In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Diewczyny - mam kolejne głupie pytanie - wybaczcie ale dzis taki słaby dzień mam
Jak wiecie dziś mój 4 dpt, a objawów żadnych nie mam. Chociaz dzis jeden zaobserwowałam - ale raczej negatywny . do wczoraj piersi miałam większe i jakby lekko nabrzmiałe, a dziś już "prawie flaki". U mnie to zawsze objaw nadchodzącej @. A u tych którym się udalo jak było z piersiami?Wiem, wiem - świruje...., ale nie umiem wyłaczyć myślenia, a szkoda...
Marmis -
Pociesze Cię, że moje piersi są nadal sflaczałe. Bolą od początku brania progesteronu (zawsze tak miałam ) do dziś ale nie są twarde jak kamienie i nie były. Nawet rozmiar mi się nie zmienił. Przypomnij ilu dniowy zarodek masz podany ?
MalaMiss lubi tę wiadomość
-
Alicha wrote:Wczorajsza wizyta 8dzień stymulacji, nie za dobrze - 3 duże pęchęrzyki, 4 małe
dostałam jeszcze 225menopur+gonapeptyl i dzisiaj zobaczymy. Liczyliśmy na 12-13 a jest marnie
boję się, że nic z tego nie będzie. Punkcja najpoźniej wtorek środa.
Pozdrawiam Was dziewczyny! trzymajcie kciuki
Trzymamy kciuki
ja może nie jestem dobrym przykładem ale sa na forum dziewczyny które z tylko 3 pobranych komórek miały 3 zarodki
także uszy do góry bo jeszcze nic nie jest przesądzone
a coś lekarz mówił czemu może byc taka słaba odpowiedź na stymulację?
Alicha lubi tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539
-
Trzymam mocno kciuki za jutrzejsza punkcje i duzzzooo jajekolcia.de wrote:Dziewczyny, odzywałam się jakiś czas temu, wystartowałam ze stymulacją, i zamilkłam, ale cały czas Was czytam. Ja mam jutro o 8 rano punkcję, także można mnie wpisać na listę
nie wiem jak dotrwam do jutra tak mnie ciasną te jajniki pełne bąbli... dam rade!
trzymam kciuki za nas wszystkie.
. Dasz radę :-*
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Cześć dziewczyny, wątek czytam od samego początku. Długo zastanawiałam się czy dołączyć do Was, ale myślę że będzie mi raźniej przejść z Wami to wszytsko. Tak jak większość Z Was w podobnym terminie 9.04 dowiedzialam sie ze beta wyszła negatywną.czytajac wpisy Wasze widziałam ile nas było, które w tym samym czasie przeżyło zawód..
Czas odczarować ta farse
Paulcia28, Asiulka84, MalaMiss lubią tę wiadomość
OM 3.9.2025 🩵 -
Marmis kochanie brak objawów nie oznacza braku ciążyMarmis wrote:Diewczyny - mam kolejne głupie pytanie - wybaczcie ale dzis taki słaby dzień mam
Jak wiecie dziś mój 4 dpt, a objawów żadnych nie mam. Chociaz dzis jeden zaobserwowałam - ale raczej negatywny . do wczoraj piersi miałam większe i jakby lekko nabrzmiałe, a dziś już "prawie flaki". U mnie to zawsze objaw nadchodzącej @. A u tych którym się udalo jak było z piersiami?Wiem, wiem - świruje...., ale nie umiem wyłaczyć myślenia, a szkoda...
a nie u każdej kobiety rosną bądź puchna piersi , więc luzik. Trzymam mocno kciuki za pozytywną betę wkrótce, będzie dobrze. Jesteś na zwolnieniu czy pracujesz?
Marmis lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Witaj w naszym zajeb...* gronieFinezja_k wrote:Cześć dziewczyny, wątek czytam od samego początku. Długo zastanawiałam się czy dołączyć do Was, ale myślę że będzie mi raźniej przejść z Wami to wszytsko. Tak jak większość Z Was w podobnym terminie 9.04 dowiedzialam sie ze beta wyszła negatywną.czytajac wpisy Wasze widziałam ile nas było, które w tym samym czasie przeżyło zawód..
Czas odczarować ta farse
no masz rację ze dużo nas było z negatywna beta. Ja sama 10.04 przeżyłam swoją porażkę ale już się podnioslam i walczę dalej, trochę mi się myślenie zmieniło i nie podchodzę już tak emocjonalnie do tego wszystkiego bo za bardzo bolało. A Ty kiedy ponownie startujesz? Jaki problem jest u Was jeśli mogę zapytać? Fajnie że do nas dolaczylas
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Cześć Dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu,ale się nie udzielałam.
Czy któraś z Was robiła betę w 5 dpt 5 dniowej blastki? Ja właśnie jestem w tym dniu i od rana korci mnie, żeby zrobić betę, ale boję się czy to ma sens, bo 12 dni temu miałam jeszcze zastrzyk z ovitrelle. Normalnie nie mogę sie dziś na niczym skupić, przez 3 dni bolał mnie brzuch, teraz przestał i trochę wariuję -
Ovitrelle może dac Ci fałszywy wynik, bo trzyma do 10 dni jeśli się dobrze orientuję.Ale skoro już 12 dni minęło to może pokaże? Nie wiem, jak nie możesz wytrzymać to rób testPat1980ka wrote:Cześć Dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu,ale się nie udzielałam.
Czy któraś z Was robiła betę w 5 dpt 5 dniowej blastki? Ja właśnie jestem w tym dniu i od rana korci mnie, żeby zrobić betę, ale boję się czy to ma sens, bo 12 dni temu miałam jeszcze zastrzyk z ovitrelle. Normalnie nie mogę sie dziś na niczym skupić, przez 3 dni bolał mnie brzuch, teraz przestał i trochę wariuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 11:44
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Marmis wrote:Hej. Właśnie dzwonili do mnie z kliniki - moje pozostałe dwa zarodki, które hodowali do 6 doby - nie przetrwały. Nie mamy żadnych mrozaczków
I coś czuje - bo nic nie czuje, żądnych pobolewań kłuc , etc., ze ten kropek w brzuchu tez nie da rady
Myslałam, ze jestem silniejsza, a tu dupa....
Masz siłacza w brzuchu, da radę w poniedziałek razem sprawdzamy jak się uda to umawiamy się na lody przy klinice wyczaiłam fajną cukiernie
Marmis, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sierściucha wrote:Masz siłacza w brzuchu, da radę w poniedziałek razem sprawdzamy jak się uda to umawiamy się na lody przy klinice wyczaiłam fajną cukiernie

Po przemyśleniach - jak nie wyjdzie to bierzemy lody z dodatkami w mega dobrą kawę może po irlandzku
Marmis lubi tę wiadomość
-
Mój kropek był trzydniowy. Czyli dzis ma 7 dni - 4 dni w moim brzuchu.akilegna♥ wrote:Pociesze Cię, że moje piersi są nadal sflaczałe. Bolą od początku brania progesteronu (zawsze tak miałam ) do dziś ale nie są twarde jak kamienie i nie były. Nawet rozmiar mi się nie zmienił. Przypomnij ilu dniowy zarodek masz podany ?Marmis
-
U nas problem z nasieniem męża, a dodatkowo u mnie celiakia I trombofilia, która wyszła po wizycie u doc. Pasnika. Ni ukrywam że dużej nadzieję narobilam sobie po bo transferze 5dniowej blastki, mój progesteron wynosil ponad 100ng/ml. A tu zonk. Kolejne podejście nasza Pani Dr proponowana od razu Ale chce ochłonąć i hormony uspokoić bo miałam 24 pecherze pobierane i do dzisiaj mam wybuchy gorąca i inne cuda wianki. Nast podejście ostatniego mrozaka mamy w maju.
Cieszę się bo w końcu będę mogła porozmawiać z kimś kto rozumie o co chodzi i jest w temacie
Paulcia28, MalaMiss lubią tę wiadomość
OM 3.9.2025 🩵 -
Marmis wrote:Diewczyny - mam kolejne głupie pytanie - wybaczcie ale dzis taki słaby dzień mam
Słuchaj ja przy mojej pierwszej, naturalnej ciąży nie miałam żadnych objawów, zero, zero plamienia, małe cycki, zero bólu, nic...
A ciąża była bardzo planowana z racji na leki które przyjmowałam musiałam robić betę w 28dniu cyklu (zmiana leku przy ciązy na słabszy), gdyby nie to to jeszcze długo nie wiedziałabym że się udało bo test ciążowy nie wyszedł mi w 30dniu cyklu - a chciałam mieć pamiątkę
-
No powiem Ci, że dzis to mam taki nastrój, ze czerwonego wina to napiłabym się bardzo chętnieSierściucha wrote:Masz siłacza w brzuchu, da radę w poniedziałek razem sprawdzamy jak się uda to umawiamy się na lody przy klinice wyczaiłam fajną cukiernie

Marmis -
Jak Cię nie boli to korzystajolcia.de wrote:Dziewczyny, a współżyjecie normalnie przed punkcją (mam na myśli te pełne Bąbli jajniki i ryzyko hiperki)?
ja nie miałam z TYM problemu, gorzej było po hiperce.
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
U nas Azoospermia , pierwsze crio niewypał chociaż zarodki pięknie się rozwijały, mamy jeszcze dwa po które wkrótce wrócęFinezja_k wrote:U nas problem z nasieniem męża, a dodatkowo u mnie celiakia I trombofilia, która wyszła po wizycie u doc. Pasnika. Ni ukrywam że dużej nadzieję narobilam sobie po bo transferze 5dniowej blastki, mój progesteron wynosil ponad 100ng/ml. A tu zonk. Kolejne podejście nasza Pani Dr proponowana od razu Ale chce ochłonąć i hormony uspokoić bo miałam 24 pecherze pobierane i do dzisiaj mam wybuchy gorąca i inne cuda wianki. Nast podejście ostatniego mrozaka mamy w maju.
Cieszę się bo w końcu będę mogła porozmawiać z kimś kto rozumie o co chodzi i jest w temacie
nikt Ciebie nie zrozumie tak jak my, możesz próbować komuś wytłumaczyć na czym polega in vitro i jak człowiek zestresowany jest bo nie może droga naturalna zaciazyc a i tak Cię nie zrozumieją. My tu się wspieramy i wymieniamy doświadczeniami więc trafiłaś idealnie. Ja już przestałam tłumaczyć co i dlaczego bo jak grochem o ścianę
mam tu dziewczyny które mnie zrozumieją i to mi wystarczy.
Dysia_czewa lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie