In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:U mnie pierwsze objawy to uczucie gorąca i kłucie jajników na zmianę i bóle jak na @ plus straszne bóle żołądka,w 5-6 tygodniu się zaczęło, teraz tylko piersi i bąki
i kluje od czasu do czasu no i w nocy gorąco i to wszystko , a co Tobie dolega ?
Ale myślę, że to te emocje tak działają
-
Olciaaa wrote:Mnie brzuch bolał 8dpt i wtedy miałam plamienie. Piersi trochę mnie bolą ale pod wieczór. Najgorsze jest to, że budzę się bardzo wcześnie. Normalnie to ciężko mi było wstać z łóżka, a teraz 4-5 a ja już jestem gotowa do działania
Ale myślę, że to te emocje tak działają
a zachcianki jakieś masz? Ja czasem ale nic specjalnego
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Inka leki dalej brać tak jak bralas, ja muszę do końca 12 tyg brać
inka1985 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:No ja zapomniałam też miałam plamienie od 9 dpt do 11 i potem jeszcze raz w 5 tyg przez 3 dni, grunt że nie wymiotujemy
a zachcianki jakieś masz? Ja czasem ale nic specjalnego
. Pewnie jakbym zaszła naturalnie to nie miałabym pojęcia, że jestem w ciąży.
Przez całe to in vitro (w kwietniu punkcja i w maju transfer) schudłam 5 kg. A jak to jest dziewczyny u Was? Przy leczeniu schudłyście, przytyłyście czy trzymacie wagę? -
Olciaaa wrote:Zachcianek nie mam, w sumie nie za bardzo chce mi się jeść. Ale u mnie to dopiero począteczek
Przez całe to in vitro (w kwietniu punkcja i w maju transfer) schudłam 5 kg. A jak to jest dziewczyny u Was? Przy leczeniu schudłyście, przytyłyście czy trzymacie wagę?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Olciaaa wrote:Zachcianek nie mam, w sumie nie za bardzo chce mi się jeść. Ale u mnie to dopiero począteczek
Przez całe to in vitro (w kwietniu punkcja i w maju transfer) schudłam 5 kg. A jak to jest dziewczyny u Was? Przy leczeniu schudłyście, przytyłyście czy trzymacie wagę? -
Marmis wrote:Prztyjdzie, przyjdzie. Mi ostatnio po 4 dniach od odstawienia leków przyszła. Ty miałaś prog 20 - to niby w normie - ale i tak Ci dołozył. a ja miałam 12 i ona się zastanawiała.... Daj spokój...Ja już do tej dr K. nie pójde - bo ona zupełnie niepoważnie do mnie podchodzi.
I przyszła w nocy, więc srodowa wizyta aktualna
Doktorek jest o.k., ale mam wrażenie że jest najbardziej wymagający finansowo tzn robi najwięcej badań, odczytów, hormonów itp. -
MisiaZ88 wrote:Do mnie lekarz oddzwonił. Powiedział, żeby odstawić leki i odczekać MIESIĄC!
Mam wrażenie, ze tylko ja tak czekampo punkcji dwa cykle. Teraz nie udany crio i znowu czekanie... Powiedział, że organizm musi się zregenerować...
Ale uparłam się i chcę od razu. Nie wiem czy robię dobrze
Misia, moze jest jakis powod zeby zaczekac? Moj lekarz powiedzial, ze pod katem psychicznym to moja decyzja, zebym zaczekala jak potrzebuje. A pod katem medycznym jego zdaniem lepiej od razu.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie ja pod kątem psychicznym chce od razu kolejnego crio. U mnie nawet nic się nie zadziało, beta nie drgnęła. Czy jak dziewczyny np podchodzą do IUI to też co dwa miesiące?
Po punkcji miałam dwa miesiące odpoczynku, po dwóch tygodniach od punkcji na usg już było wszystko ok. Ja czuję, że fizycznie jestem gotowa na kolejne podejście.
Mam dwie blastki jeszcze, jak teraz znowu się nie uda to wtedy zrobię przerwę, może znowu histeroskopię. Bo to albo wina zarodka albo jednak coś z endometrium. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypodczytuje wrote:Cześć dziewczyny
Jestem 10 dpt 2 x 2BB wczoraj w 9dpt beta 10,98 więc nie mam złudzeń już żadnych. Muszę powtórzyć jutro 11dpt i teraz pytanko bo wiadomo że muszę te leki brać jeszcze z zalecenia lekarza ale skończył mi się utrogestan i tak myślę co zrobić bo mam jeszcze luteinę, która została mi po IUI, jak myślicie mogę ją wykorzystać? To były moje ostatnie mrozami i nie chce ładować pieniędzy w leki, których napewno przez bardzo długi czas nie wykorzystam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 08:52
-
Olciaaa wrote:Już sama nie wiem czy hormony czy stres. Bo tak to czuję się normalnie.
Paulcia a u Ciebie kiedy pojawiły się pierwsze objawy ciąży?
Paulaa a Ty jak się czujesz?
-
Paulcia28 wrote:Ja podczas stymulacji schudłam ale po przy hiperce 6-7 kg przybyło i zdążyłam do transferu zgubićRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Hej dziewczyny. Dziękuje za wszystkie miłe słowa :*
Nie poddajemy się, zawalczymy jeszcze raz.
Macie jakieś rady jak poprawić nasienie? Mój partner bardzo się przestraszył i postanowił się wziac za siebie. Wiec skoro tak to mu to ułatwię i podpowiem co robić. Mamy mała ilość i jakość. Androvit chyba nie daje rady..
Buziaki