25, japonka, K', Gaja88, MonikA_89!, Paulcia28, Waleczna, MagNolia55, Karolciaaa26, andzia83, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

    In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 4 października 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam zrobiłam test...są dwie kreski... ciągle plamie.. pisałam do lekarza mam zwiększyć duphaston...nie wierzę ...
    Wow świetnie, gratuluje!!! Który to dpt?
    Ile ostatnio pozytywnych wieści.. :)

    gosia1992 lubi tę wiadomość

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Aife Autorytet
    Postów: 303 242

    Wysłany: 4 października 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 dzień po transferze test robiony przed chwilą czyli wieczorem...

    moniczka2601, Farelka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

    In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • MagNolia55 Autorytet
    Postów: 1486 1001

    Wysłany: 4 października 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko piękna beta <3
    Zapraszamy pomału na fioletową stronę <3

    Aife-pięknie <3 Życzę, żeby plamienia ustały :*

    Aife, Farelka lubią tę wiadomość

    mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 4 października 2018, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    AMH -1,6 no i nasienie słabe (0 - 1 stopnia i 2% - 2 stopinia)
    Jestem po konsulatcji i : M ma zrobić kilka badań hormonalnych- jak wyjdą źle to przepisze leki, a po terapi ma zrobić ponownie MSOME i pierwszy raz SCD, a jak hormony będą ok to można od razu robić badania z nasienia, plus suplementy. Lekarka poleciła Supramen , czy macie jakieś opnie w tym temacie?

    Ja mam powtórzyć TSH i ANA 2 i 3 plus dodatkowo genotyp ki i alloMLR

    Do stymulacji do punkcji zmini mi leki, a po puncji kuracja immunospresyjna ponownie no i transfer z mrożaków

    Także barzo długa droga przed nami..... w tym roku napewno się nie wyrobimy. Chce mi się wyć!!!
    Droga długa, ale chociaż macie plan działania, a to bardzo ważne. Czujesz wtedy, że coś się dzieje co zbliża do upragnionego celu. Mam nadzieję, że wyniki badań hormonalnych wyjdą prawidłowe i uda Wam się trochę przyspieszyć ten proces. Dlaczego masz zaleconą kurację immunosupresyjną? Nie wystarczy sam steryd od punkcji?
    Z leków na poprawę nasienia mamy zalecony Prosperm, ale dopiero go zamawiam, więc nie wiem jak mąż zareauje na kurację. Wcześniej brał Fertilman, ale miał po nim bóle brzucha

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1278 1309

    Wysłany: 4 października 2018, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam zrobiłam test...są dwie kreski... ciągle plamie.. pisałam do lekarza mam zwiększyć duphaston...nie wierzę ...
    Pięknie :) gratulacje!!

    Aife lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 4 października 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife - super!!! gratuluje <3

    Aife lubi tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 4 października 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Droga długa, ale chociaż macie plan działania, a to bardzo ważne. Czujesz wtedy, że coś się dzieje co zbliża do upragnionego celu. Mam nadzieję, że wyniki badań hormonalnych wyjdą prawidłowe i uda Wam się trochę przyspieszyć ten proces. Dlaczego masz zaleconą kurację immunosupresyjną? Nie wystarczy sam steryd od punkcji?
    Z leków na poprawę nasienia mamy zalecony Prosperm, ale dopiero go zamawiam, więc nie wiem jak mąż zareauje na kurację. Wcześniej brał Fertilman, ale miał po nim bóle brzucha

    robiłam kilka badań immunologicznych, no i na ich podstawie immunolog zalecił 2 tygodniową kuracje sterydem + jeszcze jeden lek.
    Poczytałam na innych forach i do supramenu dokupie jeszcze kilka wtami , które wzbogacą terapię męża ;) a niech ma ;)

    c5c9c0e3f3.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 4 października 2018, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam zrobiłam test...są dwie kreski... ciągle plamie.. pisałam do lekarza mam zwiększyć duphaston...nie wierzę ...


    Wiedziałam! Czulam że się uda ! To implantacja. Idziesz na bete ? :-) suuuuper

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 4 października 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia niebawem zawitam ;-)

    Przy okazji zapytam Cię jako bardziej doświadczonej. Czy miewalas wzdety brzuch? Od 3 dni mnie tak wzdelo że nie mogę zapiac spodni. Strasznie to męczące . To chyba wynik tej ilości hormonów...

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulaa25 Autorytet
    Postów: 1291 711

    Wysłany: 4 października 2018, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam zrobiłam test...są dwie kreski... ciągle plamie.. pisałam do lekarza mam zwiększyć duphaston...nie wierzę ...
    No i pięknie!!! :)U mnie w 9 dpt był bladzioch zreszta w 11 dpt też bladzioch przy becie 223,50 .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 22:41

    Farelka lubi tę wiadomość

    klz99vvj0gp9lsbd.png
  • K' Ekspertka
    Postów: 219 85

    Wysłany: 4 października 2018, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfie!! Mega! Gratulacje ogromne!
    U mnie niestety plamienie zmieniło się w ciemną krew ze skrzepami. I to też nie zawsze - mam to raz na jakiś czas na papierze tylko. Wkładka czysta.
    Rozmawiałam z lekarzem, przyznał, że dobrze to nie wróży, ale nie ma co wyrokować. Dodaliśmy prolutex i zobaczymy.
    A to dopiero 3dpt... jak ja dożyję do bety ;D

    Kinga

    * 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 4 października 2018, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    robiłam kilka badań immunologicznych, no i na ich podstawie immunolog zalecił 2 tygodniową kuracje sterydem + jeszcze jeden lek.
    Poczytałam na innych forach i do supramenu dokupie jeszcze kilka wtami , które wzbogacą terapię męża ;) a niech ma ;)
    Mój łyka Jeszcze Wit C 500mg, Wit D 2000, Zincas (cynk), tran i w okresie płodnym ACC.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 4 października 2018, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam zrobiłam test...są dwie kreski... ciągle plamie.. pisałam do lekarza mam zwiększyć duphaston...nie wierzę ...
    Gratulacje :) Plamienie pewnie implantacyjne jest, więc się nie przejmuj

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 4 października 2018, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Magnolia niebawem zawitam ;-)

    Przy okazji zapytam Cię jako bardziej doświadczonej. Czy miewalas wzdety brzuch? Od 3 dni mnie tak wzdelo że nie mogę zapiac spodni. Strasznie to męczące . To chyba wynik tej ilości hormonów...
    To progesteron, mój cały pierwszy trymestr to był jeden wielki PMS połączony z niestrawnością jeśli chodzi o objawy.

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 5 października 2018, 06:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka tak myślałam. Trochę się mecze. Mam nadzieję że ustąpi

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 5 października 2018, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife jest pozytyw - jest ciąża :-) życzę tlusciutkiej bety ❤✊✊✊

    Gosiu dla Ciebie również ✊✊✊✊❤ za piękną ,tłustą betę :-)

    Czekam na Wasze dobre wiadomości dziewczyny

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 06:46

    Onia lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ