In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySierściucha wrote:Czy jest ktoś kto robił bhcg w 3dpt??
5dniowa blastka
Ja miałam zrobić najwcześniej 10 dpt 2-dniowego zarodka, a beta robiona 4 dpt (czyli tak jakby 6 dpo) była negatywna, ale robiona była tylko z powodu podejrzenia hiperki. -
Pat1980ka wrote:@Sierściucha
oj, chyba mamy kryzys piątkowy, ja cały czas się waham, czy ne pojechać na betę 5 dpt 5 dniowej blastki....doradźcie coś
Jedź, po co ma Cię to męczyć cały weekend.
Poza tym mój lekarz na początku mi powiedział że mam badania zrobić w 3d,5d i 8d po transferze.
Twierdził że w 5dniu będzie już coś wiedział ale upewni się 8 i wtedy albo swiętujemy albo odstawiamy leki.
Teraz jak wyszła mi minimalna beta to nagle zmie nił na kolejne badanie w poniedziałek czyli 7dnia, a może zdał sibie sprewę że w tę sobotę nie pracuje?? i dlatego nie 5dnia??
Ja bym zrobiła, jak się uda to przynajmniej będziesz znała przyrosty -
Buko wrote:czyli wychodzi 8 dni, to wg mnie za wcześnie, jeśli wyjdzie negatywna będziesz się zastanawiać czy nie za wcześnie, jeśli wyjdzie pozytywna to raczej bardzo niska i też będziesz się zastanawiać co oznacza, szkoda nerwów.
Ja miałam zrobić najwcześniej 10 dpt 2-dniowego zarodka, a beta robiona 4 dpt (czyli tak jakby 6 dpo) była negatywna, ale robiona była tylko z powodu podejrzenia hiperki.
Ja już robiłam 3dpt z zaleceń lekarza - wynik 1,51
i zastanawiam się czy jeszcze ktoś robił
prog 27,28
estro 1548
-
Marmis wrote:No powiem Ci, że dzis to mam taki nastrój, ze czerwonego wina to napiłabym się bardzo chętnie
Pół lampki wina na tym etapie nie zaszkodzi a tylko pomoże bo rozluźni, ja nie mogę z racji na relanium.
Tylko czerwone wino.Marmis lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:U nas Azoospermia , pierwsze crio niewypał chociaż zarodki pięknie się rozwijały, mamy jeszcze dwa po które wkrótce wrócę nikt Ciebie nie zrozumie tak jak my, możesz próbować komuś wytłumaczyć na czym polega in vitro i jak człowiek zestresowany jest bo nie może droga naturalna zaciazyc a i tak Cię nie zrozumieją. My tu się wspieramy i wymieniamy doświadczeniami więc trafiłaś idealnie. Ja już przestałam tłumaczyć co i dlaczego bo jak grochem o ścianę mam tu dziewczyny które mnie zrozumieją i to mi wystarczy.
Dokładnie. Nie ma to sensu dlatego myślę że tu znajdę ukojenie. U mnie jeszcze wszystkie koleżanki w ciąży, które wymieniana się doświadczeniami a mnie nawet nikt nie pyta co i jak. Czułam się gorsza jakbym nie wiem jakim cudakiem była. A problem jest ogromny i widzę to tu po waszych wpisach. Najlepszy hit jak się mnie koleżanki pytaly kiedy mam transfuzje.. ych
W końcu się ułoży bo ilez można
A Ty kiedy masz kolejne podejście? U mnie wypada na ok. 30 majaPaulcia28, MalaMiss lubią tę wiadomość
-
Marmis wrote:Dzieki Kochana. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać. Chociaz to bardzo trudne. Cieszę sie, że jednak ten jeden jedyny podali mi w 3 dobie - bo być może i ten na szkiełku do 6doby, by nie przetrwał. Dziewczyny pisały, że podobno po 3 dobie włacza się czynnika męski- czyli nasienie i jak jest z nim problem to mogę się przestać rozwijać. U nas jest problem męski - wic może cos w tym jest. Embriolog mi mówił, że nie mozna podac przyczyny - tylko ze tak się dzieje i już. Medycyna, medycyna - a natura i tak wygrywa.... Trzymam mocno kciuki, żeby Twoje zarodeczki dały rade!! Co do długości hodowli i zamrażania - niestety nie wiem - bo to jest moja pierwsza procedura.W mojej chyba maksymalnie do 6 doby hoduje i jak jest ok to zamrażają.♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
nick nieaktualnySierściucha wrote:A i jeszcze jedno dziwne zalecenie mojego lekarza:
Wskazane jest współżycie od 7dpt - tylko bez zbytnich szaleństw jak on to powiedział.
Dziwne nie??Paulcia28, Sierściucha, MalaMiss lubią tę wiadomość
-
Sierściucha wrote:A i jeszcze jedno dziwne zalecenie mojego lekarza:
Wskazane jest współżycie od 7dpt - tylko bez zbytnich szaleństw jak on to powiedział.
Dziwne nie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 13:45
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Finezja_k wrote:Dokładnie. Nie ma to sensu dlatego myślę że tu znajdę ukojenie. U mnie jeszcze wszystkie koleżanki w ciąży, które wymieniana się doświadczeniami a mnie nawet nikt nie pyta co i jak. Czułam się gorsza jakbym nie wiem jakim cudakiem była. A problem jest ogromny i widzę to tu po waszych wpisach. Najlepszy hit jak się mnie koleżanki pytaly kiedy mam transfuzje.. ych
W końcu się ułoży bo ilez można
A Ty kiedy masz kolejne podejście? U mnie wypada na ok. 30 majaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Hej dziś będę miała te krople hormeel, wszystkiego trzeba spróbować, może coś ruszy... Pozdrawiam
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Buko wrote:Nie do końca dziwne. Skurcze macicy utrudniają zagnieżdżenie zarodka, 7 dpt to już zarodek spokojnie zdąży się zadomowić. A co do szaleństw, nam dr jak już okazało się, że jestem w ciąży zalecił seks "trochę jak emeryci"
Pięknie to określił
hahahaha świetny ten Twój lekarzBuko lubi tę wiadomość
-
Pat1980ka wrote:nie wytrzymałam, zrobiłam betę, wynik po 17....Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
MalaMiss wrote:83xxx, a Ty jaki masz wynik bety? Odczarujesz nam forum?
Marmis, Sierściucha, Furiatka, k
Kinia29 - jak samopoczucie? I kiedy betujecie?
Jak się mają nasze ciężarówki? Coś chyba tylko Buko jeszcze często do nas zagląda. Oby było u Was wszystko okKinia29 -
Paulcia28 wrote:Marmis kochanie brak objawów nie oznacza braku ciąży a nie u każdej kobiety rosną bądź puchna piersi , więc luzik. Trzymam mocno kciuki za pozytywną betę wkrótce, będzie dobrze. Jesteś na zwolnieniu czy pracujesz?
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Marmis -
Marmis to można powiedzieć że jedziemy na podobnym wózku - dajcie mi wina
Dzwonili z kliniki i niestety z 3 wczorajszych mam jedną blastkę którą zmrozili a reszta stanęła ((
blastka oznaczona 5 i coś dalej (oczywiście nie zapamiętałam z wrażenia)
i jeszcze mnie (a raczej blastkę) jeszcze rozmrażanie czeka i tu też może być krach
i się zastanawiam czy kupić dwa pudełka lodów (waniliowy i truskawkowy) i wino i jakiś film
ale z drugiej strony trochę szkoda pogody
jak to się mówi ... do trzech razy sztukaaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539