X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć, czy Wasi partnerzy robili test fragmentacji? Mojemu wyszło 32%, a od 30 jest niski potencjał zapłodnienia. Czym to można poprawić? Macie doświadczenia?
    U nas też wyszło 30 % lekarz powiedział ze jeżeli chodzi o in vitro to nie przeszkadza.Natomiast do iui trzeba podleczyć kazał brać profertil lecz my kupiliśmy wszystkie wit osobno w dużych dawkach + leki bo mała ilość.Do tego unikać przegrzewania jąder,alkoholu,papierosów.Ogolnie mówiąc zdrowy i aktywny styl życia.Na kolejnej wizycie stwierdził ze prowadza jeszcze badania na tenat tego testu fragmentacji DNA i żeby już nie powtarzać badania bo były przypadki ze mimo bardz złych wynikow były ciąze i to nawet naturalne.Także my tego badania więcej nie robiliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:10

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    cały czas Was podczytuję z ukrycia i trzymam kciuki. Odnośnie fragmentacji to mój M. też robił i wyszło z tego co pamiętam 29%, więc na granicy normy, ale dr powiedział, że jest ok i zapomnieliśmy o tym wyniku.
    Ja natomiast ku pokrzepieniu serc chciałam Wam pokazać naszą małą dziewczynkę po badaniach połówkowych. Skończyłyśmy wczoraj 20 tc :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3a97f24b9c1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:21

olcia.de, MisiaZ88, Olciaaa, e_mil_ka, morganaa, Gaja88, Farelka, Marmis, Paulcia28, Ewi28, Furiatka, Niezapominajka5, tolerancyjna, asias, Bea_, inka2707, kasia1234, Paulaa25, MagNolia55, misia1989, emka29, inka1985, moniczka2601, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko gratulacje :) Piękna córeczka <3 Odzywaj się częściej.

Dziewczyny u mnie jutro crio o 10!!!! Trzymajcie kciuki, już mam stresa :P

olcia.de, Farelka, Marmis, tolerancyjna, kasia1234, Bajka_88, emka29, inka1985, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:

Będzie dobrze! Kciuki zaciśnięte i pozytywne myśli wysyłam <3

Buko! Czy ja Cię dobrze kojarzę z wątku IUI? Gratuluję i baaardzo się cieszę, że masz pod sercem swoje największe szczęście <3

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia.de byłam na wątku IUI w ubiegłym roku, później przeniosłam się tutaj, bo 4 iui nie dały efektu. W styczniu miałam transfer, którego efekt jest na powyższym zdjęciu.

kasia1234 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:

Buko, gratulacje :-) <3

Misia będzie dobrze :-) Ilu dniowy będzie Twój Kropek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Olcia.de byłam na wątku IUI w ubiegłym roku, później przeniosłam się tutaj, bo 4 iui nie dały efektu. W styczniu miałam transfer, którego efekt jest na powyższym zdjęciu.
    Super kochana! Nudnej ciąży życzę i szczęśliwego rozwiązania <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 3 dniowy zarodek 8A1, podobno top quality. Chociaż trochę się boję, że może się zatrzymać w rozwoju, w 3 dobie były wszystkie 6, ten jeden zamrozili, a z pozostałych mam jeszcze dwie wczesne blastki

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mogę to nazwać plamieniem a nie krwawieniem. Jest nadal ale mniej. Nie wytrzymałam i poszłam zrobić betę żeby zobaczyć tylko czy spada czy rośnie i jest 44 dziś. Także na dzis kamień z serca.

Farelka, Marmis, Niezapominajka5, Gaja88, tolerancyjna, asias, inka2707, kasia1234, MagNolia55, e_mil_ka, emka29, inka1985, Paulaa25, moniczka2601 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Dziewczyny dziś mogę to nazwać plamieniem a nie krwawieniem. Jest nadal ale mniej. Nie wytrzymałam i poszłam zrobić betę żeby zobaczyć tylko czy spada czy rośnie i jest 44 dziś. Także na dzis kamień z serca.

Cieszę się :) tylko dalej odpoczywaj :) kiedy następna beta teraz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:59

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy jutro zrobić czy w pon? Ale żeby było miaridajne 48 to chyba wypada jutro? Co myślicie?

ty0qs6r.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia Ale Ci zazdroszczę

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    No właśnie nie wiem czy jutro zrobić czy w pon? Ale żeby było miaridajne 48 to chyba wypada jutro? Co myślicie?

Ja bym pewnie robiła jutro :) dla pewności :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Kochana rób jutro, bo potem przez cały weekend będziesz się zastanawiała. Będzie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Biorę 3 dniowy zarodek 8A1, podobno top quality. Chociaż trochę się boję, że może się zatrzymać w rozwoju, w 3 dobie były wszystkie 6, ten jeden zamrozili, a z pozostałych mam jeszcze dwie wczesne blastki
    Mam nadzieję, że wszytko będzie dobrze :-) Tak na prawdę tu nie ma żadnych reguł, ale trzeba być dobrej myśli :-)

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że śmiało można Neci gratulowac :-) to teraz możesz zrobić tego sikanca :p

Olciaaa, Necia124, olcia.de, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Myślę że śmiało można Neci gratulowac :-) to teraz możesz zrobić tego sikanca :p
    Też jestem ciekawa,czy by wyszedł:)

Farelka lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    U nas też wyszło 30 % lekarz powiedział ze jeżeli chodzi o in vitro to nie przeszkadza.Natomiast do iui trzeba podleczyć kazał brać profertil lecz my kupiliśmy wszystkie wit osobno w dużych dawkach + leki bo mała ilość.Do tego unikać przegrzewania jąder,alkoholu,papierosów.Ogolnie mówiąc zdrowy i aktywny styl życia.Na kolejnej wizycie stwierdził ze prowadza jeszcze badania na tenat tego testu fragmentacji DNA i żeby już nie powtarzać badania bo były przypadki ze mimo bardz złych wynikow były ciąze i to nawet naturalne.Także my tego badania więcej nie robiliśmy.
    Bardzo dobra decyzja.
    Mam złe opinie na temat profertil. Nam pogorszył wyniki, a lekarz tłumaczył,że czasem tak bywa.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziew zrobiłam test sikane i nie było kreski w ciągu tych 10 min o których pisze producent A teraz patrzę i się pojawiła. Nie jakaś super mocna ale jest wyraźna.

kasia1234, MagNolia55 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Też jestem ciekawa,czy by wyszedł:)
    A ty nie testowałas dziś?

ty0qs6r.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ