In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKate_______ wrote:Misia będzie dobrze! Wiara w Malucha uczyni cuda! Najważniejsze że nie stoisz w miejscu A działasz! Daj znać jak się czułaś po kroplówce.. Buziak i uszy do góry!
No właśnie nie wiem czego się spodziewać po tym intralipidzie, niby najgorszy ból dupy od siedzenia -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Kochana dowiemy się ile jest zolnierzykow dopiero jak będę po stymulacji i punkcji. W tym roku nie podchodzę do ivf,brak kasy i brak zgody męża,bo on chce bym psychicznie trochę się wyciszyla. Więc dopiero jak dojdzie do punkcji to będzie wiadomo.
Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie ,myślałam o Tobie i myślałam że już działasz Misiu życzę Ci z całego serca by tym razem maluszek został z Tobą na kolejne 9 miesięcy,zobacz jak u innych dziewczyn było,też smutne historie a teraz cieszą się ciąża,nas też to czeka- złego już wystarczająco się wydarzyło ,czas na szczęście ❤✊✊✊
Rok temu przed świętami modliłam się by mąż wyzdrowiał i wrócił do domu, wtedy cały czas powtarzałam, że możemy nie mieć dziecka, ale żeby On żył.
Pewnie jak każda z Was mam raz myśli, że się uda, a drugi raz, że nie.
Odpoczywaj kochana Mam nadzieję, że Nowy Rok będzie dla Was lepszy :* -
Kadetka wrote:Dziękuję!
Aż tak dobrze to się na tym nie znam... Wiem że za mało to źle i za dużo też nie dobrze ale jak wpisałam Twoje wyniki w kalkulatorze to wskazywało że w normie... Przy górny granicy ale w normie.
Co do lekarza w takim razie z łaską ale odpowiedziała na Twoje pytania... Więc o co pytałaś? Zapewne o przyros bety też
Już masz mdłości? Na tak wczesnym etapie? Szok
Kochana ona wogóle kazała nie badać przyrostów albo jak chcę, zapytałam o leki no to ok kazała brać ale prpblem był taki że skończył mi się estrofem to wysłała mnie do ogólnego, zapytałam kiedy mam do niej przyjechać to powiedziała że jak chcę to moge się pokazać poniedziałek, wtorek no kurde jak to jak ja chcę chyba jak powinno się robić...... wkurzyłam się tylko tą rozmową. Tak mam już mdłości, męczą mnie od rana od soboty, wiem że to wcześnie ale ja mam też słaby żołądek, leki, stres i myślę że między innymi dlatego.Andzia83
-
MisiaZ88 wrote:Rok temu przed świętami modliłam się by mąż wyzdrowiał i wrócił do domu, wtedy cały czas powtarzałam, że możemy nie mieć dziecka, ale żeby On żył.
Pewnie jak każda z Was mam raz myśli, że się uda, a drugi raz, że nie.
Odpoczywaj kochana Mam nadzieję, że Nowy Rok będzie dla Was lepszy :*tolerancyjna, Gaja88, andzia83, Ana ana, MisiaZ88, Bruised, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Misiu Nowy rok będzie dla NAS wszystkich tutaj lepszy ❤❤❤
Ten rok był ciężki dla wielu z nas,ale pokazalysmy że twarde babki z nas są, co przeszlysmy to przeszlysmy Ale trzymamy się razem i wspieramy ile można. Z całego serduszka życzę Wam wszystkim by w końcu zaswiecilo dla nas słońce ❤ nie jest łatwo,są chwile gdy chcemy wszystko rzucić w diabły Ale podnosimy się i walczymy dalej ,tak trzymać dziewczyny jestem z Was dumnaMisiaZ88, Ana ana, asienka30, Gaja88, Marmis, Aś2018, Bruised, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Życzę Wam Dziewczynki żeby ten Nowy Rok był dla każdej z Wass najszczesliwszy❤️❤️❤️
asienka30, Gaja88, Marmis, Aś2018, Farelka, Paulcia28, aga_ni lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
andzia83 wrote:Kochana ona wogóle kazała nie badać przyrostów albo jak chcę, zapytałam o leki no to ok kazała brać ale prpblem był taki że skończył mi się estrofem to wysłała mnie do ogólnego, zapytałam kiedy mam do niej przyjechać to powiedziała że jak chcę to moge się pokazać poniedziałek, wtorek no kurde jak to jak ja chcę chyba jak powinno się robić...... wkurzyłam się tylko tą rozmową. Tak mam już mdłości, męczą mnie od rana od soboty, wiem że to wcześnie ale ja mam też słaby żołądek, leki, stres i myślę że między innymi dlatego.
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
aga_ni wrote:ja miałam zlecone te badania:
haplotyp KIR
ALLO-MLR
test cytotoksyczny
komórki NK
toczeń trzewny
mutacja protrombiny 20210
czynnik V Leidena
Mutacja MTHFR
ANA3
kwas foliowy
homocysteina
p-ciała p-plemnikowe
niestety nie jest to tanie najdroższy chyba KIR, 360 zł chyba. i panel trombofilii (kilka badań z listy się na niego składają) chyba ok 400 zł. nie pamiętam dokładnie.Marmis -
Paulcia28 wrote:Marmis kochana tulam Ciebie mocno, a robiliscie może aktywację komórek? U niektórych pomaga a np u nas nic nie dało .ściskam Ciebie mocno❤Marmis
-
gosia1992 wrote:Miałam podobnie co do mdłości, u mnie były bardziej przez luteinę podjęzykowa teraz mam inne leki i tez są ale trochę mniej, mi na mdłości pomaga bardzo woda z cytryna zawsze trochę lepiej się po niej czuje plus witaminy z imbirem, warto spróbować herbatę imbirowa podobno pomaga ale ja niestety jej nie mogę pic bo sam zapach
dzięki Gosiu, ale też miałaś tak wcześnie te mdłości? w necie przeczytałam o imbirze i zaczęłam stosować, trochę pomagaAndzia83
-
motylek@ wrote:Bardzo mi przykro a jakie leki przyjmujesz do transferu? Miałaś steryd?
Kurcze z immunologia nie pomogę, bo nie badalam. Leki dostałam na w razie w, że względu na moje niepowodzenia.
A krwawienia masz zawsze takie skąpe? Miałaś histeroskopie?
Zaczynam wierzyć że naprawdę wiele od szczęścia zależy...Marmis -
andzia83 wrote:gosia1992 wrote:Miałam podobnie co do mdłości, u mnie były bardziej przez luteinę podjęzykowa teraz mam inne leki i tez są ale trochę mniej, mi na mdłości pomaga bardzo woda z cytryna zawsze trochę lepiej się po niej czuje plus witaminy z imbirem, warto spróbować herbatę imbirowa podobno pomaga ale ja niestety jej nie mogę pic bo sam zapach
dzięki Gosiu, ale też miałaś tak wcześnie te mdłości? w necie przeczytałam o imbirze i zaczęłam stosować, trochę pomaga
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Cześć dziewczyny ,
Jestem dziś po punkcji , na 9 pęcherzyków dobre są tylko 4 i te dali do zapłodnienia.
Jestem załamana tak niskim wynikiem , boje się strasznie ze wszystkie odpadną i nie dotrwają nawet do 3 dnia , nie wspomnę już o tym żeby dotrwały do 5../
Moje pytanie - czy komuś z taka ilością komórek udało się żeby chociaż uzyskać jakieś mrozaczki ??palyna -
palyna wrote:Cześć dziewczyny ,
Jestem dziś po punkcji , na 9 pęcherzyków dobre są tylko 4 i te dali do zapłodnienia.
Jestem załamana tak niskim wynikiem , boje się strasznie ze wszystkie odpadną i nie dotrwają nawet do 3 dnia , nie wspomnę już o tym żeby dotrwały do 5../
Moje pytanie - czy komuś z taka ilością komórek udało się żeby chociaż uzyskać jakieś mrozaczki ??
Ja miałam 8 komórek, powstały 2 zarodki zamrożone w 3 dobie -
Marmis wrote:Nie, nie robilismy. W ogóle u nas w klinice niewiele proponuja. Tylko zalezy im na kasie za kolejne transfery. A co to to aktywacja komóre? Bo u mnie ewentualnie nacięcie otoczki , ale to niby embriolog ocenia zarodki i jak stwierdzi ze trzeba to nacinaja, a jak nie - to nie.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
palyna wrote:Cześć dziewczyny ,
Moje pytanie - czy komuś z taka ilością komórek udało się żeby chociaż uzyskać jakieś mrozaczki ??MAALINKAA lubi tę wiadomość
Andzia83
-
andzia83 wrote:Nie martw się na zapas, ja miałam pobranych 5 komórek, 3 się zapłodniły i dwie dotrwały do blastki.Świeży transfer miałam z 3 dniowego zarodka ale niestety się nie udał 31.10 miałam podaną jedną blastkę i chyba się udało
andzia83 lubi tę wiadomość
palyna -
andzia83 wrote:zobaczysz będzie dobrze,ja mam mega niskie AMH i myślałam że nic z tego nie będzie a jednak pojawiło się jakieś światełko w tunelu także trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki i czekam na wieści
Już mi trochę emocje opadły i staram się nastawić pozytywnie!
Tylko to mi zostałoPaulcia28 lubi tę wiadomość
palyna