X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    U mnie pierwsze objawy to uczucie gorąca i kłucie jajników na zmianę i bóle jak na @ plus straszne bóle żołądka,w 5-6 tygodniu się zaczęło, teraz tylko piersi i bąki :-P i kluje od czasu do czasu no i w nocy gorąco i to wszystko , a co Tobie dolega ?
    Mnie brzuch bolał 8dpt i wtedy miałam plamienie. Piersi trochę mnie bolą ale pod wieczór. Najgorsze jest to, że budzę się bardzo wcześnie. Normalnie to ciężko mi było wstać z łóżka, a teraz 4-5 a ja już jestem gotowa do działania ;-) Ale myślę, że to te emocje tak działają

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Mnie brzuch bolał 8dpt i wtedy miałam plamienie. Piersi trochę mnie bolą ale pod wieczór. Najgorsze jest to, że budzę się bardzo wcześnie. Normalnie to ciężko mi było wstać z łóżka, a teraz 4-5 a ja już jestem gotowa do działania ;-) Ale myślę, że to te emocje tak działają
    No ja zapomniałam też miałam plamienie od 9 dpt do 11 i potem jeszcze raz w 5 tyg przez 3 dni, grunt że nie wymiotujemy :-) a zachcianki jakieś masz? Ja czasem ale nic specjalnego

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka leki dalej brać tak jak bralas, ja muszę do końca 12 tyg brać

inka1985 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No ja zapomniałam też miałam plamienie od 9 dpt do 11 i potem jeszcze raz w 5 tyg przez 3 dni, grunt że nie wymiotujemy :-) a zachcianki jakieś masz? Ja czasem ale nic specjalnego
    Zachcianek nie mam, w sumie nie za bardzo chce mi się jeść. Ale u mnie to dopiero począteczek :-). Pewnie jakbym zaszła naturalnie to nie miałabym pojęcia, że jestem w ciąży.

Przez całe to in vitro (w kwietniu punkcja i w maju transfer) schudłam 5 kg. A jak to jest dziewczyny u Was? Przy leczeniu schudłyście, przytyłyście czy trzymacie wagę?

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Zachcianek nie mam, w sumie nie za bardzo chce mi się jeść. Ale u mnie to dopiero począteczek :-). Pewnie jakbym zaszła naturalnie to nie miałabym pojęcia, że jestem w ciąży.

Przez całe to in vitro (w kwietniu punkcja i w maju transfer) schudłam 5 kg. A jak to jest dziewczyny u Was? Przy leczeniu schudłyście, przytyłyście czy trzymacie wagę?
    Ja podczas stymulacji schudłam ale po przy hiperce 6-7 kg przybyło i zdążyłam do transferu zgubić

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ja też schudłam 3.5 kg i zero apetytu. Dobrze że są truskawki to ciągle pije koktajle. A nad zwykłym jedzeniem siedzę i tak dziubie bo wiem że muszę.

ty0qs6r.png
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Prztyjdzie, przyjdzie. Mi ostatnio po 4 dniach od odstawienia leków przyszła. Ty miałaś prog 20 - to niby w normie - ale i tak Ci dołozył. a ja miałam 12 i ona się zastanawiała.... Daj spokój...Ja już do tej dr K. nie pójde - bo ona zupełnie niepoważnie do mnie podchodzi.

I przyszła w nocy, więc srodowa wizyta aktualna :)

Doktorek jest o.k., ale mam wrażenie że jest najbardziej wymagający finansowo tzn robi najwięcej badań, odczytów, hormonów itp.

0ba2188e07.png
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj skonczyl mi sie progesteron,w piatek wizyta. Czy nic sie nie stanie?

niepłodność idiopatyczna
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Do mnie lekarz oddzwonił. Powiedział, żeby odstawić leki i odczekać MIESIĄC!
    Mam wrażenie, ze tylko ja tak czekam :( po punkcji dwa cykle. Teraz nie udany crio i znowu czekanie... Powiedział, że organizm musi się zregenerować...
    Ale uparłam się i chcę od razu. Nie wiem czy robię dobrze

Misia, moze jest jakis powod zeby zaczekac? Moj lekarz powiedzial, ze pod katem psychicznym to moja decyzja, zebym zaczekala jak potrzebuje. A pod katem medycznym jego zdaniem lepiej od razu.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:
    Dziewczyny wczoraj skonczyl mi sie progesteron,w piatek wizyta. Czy nic sie nie stanie?
    Zadzwoń do lekarza (lub kliniki) żeby wypisał Ci receptę. Ja osobiście bałabym się nie brać teraz leków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja pod kątem psychicznym chce od razu kolejnego crio. U mnie nawet nic się nie zadziało, beta nie drgnęła. Czy jak dziewczyny np podchodzą do IUI to też co dwa miesiące?
    Po punkcji miałam dwa miesiące odpoczynku, po dwóch tygodniach od punkcji na usg już było wszystko ok. Ja czuję, że fizycznie jestem gotowa na kolejne podejście.
    Mam dwie blastki jeszcze, jak teraz znowu się nie uda to wtedy zrobię przerwę, może znowu histeroskopię. Bo to albo wina zarodka albo jednak coś z endometrium.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:

Progesteron jest do podtrzymania ciąży, leć po receptę :)

• kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam smsa do lekarza.

niepłodność idiopatyczna
  • podczytuje Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:
    Napisalam smsa do lekarza.
    Bardzo dobrze! A co bierzesz? Ja prolutex i utrogestan

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje wrote:
    Cześć dziewczyny
    Jestem 10 dpt 2 x 2BB wczoraj w 9dpt beta 10,98 więc nie mam złudzeń już żadnych. Muszę powtórzyć jutro 11dpt i teraz pytanko bo wiadomo że muszę te leki brać jeszcze z zalecenia lekarza ale skończył mi się utrogestan i tak myślę co zrobić bo mam jeszcze luteinę, która została mi po IUI, jak myślicie mogę ją wykorzystać? To były moje ostatnie mrozami i nie chce ładować pieniędzy w leki, których napewno przez bardzo długi czas nie wykorzystam.
    Kochana powtórz badanie za 48 godzin, ważne żeby przyrost był. Ja 8 dpt blastocysty miałam 33,09 a 11 dpt było 204. Będzie dobrze, uszy do góry! Co do leków to najlepiej zapytać lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 08:52

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Już sama nie wiem czy hormony czy stres. Bo tak to czuję się normalnie.
    Paulcia a u Ciebie kiedy pojawiły się pierwsze objawy ciąży?
    Paulaa a Ty jak się czujesz?
    Ja ogolnie czuję sie jakoś dziwnie Nie śpię w nocy tak jak wy , budzę sie 2,4,5 i już nie mogę zanąć do tego serce mi wali mam niskie ciśnienie a puls ponad 100 strasznie mnie to męczy bo przez ten pyls czuję sie poddenerwowana.Zmniejszyłam dawkę luteiny z 600 mg na 300g bo lekarz stwierdził ze to moze być przyczyną tego ciśnienia niskiego i pulsu.Nie zbyt chetmy był lekarz by zmniejszać dawki ale ja nie byłam w stanie funkcjonować tak.Rano nie zawsze mam apetyt i ogolnie przez caly dzień raz mam raz nie...wczoraj bolał mnie żoładek i było mo słabo ale to chyba ten upał no i spałam 4 godz tylko.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja podczas stymulacji schudłam ale po przy hiperce 6-7 kg przybyło i zdążyłam do transferu zgubić
    Ojej też bym tak chciała, ja przy stymulacji wręcz puchlam brzuch jak balon :)

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziękuje za wszystkie miłe słowa :*

Nie poddajemy się, zawalczymy jeszcze raz.

Macie jakieś rady jak poprawić nasienie? Mój partner bardzo się przestraszył i postanowił się wziac za siebie. Wiec skoro tak to mu to ułatwię i podpowiem co robić. Mamy mała ilość i jakość. Androvit chyba nie daje rady..

Buziaki :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Bardzo dobrze! A co bierzesz? Ja prolutex i utrogestan
    Mialam CRINONE. Profesor oddzwonil,powiedzial zeby nie brac i wytlumaczyl -od razu uspokoil :) w piatek wizyta pewnie dowiem sie wszystkiego co i jak .

niepłodność idiopatyczna
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ