X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cudownie :-) To dzisiaj jest 15dpt?
    Tak ;) dzisiaj dzwonilam do kliniki i w piatek mam wizyte.

niepłodność idiopatyczna
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Jestem już jakiś czas po punkcji ale dopiero się ogarnęłam na tyle żeby napisać, jestem totalnie załamana... na 15 pięknie wyglądających pęcherzyków było tylko 7 komórek, z czego 1 dojrzała, rozumiecie 1 sztuka... :( :( Chyba właśnie poznaliśmy przyczynę naszych niepowodzeń. Mam czekać do jutra na info czy się zapłodniła, ale nie oszukujmy sie, wiem co jutro usłyszę. :(

Ja miałam też 1 dojrzałą komórkę, ale udało się zajść w ciążę, także nie trać wiary. Jak się dowiedziałam, że jest tylko 1 komórka i jeden zarodek to byłam totalnie załamana, ale mąż mnie przekonała, że to jest aż jeden, choć widmo rozpoczynania wszystkiego od nowa wisiało nad nami. Więcej wiary :)

u nas oprócz problemów męskich, wynik punkcji też w pewnym sensie potwierdził przypuszczenia lekarza, że z moimi komórkami jest coś nie tak :(

Gaja88 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mnie ta duchota meczy, w nocy prawie nie śpię, w ciągu dnia trochę nadrabiam, ból żołądka, zgaga i bąki :-P sorry . No i cycki bolą
    Bąki ;) normalna rzecz ,lepiej że są niż by ich nie było bo wtedy wzdęcia.
    Nom ta duchota dobija.Mnie dziś pierwszy raz dopadł żołądek ,cycki to mi pękaja w szwach :D zaraz od punkcji.Zmniejszyłam dawki tej Luteiny i ogolnie dużo lepiej się czuję, jeszcze żebym spała to było by super!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Jestem już jakiś czas po punkcji ale dopiero się ogarnęłam na tyle żeby napisać, jestem totalnie załamana... na 15 pięknie wyglądających pęcherzyków było tylko 7 komórek, z czego 1 dojrzała, rozumiecie 1 sztuka... :( :( Chyba właśnie poznaliśmy przyczynę naszych niepowodzeń. Mam czekać do jutra na info czy się zapłodniła, ale nie oszukujmy sie, wiem co jutro usłyszę. :(
    Miejmy nadzieję,ze właśnie ta jedna da radę!!!Trzymam kciuki bardzooo mocno!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 17:36

Gaja88, tolerancyjna lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Emilko, Misiu jeszcze do końca miałam nadzieję że jednak Wam się udało :-( tulam Was obie.
    Emilko u Was 200 tys? U nas parę sztuk!! A mieliście ICSI czy jak?
    Kurde niesprawiedliwe to jest, ale wierzę że się nie poddacie i będziecie walczyć dalej <3

Tak mieliśmy ICSI.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Gaja nie poddawaj się, to wszytko to jest jedna wielka loteria. Może ta komórka będzie tą szczęśliwą. Trzymam mocno kciuki!

Paulcia28, Gaja88 lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mialas transfer i nie powiedziałaś?
    Przykro mi :(

Wzięlam przyklad z Ciebie :) nie chciałam sie nakrecać dopingiem :)
    Narazie zawieszam starania bo kasy brak. Pewnie za jakis rok sprobujemy i mam nadzieje ze juz wtedy bedziesz brzuchatka ;)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:
    Tak ;) dzisiaj dzwonilam do kliniki i w piatek mam wizyte.
    Super, ja też nie mogę się doczekać 1 wizyty, pewnie będzie dopiero za 1,5-2 tyg. To czekanie to nas wykończy, najpierw na punkcję, potem na transfer, potem na betę a teraz na 1 wizytę...

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny późno pisze ale trochę boli mnie brzuch po tej punkcji. Mamy 9 komórek. I podobno nasionko męża tez jest dobre i lekarz powiedział żeby nie brać dawcy tylko wszystkie męża zrobić także ogromnie się cieszymy, normalnie kamień z serca. Teraz czekamy na telefon ile udało się zapłodnić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!

Waleczna, Paulcia28, Paulaa25, Marmis, motylek@, inka1985, Gaja88, tolerancyjna lubią tę wiadomość

p19ucsqvekppzro1.png
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Super, ja też nie mogę się doczekać 1 wizyty, pewnie będzie dopiero za 1,5-2 tyg. To czekanie to nas wykończy, najpierw na punkcję, potem na transfer, potem na betę a teraz na 1 wizytę...
    Ja mam troszke szybciej wizyte,bo profesor ma w nastepnym tygodniu wolne. Racja czekanie Nas wykonczy,ale Warto czasami ;)

niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Hej dziewczyny późno pisze ale trochę boli mnie brzuch po tej punkcji. Mamy 9 komórek. I podobno nasionko męża tez jest dobre i lekarz powiedział żeby nie brać dawcy tylko wszystkie męża zrobić także ogromnie się cieszymy, normalnie kamień z serca. Teraz czekamy na telefon ile udało się zapłodnić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!
    Kasia super !!! To czekamy na dobre wieści !!! Trzymam kciuki <3

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:

Gaja nie trać nadziei. Dopóki masz tą komórkę jest szansa. Wszystko okaże się jutro. Trzymam kciuki <3

Gaja88 lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:

Bardzo ładny wynik. Teraz kciuki za ładne zapłodnienie komórek.

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:

Gaja88 wiem, że łatwo mi się tutaj mówi, ale proszę bądź dobrej myśli. Może to akurat jedna jedyna ... Głowa do góry

Gaja88 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:

Odpoczywaj po dzisiejszym dniu. Trzymam kciuki,aby jak najwięcej się zaplodnilo ❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny, widzę, że dużo się dzieje! Ja powtórzyłam dzisiaj betę (13 dpt) i z 204,60 podskoczyło do 540,37 :-)
    Super!! Gratulacje☺

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    U mnie potwierdzone, <1
    Misia trzymaj się. Przykro mi bardzo

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Dziewczyny!!!! beta 695! jajebie!!!! (przepraszam) <3
    Bliźniaki jak nic

inka1985 lubi tę wiadomość

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    3 mrozaczki...
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, emilko, lubię czekoladę, przykro mi bardzo :(

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, kropek jest tylko jeden, ale duży i zdrowy :D Na usg wygląda jak mała łódź podwodna :D :D Ma 1,36 cm, wg okresu to 7 tydzień i 3 dzień, a wg usg 7 tydz. i 6 dzień, więc szybko się rozwija, lekarz był bardzo zadowolony. Słyszałam serduszko :) Pokazał mi na usg miejsce między jajem płodowym a ścianą macicy, które mogło być przyczyną krwawienia, ale mówił, że do jutra powinno się uspokoić i że to się samo wchłonie, teraz już jest tylko lekkie plamienie :)

Dzięki za wsparcie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 18:48

MonikA_89!, Waleczna, Olciaaa, kasia1234, asias, Paulcia28, olcia.de, motylek@, Marzena1991, KasiaŁódź, Gaja88, tolerancyjna, emka29, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Misiu, emilko, lubię czekoladę, przykro mi bardzo :(

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, kropek jest tylko jeden, ale duży i zdrowy :D Na usg wygląda jak mała łódź podwodna :D :D Ma 1,36 cm, wg okresu to 7 tydzień i 3 dzień, a wg usg 7 tydz. i 6 dzień, więc szybko się rozwija, lekarz był bardzo zadowolony. Pokazał mi na usg miejsce między jajem płodowym a ścianą macicy, które mogło być przyczyną krwawienia, ale mówił, że do jutra powinno się uspokoić i że to się samo wchłonie, teraz już jest tylko lekkie plamienie :)

Inka wspaniale, że wszystko dobrze :-)
    Teraz dbaj o siebie, o Was :-)

inka2707 lubi tę wiadomość

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ