In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:A wiagre mu przemycalas w jedzeniu ?
Hahahaha nieOn twierdzi, że dalej mu się podobam, ale ma tak, że wcale nie myśli o bzykaniu. Mówi, że dlatego bo ma niski testosteron
( faktycznie ma).
Może wszystko się złożyło na raz, brak dziecka, czasami seks na zawołanie bo owulacja. Pół roku temu zmarła babcia, chwilę później mąż ciężko zachorował i cudem przeżył i w tym samym czasie mi w wynikach wyszło, że w dzieciństwie zostałam zarażona wzwb. Przesunęło to Nam ivf o kilka miesięcy. Teraz nie udana próba, mimo super warunków. Mamy zniszczoną psychikę, dlatego tak ciężko to znosimy -
nick nieaktualnyCzeko no na poprawę nasienia chyba trzeba 3 miesiące odczekać minimum... To czekanie najgorsze.
Czy tylko ja mam wrażenie, czy większość z Nas zmaga się z kiepskim nasieniem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:11
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
MisiaZ88 wrote:Hahahaha nie
On twierdzi, że dalej mu się podobam, ale ma tak, że wcale nie myśli o bzykaniu. Mówi, że dlatego bo ma niski testosteron
( faktycznie ma).
Może wszystko się złożyło na raz, brak dziecka, czasami seks na zawołanie bo owulacja. Pół roku temu zmarła babcia, chwilę później mąż ciężko zachorował i cudem przeżył i w tym samym czasie mi w wynikach wyszło, że w dzieciństwie zostałam zarażona wzwb. Przesunęło to Nam ivf o kilka miesięcy. Teraz nie udana próba, mimo super warunków. Mamy zniszczoną psychikę, dlatego tak ciężko to znosimy
Powiem tak. Moj maz ma tez niski testosteron do tego bierze leki antydepresyjne ktore rowniez obnizają libido.
Mysle ze wlasnie u Was to kwestia psychiki moze dlyzsza przerwa w staraniach by Wam sie przydała. My bylismy blisko rozwodu. Miedzy jednym a drugim crio postanowilismy zrobic dluzsza przerwe. Wszystko wrocilo do normy. Czasem przerwa a moze nawet psycholog jest dobrym rozwiazaniem. -
MisiaZ88 wrote:Hahahaha nie
On twierdzi, że dalej mu się podobam, ale ma tak, że wcale nie myśli o bzykaniu. Mówi, że dlatego bo ma niski testosteron
( faktycznie ma).
Może wszystko się złożyło na raz, brak dziecka, czasami seks na zawołanie bo owulacja. Pół roku temu zmarła babcia, chwilę później mąż ciężko zachorował i cudem przeżył i w tym samym czasie mi w wynikach wyszło, że w dzieciństwie zostałam zarażona wzwb. Przesunęło to Nam ivf o kilka miesięcy. Teraz nie udana próba, mimo super warunków. Mamy zniszczoną psychikę, dlatego tak ciężko to znosimy -
Nati000 wrote:Dzisiaj trochę lepiej, brzuch mam taki właśnie jak napuchniety. I jak siusiam to czuję taki opór dziwny ale wczoraj było gorzej. Dzwoniłam do kliniki bo nie wytrzymałam i a 6 zaplodniolo się 4 ale jutro będę wiedzieć więcej. A powiedzcie mi czy któraś z was też ma problem z pracą? Ja się boję, że ja stracę. Wcześniej urlopy brałam by do Łodzi pojechać na badania, teraz chorobowe po punkcji. Odroczony transfer i za miesiąc znowu chorobowe przy transferze. A mam taką sterująca pracę że muszę być na chorobowym. Nie wiem co mam zrobić czy iść do szefa i mu powiedzieć...
ja też miałam 4 zaplodnione komórki ,ja się wkurzylam i dzień przed transferem wzięłam sobie zwolnienie od lekarza rodzinnego łącznie 12 dni i potem weekend był i po potwierdzonej becie mój ginekolog dał mi zwolnienie na 3 tyg a potem szef dał całkowity zakaz pracy bo nie ma w firmie warunków dla ciężarnej
więc mam labe totalna i jeszcze mi za to płacą
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Powiem tak. Moj maz ma tez niski testosteron do tego bierze leki antydepresyjne ktore rowniez obnizają libido.
Mysle ze wlasnie u Was to kwestia psychiki moze dlyzsza przerwa w staraniach by Wam sie przydała. My bylismy blisko rozwodu. Miedzy jednym a drugim crio postanowilismy zrobic dluzsza przerwe. Wszystko wrocilo do normy. Czasem przerwa a moze nawet psycholog jest dobrym rozwiazaniem.
Wiesz co, mieliśmy przerwę od listopada do marca jak zaczęłam stymulację. I niestety nic to nie dało. Chęć posiadania dziecka jest tak silna, że prędzej się rozwiedziemy, niż odpuścimy starania -
e_mil_ka wrote:Powiem tak. Moj maz ma tez niski testosteron do tego bierze leki antydepresyjne ktore rowniez obnizają libido.
Mysle ze wlasnie u Was to kwestia psychiki moze dlyzsza przerwa w staraniach by Wam sie przydała. My bylismy blisko rozwodu. Miedzy jednym a drugim crio postanowilismy zrobic dluzsza przerwe. Wszystko wrocilo do normy. Czasem przerwa a moze nawet psycholog jest dobrym rozwiazaniem.teraz to już w ogóle napalony jest co i rusz ale muszę go trochę stopowac bo mam od utrogestu lekkie podraznienie i trochę piecze , ale nie ma co narzekać, dziewczyny jak was czytam że wasi mężowie mają po ileś tys bądź milionów plemników to w końcu musi Wam się udać skoro nam się z paroma plemniorami ( z nadciagnietymi glowkami) udało. Ja będę dopiero po 12 tyg spokojna, my nie mamy mrozakow, w razie w to musiałabym wszystko powtarzać, modlę się by nie było konieczności.
e_mil_ka, inka1985 lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MisiaZ88 wrote:Czeko no na poprawę nasienia chyba trzeba 3 miesiące odczekać minimum... To czekanie najgorsze.
Czy tylko ja mam wrażenie, czy większość z Nas zmaga się z kiepskim nasieniem?
Masz racje, czekanie jest najgorsze... od ostatniej procedury czekaliśmy rok... ROK!! Mam wrażenie, ze jestem rok w plecywiec doskonale Cię rozumiem, ze masz dość czekania
-
MisiaZ88 wrote:Wiesz co, mieliśmy przerwę od listopada do marca jak zaczęłam stymulację. I niestety nic to nie dało. Chęć posiadania dziecka jest tak silna, że prędzej się rozwiedziemy, niż odpuścimy starania
No wlasnie dlatego potrzebny jest Wam psycholog. Moze przerwa zbyt krotka była. Na pierwszym miejscu musza byc relacje a potem starania.Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość
-
MisiaZ88 wrote:Wiesz co, mieliśmy przerwę od listopada do marca jak zaczęłam stymulację. I niestety nic to nie dało. Chęć posiadania dziecka jest tak silna, że prędzej się rozwiedziemy, niż odpuścimy starania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:34
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Dzwonili z laboratorium- na 10 komórek 8 się zapłodniło. Część chcemy zamrozić w czwartek a część w sobote. Transfer w sobotę
e_mil_ka, Paulcia28, olcia.de, Paulaa25, Olciaaa, inka1985, motylek@, Finezja_k, kasia1234, morganaa, Zizu87, KasiaŁódź, tolerancyjna, Waleczna lubią tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Rose7 wrote:Dzwonili z laboratorium- na 10 komórek 8 się zapłodniło. Część chcemy zamrozić w czwartek a część w sobote. Transfer w sobotę
to czekamy na sobote
bardzo się cieszę razem z Tobą
Rose7 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyMisiaZ88 wrote:Ojj uwierz, że robiłam wszystko
Dziewczyny dobrze mówią z tą przerwą i wyluzowaniem. My przed invitro pojechaliśmy na urlop i przestaliśmy chodzić po jakichkolwiek lekarza, tylko suple i dieta, żeby głowy nie męczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 12:02
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:No to cieszę się że lepiej się czujesz
ja też miałam 4 zaplodnione komórki ,ja się wkurzylam i dzień przed transferem wzięłam sobie zwolnienie od lekarza rodzinnego łącznie 12 dni i potem weekend był i po potwierdzonej becie mój ginekolog dał mi zwolnienie na 3 tyg a potem szef dał całkowity zakaz pracy bo nie ma w firmie warunków dla ciężarnej
więc mam labe totalna i jeszcze mi za to płacą
-
MisiaZ88 wrote:Ale Wy całe ivf powtarzaliście? Bo u Nas chodzi o kolejne crio
E_mil_ka- zazdroszczę libido:)
Jak znajdziecie jakieś tabletki,to mi też możecie dać znac:Pe_mil_ka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
inka1985 wrote:Kurcze ja się własnie nad tym zastanawiam, no bo kiedy powiedzieć w pracy? ja to myślałam tak do 3 miesiąca czekac z nowinami, ale teraz nie wiem. Za miesiąc jedziemy działowo integracyjnie pod namiot, więc w ogóle abstrakcjaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Tak, u nas była powtórka od nowa. Kolejne podejście też pewnie przed nami.
E_mil_ka- zazdroszczę libido:)
Jak znajdziecie jakieś tabletki,to mi też możecie dać znac:P
No to przed kolejną procedurą też bym zrobiła przerwę
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, ale żadna przerwa nie wchodzi teraz w grę. Zabieramy mrozaczki i wtedy dopiero przerwa bo i tak nie stać Nas na dalsze leczenie.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
MisiaZ88 wrote:No to przed kolejną procedurą też bym zrobiła przerwę
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, ale żadna przerwa nie wchodzi teraz w grę. Zabieramy mrozaczki i wtedy dopiero przerwa bo i tak nie stać Nas na dalsze leczenie.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Czyli startujesz od razu?
Tak Paulcia, Dr wczoraj powiedział, że jak bardzo chcę to od nowego cyklu tak samo leki.
Brzuch już pobolewa, czekam na potop.
Poza tym u Ciebie crio po crio się udało, a to mi daje nadziejęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 12:26
Paulcia28, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny