Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Kosanka Autorytet
    Postów: 2092 2298

    Wysłany: 28 listopada 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grami wrote:
    Nas lekarz skierował na badania allo po dwóch nieudanych próbach in vitro i podcza gdy badania były ok i zarodki piekne. Jedynie nk wysokie ale na to kroplowka z intralipidem.

    Dziękuję za odpowiedzi. :)
    Nam nikt nic nie proponował. Próbuję znaleźć w Poznaniu poradnię immunologiczną, ale okazuje się, że to trudne. Poszukam jeszcze. Jedna z pań w szpitalu ma podpytać lekarzy.
    A może ja mogę zwyczajnie pójść i zapłacić za badanie? Pewnie i tak nie robiłaś tego na NFZ, prawda?

    41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

    1usa20mmkjfnof95.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Misia jesteś już po transferze czy przed? ✊✊✊❤

    Kate co u Ciebie? Srebrzysta?? Bajka co mi zamilklas? Tolerancyjna jak sprawy u Ciebie się mają?
    Kosanka ja przy pierwszym transferze miałam odrzut zarodków a przy drugim lekarz podał mi betę pół godziny przed transferem i się udało.

    Grami witamy na pokładzie :-) niestety nie mogę pomóc co do Twojego pytania,ale trzymam kciuki za powodzenie

    Ola trzymam kciuki za kropka/ kropki , niestety in vitro to loteria i musimy czasem wiele przejść by osiągnąć upragniony cel


    Kochana w sobotę transfer. Ale psychicznie mi ciężko :(

    Jak u Ciebie, jak Wasze zdrowko?

  • Grami Znajoma
    Postów: 27 4

    Wysłany: 28 listopada 2018, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Kosanka

    my robiliśmy w klinice, w której się leczymy i skierował nas lekarz prowadzący. To klinika prywatna więc my płaciliśmy za badanie i teraz czekamy na wyniki i zobaczymy co powie.

    Kosanka lubi tę wiadomość

  • Rose7 Ekspertka
    Postów: 162 263

    Wysłany: 28 listopada 2018, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam:
    1. Żel Crinone - 28 aplikatorów - termin przydatności-  03/2020. Cena - 200zł
    2. Plastry Systen50 - 11 sztuk - termin przydatności- 05/2019. Cena - 20zł
    3. Bromergon - 60 tabletek - termin przydatności- 05 i 09/2019. Cena - 10zł
    4. Estrofem 2mg - 52 tabletki - termin przydatności- 06/2021. Cena- 10zł
    5. Norprolac 75 - 13 tabletek - termin przydatności- 10/2022. Cena- 40zł
    Więcej info na priv

    ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 28 listopada 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Kochana w sobotę transfer. Ale psychicznie mi ciężko :(

    Jak u Ciebie, jak Wasze zdrowko?
    Misiu postaraj się być dobrej myśli ❤ ja trzymam mocno kciuki za Ciebie , u nas ok, praca praca i praca, no i jeszcze coś mnie rozkłada jakiś wirus czy coś ale muszę przeżyć. 9 stycznia termin w klinice bo potrzebuje nowego planu leczenia bo nasz się kończy pojutrze a kasa chorych musi nam nowe pozwolenie na ivf dac w przyszłym roku. A tak czekam na @ bo lada chwila powinien być.
    Trzymam mocno kciuki za Was Misiu ✊✊✊✊❤

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Misia jesteś już po transferze czy przed? ✊✊✊❤

    Kate co u Ciebie? Srebrzysta?? Bajka co mi zamilklas? Tolerancyjna jak sprawy u Ciebie się mają?
    Kosanka ja przy pierwszym transferze miałam odrzut zarodków a przy drugim lekarz podał mi betę pół godziny przed transferem i się udało.

    Grami witamy na pokładzie :-) niestety nie mogę pomóc co do Twojego pytania,ale trzymam kciuki za powodzenie

    Ola trzymam kciuki za kropka/ kropki , niestety in vitro to loteria i musimy czasem wiele przejść by osiągnąć upragniony cel


    U mnie dupa. Komórki NK ładnie wzrosły więc nic się w najbliższym czasie nie wydarzy :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2018, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Misiu postaraj się być dobrej myśli ❤ ja trzymam mocno kciuki za Ciebie , u nas ok, praca praca i praca, no i jeszcze coś mnie rozkłada jakiś wirus czy coś ale muszę przeżyć. 9 stycznia termin w klinice bo potrzebuje nowego planu leczenia bo nasz się kończy pojutrze a kasa chorych musi nam nowe pozwolenie na ivf dac w przyszłym roku. A tak czekam na @ bo lada chwila powinien być.
    Trzymam mocno kciuki za Was Misiu ✊✊✊✊❤


    Dziękuję Ci bardzo, jesteś cudowną osobą i życzę Wam, aby w końcu los się uśmiechnął <3

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 28 listopada 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    U mnie dupa. Komórki NK ładnie wzrosły więc nic się w najbliższym czasie nie wydarzy :(
    Ja też muszę czekać. Okres nie chce się uregulować ale mam nadzieję że w końcu się unormuje, Tobie również życzę by u Ciebie wszystko się unormowalo, dość tych przeszkód. Ściskam Ciebie serdecznie

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 28 listopada 2018, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    U mnie dupa. Komórki NK ładnie wzrosły więc nic się w najbliższym czasie nie wydarzy :(
    Kate a do jakiego poziomu wzrosły Ci NK? Bierzesz coś na obniżenie?

    Misia trzymam za Ciebie mocno kciuki&&& Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.

    MisiaZ88 lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1694 1832

    Wysłany: 28 listopada 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    U mnie dupa. Komórki NK ładnie wzrosły więc nic się w najbliższym czasie nie wydarzy :(
    Już Ci mówiłam, u mnie było tak samo na początku, a teraz jest już dobrze. Cały czas trzymam mocno kciuki, żeby wreszcie wszystko było dobrze :)

    1usa6iye99zfca7r.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • OlaWi Autorytet
    Postów: 691 548

    Wysłany: 28 listopada 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose7 wrote:
    Sprzedam:
    1. Żel Crinone - 28 aplikatorów - termin przydatności-  03/2020. Cena - 200zł
    2. Plastry Systen50 - 11 sztuk - termin przydatności- 05/2019. Cena - 20zł
    3. Bromergon - 60 tabletek - termin przydatności- 05 i 09/2019. Cena - 10zł
    4. Estrofem 2mg - 52 tabletki - termin przydatności- 06/2021. Cena- 10zł
    5. Norprolac 75 - 13 tabletek - termin przydatności- 10/2022. Cena- 40zł
    Więcej info na priv


    estrofem jeszcze do wzięcia?

    f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet
    Postów: 691 548

    Wysłany: 28 listopada 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosanka wrote:
    Skierował Was do kogoś, czy sami szukaliście lekarza? To pewnie można zorganizować tylko prywatnie?

    Mój Gin zajmuje się też immunologią. Chodzę prywatnie, ma na miejscu też laboratorium, więc robiliśmy badania u nich. Robią je kilka razy w miesiącu i wysyłają do Łodzi.

    Kosanka lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Kosanka Autorytet
    Postów: 2092 2298

    Wysłany: 28 listopada 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mój Gin zajmuje się też immunologią. Chodzę prywatnie, ma na miejscu też laboratorium, więc robiliśmy badania u nich. Robią je kilka razy w miesiącu i wysyłają do Łodzi.

    A w którym mieście jesteś? :)

    41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

    1usa20mmkjfnof95.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2018, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja też muszę czekać. Okres nie chce się uregulować ale mam nadzieję że w końcu się unormuje, Tobie również życzę by u Ciebie wszystko się unormowalo, dość tych przeszkód. Ściskam Ciebie serdecznie


    No z okresem to też u mnie ciężko:/ cykle jakieś długie.. :( wszystko jest do d... :) A Wy kiedy planujecie ruszyć? Ja nie cierpię czekać .. Ale jeszcze sobie poczekam:(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Kate a do jakiego poziomu wzrosły Ci NK? Bierzesz coś na obniżenie?

    Misia trzymam za Ciebie mocno kciuki&&& Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.


    Z 19% na 23% .. oczywiście lekarz zdziwiony.. 3 tygodnie i 3kg na plusie.. A co to będzie za 4 tygodnie jeszcze:( A jak u Was? Jakie macie plany?

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 28 listopada 2018, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    No z okresem to też u mnie ciężko:/ cykle jakieś długie.. :( wszystko jest do d... :) A Wy kiedy planujecie ruszyć? Ja nie cierpię czekać .. Ale jeszcze sobie poczekam:(
    Jeszcze nie wiem, najpierw muszę mieć pieniądze i w styczniu dowiem się czy mi umowę w pracy przedłuża więc wszystko pod znakiem zapytania, czekanie męczy :-(

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 3112 2602

    Wysłany: 28 listopada 2018, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Kochana w sobotę transfer. Ale psychicznie mi ciężko :(

    Jak u Ciebie, jak Wasze zdrowko?
    Misia, bądź silna.
    Wiem,że pewnie chodzi o przykre wspomnienia.
    Zapomnij o tym. Teraz musi się udać.
    Ciesz się,że macie taka wielką szansę i Waszego maluszka <3

    MisiaZ88 lubi tę wiadomość

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 listopada 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosanka wrote:
    Cześć!
    Dziewczyny, tak "podczytuję" Waszą rozmowę i mam pytanie: jak trafilyście na te badania? U nas hormonalnie itd.jest wszystko ok, a ciąży nie ma. Pierwszy transfer nieudany - mimo pięknego zarodka. Ja jestem alergiczką totalną i zaczynam już się zastanawiać, czy może dlatego... Czytałam coś o tym, ale wolę informacje od kogoś, kto ma doświadczenie.
    Cześć, ja też jestem alergiczką. W moim przypadku ciąży nie ma prawdopodobnie z powodu obecnych przeciwciał. Mam przeciwciała przeciw otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG. Prawie całe życie brałam różne leki na alergię i tak się zastanawiam czy aby przypadkiem to one doprowadziły do rozregulowania mojego układu immunologicznego.
    Możesz poprosić gina o skierowanie na badanie przeciwciał. Warto zrobić te badania, bo jak coś wyjdzie, to wtedy przy staraniach włącza się sterydy, żeby trochę uśpić układ odpornościowy.

    Kosanka lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 listopada 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosanka wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi. :)
    Nam nikt nic nie proponował. Próbuję znaleźć w Poznaniu poradnię immunologiczną, ale okazuje się, że to trudne. Poszukam jeszcze. Jedna z pań w szpitalu ma podpytać lekarzy.
    A może ja mogę zwyczajnie pójść i zapłacić za badanie? Pewnie i tak nie robiłaś tego na NFZ, prawda?
    Na Podgórnej w Poznaniu przyjmuje dr Kurpisz. On jest andrologiem i immunologiem. Niestety wizyty tylko prywatnie :/

    Kosanka lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 listopada 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Kochana w sobotę transfer. Ale psychicznie mi ciężko :(

    Jak u Ciebie, jak Wasze zdrowko?
    Musisz wierzyć w swojego kropka! <3 Zobaczysz, że pięknie się rozmrozi, zapłodni i zadomowi na kolejne 9 miesięcy! :)

    MisiaZ88 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego