In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Już jestem w domku.
Nowina nr 1, mimo że jak się zapisywałam Panie podały cenę wizyty 180zł to od października wizyta kosztuje 200zł.
Takie podejście do sprawy mi się nie podoba, a poza tym:
Transfer ma być z mrożonki.
A miesiąc przed transferem leczenie immunosupresyjne przez 14 dni.
Od dnia transferu heparyna 0,6
Do tego encorton do 12tyg ciąży
I metyle
Mam nadzieję że to coś da
Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Siersciucha mam nadzieje, ze będą dobre wiesci po wizycie u Paśnika.
MonikA_89 ja brałam doustnie dostinex .
Asieńko korzystaj i łap promienie słoneczka;)
Kochane u mnie dzisiaj 11 dpt beta 442❤
Mam mega energia,szczęście kipi;)Nano, Waleczna lubią tę wiadomość
-
Sierściucha wrote:Już jestem w domku.
Nowina nr 1, mimo że jak się zapisywałam Panie podały cenę wizyty 180zł to od października wizyta kosztuje 200zł.
Takie podejście do sprawy mi się nie podoba, a poza tym:
Transfer ma być z mrożonki.
A miesiąc przed transferem leczenie immunosupresyjne przez 14 dni.
Od dnia transferu heparyna 0,6
Do tego encorton do 12tyg ciąży
I metyle
Mam nadzieję że to coś da
Jakie tabletki CI zapisał? wyjaśnił Ci wszystko dokładnie ? Pytam bo ja jadę do niego w listopadzie -
A propo moje leczenie i Paśnika stanęło bo nie mogę się z nim skontaktować już pisałam 3 meile i dzwoniłam tam do przychodni, zostawiłam numer. Bo kiedyś do mnie dam zadzwonił o mówił że będzie się z kimś konsultował i zadzwoni za tydzień no i od tego czasu jak kamień w wodę.... Już nie wiem jak się dopchnąć do niego a nie chcę być natarczywa
-
Farelka, Waleczna super!! Cudowne wieści
Paulcia, wierze,że testosteron będzie ok i biopsja dojdzie do skutku:)
Bardzo mi przykro z powodu negatywnych bet. Dziewczyny bądźcie silne.Farelka, Waleczna, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
KejtiK wrote:Dziewczyny, tak Was podczytuje i chciałam się spytać jaki jest najlepszy poziom prolaktyny do starań. Ja robiłam ostatnio i mam 19 a po obciążeniu 1 h 266 nie za duży?
Jak robiłam jakiś czas temu to było tak:
Wynik 15 był ok, ale z obciążeniem było 350.
Lekarz powiedział, że w normie byłoby, gdyby wzrosło Max 5/6razy, do ok. 90.
I wtedy kazał mi brać 1/4 tabletki.Nano
.................................
starania od 2014
2 nieudane IUI
2015 ciąża pozamaciczna, uszkodzony jajowód.
2016/2017 - 3xHSG - bez poprawy,
Słabi żołnierze partnera,
Generalnie kupka nieszczęścia
Sierpień 2018 punkcji- długi protokół
15.10 - crio transfer -
srebrzysta wrote:Ja byłam po wizycie mega zadowolona bardzo fajnie tłumaczył i wogole super
A pojechałaś do niego z gotowymi badaniami, czy kazał jeszcze jakieś wykonać po wizycie? w ogóle jakie badani robiłaś?
no i teraz się zastanawiam , że jak on na tak dużo pytań odpowiada mailowo, a w normalnych warunkach udzielał by konsulatacji na wizycie, to czy on to robi za darmo ? -
Farelka wrote:Ja też miałam doustnie.
Raz w tygodniu biorę 0,5tabl doustnie, ale przed i po punkcji lekarz kazał brać całą dopochwowo przez 8 dni.
Tak samo od 3 tygodni biorę Estrofem, jak miałam @ to doustnie, a później dopochwowo razem z luteiną.Nano
starania od 2014
2 nieudane IUI
15.10 - crio transfer -
srebrzysta wrote:Możecie puścić
Koniec złudzeń beta 0,5
U mnie 0,5 to by dopiero rozbudzilo nadzieję, może złudną, ale jednak.
Trzymam kciuki za jutrzejszy wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:17
Nano
starania od 2014
2 nieudane IUI
15.10 - crio transfer -
Onia wrote:A pojechałaś do niego z gotowymi badaniami, czy kazał jeszcze jakieś wykonać po wizycie? w ogóle jakie badani robiłaś?
no i teraz się zastanawiam , że jak on na tak dużo pytań odpowiada mailowo, a w normalnych warunkach udzielał by konsulatacji na wizycie, to czy on to robi za darmo ? -
srebrzysta wrote:Nie no dziewczyny czasem mają 1,2 a to przecież więcej.Na nic nie liczę chociaż jakby mnie spotkał taki cud to bym się nie obraziła skoro pani doktor dopuszcza myśl o pomyłce
Bo są 2 rodzaje testów laboratoryjnych. W niektórych wynik ujemny to <0,100 a w innym <1,2.
Jutro wszystko się wyjaśni, ja nadal trzymam kciuki ✊Nano
starania od 2014
2 nieudane IUI
15.10 - crio transfer -
KejtiK wrote:Dziewczyny, tak Was podczytuje i chciałam się spytać jaki jest najlepszy poziom prolaktyny do starań. Ja robiłam ostatnio i mam 19 a po obciążeniu 1 h 266 nie za duży?
Nano lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Onia wrote:Jakie tabletki CI zapisał? wyjaśnił Ci wszystko dokładnie ? Pytam bo ja jadę do niego w listopadzie
Lekarz jest super w obyciu, wszystko świetnie tłumaczy.
Myślę że nie ma co sugerować się leczeniem innych, bo to wszystko zależy od wyników (oczywiście jak chcesz dokładnie poznać to napisz jeszcze raz to wszystko przepiszę z kartki od niego), ma może 4 podstawowe badania dla wszystkich, a później reszta zależna od przypadku.
To była moja 2ga wizyta. Na pierwszej zlecił mi badania (jeśli będzie to możliwe rób je u nich w APC - mają najtaniej sprawdzałam). A druga wizyta to konsultacja wyników + zalecenia.
Nic się nie martw, na pierwszej byłam sama i było spoko.
Zabierz tylko do niego wszystko co masz, wszystkie badania, rozpiski stymulacji, wyniki beta hcg itp on bardzo dokładnie wszystko analizuje.
Jak coś to pisz śmiało -
Onia wrote:A pojechałaś do niego z gotowymi badaniami, czy kazał jeszcze jakieś wykonać po wizycie? w ogóle jakie badani robiłaś?
no i teraz się zastanawiam , że jak on na tak dużo pytań odpowiada mailowo, a w normalnych warunkach udzielał by konsulatacji na wizycie, to czy on to robi za darmo ?
Już nie odpowiada, prosi o wizytę lub płatną rozmowę telefoniczną jak jesteś z bardzo daleka. -
srebrzysta wrote:Niektóre badania miałam ale takie pierdoły Ana 1 i 2 helikobakter, przeciwciała przeciw plemnikowe i i jakieś tam. Po wizycie miałam pobrana krew na 3 i zlecenia na dalsze ale leczenie miało być dwutorowe. Jedno na bezpłodność drugie na dziwne objawy imunogivzne i właśnie w tej sprawie miał się konsultować i dać znać co dorobić
Myślę że miał na myśli abyś umówiła się na wizytę lub płatną rozmowę telefoniczną - przedpłata. -
Sierściucha wrote:Lekarz jest super w obyciu, wszystko świetnie tłumaczy.
Myślę że nie ma co sugerować się leczeniem innych, bo to wszystko zależy od wyników (oczywiście jak chcesz dokładnie poznać to napisz jeszcze raz to wszystko przepiszę z kartki od niego), ma może 4 podstawowe badania dla wszystkich, a później reszta zależna od przypadku.
To była moja 2ga wizyta. Na pierwszej zlecił mi badania (jeśli będzie to możliwe rób je u nich w APC - mają najtaniej sprawdzałam). A druga wizyta to konsultacja wyników + zalecenia.
Nic się nie martw, na pierwszej byłam sama i było spoko.
Zabierz tylko do niego wszystko co masz, wszystkie badania, rozpiski stymulacji, wyniki beta hcg itp on bardzo dokładnie wszystko analizuje.
Jak coś to pisz śmiało
Dzięki za informacje
Jasne, każdy przypadek jest inny.
Ja już miałam kilka badań i brałam leki (14 dni )na ich podstawie.
Teraz robie genotyp KIR i alloMLR, będę powatarzać też ANA 2 i 3 więc jak pojadę na wizytę to już coś będzie. Mam daleko do Łodzi dlatego zalezy mi żeby ogarnąć temat w jak najmniejszej liczbie wizyt.
A ta konsulatacja telefoniczna ile kosztuje?