In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PolaWaw wrote:Kinia nie chciałam polubić, tylko zacytować. Współczuje Ci Kochana. To nie był "ten" zarodeczek. Dlaczego lekarka powiedziała ze macie jeszczectylko 2 podejścia? (Macie 2 mrozaczki jeszcze?)Kinia29
-
nick nieaktualnyA refundacja nie dotyczy całej procedury? W sensie, że są 3 refundowane procedury, ale jeśli masz jeszcze 5 mrozaczków z pierwszej procedury to masz 5 podejść..
A jeśli jakimś cudem i to się nie uda to zostają Ci jeszcze dwie pełne refundowane procedury, o ile spełniasz wymogi (wiek, poziom AMH lub FSH)PolaWaw lubi tę wiadomość
-
MalaMiss wrote:Witaj Kovic, super, że dalej działacie! Z tą @ to tak właśnie jest jak nie trzeba to przyłazi nieproszona, a jak człowiek chce by przylazła terminowo (albo nawet wcześniej) to wredota się ociąga Robi nam na złość po prostu, jak na prawdziwą małpę przystało. Mierzyłaś tempkę? Może już jest za rogiem?
Też myślałam, że @ przychodzi dopiero po odstawieniu leków. Może był za niski poziom proga? Kinga, jakie leki brałaś i jakie dawki?
Paulcia, o Maluszki się nie martw, ładnie się rozmrożą i jutro wrócą z Wami do domciu A w pracy uważaj, bo orzed pierwsze 4 dpt trzeba się bardzo oszczędzać i nie dźwigać ciężarów (najlepiej aż do bety). Tak więc nie szarżuj za mocnoDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
ninkali wrote:Ja na 12. Rety ja już kciuki trzymam i modly
Buko, dzięki za info. Na ten żołądek pije właśnie rumianek, ale to jest obrzydliwe w smaku...Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
never_lose_hope wrote:A refundacja nie dotyczy całej procedury? W sensie, że są 3 refundowane procedury, ale jeśli masz jeszcze 5 mrozaczków z pierwszej procedury to masz 5 podejść..
A jeśli jakimś cudem i to się nie uda to zostają Ci jeszcze dwie pełne refundowane procedury, o ile spełniasz wymogi (wiek, poziom AMH lub FSH)
Tez ni sie tak wydaje.W tym roku skończę 34 lata
Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
1 IVF -
Paulcia28 wrote:A po co pizamka itp? Lekarz mówi że ok pół godziny wszystko potrwa i wio do domu, a potem jeszcze do pracy.
Hmm ... No mi sie kazali w koszule nocna na transfer wystroić i potem musiałam leżeć na sali pozabiegowej godzinę. Moze to tylko praktyka mojej kliniki. Sam transfer rzeczywiście nie trwa długo i jest bezbolesny.
Kurczę Paulcia Ty masz sie po transferze trochę oszczędzać. Pamiętaj, Zajączek najważniejszyW tym roku skończę 34 lata
1 IVF -
ninkali wrote:O dziękuję za odpowiedź, bo ja tu już myśle czy tylko mnie boli czy co?! A brałaś na to jakieś ziółka(rumainek) czy leki? Bo czasem to zakręci mocniej ojjj. Idę zaraz po rumianek do sklepu:)
Tak ratowałem sie rumiankiem Mi sie w ogóle po punkcji organizm rozregulował: długo mnie bolał brzuch (w sensie jajniki), miałam problemy z trawieniem (chociaż nigdy wcześniej sie na to nie skarżyłam) ale tak jak pisałam po tyg od punkcji wszystko było Ok. Transfer sie odbył w tzw "międzyczasie" i tez mam nadzieje jest OkW tym roku skończę 34 lata
1 IVF -
Grami wrote:Dziewczyny czy znacie jakis przypadek ze 10dpt 3 dniowych zarodkow (2) beta byla negatywna a w kolejnych dniach zaczela przyrastac?
Podbijam. Też jestem ciekawaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 12:22
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Grami wrote:Tak 10dpt mam bete 0,19 wiem ze to wynik negatywny choc jeszcze sie ludzilam ze jak byly dwa zarodki to moze jednemu sie chociaz uda
Napiszcie proszę,czy znacie taki przypadek. Ciekawi mnie, bo jeśli znowu przydazy mi się taka sytuacja,to już będę wiedzieć na co się nastawiać. Póki co z doświadczenia wiem,że niestety taki wynik nie wrozyl nic dobrego. Trzymaj się i nie trać nadziei:*Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
PolaWaw wrote:Hmm ... No mi sie kazali w koszule nocna na transfer wystroić i potem musiałam leżeć na sali pozabiegowej godzinę. Moze to tylko praktyka mojej kliniki. Sam transfer rzeczywiście nie trwa długo i jest bezbolesny.
Kurczę Paulcia Ty masz sie po transferze trochę oszczędzać. Pamiętaj, Zajączek najważniejszyPolaWaw lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Hej dziewczynki !!! Wracam do gry
Wczoraj podpisaliśmy dokumenty na rozmrożenie zarodków (są 2)
Teraz leki (Encorton 3x dziennie) ... i co dalej????
Napiszcie coś na temat CRIO, ciekawa jestem jak to wszystko wygląda, jak się przygotować, na co zwrócić uwagę, może jakieś suplementy dodatkowe - "żeby się udało"
Pani doktor uparła się, że chce podać tylko jeden, bo za duże ryzyko itd.
Więc co... działamy !!!Niezapominajka5, Paulcia28, PolaWaw, MalaMiss, Alaska lubią tę wiadomość
Starania od : 2013 r. "Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi..."
1. IUI: 11.12.2017
2. IUI: 09.01.2017
Procedura In Vitro - ROZPOCZĘTA
3. Transfer 5-dniowej blastocysty "Jasia Fasoli" - 12.03.2018
4. CRIO z Assisted hatching'iem - 12.04.2018
5. Histeroskopia?!?!?!? -
nick nieaktualnyPolaWaw wrote:Tak ratowałem sie rumiankiem Mi sie w ogóle po punkcji organizm rozregulował: długo mnie bolał brzuch (w sensie jajniki), miałam problemy z trawieniem (chociaż nigdy wcześniej sie na to nie skarżyłam) ale tak jak pisałam po tyg od punkcji wszystko było Ok. Transfer sie odbył w tzw "międzyczasie" i tez mam nadzieje jest Ok
A czy coś ponad rumianek? -
PolaWaw wrote:Hmm ... No mi sie kazali w koszule nocna na transfer wystroić i potem musiałam leżeć na sali pozabiegowej godzinę. Moze to tylko praktyka mojej kliniki. Sam transfer rzeczywiście nie trwa długo i jest bezbolesny.
Kurczę Paulcia Ty masz sie po transferze trochę oszczędzać. Pamiętaj, Zajączek najważniejszy
U mnie w klinice też na transfer każą założyć piżamkę i klapki i po transferze też się leży około pół godziny. Niby niedługo Ale to jest ciężkie bo na transfer trzeba mieć wypełniony pęcherz i wtedy zazwyczaj już bardzo chce się sikaćEndometrioza 3 stopnia
Początek starań 2010 r.
8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
Mój kochany synuś ma już 3 latka
10.2017-crio, nieudane☹
03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
29.03.- start -
Czy któraś z Was podchodzila do procedury bez encortonu? Ze względu na moje problemy zdrowotne nie będę mogła stosować encortonu. Zastanawiam się na ile to może zmniejszyć seanse. Lekarz twierdzi że niewiele.Endometrioza 3 stopnia
Początek starań 2010 r.
8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
Mój kochany synuś ma już 3 latka
10.2017-crio, nieudane☹
03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
29.03.- start -
Insomnia wrote:U mnie w klinice też na transfer każą założyć piżamkę i klapki i po transferze też się leży około pół godziny. Niby niedługo Ale to jest ciężkie bo na transfer trzeba mieć wypełniony pęcherz i wtedy zazwyczaj już bardzo chce się sikać
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Leni80 -
Insomnia wrote:U mnie w klinice też na transfer każą założyć piżamkę i klapki i po transferze też się leży około pół godziny. Niby niedługo Ale to jest ciężkie bo na transfer trzeba mieć wypełniony pęcherz i wtedy zazwyczaj już bardzo chce się sikać
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Leni80