X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cudownie :-) To dzisiaj jest 15dpt?
    Tak ;) dzisiaj dzwonilam do kliniki i w piatek mam wizyte.

niepłodność idiopatyczna
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Jestem już jakiś czas po punkcji ale dopiero się ogarnęłam na tyle żeby napisać, jestem totalnie załamana... na 15 pięknie wyglądających pęcherzyków było tylko 7 komórek, z czego 1 dojrzała, rozumiecie 1 sztuka... :( :( Chyba właśnie poznaliśmy przyczynę naszych niepowodzeń. Mam czekać do jutra na info czy się zapłodniła, ale nie oszukujmy sie, wiem co jutro usłyszę. :(

Ja miałam też 1 dojrzałą komórkę, ale udało się zajść w ciążę, także nie trać wiary. Jak się dowiedziałam, że jest tylko 1 komórka i jeden zarodek to byłam totalnie załamana, ale mąż mnie przekonała, że to jest aż jeden, choć widmo rozpoczynania wszystkiego od nowa wisiało nad nami. Więcej wiary :)

u nas oprócz problemów męskich, wynik punkcji też w pewnym sensie potwierdził przypuszczenia lekarza, że z moimi komórkami jest coś nie tak :(

Gaja88 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mnie ta duchota meczy, w nocy prawie nie śpię, w ciągu dnia trochę nadrabiam, ból żołądka, zgaga i bąki :-P sorry . No i cycki bolą
    Bąki ;) normalna rzecz ,lepiej że są niż by ich nie było bo wtedy wzdęcia.
    Nom ta duchota dobija.Mnie dziś pierwszy raz dopadł żołądek ,cycki to mi pękaja w szwach :D zaraz od punkcji.Zmniejszyłam dawki tej Luteiny i ogolnie dużo lepiej się czuję, jeszcze żebym spała to było by super!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Jestem już jakiś czas po punkcji ale dopiero się ogarnęłam na tyle żeby napisać, jestem totalnie załamana... na 15 pięknie wyglądających pęcherzyków było tylko 7 komórek, z czego 1 dojrzała, rozumiecie 1 sztuka... :( :( Chyba właśnie poznaliśmy przyczynę naszych niepowodzeń. Mam czekać do jutra na info czy się zapłodniła, ale nie oszukujmy sie, wiem co jutro usłyszę. :(
    Miejmy nadzieję,ze właśnie ta jedna da radę!!!Trzymam kciuki bardzooo mocno!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 17:36

Gaja88, tolerancyjna lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Emilko, Misiu jeszcze do końca miałam nadzieję że jednak Wam się udało :-( tulam Was obie.
    Emilko u Was 200 tys? U nas parę sztuk!! A mieliście ICSI czy jak?
    Kurde niesprawiedliwe to jest, ale wierzę że się nie poddacie i będziecie walczyć dalej <3

Tak mieliśmy ICSI.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Gaja nie poddawaj się, to wszytko to jest jedna wielka loteria. Może ta komórka będzie tą szczęśliwą. Trzymam mocno kciuki!

Paulcia28, Gaja88 lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mialas transfer i nie powiedziałaś?
    Przykro mi :(

Wzięlam przyklad z Ciebie :) nie chciałam sie nakrecać dopingiem :)
    Narazie zawieszam starania bo kasy brak. Pewnie za jakis rok sprobujemy i mam nadzieje ze juz wtedy bedziesz brzuchatka ;)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:
    Tak ;) dzisiaj dzwonilam do kliniki i w piatek mam wizyte.
    Super, ja też nie mogę się doczekać 1 wizyty, pewnie będzie dopiero za 1,5-2 tyg. To czekanie to nas wykończy, najpierw na punkcję, potem na transfer, potem na betę a teraz na 1 wizytę...

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny późno pisze ale trochę boli mnie brzuch po tej punkcji. Mamy 9 komórek. I podobno nasionko męża tez jest dobre i lekarz powiedział żeby nie brać dawcy tylko wszystkie męża zrobić także ogromnie się cieszymy, normalnie kamień z serca. Teraz czekamy na telefon ile udało się zapłodnić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!

Waleczna, Paulcia28, Paulaa25, Marmis, motylek@, inka1985, Gaja88, tolerancyjna lubią tę wiadomość

p19ucsqvekppzro1.png
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Super, ja też nie mogę się doczekać 1 wizyty, pewnie będzie dopiero za 1,5-2 tyg. To czekanie to nas wykończy, najpierw na punkcję, potem na transfer, potem na betę a teraz na 1 wizytę...
    Ja mam troszke szybciej wizyte,bo profesor ma w nastepnym tygodniu wolne. Racja czekanie Nas wykonczy,ale Warto czasami ;)

niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Hej dziewczyny późno pisze ale trochę boli mnie brzuch po tej punkcji. Mamy 9 komórek. I podobno nasionko męża tez jest dobre i lekarz powiedział żeby nie brać dawcy tylko wszystkie męża zrobić także ogromnie się cieszymy, normalnie kamień z serca. Teraz czekamy na telefon ile udało się zapłodnić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!
    Kasia super !!! To czekamy na dobre wieści !!! Trzymam kciuki <3

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:

Gaja nie trać nadziei. Dopóki masz tą komórkę jest szansa. Wszystko okaże się jutro. Trzymam kciuki <3

Gaja88 lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:

Bardzo ładny wynik. Teraz kciuki za ładne zapłodnienie komórek.

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:

Gaja88 wiem, że łatwo mi się tutaj mówi, ale proszę bądź dobrej myśli. Może to akurat jedna jedyna ... Głowa do góry

Gaja88 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:

Odpoczywaj po dzisiejszym dniu. Trzymam kciuki,aby jak najwięcej się zaplodnilo ❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny, widzę, że dużo się dzieje! Ja powtórzyłam dzisiaj betę (13 dpt) i z 204,60 podskoczyło do 540,37 :-)
    Super!! Gratulacje☺

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    U mnie potwierdzone, <1
    Misia trzymaj się. Przykro mi bardzo

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Dziewczyny!!!! beta 695! jajebie!!!! (przepraszam) <3
    Bliźniaki jak nic

inka1985 lubi tę wiadomość

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    3 mrozaczki...
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, emilko, lubię czekoladę, przykro mi bardzo :(

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, kropek jest tylko jeden, ale duży i zdrowy :D Na usg wygląda jak mała łódź podwodna :D :D Ma 1,36 cm, wg okresu to 7 tydzień i 3 dzień, a wg usg 7 tydz. i 6 dzień, więc szybko się rozwija, lekarz był bardzo zadowolony. Słyszałam serduszko :) Pokazał mi na usg miejsce między jajem płodowym a ścianą macicy, które mogło być przyczyną krwawienia, ale mówił, że do jutra powinno się uspokoić i że to się samo wchłonie, teraz już jest tylko lekkie plamienie :)

Dzięki za wsparcie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 18:48

MonikA_89!, Waleczna, Olciaaa, kasia1234, asias, Paulcia28, olcia.de, motylek@, Marzena1991, KasiaŁódź, Gaja88, tolerancyjna, emka29, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Misiu, emilko, lubię czekoladę, przykro mi bardzo :(

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, kropek jest tylko jeden, ale duży i zdrowy :D Na usg wygląda jak mała łódź podwodna :D :D Ma 1,36 cm, wg okresu to 7 tydzień i 3 dzień, a wg usg 7 tydz. i 6 dzień, więc szybko się rozwija, lekarz był bardzo zadowolony. Pokazał mi na usg miejsce między jajem płodowym a ścianą macicy, które mogło być przyczyną krwawienia, ale mówił, że do jutra powinno się uspokoić i że to się samo wchłonie, teraz już jest tylko lekkie plamienie :)

Inka wspaniale, że wszystko dobrze :-)
    Teraz dbaj o siebie, o Was :-)

inka2707 lubi tę wiadomość

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ