In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
asias wrote:Hej zastrzyk już można brać, to ovitrelle. Teoretycznie Po 36h od podania powinna wystąpić owulacja i od tego momentu liczy się dni do transferu w zależności od wieku zarodka. U mnie tak było parę razy bo też miałam crio na naturalnych. Ale z tego co widzę to masz bardzo ładne wyniki i prawdopodobnie pęcherzyk sam pęknie
asias lubi tę wiadomość
Micha -
Micha wrote:Dziękuję za odpowiedź pęcherzyk pękł dzisiaj byłam na usg czy mogę zapytać jakie miałaś wyniki hormonów na naturalnych cyklach? Czy zaszlaś w ciążę po transferze na naturalnym cyklu? Pozdrawiam i życzę Wam
U mnie w klinice dr nie badał hormonów przed crio na naturalnym, wystarczyła mu wielkość pęcherzyka i grubość endometrium do oszacowania owulacji, paski owulacyjne i zastrzyk ovitrelle i zawsze po zastrzyku pęcherzyk pękał Dostałam tylko duphaston 2×1 36h od zastrzyku, bo ciałko żółte produkuje naturalny progesteron, A potem ok 6 dni po transferze badałam proga, żeby zobaczyć czy dodatkowo nie dołożyć innego progesteronu. Co klinika to inne obyczaje Życzę powodzenia, musi się udać, bo masz super warunkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 11:02
-
Kosanka wrote:Poznań - cudownie! Bardzo Ci dziękuję!
Kosanka, w której klinice się leczysz?
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
asias wrote:Tak raz zaszłam w ciążę po pierwszym crio na cyklu naturalnym, ale poroniłam w 8tc, potem trzy kolejne crio nieudane, teraz zaszłam po drugim icsi na świeżym transferze
U mnie w klinice dr nie badał hormonów przed crio na naturalnym, wystarczyła mu wielkość pęcherzyka i grubość endometrium do oszacowania owulacji, paski owulacyjne i zastrzyk ovitrelle i zawsze po zastrzyku pęcherzyk pękał Dostałam tylko duphaston 2×1 36h od zastrzyku, bo ciałko żółte produkuje naturalny progesteron, A potem ok 6 dni po transferze badałam proga, żeby zobaczyć czy dodatkowo nie dołożyć innego progesteronu. Co klinika to inne obyczaje Życzę powodzenia, musi się udać, bo masz super warunkiMicha -
Micha wrote:Mi też dał o dzisiaj tylko duphaston 2x1 tabl powiedział że po owulacji ciałko żółte wytwarza naturalny progesteton coś musi w tym być bo 2x na cyklu sztucznym mimo dużej ilości progesteronu przyjmowanego miałam Wynik progesteronu raz 6 a drugi raz 7 porażka po transferze też z badam progesteron czy nie trzeba by było dołożyć jak myślisz w którym dniu by było najlepiej
-
asias wrote:Ja badałam jakoś około 6 dpt trzydniowych zarodków bo lekarz mowił ze w 22-23 dniu cyklu naturalnego progesteron produkowany przez cialko zolte ma najwyższą wartość. Jak sie pytalam czy wczesniej moge zbadac to powiedzial ze nie ma sensu bo on dopiero rośnie
asias lubi tę wiadomość
Micha -
Micha wrote:Witam właśnie wracam od lekarza pęcherzyk pękł musiałam pojechać i się upewnić lekarz mówił że nie dał mi od razu zastrzyku na pęknięcie bo miałam bardzo duży LH i on był pewny że pęknie endometrium 12,85mm jestem w szoku ostatnio miałam 7.3mm jednak morele migdały i wino wytrawne czerwone pomogły brałam jeszcze olej z wiesiołka firmy odparł 2x2tabl.
Lekarz powiedział że teraz mam idealne warunki do transferu jeżeli tylko zarodek 2ba blastocyta nie będzie miała wad to się uda ja że swojej strony zrobiłam wszystko co mogłam transfer 04.12 trzymajcie kciuki pozdrawiamDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Asias jak się czujesz? Jejku Twój suwaczek zasuwa jak szalony życzę spokojnej ciąży i zdrowego maluszka ❤
asias lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Micha cieszę się że wszystko jest idealnie i życzę Ci z całego serca by tym razem się udało ,byś zaszła w ciążę z happy endem!!! Kciuki trzymam już od teraz :-*
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Micha -
Micha wrote:Ja mam blastocytę u mnie chyba wyjdzie 8 dpt to od razu zrobię betę i progesteron tak czytam twoja historię to mamy podobnie zaszła w ciążę po pierwszym świeżym transferze ale poroniłam w 11 tygodniu drugi i trzeci criotransfer na cyklu sztucznym to porażka teraz 4 ostatni na cyklu naturalnym to mój ostatni zarodek nie podchodzę już do drugiej procedury ze względu na wiek mam już ponad 40 lat
Musisz wierzyć, że się uda, bo są super warunki Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 15:26
Micha lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Asias jak się czujesz? Jejku Twój suwaczek zasuwa jak szalony życzę spokojnej ciąży i zdrowego maluszka ❤
Codziennie Was czytam, ale mało się udzielam, lubię odwiedzać ten wątek, bo bardzo podniósł mnie na duchu w ciężkich chwilach. Bardzo Wam kibicuję, tak bym chciała, abyście już nosiły w brzuszkach swoje skarby. Mam nadzieję, że tyle cierpienia zostanie Wam jak najszybciej wynagrodzone. Z całego serca trzymam za Was kciuki Wierzę, że niebawem wygracie tę walkęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 15:29
MonikA_89!, asienka30, Niezapominajka5, Paulcia28, Waleczna, Marmis lubią tę wiadomość
-
asias dziekujemi i z całego serca gratulujemy i bardzo się cieszę że to dziewczynka to moje ogromne marzenie a marzenia podobno się spełniają jak się w nie bardzo mocno wierzy także dziewczyny MUSIMY BARDZO O TYM MARZYĆ ściskam was wszystkie
asias, MonikA_89!, tolerancyjna, Paulcia28 lubią tę wiadomość
5 lat starań
jajowody drożne
czynnik męski ok
badania z krwi wszystkie ok
krótki protokół od razu INVITRO -
Gaja88 wrote:Monika, a wiesz w którym labie można zrobic te badania? Też się ostatnio nad tym zastanawiam...
Kosanka, w której klinice się leczysz?Gaja88 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Gaja88 wrote:Monika, a wiesz w którym labie można zrobic te badania? Też się ostatnio nad tym zastanawiam...
Kosanka, w której klinice się leczysz?
W Ivicie. Ale dopiero miesiąc. Wcześniej leczylam się prywatnie. Dopiero jak wszystkie pomysły doktora zawiodły, polecił in vitro. A w Ivicie były wolne miejsca w miejskim programie. Zakwalifikowaliśmy się, więc zostaliśmy.
41 lat
- 2 x IUI
- 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA
- Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
- Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
- 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB
- Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
- 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
AgnieszkaH wrote:I tutaj się nie zgodzę bo ja nigdy w ciąży nie byłam a leczona byłam "tylko" sterydami (medrol) a intralipid biorę regularnie od dwóch lat i moje allo wynosi 47.5% i uważam że to tylko i wyłącznie intralipid bo sterydy ostatni raz brałam w zeszłym roku a wynik jest z marca tego roku. Uważam więc że intralipid moduluje organizm pod względem immunologicznym tylko robi to przez dłuższy czas a szczepienia dają efekt praktycznie od razu.
ja się nie upieram, przekazuje to co dowiaduje się od lekarza
Jak już pewnie nie jedna z nas się prezkonała, co lekarza to opinia.
Tak jak piszesz - bierzesz intralipid od 2 lat. Ja miałam podany tylko w okolicach transferu, w sumie 2 razy. -
MonikA_89! wrote:Akurat NK i allo nie robiłam. Może w diagnostyce zapytaj?Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Kosanka wrote:Skierował Was do kogoś, czy sami szukaliście lekarza? To pewnie można zorganizować tylko prywatnie?
U mnie moja gin zleciała badania i poleciła lekarza , na którego opinii można polegać .
Poprowadziała to tak, że zanim się pojawiłam u immunologa to juz miałam zrobiony komplet badań, które on by ode mnie chciał gdybym przyszła z "niczym"Kosanka lubi tę wiadomość