In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnolia kurczę faktycznie Twój przykład daje wiarę.
Chociaż myślę że Mój trochę też Bo żaden zarodek nie przetrwał dłużej niż do 5 doby w warunkach laboratoryjnych. I myślałam że po prostu są takie słabe i tak mają. A tu taka niespodzianka
Po prostu środowisko mamusi to lepsze środowisko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 08:00
emka29 lubi tę wiadomość
-
Farelka wrote:Magnolia kurczę faktycznie Twój przykład daje wiarę.
Chociaż myślę że Mój trochę też Bo żaden zarodek nie przetrwał dłużej niż do 5 doby w warunkach laboratoryjnych. I myślałam że po prostu są takie słabe i tak mają. A tu taka niespodzianka
Po prostu środowisko mamusi to lepsze środowisko.
Otóż to - brzuszek mamy jest najlepszy
Coprawda nasz 3dniowy od początku dobrze rokował, bo był jednym, jedynym rozwijajacym się książkowo - dostał klasę 8A i zarówno lekarz jak i embriolodzy dawali dużą nadziejęAnnMari, Farelka lubią tę wiadomość
-
a.a.90 wrote:Hej czy któraś z was robiła in vitro z dofinansowaniem dla osób mieszkajacych w Warszawie,od czego zależy kwota dofinansowania(do 5000).którą klinike polecacie i jakie koszta ogólnie wychodzą
W klinice dostaniesz rozpiskę co ile jest refundowane, 5000tyś jest refundowana pełna procedura, ale np jeśli nie bedziesz mieć świeżego transferu który byłby refundowany, a transfer z mrożonych już nie jest refundowany.
Ogólnie same badania tzw wirusologia to koszt ok 1300zl za parę.
Do tego badanie nasienia ogolne + hba i dna plemnika to około 800zl
I sama procedura bez refundacji od 4-7tyś
Wszystko zależy od dodatków, leków itp -
Sierściucha wrote:W klinice dostaniesz rozpiskę co ile jest refundowane, 5000tyś jest refundowana pełna procedura, ale np jeśli nie bedziesz mieć świeżego transferu który byłby refundowany, a transfer z mrożonych już nie jest refundowany.
Ogólnie same badania tzw wirusologia to koszt ok 1300zl za parę.
Do tego badanie nasienia ogolne + hba i dna plemnika to około 800zl
I sama procedura bez refundacji od 4-7tyś
Wszystko zależy od dodatków, leków itp
Hej a ty może korzystałaś z tego? jak tak to w której klinice -
Witajcie jestem tu nowa ale już po kilku (3) podejściach do in vitro .Teraz jestem w trakcie stymulacji jutro 8 dzień stymulki i wynik E2 oraz podglądanie jajcoszków Kochane napiszcie czy jest ktoś kto leczy się we Wrocku w Polmedisie jestem z dolnego śląska jest ktoś na ty samym etapie co ja ??? ściskam Was
PS. gratuluję tym wszystkim co wyszło z całego serducha ,a tym co nie wyszło trzeba się otrzepać podnieść głowę i walczyć dalej jest o co !!!! pozdrawiam WasAife, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny. ostatni raz pisałam do Was w sierpniu jak 14 dni po transferze zrobiłam test i bete byłam wtedy na urlopie.miałam duzy przyrost i wiekszosc z was stawiała ze oba zarodki sie zadomowiły:)
Jak wrociłam do domu odrazu poszłam do lekarza i tak jak podejrzewałyscie Bliznieta:)
Obecnie jestem w 13stym tyg ciazy i wszystko jest dobrze.
jestem szczesliwa i tego zycze rowniez wam dziewczyny z całego serca.
pozdr
ps napisałam przedtem ale nie na tym forum pomylilam sie:) ale ciasteczko88 tam była:)K', Paulcia28, MonikA_89!, moniczka2601, Farelka, MagNolia55, Paulaa25, Onia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Mnie też dawno nie było. Po ostatnim transferze przenieśliśmy się do innej kliniki. Niestety z 12 oocytów została nam jedna blasta - zarodek mozaikowy, więc też bez szału.
W poniedziałek miałam transfer - z tego co widziałam na zdjęciu to już się nawet zarodek "rozlał" - lekarz powiedział,że to bardzo dobrze, bo nie będzie się musiał sam wydostawać
Niestety dzisiaj (tj.2 dpt) mam lekki plamienie/krwawienie i jest to świeża, jasna krew.
Dodatkowo musiałam zrobić zastrzyk z Accofilu więc już czuję,że zaczyna mnie boleć głowa i kręgosłup...ale Paśnik mówił, że po tym zastrzyku mogę nawet 2 dni sobie tak umierać.
Tak czy inaczej nadzieja jakoś we mnie marna.
Gratuluję wszystkim którym się udało!!Kinga
* 01.10.2018 - IVF - nieudane
* 31.03.2018 - IVF - nieudane
* 26.01.2018 - IVF - nieudane
* wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
* Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
* 2 nieudane IVF
* 3 nieudane inseminacje -
Witaj Becia fajnie że dołączyłas
K' nie trać nadziei.ja identycznie jak ty plamilam w 2 dzień po transferze.. potem przerwa i teraz dalej plamie w związku z czym mam też z tyłu głowy porażkę...ale staram się nie dołowac i czekam do piątku na wynik sikancaIn vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Aife wrote:Witaj Becia fajnie że dołączyłas
K' nie trać nadziei.ja identycznie jak ty plamilam w 2 dzień po transferze.. potem przerwa i teraz dalej plamie w związku z czym mam też z tyłu głowy porażkę...ale staram się nie dołowac i czekam do piątku na wynik sikanca
No to trzymam kciuki za Twojego piątkowego sikańca.
Mnie właśnie prócz świeżej krwi zaczeły się pojawiać skrzepy... no bez sensu to. Nigdy tak nie miałam w 2dpt.Kinga
* 01.10.2018 - IVF - nieudane
* 31.03.2018 - IVF - nieudane
* 26.01.2018 - IVF - nieudane
* wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
* Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
* 2 nieudane IVF
* 3 nieudane inseminacje -
Ewe tka wrote:witajcie dziewczyny. ostatni raz pisałam do Was w sierpniu jak 14 dni po transferze zrobiłam test i bete byłam wtedy na urlopie.miałam duzy przyrost i wiekszosc z was stawiała ze oba zarodki sie zadomowiły:)
Jak wrociłam do domu odrazu poszłam do lekarza i tak jak podejrzewałyscie Bliznieta:)
Obecnie jestem w 13stym tyg ciazy i wszystko jest dobrze.
jestem szczesliwa i tego zycze rowniez wam dziewczyny z całego serca.
pozdr
ps napisałam przedtem ale nie na tym forum pomylilam sie:) ale ciasteczko88 tam była:)
A jaki miałaś przyrost i jaka beta? -
Sierściucha wrote:Ja akurat w Bocianie, ale nie wiem czy polecam, bo efektów brak.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Witajcie dziewczynki co tu taka cisza? Dziś mój 3dpt przeziębienie mnie wzięło jak z tym sobie radzić jestem zła że organizm będzie słaby, idę do lekarza kaszel strasznie męczy miłego dnia wszystkimRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Farelka wrote:Moniczka nie martw się. Jak ma być ciążę to przeziębienie nie zaszkodzi.
Też się zastanawiam co taka cisza.
Kto testuje na dniach?
Jutro na pewno Gosia. Jak się czujesz Gosiu ? Są jakieś objawy?
Podziwiam że tyle wytrzymałaś bez testowaniaFarelka lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
moniczka2601 wrote:Mam taką nadzieję...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 09:09
moniczka2601 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy