In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyninkali wrote:Jestem po wizycie!!! Czekam na@
Od 2dc mam brać estrofem 3x1(mam cienkie endometrium-pierwszy raz mam, jak się po nim czułyscie??) Acard 1x1, encorton 10mg profilaktycznie (też pierwszy raz ever).
Biorę na pokład dwa zarodki 5i 6dniowe blastkininkali lubi tę wiadomość
-
Paulcia!!! - kurde nie wiem czy gratulowałam czy nie...
jeśli nie - to OGROMNIE CIESZZĘ SIE TWOIM SZCZĘSCIEM, nie mam słów
Gratulacje!!! i życzę dwóch serduszek :*
Ale extra Bajka88 - piękkny wynik! Trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji! Ja najwięcej zapłodnień
Dziewczyny - co Wy z tymi pokojami?
A nie myślałyście o adopcji? I dalszym kontynuowaniu leczenia jak już dzieciątko adopcyjne byłoby z Wami?
Wydaje mi się, że mogłoby być odrobinę lżej to znosić...mając przy sobie choć jedno szczęscie?
Wiecie, jak psychika jest w lepszej formie, to często się udaje...
no nie wiem...
nie wiem, może głupoty pisze...ale chcę żebyście były mamai - za całego serducha!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 16:06
Paulcia28, asias lubią tę wiadomość
-
No dobra to teraz czas na mnie...
Troszkę nerwów puściło, bo zaczyna otwierać się przed nam niedostępny etap...
Otóż kochane - mamy 4 zarodki Niedużo, ale są... To dla mnie ważne...
Jeden podobno bardzo dobrej klasy,wzorcowy - został dziś zamrożony ( nie wiem czy to dobra decyzja, czy nie...nie chce się zastanawiać...bo po Waszych historiach wiem, że różnie to bywa...)Takie było zalecenie lekarza i embriologów...Reszta maluszków będzie dalej obserwowana...zobaczymy,mam nadzieję, że dotrwają i będzie więcej rodzeństwa do ew. mrożenia)...Boję się bardzo...cały czas
Napiszę jeszcze wieczorem, bo niestety muszę uciekać, a mam do Was sporo pytań jeszcze
Całuję :*olcia.de, Paulcia28, Gaja88, ninkali, Moniak, Maggie08, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:No dobra to teraz czas na mnie...
Jeden podobno bardzo dobrej klasy,wzorcowy - został dziś zamrożony ( nie wiem czy to dobra decyzja, czy nie...nie chce się zastanawiać...bo po Waszych historiach wiem, że różnie to bywa...)Takie było zalecenie lekarza i embriologów...Reszta maluszków będzie dalej obserwowana...zobaczymy,mam nadzieję, że dotrwają i będzie więcej rodzeństwa do ew. mrożenia)...Boję się bardzo...cały czas
Napiszę jeszcze wieczorem, bo niestety muszę uciekać, a mam do Was sporo pytań jeszcze
Całuję :*
To pięknie!
Trzymam kciuki za pozostałe maluchyMagNolia55 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Paulcia!!! - kurde nie wiem czy gratulowałam czy nie...
jeśli nie - to OGROMNIE CIESZZĘ SIE TWOIM SZCZĘSCIEM, nie mam słów
Dziewczyny - co Wy z tymi pokojami?
A nie myślałyście o adopcji? I dalszym kontynuowaniu leczenia jak już dzieciątko adopcyjne byłoby z Wami?
Wydaje mi się, że mogłoby być odrobinę lżej to znosić...mając przy sobie choć jedno szczęscie?
Wiecie, jak psychika jest w lepszej formie, to często się udaje...
no nie wiem...
nie wiem, może głupoty pisze...ale chcę żebyście były mamai - za całego serducha!
Ja myślę o adopcji. Nie wiem tylko jak będzie ze stażem małżeńskim bo u nas 3 lata. Nie wiem czy taki wystarczy. Mamy zamiar zgłosić się za rok do ośrodka adopcyjnego. Najgorsze że adopcja to długotrwała procedura.
-
MagNolia55 wrote:No dobra to teraz czas na mnie...
Całuję :*
Ja też miałam 4 zarodki i dwa silacze bądź jeden mam w brzuszku, niedługo się dowiem, mimo katastrofalnego nasienia się udało sama nie wierzęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 16:37
MagNolia55 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
KasiaLe wrote:Kiedy masz pierwsze usg?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Hej dziewczyny,
Jestem po wizycie.Około 18 dnia cyklu- czyli koniec m-ca mam się zgłosić na scratching i wtedy zaczynam stymulację. Mąż w tym czasie ma mieć MSOME.
No więc tak jak myślałam kwietniowa inseminacja nie udała się i już nie warto się łudzić, że w taki sposób osiągniemy cel.asias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrochę mnie nie było, bo odpuściłem czytanie forum przez majówkę. Przeczytałam tylko dwie strony i więcej nie nadrobie i tu takie wieści. Gratuluję Paulcia jeśli przez te 1,5 tygodnia jeszcze były jakieś pozytywy to też z całego serca gratuluję
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Onia wrote:Hej dziewczyny,
Jestem po wizycie.Około 18 dnia cyklu- czyli koniec m-ca mam się zgłosić na scratching i wtedy zaczynam stymulację. Mąż w tym czasie ma mieć MSOME.
No więc tak jak myślałam kwietniowa inseminacja nie udała się i już nie warto się łudzić, że w taki sposób osiągniemy cel.
A wiesz już czy krótki czy długi protokół? -
Niezapominajka29 wrote:Ja myślę o adopcji. Nie wiem tylko jak będzie ze stażem małżeńskim bo u nas 3 lata. Nie wiem czy taki wystarczy. Mamy zamiar zgłosić się za rok do ośrodka adopcyjnego. Najgorsze że adopcja to długotrwała procedura.
Wszystko zależy od ośrodka, są takie co bezwzględnie wymagają 5 lat stażu, są takie które robią wyjątki i akceptują pary z krótszym, a są takie, gdzie w ogóle nie ma to znaczenia. Warto rozpytać . -
Dziewczyny - nie wytrzymałam, 8dpt zdrobiłam sikańca, pojawiła się blada druga kreska, pojechałam na badania i beta 38 - nadal nie mogę w to uwierzyć
Zizu87, Paulcia28, olcia.de, Furiatka, inka2707, emka29, Olciaaa, Marzena1991, KasiaLe, Necia124, Moniak, moniczka2601, aga80, asias, Marmis, Maggie08, Farelka, MagNolia55, tolerancyjna, Gaja88, Niezapominajka5, akilegna♥, Kovic, Malwas, Bajka_88 lubią tę wiadomość
-
Onia wrote:Długi
A możesz mi mniej więcej napisać jak czasowo to ma u Ciebie przebiegać? Tzn. ile dni mniej więcej to wszystko potrwa? Ja jeszcze nie wiem jakim protokołem pójdę. Co do krótkiego wiem ile to trwa, a wolę też się orientować jak przy długim to wygląda. -
morganaa wrote:Dziewczyny - nie wytrzymałam, 8dpt zdrobiłam sikańca, pojawiła się blada druga kreska, pojechałam na badania i beta 38 - nadal nie mogę w to uwierzyćDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualny