X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni80 wrote:
    Hej dziewczymy!co klinika i kraj to inne zasady.U mmie od razu po transferze kazali wstac i wypuścili do domu..zasugerowali duzo ruchu i spacerow takze nie leżalam w ogóle.
    Mi lekarz powiedział że po seksie też nie idę na zwolnienie i nie muszę się oszczędzać.lekarz wie że ja od razu PO idę do pracy . Ja muszę teraz do pracy. Odezwę się jutro jak już będzie PO? Mam nadzieję że transfer się odbędzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:42

Leni80 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Leni80 Znajoma

Wysłany: 28 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mi lekarz powiedział że po seksie też nie idę na zwolnienie i nie muszę się oszczędzać.lekarz wie że ja od razu PO idę do pracy . Ja muszę teraz do pracy. Odezwę się jutro jak już będzie PO? Mam nadzieję że transfer się odbędzie...
    Trzeba zaufać lekarzom..trzymam.kciuki Paulcia..jutro wielki dzien!!!

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Leni80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia, z jednej strony ma to sens co mówi Twój lekarz :) z drugiej strony mój dr się bardzo dziwił dlaczego nie chcę zwolnienia, a jak się okazało, że jestem w ciąży to dziwił się jeszcze bardziej, że dalej planuje pracować :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insomnia wrote:
    Czy któraś z Was podchodzila do procedury bez encortonu? Ze względu na moje problemy zdrowotne nie będę mogła stosować encortonu. Zastanawiam się na ile to może zmniejszyć seanse. Lekarz twierdzi że niewiele.
    ja nie miałam

• Agaaa92 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na zwolnieniu od dnia transferu i jak wszystko będzie dobrze to nie zamierzam wracać do pracy. Myślę że to zależy od tego gdzie się pracuje i co się robi. Ja pracuje w szpitalu na etacie i dodatkowo pół etatu w punkcie pobrań dlatego nie wyobrażam sobie w obecnej sytuacji pracować jak do tej pory :)

Starania od 07.2016
    Oligoastenoteratozoospermia
    PCOS , IO, hiperprolaktynemia czynnosciowa
    04.02.2018 punkcja-> 24 oocyty-> 6 mrozakow
    4.03 transfer 5 dniowej blastocysty
    Bhcg 11dpt: 177, 13dpt : 414
    3.04 ❤
  • Fredka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ,
    Przede wszystkim dziękuję za wszystkie kciuki. Dziękuję, że tak wiele osób o mnie dziś pomyślało. Nie będę was dłużej trzymać w niepewności.

Najpierw pozytywne wieśći pierwszy raz zobaczyłam na teście wczoraj cień cienia cienia.
    Dziś rano 2 kreseczka była troszkę wyraźniejsza. (12dpt)

Ale... no właśnie przyrost bety jest niezbyt wysoki. Dopiero za tydzień tak naprawdę wszystko się wyjaśni. Według kliniki może to być ciąża biochemiczna.
    Wy wiecie najlepiej że z tą niepłodnością i staraniami często idzie pod górę ;)

• Agaaa92 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka niezbyt wysoki tzn? Może jeszcze ruszy... :)

Starania od 07.2016
    3.04 ❤
  • Fredka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa92 wrote:
    Fredka niezbyt wysoki tzn? Może jeszcze ruszy... :)

10 dpt HCG 18
    11 dpt HCG 29

(transferowana była 2-dniowa blastka)

Nie nastawiam się na nic wielkiego.

MalaMiss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka, to ja będę trzymać kciuki aby Twój zarodeczek się rozpędził i zaskoczył Cię pozytywnie za tydzień!! :*
    Edit: a przyrostu się nie bada co 48godz? Widzę, że masz dzień po dniu..

Insomnia, ja też nie miałam encortonu, u nas nawet nie padła taka propozycja ze strony lekarza, to standard?? Na co to jest?

Ja jestem na zwolnieniu od dnia transferu, mam pracę biurową, stresującą, dużo działań pod presją. Także od początku wiedziałam, że chcę "elę", wypoczynek się bardzo przydaje :) :) No i sprzątam sobie pomalutku przed świętami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:20

Fredka_, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy miałyście heparynę od dnia transferu? Ja mam mutacje mthfr i pai. I chyba w związku z tym refundacja leku mi przysługuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Kiedy miałyście heparynę od dnia transferu? Ja mam mutacje mthfr i pai. I chyba w związku z tym refundacja leku mi przysługuje?

Ja mam heparynę od dnia po punkcji. Na 100% bez refundacji, sama mutacja nie jest podobno wskazaniem do refundacji. Ale nie wychodzi aż tak źle, za Neoparin płaciłam ok. 40zł za 14 zastrzyków.

• Agaaa92 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzymam kciuki i jestem dobrej myśli. Przy 2 dniowym zarodku dobrze zrobić betę trochę później tzn w 14 dpt. Co do przyrostu to wiele dziewczyn pisze o słabych( tych pierwszych) i w wielu przypadkach kończy się dobrze. Nie trać nadziei !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:23

Fredka_, never_lose_hope, Paulcia28, MalaMiss lubią tę wiadomość

Starania od 07.2016
    3.04 ❤
  • Fredka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Fredka, to ja będę trzymać kciuki aby Twój zarodeczek się rozpędził i zaskoczył Cię pozytywnie za tydzień!! :*
    Edit: a przyrostu się nie bada co 48godz? Widzę, że masz dzień po dniu..

Tak bada się ale mi lekarz zlecił dzień po dniu. Nie zmienia to faktu że według kliniki wartości powinny być większe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ja mam heparynę od dnia po punkcji. Na 100% bez refundacji, sama mutacja nie jest podobno wskazaniem do refundacji. Ale nie wychodzi aż tak źle, za Neoparin płaciłam ok. 40zł za 14 zastrzyków.
    a wiesz od czego zależy refundacja?
    jaks sie czujesz? i masz siniaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:29

• Agaaa92 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredka_ wrote:
    Tak bada się ale mi lekarz zlecił dzień po dniu. Nie zmienia to faktu że według kliniki wartości powinny być większe.
    Mimo wszystko dałabym szansę maluchowi, powtórz betę za 48 godz. Trzymam kciuki ;*

never_lose_hope, Fredka_ lubią tę wiadomość

Starania od 07.2016
    3.04 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    a wiesz od czego zależy refundacja?
    jaks sie czujesz? i masz siniaki?

Nie mam pojęcia co z refundacją, ale kojarzę, że ma to coś wspólnego z trombofilią..
    Nic mi nie jest po heparynie, tzn. nic nie zauważyłam. Biorę ją od tygodnia.
    Siniaków nie mam, ale jak dla mnie Neoparin jedt najgorszym z dotychczasowych zastrzyków, bo szczypie po podaniu. Przynajmniej mnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Nie mam pojęcia co z refundacją, ale kojarzę, że ma to coś wspólnego z trombofilią..
    Nic mi nie jest po heparynie, tzn. nic nie zauważyłam. Biorę ją od tygodnia.
    Siniaków nie mam, ale jak dla mnie Neoparin jedt najgorszym z dotychczasowych zastrzyków, bo szczypie po podaniu. Przynajmniej mnie ;)
    Właśnie sprawdziłam, że refundacja przysługuje kobietom w ciązy- w leczeniu profilaktycznym. No te moje mutacje świadczą, ze mam trombofilę wrodzoną

• Kinia29 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    A refundacja nie dotyczy całej procedury? W sensie, że są 3 refundowane procedury, ale jeśli masz jeszcze 5 mrozaczków z pierwszej procedury to masz 5 podejść..
    A jeśli jakimś cudem i to się nie uda to zostają Ci jeszcze dwie pełne refundowane procedury, o ile spełniasz wymogi (wiek, poziom AMH lub FSH)
    Szczerze nie wiem co miała na myśli, ale tu w Finlandi może maja inne podejście

Kinia29
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrodzoną wg genetyka, ale mój gin mówił, że sam ten wynik mutacji mie jest podstawą do refundacji. Że trzeba iść do hematologa, on zleci dodatkowe badania potwierdzające trombofilię (nie pamiętam jakie to badania, bo odpuściłam temat) i dopiero wtedy heparyna może mieć refundację.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    ooo. to super tanie, jak na pełnopłatne. A gdzie kupiłąs taki tani neoparin, ja płaciłam zawsze około 100-20 zł. Podobno to cena ustawowa - jesli nie masz refundacji.

Marmis
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ