X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 8 października 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    7 dpt do wczoraj jeszcze coś czułam jakieś ciągnięcie w brzuchu ból piersi a dzisiaj nic zero objawów. Jeszcze w sobotę mamy wesele to w razie czego bedę piła za kolejną porażkę :/
    To może skocz na betę jutro?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 8 października 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Krew oddana, po południu wyniki...
    Trzymam kciuki!!!

    moniczka2601 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 8 października 2018, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nic z tego beta 1.13

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 8 października 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Chyba nic z tego beta 1.13
    Powtórz za 48h, może jeszcze wzrośnie. Miałaś 3 czy 5-dniowe zarodki transferowane?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 8 października 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Powtórz za 48h, może jeszcze wzrośnie. Miałaś 3 czy 5-dniowe zarodki transferowane?
    5 dniowy,

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 8 października 2018, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    5 dniowy,
    Hmm to już chyba powinno coś wyjść :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 8 października 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmm to już chyba powinno coś wyjść :(
    No właśnie pewnie pozamiatane...

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • K' Ekspertka
    Postów: 219 85

    Wysłany: 8 października 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na sikaczu też nic.
    Wierzę Moniczka, że po prostu za wcześnie

    Kinga

    * 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 675 1009

    Wysłany: 8 października 2018, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    No właśnie pewnie pozamiatane...

    Moniczka mam nadzieje, ze to jeszcze za wcześnie ❤

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 8 października 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka ja też mam nadzieję że to jest jednak za wcześnie... Kurczę sama nie wiem co myśleć..

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 8 października 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam już nie sprawdzać przyrostu, ale nie omieszkałam pójść na bete dla spokojnej głowy i dziś


    16 dpt 2333 <3

    gosia1992, Paulcia28, Paulcia28, MonikA_89!, moniczka2601, Paulaa25, Bruised, MagNolia55, Waleczna, japonka, andzia83 lubią tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 8 października 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Moniczka ja też mam nadzieję że to jest jednak za wcześnie... Kurczę sama nie wiem co myśleć..
    Ja już mam doła i myślę że nic z tego, chociaż z drugiej strony ( może nie potrzebnie) myślę że te wczorajsze plamienie to może implantacja? Niewiem też co myśleć, zostaje czekać do środy, :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 17:46

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 8 października 2018, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka zadzwoń może do swojego lekarza??

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 8 października 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Moniczka zadzwoń może do swojego lekarza??
    Napisałam, narazie cisza...

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1799 2189

    Wysłany: 8 października 2018, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Ja już mam doła i myślę że nic z tego, chociaż z drugiej strony ( może nie potrzebnie) myślę że te wczorajsze plamienie to może implantacja? Niewiem też co myśleć, zostaje czekać do środy, :(
    Oby to jednak była implantacja ✊✊

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

    7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

    preg.png
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1799 2189

    Wysłany: 8 października 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    To koniecznie daj znać po wizycie. Mam nadzieje ze immunolog coś wniesie sensownego do Waszego leczenia. Trzymam kciuki za dobre wiesci ✊✊✊
    Chyba jestem trochę rozczarowana po tej wizycie. Chociaż może niepotrzebnie spodziewałam się Bóg wie czego. Mam zwiększoną dawkę dexamethasonu i za 3 tygodnie znów kontrola NK.

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

    7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

    preg.png
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1278 1309

    Wysłany: 8 października 2018, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Oby to jednak była implantacja ✊✊
    Też trzymam mocno kciuki żeby to była implantacja &&&&

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:55

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1278 1309

    Wysłany: 8 października 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Chyba jestem trochę rozczarowana po tej wizycie. Chociaż może niepotrzebnie spodziewałam się Bóg wie czego. Mam zwiększoną dawkę dexamethasonu i za 3 tygodnie znów kontrola NK.
    Hmm... czyli Wy czekacie z transferem na obniżenie wyniku komórek NK? No ja też mam niedługo wizytę u immunologia i zupełnie nie wiem czego się spodziewać. A Ty byłaś gdzieś tam u siebie u immunologa?

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1799 2189

    Wysłany: 8 października 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Hmm... czyli Wy czekacie z transferem na obniżenie wyniku komórek NK? No ja też mam niedługo wizytę u immunologia i zupełnie nie wiem czego się spodziewać. A Ty byłaś gdzieś tam u siebie u immunologa?
    Byłam w Invikcie w Gdańsku. Czekamy, bo niby chciałabym jak najszybciej, ale z drugiej strony przy moim wyniku nk boję się zbyt szybko działać.

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

    7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

    preg.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 8 października 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    gratuluje przyrostów
    moniczka - trzymam kciuki w środę. Ja nigdy nie widziałam bety powyżej 0,01- także zawsze rozczarowanie było, ale tej niepewności też nie zazdroszczę - trzymaj się kochana.

    Może wiedziecie gdzie na śląsku można zrobić badanie alloMLR? Dr mi zleciła, a w klinice nie robia tego badania . w dwóch punktach pobrań które znam też nie...

    c5c9c0e3f3.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ