Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7332 10404

    Wysłany: 16 października 2018, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Ja miałam na podwyzszona prolaktyne.
    U mnie też podwyższona plus do tego mam prolaktynę czynnościową, która po obciążeniu wzrosła 20razy

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nano Znajoma
    Postów: 22 12

    Wysłany: 16 października 2018, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    A na co macie diostinex ?

    Na podwyższoną Prolaktynę i często związaną z nią hiperprolaktynemię.
    Najczęściej podnosi ją długotrwały stres, czyli np. napięcie związanie ze staraniem się o dzieciątko. I powstaje błędne koło, bo wysoka prolaktyna wyhamowuje owulacje albo tworzy niesprzyjającej warunki do zapłodnienia.

    Ktoś tłumaczył mi kiedyś, że "organizm wyczuwa stres i stwierdza, że nie jest gotowy na nowe wyzwanie jakim jest ciąża".

    Teraz po transferze dostałam też od lekarza Relanium i magnez, mam brać 2 dziennie przez 3 dni, żeby macica się nie obkurczała i żebym była spokojniejsza.
    A Dostinex 0,5tabl. 1x w tygodniu do pozytywnego testu, później odsyawic

    Nano
    .................................
    starania od 2014
    2 nieudane IUI
    2015 ciąża pozamaciczna, uszkodzony jajowód.
    2016/2017 - 3xHSG - bez poprawy,
    Słabi żołnierze partnera,
    Generalnie kupka nieszczęścia
    Sierpień 2018 punkcji- długi protokół
    15.10 - crio transfer
  • Zajączek :) Ekspertka
    Postów: 154 136

    Wysłany: 16 października 2018, 23:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nano wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Miałam dzisiaj crio transfer.
    Podpowiedzcie kiedy mogę testować?

    Gratuluję dzisiejszym szczesciarom

    Ja już 7dpt - 3dniowych blastek miałam betę 11,7 a potem rosła :)
    I takie wskazanie miałam od Pana Doktora, żeby tydzień po transferze zrobić pierwszy pomiar.

    Nano lubi tę wiadomość

    ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9943 5970

    Wysłany: 17 października 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Ja już 7dpt - 3dniowych blastek miałam betę 11,7 a potem rosła :)
    I takie wskazanie miałam od Pana Doktora, żeby tydzień po transferze zrobić pierwszy pomiar.
    3dniowe blastki to takie malo realne ;)

    Marzenka85 lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 805 835

    Wysłany: 17 października 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w drodze do Pasnika, zobaczymy co tam w trawie piszczy :)

    Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość

    0ba2188e07.png
  • Nano Znajoma
    Postów: 22 12

    Wysłany: 17 października 2018, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Ja już 7dpt - 3dniowych blastek miałam betę 11,7 a potem rosła :)
    I takie wskazanie miałam od Pana Doktora, żeby tydzień po transferze zrobić pierwszy pomiar.

    Super. Ja w poniedziałek (7dpt) pewnie będę się bała, żeby sie nie podłamać, więc spróbuje w 9dpt w środę, a lekarz kazał dopiero w 11dpt.

    Nano
    .................................
    starania od 2014
    2 nieudane IUI
    2015 ciąża pozamaciczna, uszkodzony jajowód.
    2016/2017 - 3xHSG - bez poprawy,
    Słabi żołnierze partnera,
    Generalnie kupka nieszczęścia
    Sierpień 2018 punkcji- długi protokół
    15.10 - crio transfer
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 17 października 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nano a kazał ci doktor 11 dni po transferze blastki ?

    Nano lubi tę wiadomość

    hchypc0zgq8syrex.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 17 października 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Dostinex brałam przed i po punkcji przeciw hiperstymulacji

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5327 4302

    Wysłany: 17 października 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    A ja w drodze do Pasnika, zobaczymy co tam w trawie piszczy :)
    Powodzenia kochana ✊✊✊❤

    My w przyszłym tygodniu będziemy mieć odpowiedź kiedy i czy odbędzie się biopsja jąder. Trochę czekania jest ale jestem spokojna :-) no i dziś profesor dzwonił i po naradzie z embriologiem i ginekologiem nie mogą nam dac odpowiedzi czemu się nie udalo , bo zarodki były idealne i mój organizm przygotowany,więc widocznie to nie był nasz czas, co do wyniku testosteronu to jeśli nie będzie zbyt zawyzony to biopsja się odbędzie,dopiero podczas biopsji zdecydują lekarze czy pobiora próbki z obu jader czy z jednego. Więc czekamy ale tym razem na spokojnie

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1215 1259

    Wysłany: 17 października 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Was Kochane znad morza :) jest przepięknie, pogoda cudna, cisza, spokój i totalny chillaut

    Farelka, Nano, Gaja88, andzia83, Kate_____ lubią tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7332 10404

    Wysłany: 17 października 2018, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Pozdrawiam Was Kochane znad morza :) jest przepięknie, pogoda cudna, cisza, spokój i totalny chillaut
    Udanego wypoczynku! :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:04

    asienka30 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nano Znajoma
    Postów: 22 12

    Wysłany: 17 października 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Nano a kazał ci doktor 11 dni po transferze blastki ?

    Tak, no 10. Transfer 15.10 A hcg 25.10

    Nano
    .................................
    starania od 2014
    2 nieudane IUI
    2015 ciąża pozamaciczna, uszkodzony jajowód.
    2016/2017 - 3xHSG - bez poprawy,
    Słabi żołnierze partnera,
    Generalnie kupka nieszczęścia
    Sierpień 2018 punkcji- długi protokół
    15.10 - crio transfer
  • Nano Znajoma
    Postów: 22 12

    Wysłany: 17 października 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Pozdrawiam Was Kochane znad morza :) jest przepięknie, pogoda cudna, cisza, spokój i totalny chillaut

    A gdzie nad morzem odpoczywasz?

    Nano
    .................................
    starania od 2014
    2 nieudane IUI
    2015 ciąża pozamaciczna, uszkodzony jajowód.
    2016/2017 - 3xHSG - bez poprawy,
    Słabi żołnierze partnera,
    Generalnie kupka nieszczęścia
    Sierpień 2018 punkcji- długi protokół
    15.10 - crio transfer
  • Nano Znajoma
    Postów: 22 12

    Wysłany: 17 października 2018, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Ja Dostinex brałam przed i po punkcji przeciw hiperstymulacji

    No ja tak samo, 1tabletke dopochwowo, na noc. Tylko, źle to znosiłam i lekarz kazał dostawić.

    Nano
    .................................
    starania od 2014
    2 nieudane IUI
    2015 ciąża pozamaciczna, uszkodzony jajowód.
    2016/2017 - 3xHSG - bez poprawy,
    Słabi żołnierze partnera,
    Generalnie kupka nieszczęścia
    Sierpień 2018 punkcji- długi protokół
    15.10 - crio transfer
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7332 10404

    Wysłany: 17 października 2018, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego braliście dopochwowo? Ja mam zalecenie, że doustnie po kolacji :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1215 1259

    Wysłany: 17 października 2018, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nano wrote:
    A gdzie nad morzem odpoczywasz?
    W Krynicy Morskiej. Idealne miejsce na wypoczynek po sezonie. Spacerujemy, wygrzewamy się na plazy z książka i jemy rybki regionalnych knajpkach :)

    Nano, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 649 948

    Wysłany: 17 października 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siersciucha mam nadzieje, ze będą dobre wiesci po wizycie u Paśnika.

    MonikA_89 ja brałam doustnie dostinex .

    Asieńko korzystaj i łap promienie słoneczka;)

    Kochane u mnie dzisiaj 11 dpt beta 442❤
    Mam mega energia,szczęście kipi;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 16:36

    Malinka2401, asienka30, klamka, andzia83, srebrzysta, Kate_____, Paulcia28, Gaja88, Farelka, Pimka, asias, inka2707, Paulaa25, MonikA_89!, Bruised, Ciasteczko77, moniczka2601 lubią tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️

    zem3df9hwy4rj8b5.png

    3jgx3e3kqs37w6ae.png
  • KejtiK Autorytet
    Postów: 431 233

    Wysłany: 17 października 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziękuję za uspokojenie :)
    Miałam 22,75 przy normie 23, ale po obciążeniu bardzo mocno wzrosła - 466 po 1h i 329 po 2h.

    Dziewczyny, tak Was podczytuje i chciałam się spytać jaki jest najlepszy poziom prolaktyny do starań. Ja robiłam ostatnio i mam 19 a po obciążeniu 1 h 266 nie za duży?

    - zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
    leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
    Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
    - ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 :-( ; - Crio -14. 03.2018 :-(
    - ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 :-( ;- Crio - 23.08.2018 :-(
    - ICS III - 4❄️02.2019 :-(, 04.2019 :-( 06.2019 :-(
    - ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc
  • srebrzysta Autorytet
    Postów: 1965 1079

    Wysłany: 17 października 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale Waleczna gratuluję !!!

    Waleczna lubi tę wiadomość

    hchypc0zgq8syrex.png
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 17 października 2018, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dlaczego braliście dopochwowo? Ja mam zalecenie, że doustnie po kolacji :P


    Ja też miałam doustnie.

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego