X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz moje szczere gratulacje :-* dbaj o siebie i maleństwo.
    Buko maleństwo śliczne , cieszę się że wszystko jest w porządku :-*

Eltasz, Buko lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Erl Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Dziewczyny, chciałam Wam powiedzieć, że jestem po badaniach prenatalnych :) nasz bąbelek ma 7 cm, wg usg wszystko jest ok, robiłam też test Pappa i ryzyko wad genetycznych wyszło bardzo niskie, płeć pozostaje póki co tajemnicą, ale na 70% dr obstawiała dziewczynkę. Poza tym dr miała sporo trudności żeby wszystko zmierzyć, bo jak to powiedziała: kręci się jak świderek.
    I odnośnie stresu, to tak jak pisałam on nigdy nie mija, mąż w poczekalni aż się na mnie zdenerwował, że się tak stresuje, a ja od 4 rano nie mogłam spać. I poniżej focia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fab8cd245928.jpg
    Ale fajny mały człowiek :) wydaje się jakby miał(a) roześmianą buźkę :) i najważniejsze że zdrówko dopisuje :) u mnie też prenatalne wyszły dobrze. Jaką masz datę porodu wg USG? Mi się przesunęło na 9.10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 16:04

MalaMiss lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Ale fajny mały człowiek :) wydaje się jakby miał(a) roześmianą buźkę :) i najważniejsze że zdrówko dopisuje :) u mnie też prenatalne wyszły dobrze. Jaką masz datę porodu wg USG? Mi się przesunęło na 9.10.
    Nic się nie zmieniło, wg usg mam wpisany też 12 października. Oj nie wiem czy to uśmiechnięta buzia :) w ogóle nie chcial/a współpracować, usg najpierw przez brzuch, później dopochwowe, później znowu przez brzuch, dociskanie głowica i pukanie w brzuch żeby się nie odwracalo w przeciwna stronę niż potrzeba, oj charakterne dziecko mi się szykuje.

Paulcia28, Erl, MalaMiss lubią tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Nic się nie zmieniło, wg usg mam wpisany też 12 października. Oj nie wiem czy to uśmiechnięta buzia :) w ogóle nie chcial/a współpracować, usg najpierw przez brzuch, później dopochwowe, później znowu przez brzuch, dociskanie głowica i pukanie w brzuch żeby się nie odwracalo w przeciwna stronę niż potrzeba, oj charakterne dziecko mi się szykuje.

Hehe mój maluch też tak brykał na prenatalnych. Lekarka w pewnym momencie chciała już sobie jakiśtam pomiar odpuścić i dopiero wtedy dzieciak ułożył się na chwilę tak jak trzeba. Leżąc tak i patrząc na to fikające stworzenie zastanawiałam się dlaczego ja tych ruchów jeszcze nie czuję ;)

Erl, MalaMiss lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Kinia29 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    A moge wiedziec gdzie zagranica mieszkasz?U nas tak dlugo nie czeka sie na wizyte zwlaszcza jak za kase.
    Ja W Finlandi

Kinia29
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mnie wypisać z listy... No dzis ok 14 idę do wc, patrzę a tam krew...A rano dziś i wczoraj robilam test ten super czuły. Wczoraj bladzioch, dziś mocniejszy(choć wciąz bladziochy)... A tu nagle krew! Pobiegłam do kliniki na bete i progesteron... Wyniki dopiero jutro. Spotkałam gina, kazał to zrobić i czekać...Tyle... No siedze i rycze...I cos chyba źle zrozumiałam, bo mam 3 mrożonki, a nie 4...
    Dziewczynki, jakie badania zorbić?! Co zrobić, by doszło do implantacji, czy to przez mutacje mthfr i pai...ja o niej wiem,a niby ma to co druga osoba. Ja z innymi parametrami kłopotu nie mam, ani M...
    I jak to możliwe, ze test sikany blady,a ja krwawię?! i to jakiś dziwny kolor jakby brąz czy coś...sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam wpisane stadium zarodka 9-16 bl 9l....czy Wy wiecie co to znaczy?(wiek 3 doba)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja, jeszcze nic nie jest przesadzone. Czytałam na forum sporo przypadków krwawienia na początku ciąży. Test rozumiem pozytywny? Może masz za mała dawkę proga?

• Malwas Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Dziewczyny, chciałam Wam powiedzieć, że jestem po badaniach prenatalnych :) nasz bąbelek ma 7 cm, wg usg wszystko jest ok, robiłam też test Pappa i ryzyko wad genetycznych wyszło bardzo niskie, płeć pozostaje póki co tajemnicą, ale na 70% dr obstawiała dziewczynkę. Poza tym dr miała sporo trudności żeby wszystko zmierzyć, bo jak to powiedziała: kręci się jak świderek.
    I odnośnie stresu, to tak jak pisałam on nigdy nie mija, mąż w poczekalni aż się na mnie zdenerwował, że się tak stresuje, a ja od 4 rano nie mogłam spać. I poniżej focia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fab8cd245928.jpg
    Buko, ale super! Mały wiercipieta się trafił :).gratuluję zdrowego bobaska :)

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ninja, jeszcze nic nie jest przesadzone. Czytałam na forum sporo przypadków krwawienia na początku ciąży. Test rozumiem pozytywny? Może masz za mała dawkę proga?
    No pozytywny wlasnie.... Nawet sikałam przed chwilka i jest pozytywny

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    i mam wpisane stadium zarodka 9-16 bl 9l....czy Wy wiecie co to znaczy?(wiek 3 doba)
    Miałyśmy równo 11 kwietnia testować , a ilu dniowe miałaś zarodki??? I jaki super czuły test bo ja to zielona w tym temacie. Co do krwawienia to spokojnie, Doriska też coś ma ale tak jak Buko napisała może zbyt niska dawka proga?? Trzymam kciuki.

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    9-16 to chyba tyle miały zarodki blastometrow wydaje mi się

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Dziewczyny że nie odpisywałam ale w pracy nie miałam takiej możliwości. Niestety krwawienie się rozkręciło na dobre, może jest ciut mniejsze niż w czasie miesiączki ale to jednak już krwawienie a nie plamienie. Nigdy tak wcześnie nie dostała okresu.
    Dla formalności zrobię jutro betę ale nie ma złudzeń. Lekarz nawet stwierdził dziś ze jak się rozkręci krwawienie to nawet nie ma sensu bety robić co już mnie załamało totalnie, ale zrobię dla świętego spokoju.
    Maż jest załamany jak też. Lekarz chciał od razu ze stymulacją polecieć ale jakoś nie zauważyłam aby miał pomysł na coś nowego w naszym przypadku.
    Powiedziałam że musimy odpocząć, tym bardziej że chce badania genetyczne zrobić. Może zmienimy klinikę tylko nie wiem czy przy dofinansowaniu można. Widzę, że wiele z Was ma jakieś leki itd. a u nas nic nie było. Wszystko na cyklu naturalnym. Nawet swój progesteron podobno miałam wysoki. Jeśli już to na pewno IMSI tym razem.

Na razie jesteśmy wyczerpani psychicznie. Trudno nam pogodzić życie zawodowe z tymi wizytami w klinice itd. co dodatkowo jeszcze nas dobija.

Dziękuje za wsparcie i zyćzę Wam powodzenia.

2019 Natalka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Miałyśmy równo 11 kwietnia testować , a ilu dniowe miałaś zarodki??? I jaki super czuły test bo ja to zielona w tym temacie. Co do krwawienia to spokojnie, Doriska też coś ma ale tak jak Buko napisała może zbyt niska dawka proga?? Trzymam kciuki.
    Moj ten w brzuchu to 3 dniowy... Kurde,a le moj sikany nawet tak zrobiony po 16 z dziesiatego siku wychodzi. Test taki super czuły, co wykrywa juz stężenie 10mIU/ml (domowe laboratorium)
    Ech... Wzięłam nospę i leże...

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska bardzo mi przykro, Tulam mocno. Nie wiem co powiedzieć, jeszcze tli się nadzieja ze moze jednak wszystko dobrze się skończy? Cholera NIE tak miało być, trzymam kciuki mimo wszystko i trzymaj się . Naladuj akumulator razem z mężem i walczcie bo oboje tego pragniecie, życzę Wam z całego serca by spełniło się Wasze marzenie, jestem z Tobą i trzymam kciuki za sukces.jesteś dzielna kobietą i wierzę że nie poddasz się póki nie osiągniesz sukcesu

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Moj ten w brzuchu to 3 dniowy... Kurde,a le moj sikany nawet tak zrobiony po 16 z dziesiatego siku wychodzi. Test taki super czuły, co wykrywa juz stężenie 10mIU/ml (domowe laboratorium)
    Ech... Wzięłam nospę i leże...
    Ciekawa sprawa ,że u Ciebie już wyszedł... :-P a Ty lez i oszczędzaj się żeby dzidziuś się uspokoił

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali, a ile dni minęło od zastrzyku na pęknięcie pęcherzyków? Nie chce Cie smuci, ale czy nie wychodzi Ci na teście ten zastrzyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko minelo 13 dni, wczoraj byl jasniejszy, dzis ciemniejszy... Mało tego ja robiłam przy dwóch cyklach poprzednio z Ovitrelle testy, by sprawdzić ile się trzyma maksymalnie do 10 dnia. W 11 biel zawsze... Tez o tym myślałam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to 13 dni to już nie ma. To czekaj na betę i odpoczywaj.

• Malwas Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Możecie mnie wypisać z listy... No dzis ok 14 idę do wc, patrzę a tam krew...A rano dziś i wczoraj robilam test ten super czuły. Wczoraj bladzioch, dziś mocniejszy(choć wciąz bladziochy)... A tu nagle krew! Pobiegłam do kliniki na bete i progesteron... Wyniki dopiero jutro. Spotkałam gina, kazał to zrobić i czekać...Tyle... No siedze i rycze...I cos chyba źle zrozumiałam, bo mam 3 mrożonki, a nie 4...
    Dziewczynki, jakie badania zorbić?! Co zrobić, by doszło do implantacji, czy to przez mutacje mthfr i pai...ja o niej wiem,a niby ma to co druga osoba. Ja z innymi parametrami kłopotu nie mam, ani M...
    I jak to możliwe, ze test sikany blady,a ja krwawię?! i to jakiś dziwny kolor jakby brąz czy coś...sama nie wiem...
    Spokojnie, wiem, że łatwo się mówi, ale takie plamienia na początku się zdarzają. Trzeba się dowiedzieć jaki masz progesteron i ewentualnie zwiększyć dawkę na początku. Ja też mam pai i mthfr homo i biorę clexane, jak ostatnio badalam D dimery, to prawie nie mam krzepliwosci przez ten lek :p, wydaje mi się, że to też może mieć wpływ na jakieś pojawiające się plamienia. Może pękło naczynko. Bierz nospe, magnez i oszczędzaj się. I jakaś może herbatkę uspokajajaca

ninkali lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ