In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MisiaZ88 wrote:Tak, homocysteina jest podwyższona. A to świadczy o mutacjach itp. Kolejne badania, przerwa. Ja chyba mam już depresję. Jestem na silnych lekach uspokajających a i tak nie daje rady.
Misia a lekarz przed in vitro nie zlecał badań genetycznych? Ja musiałam zrobić ich masę.. wyszła mutacja MTHFR C677T homo, lekarz od razu powiedział ze zapewne homocysteina jest podwyźszona przepisał leki no i miał rację.. oczywiscie poszlam jeszcze do genetyka ale tylko potwierdzila słowa lekarza.. a więc czym prędzej badania - na wyniki w Gdańsku czekalam niecałe 3 tygodnie wizytę u genetyka jeden dzień.. lepiej chwile poczekac mieć wiedzę i zapobiegać bądź zmniejszyc ryzyko stratPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Gaja88 wrote:No to będziemy testować razem
Dostałeś jakieś zalecenia?
Mam dwa trzy dni leżeć plackiem z nogami do góry:)a z leków to encorton 2*2, estrofem 2*1, acard 1*1, fraxiparyna 1*1, luteinę i gonaptyl w 6 dobie po punkcji, trzymam kciuki mocno ja jak to u Ciebie wygląda ? ☺️ -
MisiaZ88 wrote:Tak, homocysteina jest podwyższona. A to świadczy o mutacjach itp. Kolejne badania, przerwa. Ja chyba mam już depresję. Jestem na silnych lekach uspokajających a i tak nie daje rady.
Podwyższona, czyli ile?
Ja też wysoką, tylko że mój lekarz o tym nie wie bo mi badań nie zleciła -
Witajcie Kobitki ❤ Muszę nadrobić posty, bo nie miałam wcześniej możliwości. Wczoraj miałam pierwszy podgląd w 7.c. były widoczne pęcherzyki, jest ich tylko 5. Wydaje mi się, że mało? Prawda?👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyWitajcie
Dołączam do Was. Start w pon (o ile będzie @).
Krotki protokół z agonista.. punkcja za 18 dni / o ile się uda stymulacja.. masa leków (chociaż udało się z refundacja !!). 3 zastrzyki dziennie .. transfer przewidziany na koniec czerwca..
Jestem przerażona - to moje pierwsze IVF .. nigdy teżnie byłam stymulowana...
Probowalismy naturalnie -6 msc (mam 35 lat) ale już czasu zabrakło -niestety partner bierze teraz chemię ..więc tylko to nam zostało - nie możemy czekać już roku - amh 0,9.
W ogóle nie łudzę się że się uda. Mamy tylko 1 porcje nasienia ..
Ale próbujemy - ten jeden raz.
Jestem przerażona
-
KasiaŁódź wrote:Mam dwa trzy dni leżeć plackiem z nogami do góry:)a z leków to encorton 2*2, estrofem 2*1, acard 1*1, fraxiparyna 1*1, luteinę i gonaptyl w 6 dobie po punkcji, trzymam kciuki mocno ja jak to u Ciebie wygląda ? ☺️
U mnie luteina, plastry z estradiolem, acard i wszystkie leki i witaminy, które brałam wcześniejdo tego dieta wysokobiałkowa.
Dzisiaj mam odpoczywać, a jutro miałam już iść do pracy, ale poprosiłam o jeszcze jeden dzień zwolnienia. Ogólnie mam funkcjonować w miarę normalnie, bez szaleństw oczywiście. A i jeszcze kupiłam ananasaKasiaŁódź, tolerancyjna lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
ciasteczko82 wrote:Witajcie
Krotki protokół z agonista.. punkcja za 18 dni / o ile się uda stymulacja.. masa leków (chociaż udało się z refundacja !!). 3 zastrzyki dziennie .. transfer przewidziany na koniec czerwca..
Probowalismy naturalnie -6 msc (mam 35 lat) ale już czasu zabrakło -niestety partner bierze teraz chemię ..więc tylko to nam zostało - nie możemy czekać już roku - amh 0,9.
Jestem przerażona
Witaj ☺Trzymam kciuki i życzę powodzenia ☺Więcej wiary☺Musi się udać! !!👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
nick nieaktualnyWaleczna wrote:Witaj ☺Trzymam kciuki i życzę powodzenia ☺Więcej wiary☺Musi się udać! !!
dziękuje za przyjęcie !
Wole się nie nastawiać .. za dużo nieszczęść ostatnio..
wyniki porobione - czekamy tylko na kariotypy.
Postanowione tylko ten raz spróbować - nie mamy nasienia więcej ..
Jak się nie uda (nie mam pojęcia czy w ogóle uda się stymulacja) to się z tym godzimy.
Tak bardzo się boje - nie wiem co mnie czeka..
Te ilości leków ..
jakie Wy bierzecie ? Ma któraś z was krotki protokół ?? Boje się reakcji organizmu na tyle hormonów ..
-
No tak wiadomo, że przy in vitro to loteria, ale zawsze trzeba mieć ten cień nadzieji, w końcu po to robimy, żeby spełnić nasze marzenie ❤ Ja jestem na krótkim protokole. Dzisiaj 8 d.c. Biorę menopur i od 6d.c. cetrotide, encotrolon 1x2, acard 1x1 i witaminy omegamed optima, eutyrox 75, i do nie dawna bralam dostinex, ale PRL w normie i miałam odstawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 19:23
Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
ciasteczko82 wrote:
dziękuje za przyjęcie !
Wole się nie nastawiać .. za dużo nieszczęść ostatnio..
wyniki porobione - czekamy tylko na kariotypy.
Postanowione tylko ten raz spróbować - nie mamy nasienia więcej ..
Jak się nie uda (nie mam pojęcia czy w ogóle uda się stymulacja) to się z tym godzimy.
Tak bardzo się boje - nie wiem co mnie czeka..
Te ilości leków ..
jakie Wy bierzecie ? Ma któraś z was krotki protokół ?? Boje się reakcji organizmu na tyle hormonów ..
Witaj Ciasteczko!
Nie martw się na zapas. Zastrzyki w krótkim protokole bierze się jakieś 12-14 dni i koniec. Dasz radę! Poradzisz sobie z lekami. Dni szybko mijają i ani się obejrzysz będzie punkcja.
A w razie wątpliwości masz nas wszystkie tutaj- pomożemy, doradzimy i pocieszymy jak będzie trzeba.
Głowa do góry!Paulcia28, inka1985, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Witajcie
Jestem przerażona
Wszystko wyglada tak strasznie przed a potem juz tak sie nie wydaje. Pamietam jak panikowalam przed punkcja ze sie nie obudze a tak mi sie przyjemnie spalo
Zobaczysz wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki. -
Kochana spróbuj spojrzeć na to inaczej.
Lekarz chce jak najlepiej przygotować Ciebie do transferu i zwiększyć szanse na ciążę. Wiem, że czekanie wykańcza. Znam to uczucie, chyba każda z nas zna. Ale czasem lepiej poczekać.
Ja przed drugą stymulację zrobiłam przerwę. Dorobiłam mnóstwo badań. Okazało się, że mam trombofilie. I wiesz co? Cieszę się, że poczekałam. Bo jakbym nie zrobiła badań to bym nie wiedziała o trombofilii. I nie dostałabym heparyny po transferze (który będzie tym razem mam nadzieję). A bez heparyny jest duże ryzyko, że zarodek się nie przyjmie, albo może być poronienie. A tak z dużo większym spokojem podchodzę do wszystkiego bo wiem, że robię dla mojego przyszłego dziecka wszystko co można.
Pośpiech a naszej sytuacji to nie jest dobry rozwiązanie. Chociaż wiem, że w tych emocjach ciężko jest na spokojnie podejść do tego wszystkiego...
Paulcia28, motylek@, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Wam sedecznie !! ❤️
Tyle nieszczęść ostatnio - choroba, leki..
Psychicznie prawie wysiadłam.
Jedyny plus że mam dobre naturalne hormony, leczobą skutecznie tarczyce (1.1 tsh), wszystkie wyniki idealne.. czekamy jeszcze na kariotypy.
Gdyby nie:
- choroba i leki partnera
-amh 0.9
.. to byśmy jeszcze sobie dali czas i próbowali naturalnie.. ale teraz .. wszystko się zawaliło.
Miałam włączyć stymulację letrozolem.. nie zdążyłam bo przyszło choróbsko ..
Masakra - koszty leków .. gdyby nie ref dałabym tylko na stymulację 5 tys zł ..
-
Nuśka82 wrote:Ja teraz też mądra po szkodzie. No ale nic zrobić nie mogę. Muszę kontynuować. Żałuję że o kriobanku nie wiedziałam wcześniej.
)
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Waleczna wrote:Witajcie Kobitki ❤ Muszę nadrobić posty, bo nie miałam wcześniej możliwości. Wczoraj miałam pierwszy podgląd w 7.c. były widoczne pęcherzyki, jest ich tylko 5. Wydaje mi się, że mało? Prawda?
Pamietaj nie ilość a jakość sie liczyWaleczna, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
asias wrote:Nie liczyliśmy dokładnie, ale tak mniej wiecej po 8 na każdym jajniku jest czyli ok 16
asias lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie