In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Farelka wrote:Mój Mąż lekko zszokowany jakby miały być bliźniaki. Wszystko się okaże. Właśnie kiedy ? Powiedzcie kochane kiedy będę miała wizytę ?
Będę szczęśliwa czy jedno czy dwoje oby zdroweFarelka lubi tę wiadomość
-
Farelka wrote:Nie robiliśmy . Robiliśmy fragmentacje i robiliśmy badanie genetyczne kariotyp oba badania prawidłowe .
Czyli chromatynę też robiliście Bo to to samo co badanie fragmentacji. Nas teraz też czeka badanie kariotypu.
A jeszcze zapytam czy miałaś inne leki w drugiej procedurze?
Powodzenia. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 08:40
-
Farelka wrote:Czuje się ok. Jedyne co mi towarzyszy to skurcze w macicy i ciągnięcia. Wczoraj nawet chwilę ból jak na okres. No i Mam niego wzdety brzuszek.
Doktor wczoraj dzwonił. Mam powtórzyć 4tego bete. Mówił że pięknie przyrosla
Magnolia a jak Ty się czujesz? Jaka płeć
No to w takim razie kolejne kciuki za piękne przyrosty A tym ciāgnięciem się nie martw, to pierwszy objaw ciązy. Przynajmniej u mnie tak było. Gdyby skurcze sie nasilały możesz wziāść profilaktycznie no-spa.
A dziękuję, ja czuję się coraz lepiej Choć miewam jeszcze chwile, kiedy mi niedobrze Ale nie jest już takie straszne jak napoczatku ok. 7-10 tc.
Płci jeszcze nie poznaliśmy, czekamy cierpliwie Jutro wizyta, wiec zobaczymyPaulcia28, Farelka lubią tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Ann.Mari- i dla Ciebie wielkie gratulacje
Piekne wieści na forum
Gaja-Kochana, co u Was?
Farelko- a jak sie wogóle czujesz? Dzwoniłaś do lekarza?
Paulciu-dużo, dużo zdrówka dla Ciebie
Magnolia, dziękuję że pytasz
Co u nas? Na tą chwilę plan jest taki, że do końca roku podchodzimy dwa razy do IUI na cyklu bez stymulacji, a jak się nie uda to trzy miesiące wyciszenia i drugie podejście do IVF. Po laparoskopii wróciła mi owulacja, ogniska endometriozy usunięte, wyniki męża się poprawiły więc nie tracę nadziei. Ale to wszystko się dość dynamicznie zmienia, więc zobaczymy jak będzie.
Cieszę się, że u Ciebie lepiej, czekam jutro na informacje po wizycie :*Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Magnolia, dziękuję że pytasz
Co u nas? Na tą chwilę plan jest taki, że do końca roku podchodzimy dwa razy do IUI na cyklu bez stymulacji, a jak się nie uda to trzy miesiące wyciszenia i drugie podejście do IVF. Po laparoskopii wróciła mi owulacja, ogniska endometriozy usunięte, wyniki męża się poprawiły więc nie tracę nadziei. Ale to wszystko się dość dynamicznie zmienia, więc zobaczymy jak będzie.
Cieszę się, że u Ciebie lepiej, czekam jutro na informacje po wizycie :*
No to trzeba wierzyć, że teraz się uda Cały czas chodzisz do dr. H? A laparoskopie robili Ci w klinice czy w państwowym szpitalu?Gaja88 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:No to trzeba wierzyć, że teraz się uda Cały czas chodzisz do dr. H? A laparoskopie robili Ci w klinice czy w państwowym szpitalu?
Tak, cały czas:) Laparoskopię robiłam prywatnie, ale to był mój wybór, nie chciałam czekać na termin i dodatkowo zależało nam, żeby to on operował.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
A ja dziś jestem równo 7 dni po transferze i normalnie mogłabym robić betę z krwi.. ale niestety jestem za granicą i zostaje mi tylko test sikany który zrobię w piątek o ile dotrwam ;p w każdym razie czuję się typowo na okres lacznie z tym że plamie- oby to był dobry znak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:29
Waleczna lubi tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Aife wrote:A ja dziś jestem równo 7 dni po transferze i normalnie mogłabym robić betę z krwi.. ale niestety jestem za granicą i zostaje mi tylko test sikany który zrobię w piątek o ile dotrwam ;p w każdym razie czuję się typowo na okres lacznie z tym że plamie- oby to był dobry znak
Aife lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MagNolia55 wrote:No to w takim razie kolejne kciuki za piękne przyrosty A tym ciāgnięciem się nie martw, to pierwszy objaw ciązy. Przynajmniej u mnie tak było. Gdyby skurcze sie nasilały możesz wziāść profilaktycznie no-spa.
A dziękuję, ja czuję się coraz lepiej Choć miewam jeszcze chwile, kiedy mi niedobrze Ale nie jest już takie straszne jak napoczatku ok. 7-10 tc.
Płci jeszcze nie poznaliśmy, czekamy cierpliwie Jutro wizyta, wiec zobaczymy
Kurczę tez się boję tych mdłości mam nadzieję że mnie nie dopadna. W brzuchu to w ogóle czuje non stop ciągnięcia i lekko wzdety brzuch. Daj znać koniecznie po wizycie )) moze będzie wiadomo jaka płeć -
Aife wrote:A ja dziś jestem równo 7 dni po transferze i normalnie mogłabym robić betę z krwi.. ale niestety jestem za granicą i zostaje mi tylko test sikany który zrobię w piątek o ile dotrwam ;p w każdym razie czuję się typowo na okres lacznie z tym że plamie- oby to był dobry znak
Aife moze to zagniezdzenie?? -
Ja dziś zrobiłam rano dwa sikance drugie krechy wyszły od razu, ale nie są takie mocne jak ta 1 krecha no ale tak czy siak są mocno widoczne zachowam na pamiątkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 13:31
Gaja88, Pimka, asienka30, Paulcia28, moniczka2601, emka29, MonikA_89!, MagNolia55, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Farelka wrote:Ja dziś zrobiłam rano dwa sikance drugie krechy wyszły od razu, ale nie są takie mocne jak ta 1 krecha no ale tak czy siak są mocno widoczne zachowam na pamiątkę
Farelka lubi tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Aife trzymam kciuki ze wszystkich sił żeby był to znak IMPLANTACJI ❤Farelka lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:47
Farelka lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Aife kciuki żeby to zarodki się wgryzaly &&& tylko nie rób sikancow-oszukańcow za wczesnie
Waleczna już po wizycie jesteś? Mam nadzieje ze dobre wiesci i transfer się odbędzie? ✊✊✊Farelka, Waleczna lubią tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
asienka30 wrote:Aife kciuki żeby to zarodki się wgryzaly &&& tylko nie rób sikancow-oszukańcow za wczesnie
Waleczna już po wizycie jesteś? Mam nadzieje ze dobre wiesci i transfer się odbędzie? ✊✊✊
Asieńko kochana dzięki ze pytasz. Jestem po wizycie usg. Wygląda na to ze pęcherzyk pękł i widać ciałko żółte. Umówiono mnie na transfer w sobotę 6.10, ale musialam zbadać progesteron i dopiero co odebrałam wynik 0.59 ng, chyba jest za niski co? Czym to skutkuje? Czekam na Odpowiedz od profesora. Czy ktoś juz nje wiem czy bede miec czy nie ; ( miał ktos taki przypadek? Sorki ale ja nie ogarniam tego wszystkiego, dlatego pytam. Podpowie ktos? Pozdrawiam ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 16:17
asienka30 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Progesteron powinien być nisko do owulacji a potem rosnąć, mi w podobnej sytuacji kazali powtórzyć żeby mieć pewność że ona na pewno była
Waleczna lubi tę wiadomość