In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaja88 wrote:Jestem już jakiś czas po punkcji ale dopiero się ogarnęłam na tyle żeby napisać, jestem totalnie załamana... na 15 pięknie wyglądających pęcherzyków było tylko 7 komórek, z czego 1 dojrzała, rozumiecie 1 sztuka...
Chyba właśnie poznaliśmy przyczynę naszych niepowodzeń. Mam czekać do jutra na info czy się zapłodniła, ale nie oszukujmy sie, wiem co jutro usłyszę.
Ja miałam też 1 dojrzałą komórkę, ale udało się zajść w ciążę, także nie trać wiary. Jak się dowiedziałam, że jest tylko 1 komórka i jeden zarodek to byłam totalnie załamana, ale mąż mnie przekonała, że to jest aż jeden, choć widmo rozpoczynania wszystkiego od nowa wisiało nad nami. Więcej wiary
u nas oprócz problemów męskich, wynik punkcji też w pewnym sensie potwierdził przypuszczenia lekarza, że z moimi komórkami jest coś nie takGaja88 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Mnie ta duchota meczy, w nocy prawie nie śpię, w ciągu dnia trochę nadrabiam, ból żołądka, zgaga i bąki
sorry . No i cycki bolą
normalna rzecz ,lepiej że są niż by ich nie było bo wtedy wzdęcia.
Nom ta duchota dobija.Mnie dziś pierwszy raz dopadł żołądek ,cycki to mi pękaja w szwachzaraz od punkcji.Zmniejszyłam dawki tej Luteiny i ogolnie dużo lepiej się czuję, jeszcze żebym spała to było by super!
-
Gaja88 wrote:Jestem już jakiś czas po punkcji ale dopiero się ogarnęłam na tyle żeby napisać, jestem totalnie załamana... na 15 pięknie wyglądających pęcherzyków było tylko 7 komórek, z czego 1 dojrzała, rozumiecie 1 sztuka...
Chyba właśnie poznaliśmy przyczynę naszych niepowodzeń. Mam czekać do jutra na info czy się zapłodniła, ale nie oszukujmy sie, wiem co jutro usłyszę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 17:36
Gaja88, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Emilko, Misiu jeszcze do końca miałam nadzieję że jednak Wam się udało
tulam Was obie.
Emilko u Was 200 tys? U nas parę sztuk!! A mieliście ICSI czy jak?
Kurde niesprawiedliwe to jest, ale wierzę że się nie poddacie i będziecie walczyć dalej
Tak mieliśmy ICSI. -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Jestem już jakiś czas po punkcji ale dopiero się ogarnęłam na tyle żeby napisać, jestem totalnie załamana... na 15 pięknie wyglądających pęcherzyków było tylko 7 komórek, z czego 1 dojrzała, rozumiecie 1 sztuka...
Paulcia28, Gaja88 lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Mialas transfer i nie powiedziałaś?
Przykro mi
Wzięlam przyklad z Ciebienie chciałam sie nakrecać dopingiem
Narazie zawieszam starania bo kasy brak. Pewnie za jakis rok sprobujemy i mam nadzieje ze juz wtedy bedziesz brzuchatka -
nick nieaktualnykasia1234 wrote:Tak
dzisiaj dzwonilam do kliniki i w piatek mam wizyte.
-
Hej dziewczyny późno pisze ale trochę boli mnie brzuch po tej punkcji. Mamy 9 komórek. I podobno nasionko męża tez jest dobre i lekarz powiedział żeby nie brać dawcy tylko wszystkie męża zrobić także ogromnie się cieszymy, normalnie kamień z serca. Teraz czekamy na telefon ile udało się zapłodnić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!
Waleczna, Paulcia28, Paulaa25, Marmis, motylek@, inka1985, Gaja88, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Super, ja też nie mogę się doczekać 1 wizyty, pewnie będzie dopiero za 1,5-2 tyg. To czekanie to nas wykończy, najpierw na punkcję, potem na transfer, potem na betę a teraz na 1 wizytę...niepłodność idiopatyczna
-
nick nieaktualnyKasiaŁódź wrote:Hej dziewczyny późno pisze ale trochę boli mnie brzuch po tej punkcji. Mamy 9 komórek. I podobno nasionko męża tez jest dobre i lekarz powiedział żeby nie brać dawcy tylko wszystkie męża zrobić także ogromnie się cieszymy, normalnie kamień z serca. Teraz czekamy na telefon ile udało się zapłodnić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!
KasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
Gaja nie trać nadziei. Dopóki masz tą komórkę jest szansa. Wszystko okaże się jutro. Trzymam kciukiGaja88 lubi tę wiadomość
-
KasiaŁódź wrote:Hej dziewczyny późno pisze ale trochę boli mnie brzuch po tej punkcji. Mamy 9 komórek. I podobno nasionko męża tez jest dobre i lekarz powiedział żeby nie brać dawcy tylko wszystkie męża zrobić także ogromnie się cieszymy, normalnie kamień z serca. Teraz czekamy na telefon ile udało się zapłodnić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!
Bardzo ładny wynik. Teraz kciuki za ładne zapłodnienie komórek.KasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
Gaja88 wiem, że łatwo mi się tutaj mówi, ale proszę bądź dobrej myśli. Może to akurat jedna jedyna ... Głowa do góryGaja88 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
KasiaŁódź wrote:Hej dziewczyny późno pisze ale trochę boli mnie brzuch po tej punkcji. Mamy 9 komórek. I podobno nasionko męża tez jest dobre i lekarz powiedział żeby nie brać dawcy tylko wszystkie męża zrobić także ogromnie się cieszymy, normalnie kamień z serca. Teraz czekamy na telefon ile udało się zapłodnić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!
Odpoczywaj po dzisiejszym dniu. Trzymam kciuki,aby jak najwięcej się zaplodnilo ❤👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Olciaaa wrote:Cześć Dziewczyny, widzę, że dużo się dzieje! Ja powtórzyłam dzisiaj betę (13 dpt) i z 204,60 podskoczyło do 540,37
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
MisiaZ88 wrote:U mnie potwierdzone, <1
starania od 2015
4 nieudane IUI
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
12 września - crio
11 października - crio
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
inka1985 wrote:Dziewczyny!!!! beta 695! jajebie!!!! (przepraszam)
inka1985 lubi tę wiadomość
starania od 2015
4 nieudane IUI
3 mrozaczki...
12 września - crio
11 października - crio
Misiu, emilko, lubię czekoladę, przykro mi bardzo
Ja już po wizycie, wszystko w porządku, kropek jest tylko jeden, ale duży i zdrowyNa usg wygląda jak mała łódź podwodna
Ma 1,36 cm, wg okresu to 7 tydzień i 3 dzień, a wg usg 7 tydz. i 6 dzień, więc szybko się rozwija, lekarz był bardzo zadowolony. Słyszałam serduszko
Pokazał mi na usg miejsce między jajem płodowym a ścianą macicy, które mogło być przyczyną krwawienia, ale mówił, że do jutra powinno się uspokoić i że to się samo wchłonie, teraz już jest tylko lekkie plamienie
Dzięki za wsparcieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 18:48
MonikA_89!, Waleczna, Olciaaa, kasia1234, asias, Paulcia28, olcia.de, motylek@, Marzena1991, KasiaŁódź, Gaja88, tolerancyjna, emka29, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
inka2707 wrote:Misiu, emilko, lubię czekoladę, przykro mi bardzo
Ja już po wizycie, wszystko w porządku, kropek jest tylko jeden, ale duży i zdrowyNa usg wygląda jak mała łódź podwodna
Ma 1,36 cm, wg okresu to 7 tydzień i 3 dzień, a wg usg 7 tydz. i 6 dzień, więc szybko się rozwija, lekarz był bardzo zadowolony. Pokazał mi na usg miejsce między jajem płodowym a ścianą macicy, które mogło być przyczyną krwawienia, ale mówił, że do jutra powinno się uspokoić i że to się samo wchłonie, teraz już jest tylko lekkie plamienie
Inka wspaniale, że wszystko dobrze
Teraz dbaj o siebie, o Wasinka2707 lubi tę wiadomość