In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
martyna86 wrote:Boże nie wiem co to znaczy go... i meno... możesz mi podpowiedzieć-jestem jeszcze zielona w tym wszystkim
Gonapeptyl działa na przysadke mózgową ,zapobiega przedwczesnemu uweolnieniu komórek jajowych/ przedwczesnej owulacji. ja go biorę od 19 dc. Teraz mam 2 dzień nowego cyklu i nadal mam go brać/dzisiaj będzie 11 zatrzyk.
Jutro mam mieć wizyte i pewnie na dniach dojdzie menopur - odpowiedzialny za stylumalcje dojrzewanie komórek jajowych. Przy poprzedniej procedurze stosowałam Gonal, więc jeszcze nie wiem jak Menopur zadziała na mnie. Napewno jest bardziej skomplikowany w przygotowaniu do pobrania niż Gonal.
A nie chce straszyc, ale mnie po gonapeptylu bardzo głowa boli, normalnie globus non stop.
Jak co to pytaj
-
Onia wrote:Gonapeptyl działa na przysadke mózgową ,zapobiega przedwczesnemu uweolnieniu komórek jajowych/ przedwczesnej owulacji. ja go biorę od 19 dc. Teraz mam 2 dzień nowego cyklu i nadal mam go brać/dzisiaj będzie 11 zatrzyk.
Jutro mam mieć wizyte i pewnie na dniach dojdzie menopur - odpowiedzialny za stylumalcje dojrzewanie komórek jajowych. Przy poprzedniej procedurze stosowałam Gonal, więc jeszcze nie wiem jak Menopur zadziała na mnie. Napewno jest bardziej skomplikowany w przygotowaniu do pobrania niż Gonal.
A nie chce straszyc, ale mnie po gonapeptylu bardzo głowa boli, normalnie globus non stop.
Jak co to pytaj
Mnie tez zawsze głowa bolała na gonapeptylu.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
martyna86 wrote:dwa tygodnie to długo myślałam że stymulacja trwa szybciej koło tygodnia... ach człowiek jeszcze tyle nie wie.....
a jak sama punkcja i po niej samopoczucie ok?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
martyna86 wrote:Ja w piątek mam wizytę w klinice i zaczynam stymulacje do punkcji ile to u was trwało tzn ile dni brałyście leki i zastrzyki? strasznie się boję tego wszystkiego a zarazem nie mogę doczekać to moje pierwsze podejście do INV.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Ja pierwszy raz podchodzilam do ivf w styczniu a potem w sierpniu,stymulacja numer 3 będzie w przyszłym roku,mam nadzieję że u Ciebie szybko skończy się sukcesem
Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość
5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
badania z krwi wszystkie ok
krótki protokół od razu INVITRO -
Paulcia28 wrote:Ja przy krótkim protokole robiłam 13 dni zastrzyki a przy długim protokole dostałam zastrzyk na wyciszenie jajników w 20 dc i od 6 dc zastrzyki przez 12 dni , ja niestety po obu punkcjach miałam komplikacje ale miałam dużo komórek, nie martw się,czas szybko leci,najdłużej się ciągnie jak jest się po transferze5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
Onia wrote:długi protkół to conajmniej 3 -4 tygodnie5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
martyna86 wrote:niby długo i te trzy cztery tygodnie ale cóż to jest w perspektywie czekania 5 lat co miesiąc przepłakanymi dniami i nocami jak przychodziła@ ale fakt teraz doba już trwa dłużej a co dopiero po transferze i doskonale was rozumiem, że wykonujecie testy i próby szybciej:)
w moim przypadku czas się strasznie dłuży. Szczególnie, że wiele dziewczyn, z którymi "zaczynałam" sa już w ciąży, albo dlatego że jak miałam dopiero jedną próbę, a inne dziewczyny w tym samym czasie 2 lub 3. No ale jakoś trzeba to dzierżyć.
Głowa do góry tu na forum znajdziesz pocieszenie w najgorszych chwilach L) -
Onia wrote:w moim przypadku czas się strasznie dłuży. Szczególnie, że wiele dziewczyn, z którymi "zaczynałam" sa już w ciąży, albo dlatego że jak miałam dopiero jedną próbę, a inne dziewczyny w tym samym czasie 2 lub 3. No ale jakoś trzeba to dzierżyć.
Głowa do góry tu na forum znajdziesz pocieszenie w najgorszych chwilach L)Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
martyna86 wrote:kurcze ja się muszę w piątek dowiedzieć jakim protokołem idę bo sama nie wiem hehehe brałam już jeden miesiąc anty na zahamowanie przysadki i wzięłam juz jeden zastrzyk w przedostatni dzień pigułek
Będziesz zapewne szła długim protokołem, nasz doktorek go rekomenduje.starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
Paulcia28 wrote:Masz rację, jak pomyślę że jestem tu już od stycznia i wiele dziewczyn już na fioletowa przeszły,też chwilę tam byłam,no ale cóż, ten rok szybko leci więc nim się obejrzę a już będę podchodzić do ostatniej procedury,będę jutro dzwonić by zapytać ile slomek nasienia udało się uzyskać. Dobranoc dziewczyny,ja uciekam spać bo o 4 pobudka.
To dodaje dużo wiary..
Jedni po prostu mają dłuższą drogę do przejścia.
Ale dlaczego? Nie potrafię zrozumieć.
Czasami jak czytam stopki,to ogarnia mnie tak wielki smutek, z myślą "ileż jeszcze można przejść?".
Podziwiam Wasza siłę do walki Kochane Kobietki!
Bądźcie silne... zawsze.
Paulcia daj znać jak będziesz miała wyniki. &&&Paulcia28, Ana ana, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Oj tak.. wiele dziewczyn się przewinęło. U znacznej części historie zakończone pomyślnie.
To dodaje dużo wiary..
Jedni po prostu mają dłuższą drogę do przejścia.
Ale dlaczego? Nie potrafię zrozumieć.
Czasami jak czytam stopki,to ogarnia mnie tak wielki smutek, z myślą "ileż jeszcze można przejść?".
Podziwiam Wasza siłę do walki Kochane Kobietki!
Bądźcie silne... zawsze.
Paulcia daj znać jak będziesz miała wyniki. &&&Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Rozmawiałam z embriolozka... Źle to wygląda,mamy dwie zamrożone słomki i plemników jest tyle że aż kazali nam się zastanowić czy warto do punkcji podchodzić...
Mam do was pytanie,czy jest jakaś metoda leczenia żeby uzyskać mniej komórek? Jeszcze nie miałam czasu obcykac w internecie, tak żeby tylko parę komórek uzyskać by starczyło na ilość plemników,nawet dam się na żywca wyciągnąć te parę,bo jak zaś naprodukuje za dużo to i tak większą część wypieprza. Będę robić termin z ginekologiem by zapytać czy można coś innego zrobić nie wiem sama, tracę nadziejęDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Rozmawiałam z embriolozka... Źle to wygląda,mamy dwie zamrożone słomki i plemników jest tyle że aż kazali nam się zastanowić czy warto do punkcji podchodzić...
Mam do was pytanie,czy jest jakaś metoda leczenia żeby uzyskać mniej komórek? Jeszcze nie miałam czasu obcykac w internecie, tak żeby tylko parę komórek uzyskać by starczyło na ilość plemników,nawet dam się na żywca wyciągnąć te parę,bo jak zaś naprodukuje za dużo to i tak większą część wypieprza. Będę robić termin z ginekologiem by zapytać czy można coś innego zrobić nie wiem sama, tracę nadziejęPaulcia28 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Paulcia28 wrote:Rozmawiałam z embriolozka... Źle to wygląda,mamy dwie zamrożone słomki i plemników jest tyle że aż kazali nam się zastanowić czy warto do punkcji podchodzić...
Mam do was pytanie,czy jest jakaś metoda leczenia żeby uzyskać mniej komórek? Jeszcze nie miałam czasu obcykac w internecie, tak żeby tylko parę komórek uzyskać by starczyło na ilość plemników,nawet dam się na żywca wyciągnąć te parę,bo jak zaś naprodukuje za dużo to i tak większą część wypieprza. Będę robić termin z ginekologiem by zapytać czy można coś innego zrobić nie wiem sama, tracę nadzieję
Nie rozumiem dlaczego chcesz mniej komórek otrzymać przy stymulacji. Jak będzie ich więcej to wybiorą te najlepsze. Chyba w ten sposób zwiekszycie swoje szanse.
Nie trać nadziei, przemyślcie to sobie, skonsultujcie z ginem i działajcie.
To że kazali Wam się zastanowić to może nie widzą sytuacji z Waszego punktu patrzenia.starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
Mam do was pytanie,czy jest jakaś metoda leczenia żeby uzyskać mniej komórek? Jeszcze nie miałam czasu obcykac w internecie, tak żeby tylko parę komórek uzyskać by starczyło na ilość plemników,nawet dam się na żywca wyciągnąć te parę,bo jak zaś naprodukuje za dużo to i tak większą część wypieprza. Będę robić termin z ginekologiem by zapytać czy można coś innego zrobić nie wiem sama, tracę nadzieję
Oczywiście, że warto! Jest nadzieja dopóki walka trwa :*
Chyba ciasteczko miała 1 słomkę i co? Pierwszy transfer i ciąża.
Jeśli wyprodukujesz dużo to tylko kwestia wiekszego obciazenia dla organizmu ale tak jak pisza dziewczyny będzie z czego wybierać a to chyba dobrze nie wiem czy jest sens szukać innego rozwiązania...
Nie poddawaj sięPaulcia28 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Też uważam,że jeśli będzie więcej komórek,to wybiorą najlepsze. Pozostałe możecie oddać np. do adopcji. Może dzięki temu zwrócą Wam część kosztów procedury? Wiem,że niektóre kliniki tak robią.
A nie myślałaś o zaplodnieniu np. dwóch komórek nasieniem dawcy? Zawsze to jakaś alternatywa.
Choć z tego co pamiętam,to chyba jednak byłaś przeciwna.Paulcia28 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝