In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi!
moje AMH to aktualnie 1,2 wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze ...
ale tego pewnie nigdy sie nie wie ani tez nie czuje wczesniej, ze cos jest nie tak ..
2 ciąze naturalne - 2 poronienia
komplet badan (genetyczne, immunologiczne, bakteryjne) - wszystko OK.
Czynnik męski (słaba morfologia, wysoka fragementacja)
02.2018 start przygotowan do pierwszego ivf, 06.2018 transfer zarodka po badaniu PGD, puste jajo-zabieg 07.2018 ;( po zabiegu probem z endometrium -
e_mil_ka wrote:BarbaraK hiperka moze wystapic zaraz po punkcji tak jak u mnie. Mialam prawie takie same przeboje jak Paulcia28. Po punkcji ze szpitala wyszlam 4 dni pozniej po operacji laparoskopowej. To jednak nie byl koniec moich przygod bo 6 dni od punkcji znowu trafilam do szpitala z dusznosciami. Mialam wode w brzuchu oplucnej i d-dimery ponad 7000 przy normie <500. Ryzyko zatoru bylo duze spedzilam 8 dni na oddziale ginekologii a potem jeszcze przez miesac przyjmowalam zastrzyki z heparyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 14:01
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
BarbaraK wrote:Dziewczyny, bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi!
moje AMH to aktualnie 1,2 wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze ...
ale tego pewnie nigdy sie nie wie ani tez nie czuje wczesniej, ze cos jest nie tak ..
Masz super AMH, takie akuratne!4 procedury IV
07.2017 nieudany transfer
01.2018 poronienie 5 t/prawdopodobna cp/
lat 36, niskie AMH -
BarbaraK u mnie hiperka pojawila sie dzien po punkcji teoretycznie sie jej nikt nje spodziewal nie mam ani wysokiego amh ani nie mialam duzo jajek bo 7 jajek ale tylko 2 dojrzale... do transferu lezalam w szpitalu na lekach i pod kroplowkami... wyszlam na teansfer bo sytuacja byla opanowana wedlug lekarzy w szpitalu a i klinika nie widziala przeciwwskazań po badaniach i otrzymaniu listu i wszystkuch wynikow ze szpitala...
Ale w ten dzien kiedy hiperka nadeszla proailam tylko zeby ktos mnie dobil... mialam pelno wody dookola macicy i ogolnie na usg tylko jedna wielka czarna plama przez ta wode... nie moglam sie przekrecic na bok chodzic nawet sie wysikac nie moglam... w drodze do szputala kazda nierownosc na drodze to byl bol jakby mi brzuch rozrywalo... nawet kroplowki przeciwbólowe nie przynosily kompletnie zadnej nawet minimalnej ulgi...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cześć dziewczyny podczytuje was ale się nie udzielam ale postanowiłam napisać bo przeraża mnie to co piszecie o hiperstymulacji! Sama jestem teraz w trakcie stymulacji i zależało nam na świeżym transferze ale lekarz odradza z powodu wystąpienia ewentualnej hiperstymulacji;/ powiedzcie jaki miałyście estradiol bo ja narazie 1900 po 7 dniach brania leków...
-
Bajka_88 wrote:Nie panikuj. Każda z nas tzyma tu za ciebie kciuki i ja też
CO to jest ta hiperka??Sierściucha lubi tę wiadomość
Marmis -
Pola853 wrote:Cześć dziewczyny podczytuje was ale się nie udzielam ale postanowiłam napisać bo przeraża mnie to co piszecie o hiperstymulacji! Sama jestem teraz w trakcie stymulacji i zależało nam na świeżym transferze ale lekarz odradza z powodu wystąpienia ewentualnej hiperstymulacji;/ powiedzcie jaki miałyście estradiol bo ja narazie 1900 po 7 dniach brania leków...
U mnie też lekarz odradzil świeży transfer i jestem mu bardzo wdzięczna choć jak to usłyszałam to byłam zawiedziona. A żadnych sygnałów nie miałam ze hiperka się zbliża, dopiero potem ten bolacy brzuch, ani,kaszlnac czy się śmiać, tak bolało. Trzymam kciuki żeby Ciebie to nie dopadło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 14:45
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Pola853 wrote:Cześć dziewczyny podczytuje was ale się nie udzielam ale postanowiłam napisać bo przeraża mnie to co piszecie o hiperstymulacji! Sama jestem teraz w trakcie stymulacji i zależało nam na świeżym transferze ale lekarz odradza z powodu wystąpienia ewentualnej hiperstymulacji;/ powiedzcie jaki miałyście estradiol bo ja narazie 1900 po 7 dniach brania leków...Marmis
-
A wiecie może co z PolaWaw??
PolaWaw lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
e_mil_ka wrote:Endo 7.8 to o wiele wiecej niz 4,7 jak miala Monika. A dla Ciebie oczywiscie gratulacje ja niestety jeszcze poczdkam pewnie na to szczescie.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Dziewczyny u mnie transfer zaplanowany na jutro:) Z 4 komórek, ładnie zapłodniły się 3. Nie wiem jak się dziela, ale skoro nie dzwownią z kliniki to chyba wszystko w porządku. Jutro transfer po 15. Trochę nad ranem spanikowałam - bo jakies lekkie duszności mnie dopadły - i myslałam ze to hiperka. Ale żądnych innych objawów nie ma - brzuch nie boli, nie jest wzdęty, może odrobinke wiekszy niż zwykle - ale to po stymulacji już taki miałam. Do toalety na siku normalnie. Więc to pewnie jakiś stresik. Zobaczymy jakie te zarodki jutro będa. Ginka zaleca zabranie dwóch kropków , a ja sama nie wiem... U mnie w rodzinie mnogośc bliźniaków. Łącznie z moja mama - która ma siostrę bliźniaczke, moja ciocia - siostra mamy - tez urodzila blizniaki. Siostra babci ze strony mamy - dwa razy bliżniaki . Więc gdyby sie te kropki jeszcze potem podzieliły ... Nie martwi mnie to, ze mogłabym miec dużo dzieci, tylko czy moje stare ciało dałoby radę... eh zobaczymy jak będzie jutro - embriolog mówil, ze i tak wszystko zalezy od jakości zarodków.I wtedy ostatecznei decyzja.
aga80, e_mil_ka, Paulcia28, moniczka2601, Sierściucha lubią tę wiadomość
Marmis -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. No właśnie zawsze słyszałam o tym zespole hiperki ale nie sądziłam że aż tak poważne są powikłania i że faktycznie ktoś ich doświadczył . No wlasnie bardzo chcieliśmy świeży transfer ale już nie będę się upierać.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Marmis, mocno trzymamy kciuki za jutrzejszy transfer
u mnie też blizniaki w rodzinie (moja mam ma siostre blizniaczkę) i mojej babci brat też blizniaczki ale dwie kropki do siebie w razie co tez przyjmę
ale u mnie do transferu jeszcze dłuuuuga droga na razie czekam na info ile (i w ogole czy) coś się zaczęło dziać
powodzenia i (co łatwo się mówi, gorzej zrobić) nie stresuj sięPaulcia28, Marmis lubią tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Paulcia28 wrote:Emilka ja 5 dni po laparoskopii spuchlam jak żaba, tam na dole i udach i brzuchu miałam ok 6 litrów wody łącznie. Trzy tygodnie łącznie byłam na zwolnieniu. Ale stymulacja pięknie przeszła nawet nie czułam ze mam 18 dojrzałych jajek. A potem takie imprezy. Ale jeśli będę musiała powtarzać całą procedurę to to zrobię bez względu na ryzyko.
Ja tez 18 pobranych komorek i tak jak ty nie zawaham sie zdecydowac o kolejnej procedurzePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Asik26 wrote:25 dzień cyklu. Transfer miałam ostatnio w 37 dniu. Przy cyklu sztucznym ponoć nie ma znaczenia dzień cyklu. Póki rośnie to jest szansa, jak sie zatrzyma to pozamiatane...
AMH miałam ostatnio 0,54.
Normalnie też mam późno owulacje , taki mój urok.
Zrobiłam wlew z Acofilu ponoc to też pomaga ze wzgledu na G-CSF. Najgorsze jest to że wszędzie mam pod górkę.
Dodatkowo to będzie pierwszy normalny cykl po samoistnym poronieniu. Endometium tak mi sie złuszczyło że było mniej niz 2 mm. To było straszne...krwawiłam przez dobre 3-4 tygodnie.
To faktycznie endo slabe jak na ten dzien cyklu. Moim zdaniem za mala dawka estrofemu od poczatku. -
Pola853 wrote:Cześć dziewczyny podczytuje was ale się nie udzielam ale postanowiłam napisać bo przeraża mnie to co piszecie o hiperstymulacji! Sama jestem teraz w trakcie stymulacji i zależało nam na świeżym transferze ale lekarz odradza z powodu wystąpienia ewentualnej hiperstymulacji;/ powiedzcie jaki miałyście estradiol bo ja narazie 1900 po 7 dniach brania leków...
U mnie po ośmiu dniach estradiol 3500 a po 9 dniach 4500 na tym koniec stymulacji. -
e_mil_ka wrote:To faktycznie endo slabe jak na ten dzien cyklu. Moim zdaniem za mala dawka estrofemu od poczatku.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
U mnie na szczescie w szpitalu szybko sie uporali mimo ze mialam juz hiperke II stopnia i nie bylo mowy o uniknieciu hospitalizacji i w klinice nie widzieli przeciwwskazan co do swiezego transferu... a jechalam z nastawiwniem ze pewnie odloza... powiedzieli ze nie ze wszystko ok i transfer sie odbedzie...
Dostalam tylko na wszelki wyoadek clexane a po pozytywie i wizycje serduszkowej skierowanie do hematologa w sprswie clexane zeby nie brac bez potrzeby ale tez bez badan nie odstawić no i cale szczescie bo wyszlo ze clexane zostaje ze mna do porodu i 6 tyg po nim...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Paulcia28 wrote:A wiecie może co z PolaWaw??
Paulcia zaglądam tu czasem juz nie tak nałogowo jak w trakcie stymulacji i punkcji ale jednak
Staram sie pozbierać psychicznie chociaż nie jest łatwo. W czasie kiedy mój organizm dochodzi do siebie po stymulacji i cb mam kilka wizyt u lekarzy które mam nadzieje pozwolą mi odpowiedzieć na pytanie czy mogę zrobic cos jeszcze zeby kiedyś mi sie udało (mam wizytę u immunologa - chociaż ta "działka" medycyny mnie przeraża to dla mnie magia i czarodziejstwo, w planach jest tez genetyk). Powiem Wam tak szczerze ze dochodzę do wniosku ze z niepłodnością w pewnym momencie jest tak ze musisz próbować, próbować, próbować i albo Ci sie uda albo nie. Medycyna nie potrafi dać jednoznacznej odpowiedzi. Ja na pewno będę jeszcze próbować ale juz bez wielkiej wiary w sukces. Wracam po mału do równowagi psychicznej. Staram sie pamiętać ze jest dużo fajnych ludzi i rzeczy dookoła mnie. Musze o tym pamiętać bo walka o upragnionego maluszka po mału zabiera mi cała radość życia. Naprawdę jestem o krok od depresji dlatego musze sobie teraz często przypominać jak bardzo lubię swoje życie.
Dziewczyny staram sie byc na bieżąco z Waszymi staraniami. Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkich którzy walczą i nadal sie starają, nie poddają Ja wrócę do Was w okolicy wakacji. Bo jeszcze nie zrezygnowałam. Jeszcze nie.
Oczywiście mam nadzieje ze moje dzielne Staraczki: Paulcia, MalaMiss, aga80, Marmis, Ninkali, Niezapominajka i inne dzielne Dziewczyny beda po moim powrocie kończyły 1 trymestr
Buźka! Do przeczytaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 23:46
Paulcia28, ninkali, aga80, Marmis, MalaMiss, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
W tym roku skończę 34 lata
Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
1 IVF