X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć, czy Wasi partnerzy robili test fragmentacji? Mojemu wyszło 32%, a od 30 jest niski potencjał zapłodnienia. Czym to można poprawić? Macie doświadczenia?
    U nas też wyszło 30 % lekarz powiedział ze jeżeli chodzi o in vitro to nie przeszkadza.Natomiast do iui trzeba podleczyć kazał brać profertil lecz my kupiliśmy wszystkie wit osobno w dużych dawkach + leki bo mała ilość.Do tego unikać przegrzewania jąder,alkoholu,papierosów.Ogolnie mówiąc zdrowy i aktywny styl życia.Na kolejnej wizycie stwierdził ze prowadza jeszcze badania na tenat tego testu fragmentacji DNA i żeby już nie powtarzać badania bo były przypadki ze mimo bardz złych wynikow były ciąze i to nawet naturalne.Także my tego badania więcej nie robiliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:10

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    cały czas Was podczytuję z ukrycia i trzymam kciuki. Odnośnie fragmentacji to mój M. też robił i wyszło z tego co pamiętam 29%, więc na granicy normy, ale dr powiedział, że jest ok i zapomnieliśmy o tym wyniku.
    Ja natomiast ku pokrzepieniu serc chciałam Wam pokazać naszą małą dziewczynkę po badaniach połówkowych. Skończyłyśmy wczoraj 20 tc :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3a97f24b9c1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:21

olcia.de, MisiaZ88, Olciaaa, e_mil_ka, morganaa, Gaja88, Farelka, Marmis, Paulcia28, Ewi28, Furiatka, Niezapominajka5, tolerancyjna, asias, Bea_, inka2707, kasia1234, Paulaa25, MagNolia55, misia1989, emka29, inka1985, moniczka2601, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko gratulacje :) Piękna córeczka <3 Odzywaj się częściej.

Dziewczyny u mnie jutro crio o 10!!!! Trzymajcie kciuki, już mam stresa :P

olcia.de, Farelka, Marmis, tolerancyjna, kasia1234, Bajka_88, emka29, inka1985, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:

Będzie dobrze! Kciuki zaciśnięte i pozytywne myśli wysyłam <3

Buko! Czy ja Cię dobrze kojarzę z wątku IUI? Gratuluję i baaardzo się cieszę, że masz pod sercem swoje największe szczęście <3

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia.de byłam na wątku IUI w ubiegłym roku, później przeniosłam się tutaj, bo 4 iui nie dały efektu. W styczniu miałam transfer, którego efekt jest na powyższym zdjęciu.

kasia1234 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:

Buko, gratulacje :-) <3

Misia będzie dobrze :-) Ilu dniowy będzie Twój Kropek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Olcia.de byłam na wątku IUI w ubiegłym roku, później przeniosłam się tutaj, bo 4 iui nie dały efektu. W styczniu miałam transfer, którego efekt jest na powyższym zdjęciu.
    Super kochana! Nudnej ciąży życzę i szczęśliwego rozwiązania <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 3 dniowy zarodek 8A1, podobno top quality. Chociaż trochę się boję, że może się zatrzymać w rozwoju, w 3 dobie były wszystkie 6, ten jeden zamrozili, a z pozostałych mam jeszcze dwie wczesne blastki

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mogę to nazwać plamieniem a nie krwawieniem. Jest nadal ale mniej. Nie wytrzymałam i poszłam zrobić betę żeby zobaczyć tylko czy spada czy rośnie i jest 44 dziś. Także na dzis kamień z serca.

Farelka, Marmis, Niezapominajka5, Gaja88, tolerancyjna, asias, inka2707, kasia1234, MagNolia55, e_mil_ka, emka29, inka1985, Paulaa25, moniczka2601 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Dziewczyny dziś mogę to nazwać plamieniem a nie krwawieniem. Jest nadal ale mniej. Nie wytrzymałam i poszłam zrobić betę żeby zobaczyć tylko czy spada czy rośnie i jest 44 dziś. Także na dzis kamień z serca.

Cieszę się :) tylko dalej odpoczywaj :) kiedy następna beta teraz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:59

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy jutro zrobić czy w pon? Ale żeby było miaridajne 48 to chyba wypada jutro? Co myślicie?

ty0qs6r.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia Ale Ci zazdroszczę

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    No właśnie nie wiem czy jutro zrobić czy w pon? Ale żeby było miaridajne 48 to chyba wypada jutro? Co myślicie?

Ja bym pewnie robiła jutro :) dla pewności :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Kochana rób jutro, bo potem przez cały weekend będziesz się zastanawiała. Będzie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Biorę 3 dniowy zarodek 8A1, podobno top quality. Chociaż trochę się boję, że może się zatrzymać w rozwoju, w 3 dobie były wszystkie 6, ten jeden zamrozili, a z pozostałych mam jeszcze dwie wczesne blastki
    Mam nadzieję, że wszytko będzie dobrze :-) Tak na prawdę tu nie ma żadnych reguł, ale trzeba być dobrej myśli :-)

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że śmiało można Neci gratulowac :-) to teraz możesz zrobić tego sikanca :p

Olciaaa, Necia124, olcia.de, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Myślę że śmiało można Neci gratulowac :-) to teraz możesz zrobić tego sikanca :p
    Też jestem ciekawa,czy by wyszedł:)

Farelka lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    U nas też wyszło 30 % lekarz powiedział ze jeżeli chodzi o in vitro to nie przeszkadza.Natomiast do iui trzeba podleczyć kazał brać profertil lecz my kupiliśmy wszystkie wit osobno w dużych dawkach + leki bo mała ilość.Do tego unikać przegrzewania jąder,alkoholu,papierosów.Ogolnie mówiąc zdrowy i aktywny styl życia.Na kolejnej wizycie stwierdził ze prowadza jeszcze badania na tenat tego testu fragmentacji DNA i żeby już nie powtarzać badania bo były przypadki ze mimo bardz złych wynikow były ciąze i to nawet naturalne.Także my tego badania więcej nie robiliśmy.
    Bardzo dobra decyzja.
    Mam złe opinie na temat profertil. Nam pogorszył wyniki, a lekarz tłumaczył,że czasem tak bywa.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziew zrobiłam test sikane i nie było kreski w ciągu tych 10 min o których pisze producent A teraz patrzę i się pojawiła. Nie jakaś super mocna ale jest wyraźna.

kasia1234, MagNolia55 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Też jestem ciekawa,czy by wyszedł:)
    A ty nie testowałas dziś?

ty0qs6r.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ