X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jestem po wizycie!!! Czekam na@
    Od 2dc mam brać estrofem 3x1(mam cienkie endometrium-pierwszy raz mam, jak się po nim czułyscie??) Acard 1x1, encorton 10mg profilaktycznie (też pierwszy raz ever).
    Biorę na pokład dwa zarodki 5i 6dniowe blastki
    Ja się czułam super na estrofemie i endo ładnie rosło:)

ninkali lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia!!! - kurde nie wiem czy gratulowałam czy nie...
    jeśli nie - to OGROMNIE CIESZZĘ SIE TWOIM SZCZĘSCIEM, nie mam słów :) :)
    Gratulacje!!! i życzę dwóch serduszek :*

Ale extra Bajka88 - piękkny wynik! Trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji! Ja najwięcej zapłodnień :)

Dziewczyny - co Wy z tymi pokojami?
    A nie myślałyście o adopcji? I dalszym kontynuowaniu leczenia jak już dzieciątko adopcyjne byłoby z Wami?
    Wydaje mi się, że mogłoby być odrobinę lżej to znosić...mając przy sobie choć jedno szczęscie?
    Wiecie, jak psychika jest w lepszej formie, to często się udaje...
    no nie wiem...
    nie wiem, może głupoty pisze...ale chcę żebyście były mamai - za całego serducha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 16:06

Paulcia28, asias lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAgNolia55 a jak sytuacja u Ciebie?

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to teraz czas na mnie...

Troszkę nerwów puściło, bo zaczyna otwierać się przed nam niedostępny etap...
    Otóż kochane - mamy 4 zarodki :):) <3 <3 <3 Niedużo, ale są...<3 To dla mnie ważne...
    Jeden podobno bardzo dobrej klasy,wzorcowy - został dziś zamrożony ( nie wiem czy to dobra decyzja, czy nie...nie chce się zastanawiać...bo po Waszych historiach wiem, że różnie to bywa...)Takie było zalecenie lekarza i embriologów...Reszta maluszków będzie dalej obserwowana...zobaczymy,mam nadzieję, że dotrwają i będzie więcej rodzeństwa do ew. mrożenia)...Boję się bardzo...cały czas

Napiszę jeszcze wieczorem, bo niestety muszę uciekać, a mam do Was sporo pytań jeszcze ;)

Całuję :*

olcia.de, Paulcia28, Gaja88, ninkali, Moniak, Maggie08, tolerancyjna lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

Otóż kochane - mamy 4 zarodki :):) <3 <3 <3 Niedużo, ale są...<3 To dla mnie ważne...
    Jeden podobno bardzo dobrej klasy,wzorcowy - został dziś zamrożony ( nie wiem czy to dobra decyzja, czy nie...nie chce się zastanawiać...bo po Waszych historiach wiem, że różnie to bywa...)Takie było zalecenie lekarza i embriologów...Reszta maluszków będzie dalej obserwowana...zobaczymy,mam nadzieję, że dotrwają i będzie więcej rodzeństwa do ew. mrożenia)...Boję się bardzo...cały czas

Napiszę jeszcze wieczorem, bo niestety muszę uciekać, a mam do Was sporo pytań jeszcze ;)

To pięknie!
    Trzymam kciuki za pozostałe maluchy :-)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka29 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Paulcia!!! - kurde nie wiem czy gratulowałam czy nie...
    jeśli nie - to OGROMNIE CIESZZĘ SIE TWOIM SZCZĘSCIEM, nie mam słów :)

Dziewczyny - co Wy z tymi pokojami?
    A nie myślałyście o adopcji? I dalszym kontynuowaniu leczenia jak już dzieciątko adopcyjne byłoby z Wami?
    Wydaje mi się, że mogłoby być odrobinę lżej to znosić...mając przy sobie choć jedno szczęscie?
    Wiecie, jak psychika jest w lepszej formie, to często się udaje...
    no nie wiem...
    nie wiem, może głupoty pisze...ale chcę żebyście były mamai - za całego serducha!

Ja myślę o adopcji. Nie wiem tylko jak będzie ze stażem małżeńskim bo u nas 3 lata. Nie wiem czy taki wystarczy. Mamy zamiar zgłosić się za rok do ośrodka adopcyjnego. Najgorsze że adopcja to długotrwała procedura.

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

Dziękuję ślicznie :-****
    Ja też miałam 4 zarodki i dwa silacze bądź jeden mam w brzuszku, niedługo się dowiem, mimo katastrofalnego nasienia się udało sama nie wierzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 16:37

MagNolia55 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziękuję ślicznie :-****
    Ja też miałam 4 zarodki i dwa silacze bądź jeden mam w brzuszku, niedługo się dowiem, mimo katastrofalnego nasienia się udało sama nie wierzę
    Kiedy masz pierwsze usg?

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:
    Kiedy masz pierwsze usg?
    Najpierw jutro beta , by sprawdzić czy jest przyrost prawidłowy po 48 godz, no i w na początku przyszłego tygodnia pierwsze usg by potwierdzić pecherzyk ciążowy w macicy

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Onia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem po wizycie.Około 18 dnia cyklu- czyli koniec m-ca mam się zgłosić na scratching i wtedy zaczynam stymulację. Mąż w tym czasie ma mieć MSOME.
    No więc tak jak myślałam kwietniowa inseminacja nie udała się i już nie warto się łudzić, że w taki sposób osiągniemy cel.

asias lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było, bo odpuściłem czytanie forum przez majówkę. Przeczytałam tylko dwie strony i więcej nie nadrobie i tu takie wieści. Gratuluję Paulcia :) jeśli przez te 1,5 tygodnia jeszcze były jakieś pozytywy to też z całego serca gratuluję :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jestem po wizycie.Około 18 dnia cyklu- czyli koniec m-ca mam się zgłosić na scratching i wtedy zaczynam stymulację. Mąż w tym czasie ma mieć MSOME.
    No więc tak jak myślałam kwietniowa inseminacja nie udała się i już nie warto się łudzić, że w taki sposób osiągniemy cel.

A wiesz już czy krótki czy długi protokół?

• Furiatka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka29 wrote:
    Ja myślę o adopcji. Nie wiem tylko jak będzie ze stażem małżeńskim bo u nas 3 lata. Nie wiem czy taki wystarczy. Mamy zamiar zgłosić się za rok do ośrodka adopcyjnego. Najgorsze że adopcja to długotrwała procedura.

Wszystko zależy od ośrodka, są takie co bezwzględnie wymagają 5 lat stażu, są takie które robią wyjątki i akceptują pary z krótszym, a są takie, gdzie w ogóle nie ma to znaczenia. Warto rozpytać :).

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    A wiesz już czy krótki czy długi protokół?

Długi

c5c9c0e3f3.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - nie wytrzymałam, 8dpt zdrobiłam sikańca, pojawiła się blada druga kreska, pojechałam na badania i beta 38 - nadal nie mogę w to uwierzyć :)

Zizu87, Paulcia28, olcia.de, Furiatka, inka2707, emka29, Olciaaa, Marzena1991, KasiaLe, Necia124, Moniak, moniczka2601, aga80, asias, Marmis, Maggie08, Farelka, MagNolia55, tolerancyjna, Gaja88, Niezapominajka5, akilegna♥, Kovic, Malwas, Bajka_88 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Dziewczyny - nie wytrzymałam, 8dpt zdrobiłam sikańca, pojawiła się blada druga kreska, pojechałam na badania i beta 38 - nadal nie mogę w to uwierzyć :)

Super wiadomość. Gratuluje :)

morganaa lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:

Gratulacje! :-)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Długi

A możesz mi mniej więcej napisać jak czasowo to ma u Ciebie przebiegać? Tzn. ile dni mniej więcej to wszystko potrwa? Ja jeszcze nie wiem jakim protokołem pójdę. Co do krótkiego wiem ile to trwa, a wolę też się orientować jak przy długim to wygląda.

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Hehe gratuluję i witaj w klubie ciężarówek :-) jak wrażenia po zobaczeniu drugiej bladej kreski? Zqjebiste co?

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Już po cichu gratuluję <3 trzymam kciuki za przytost bety <3

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ