Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5232 4225

    Wysłany: 21 listopada 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Martwię się,bo jest to jeden z niższych wyników w tym dniu.. kurcze..:(
    Oby to nie była cb..
    Trzeba było czekać grzecznie do 10 dnia.
    Teraz się będę zamartwiać
    Wiem że się martwisz Ale postaraj się być spokojna. Powtórz w piątek i będzie wiadomo,a my? My dalej trzymamy mocno kciuki za Ciebie i kropka ❤✊✊✊

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 L-Thyroxin 25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • Zizu87 Autorytet
    Postów: 1934 1357

    Wysłany: 21 listopada 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Mam już wyniki!:)
    40,12 - pojęcia nie mam,czy to dobry wynik jak na ten dzień.
    Pierwszy raz w życiu jest tyle na +.
    Dzisiaj 8dpt blastek :)
    Dziękuję Wam za kciuki:*


    Kochana wynik jest bardzo obiecujący. Teraz ważny będzie przyrost. Więc dalej kibicujemy. Musi być dobrze!

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2275 2038

    Wysłany: 21 listopada 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, muszę się uspokoić!
    Przepraszam Was za panikę.
    Obiecywałam siebie,że nie będę jej siać, ale jak przychodzi co do czego,to nie jest to takie łatwe jak myślałam:)

    Kadetka lubi tę wiadomość

    j4yxumm.png
    Nasz cud już z nami 💝
  • Kadetka Autorytet
    Postów: 981 670

    Wysłany: 21 listopada 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Martwię się,bo jest to jeden z niższych wyników w tym dniu.. kurcze..:(
    Oby to nie była cb..
    Trzeba było czekać grzecznie do 10 dnia.
    Teraz się będę zamartwiać
    Skąd Ty masz takie informacje ze jeden z najniższych wyników?
    Pamiętaj że przy normalnych staraniach nikt nie robi bety przed terminem @ więc u takich kobiet wyniki siłą rzeczy muszą już być wyższe ;)

    Dobrze jest! Byle do weryfikacji za 48h :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 17:42

    Niezapominajka5, Paulcia28 lubią tę wiadomość

    Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

    POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2214 1620

    Wysłany: 21 listopada 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Macie rację, muszę się uspokoić!
    Przepraszam Was za panikę.
    Obiecywałam siebie,że nie będę jej siać, ale jak przychodzi co do czego,to nie jest to takie łatwe jak myślałam:)

    Niezapominajka gratuluje :) ciesz się a nie zamartwiaj :) powtarzasz betę w pt?

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 listopada 2018, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Mam już wyniki!:)
    40,12 - pojęcia nie mam,czy to dobry wynik jak na ten dzień.
    Pierwszy raz w życiu jest tyle na +.
    Dzisiaj 8dpt blastek :)
    Dziękuję Wam za kciuki:*

    Ja 7 dpt miałam 42 :) beta jest pozytywna! To ciąża! :) teraz liczy się tylko przyrost. Zrobiłaś już wszystko kochana, teraz tylko czekanie.

    Niezapominajka5, Paulcia28 lubią tę wiadomość

  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 21 listopada 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka myślę że to obiecujący wynik I że to ciąża!! <3

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2275 2038

    Wysłany: 21 listopada 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na temat statystyki. Nie radzę Wam tego robić:)
    Tak, powtórka w piątek.
    Najchętniej poleciłabym już jutro,ale to mi nic nie da.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie i miłe słowo <3

    Paulcia28, Paulaa25 lubią tę wiadomość

    j4yxumm.png
    Nasz cud już z nami 💝
  • andzia83 Ekspertka
    Postów: 235 307

    Wysłany: 21 listopada 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko myślę że to naprawdę niezły wynik:) ja 10 dpt miałam 64 a u Ciebie 40 w 8 dniu,na bank będzie dobrze :)trzymam kciuki za piątek :)

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Necia124 Autorytet
    Postów: 1153 570

    Wysłany: 21 listopada 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Weszłam na temat statystyki. Nie radzę Wam tego robić:)
    Tak, powtórka w piątek.
    Najchętniej poleciłabym już jutro,ale to mi nic nie da.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie i miłe słowo <3
    Kochana trzymam kciuki. Ja w 10dpt 3 dyniowego zarodka miałam zaledwie 24bete więc też rewelacji nie bylo a już mi 30 tydz stuka. Głowa do gory. Pamiętaj że nie możesz się stresowac. Nie wiem jak to zrobisz ale musisz się uspokoić i wierzyć w swojego małego siłacza.

    Paulcia28, Niezapominajka5, Paulaa25, asias lubią tę wiadomość

    ty0qs6r.png
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1205 1250

    Wysłany: 21 listopada 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Weszłam na temat statystyki. Nie radzę Wam tego robić:)
    Tak, powtórka w piątek.
    Najchętniej poleciłabym już jutro,ale to mi nic nie da.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie i miłe słowo <3
    My tutaj nie puszczamy kciuków, a Ty Kochana spokojnie czekaj do piątku na piękny przyrost bety! :) nie może być inaczej ;)

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    yy12gx5.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 listopada 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Weszłam na temat statystyki. Nie radzę Wam tego robić:)
    Tak, powtórka w piątek.
    Najchętniej poleciłabym już jutro,ale to mi nic nie da.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie i miłe słowo <3
    U mnie 6dpt było 26 :) więc wynik jest dobry! To czekamy z Tobą do piątku <3

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 21 listopada 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Weszłam na temat statystyki. Nie radzę Wam tego robić:)
    Tak, powtórka w piątek.
    Najchętniej poleciłabym już jutro,ale to mi nic nie da.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie i miłe słowo <3

    Będzie dobrze :) a właściwie już jest dobrze :D

    Paulcia28, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2275 2038

    Wysłany: 21 listopada 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potraficie podnieść człowieka na duchu, naprawdę <3 :*

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    j4yxumm.png
    Nasz cud już z nami 💝
  • Nuśka82 Ekspertka
    Postów: 211 170

    Wysłany: 21 listopada 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko nie wiem czy mnie jeszcze pamiętasz. Też jestem z bociana. U mnie już czwarty miesiąc ciąży, ale zaglądam tu wciąż cichutko, bo bardzo mnie ciekawi jak wy dziewczyny dajecie radę. I tak mnie cieszy za każdym razem kiedy czytam o postepach. Dziś znów weszłam i co czytam? Niezapominajka ma pozytywną betę. Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę. Ja w 8dpt miałam 37. A dzis jestem w 14 tygodniu zdrowwj ciąży, czego i tobie i wszystkim tu dziewczynom życzę.

    Niezapominajka5, Paulcia28, andzia83, Marmis lubią tę wiadomość

    eikts65g5p5zd2xk.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7108 9900

    Wysłany: 21 listopada 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Mam już wyniki!:)
    40,12 - pojęcia nie mam,czy to dobry wynik jak na ten dzień.
    Pierwszy raz w życiu jest tyle na +.
    Dzisiaj 8dpt blastek :)
    Dziękuję Wam za kciuki:*
    Jak na 8dpt to uważam, że wynik jest dobry :D teraz musisz uzbroić się w cierpliwość i w pt ponowić badanie ✊✊

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 21 listopada 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak na 8dpt to uważam, że wynik jest dobry :D teraz musisz uzbroić się w cierpliwość i w pt ponowić badanie ✊✊

    MonikA , a co u Ciebie w ogóle? co teraz poczyniasz ?

    c5c9c0e3f3.png
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2275 2038

    Wysłany: 21 listopada 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Niezapominajko nie wiem czy mnie jeszcze pamiętasz. Też jestem z bociana. U mnie już czwarty miesiąc ciąży, ale zaglądam tu wciąż cichutko, bo bardzo mnie ciekawi jak wy dziewczyny dajecie radę. I tak mnie cieszy za każdym razem kiedy czytam o postepach. Dziś znów weszłam i co czytam? Niezapominajka ma pozytywną betę. Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę. Ja w 8dpt miałam 37. A dzis jestem w 14 tygodniu zdrowwj ciąży, czego i tobie i wszystkim tu dziewczynom życzę.
    Oczywiście,że pamiętam:)
    Gratuluję z całego serca i życzę spokojnej ciąży:)

    klamka lubi tę wiadomość

    j4yxumm.png
    Nasz cud już z nami 💝
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7108 9900

    Wysłany: 22 listopada 2018, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    MonikA , a co u Ciebie w ogóle? co teraz poczyniasz ?
    Odliczam dni do @ i mam nadzieję, że się nie pojawi :P Mam dzisiaj 21dc i wieczorem włączam dodatkowy progesteron i heparynę. No i dopatruję się objawów zagnieżdżenia :D Mam nadzieję, że CLO pomogło i ten cykl będzie szczęśliwy, bo już mi sił brak.

    A u Ciebie kiedy punkcja i transfer?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 06:54

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5232 4225

    Wysłany: 22 listopada 2018, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Niezapominajko nie wiem czy mnie jeszcze pamiętasz. Też jestem z bociana. U mnie już czwarty miesiąc ciąży, ale zaglądam tu wciąż cichutko, bo bardzo mnie ciekawi jak wy dziewczyny dajecie radę. I tak mnie cieszy za każdym razem kiedy czytam o postepach. Dziś znów weszłam i co czytam? Niezapominajka ma pozytywną betę. Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę. Ja w 8dpt miałam 37. A dzis jestem w 14 tygodniu zdrowwj ciąży, czego i tobie i wszystkim tu dziewczynom życzę.
    Nuska gratuluję,widziałam że milczysz to coś dobrego się stało, życzę spokojnej i nudnej ciąży :-*

    Julka1825 lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 L-Thyroxin 25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego