X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Tak, homocysteina jest podwyższona. A to świadczy o mutacjach itp. Kolejne badania, przerwa. Ja chyba mam już depresję. Jestem na silnych lekach uspokajających a i tak nie daje rady.

Misia a lekarz przed in vitro nie zlecał badań genetycznych? Ja musiałam zrobić ich masę.. wyszła mutacja MTHFR C677T homo, lekarz od razu powiedział ze zapewne homocysteina jest podwyźszona przepisał leki no i miał rację.. oczywiscie poszlam jeszcze do genetyka ale tylko potwierdzila słowa lekarza.. a więc czym prędzej badania - na wyniki w Gdańsku czekalam niecałe 3 tygodnie wizytę u genetyka jeden dzień.. lepiej chwile poczekac mieć wiedzę i zapobiegać bądź zmniejszyc ryzyko strat :(

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    No to będziemy testować razem :)
    Dostałeś jakieś zalecenia?

Mam dwa trzy dni leżeć plackiem z nogami do góry:)a z leków to encorton 2*2, estrofem 2*1, acard 1*1, fraxiparyna 1*1, luteinę i gonaptyl w 6 dobie po punkcji, trzymam kciuki mocno ja jak to u Ciebie wygląda ? ☺️

p19ucsqvekppzro1.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za kciuki dziewczyny

p19ucsqvekppzro1.png
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu tulam mocno. Współczuję tych złych emocji.

eikts65g5p5zd2xk.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Tak, homocysteina jest podwyższona. A to świadczy o mutacjach itp. Kolejne badania, przerwa. Ja chyba mam już depresję. Jestem na silnych lekach uspokajających a i tak nie daje rady.

Podwyższona, czyli ile?
    Ja też wysoką, tylko że mój lekarz o tym nie wie bo mi badań nie zleciła

c5c9c0e3f3.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki ❤ Muszę nadrobić posty, bo nie miałam wcześniej możliwości. Wczoraj miałam pierwszy podgląd w 7.c. były widoczne pęcherzyki, jest ich tylko 5. Wydaje mi się, że mało? Prawda?

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Dołączam do Was. Start w pon (o ile będzie @).
    Krotki protokół z agonista.. punkcja za 18 dni / o ile się uda stymulacja.. masa leków (chociaż udało się z refundacja !!). 3 zastrzyki dziennie .. transfer przewidziany na koniec czerwca..
    Jestem przerażona - to moje pierwsze IVF .. nigdy teżnie byłam stymulowana...
    Probowalismy naturalnie -6 msc (mam 35 lat) ale już czasu zabrakło -niestety partner bierze teraz chemię ..więc tylko to nam zostało - nie możemy czekać już roku - amh 0,9.
    W ogóle nie łudzę się że się uda. Mamy tylko 1 porcje nasienia ..:(
    Ale próbujemy - ten jeden raz.

Jestem przerażona

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Mam dwa trzy dni leżeć plackiem z nogami do góry:)a z leków to encorton 2*2, estrofem 2*1, acard 1*1, fraxiparyna 1*1, luteinę i gonaptyl w 6 dobie po punkcji, trzymam kciuki mocno ja jak to u Ciebie wygląda ? ☺️

U mnie luteina, plastry z estradiolem, acard i wszystkie leki i witaminy, które brałam wcześniej :) do tego dieta wysokobiałkowa.
    Dzisiaj mam odpoczywać, a jutro miałam już iść do pracy, ale poprosiłam o jeszcze jeden dzień zwolnienia. Ogólnie mam funkcjonować w miarę normalnie, bez szaleństw oczywiście. A i jeszcze kupiłam ananasa ;)

KasiaŁódź, tolerancyjna lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Krotki protokół z agonista.. punkcja za 18 dni / o ile się uda stymulacja.. masa leków (chociaż udało się z refundacja !!). 3 zastrzyki dziennie .. transfer przewidziany na koniec czerwca..
    Probowalismy naturalnie -6 msc (mam 35 lat) ale już czasu zabrakło -niestety partner bierze teraz chemię ..więc tylko to nam zostało - nie możemy czekać już roku - amh 0,9.

Jestem przerażona

Witaj ☺Trzymam kciuki i życzę powodzenia ☺Więcej wiary☺Musi się udać! !!

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Witaj ☺Trzymam kciuki i życzę powodzenia ☺Więcej wiary☺Musi się udać! !!

:) dziękuje za przyjęcie !
    Wole się nie nastawiać .. za dużo nieszczęść ostatnio..
    wyniki porobione - czekamy tylko na kariotypy.

Postanowione tylko ten raz spróbować - nie mamy nasienia więcej ..
    Jak się nie uda (nie mam pojęcia czy w ogóle uda się stymulacja) to się z tym godzimy.

Tak bardzo się boje - nie wiem co mnie czeka..
    Te ilości leków ..
    jakie Wy bierzecie ? Ma któraś z was krotki protokół ?? Boje się reakcji organizmu na tyle hormonów ..

:(

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

No tak wiadomo, że przy in vitro to loteria, ale zawsze trzeba mieć ten cień nadzieji, w końcu po to robimy, żeby spełnić nasze marzenie ❤ Ja jestem na krótkim protokole. Dzisiaj 8 d.c. Biorę menopur i od 6d.c. cetrotide, encotrolon 1x2, acard 1x1 i witaminy omegamed optima, eutyrox 75, i do nie dawna bralam dostinex, ale PRL w normie i miałam odstawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 19:23

Paulcia28 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    :) dziękuje za przyjęcie !
    Wole się nie nastawiać .. za dużo nieszczęść ostatnio..
    wyniki porobione - czekamy tylko na kariotypy.

Postanowione tylko ten raz spróbować - nie mamy nasienia więcej ..
    Jak się nie uda (nie mam pojęcia czy w ogóle uda się stymulacja) to się z tym godzimy.

Tak bardzo się boje - nie wiem co mnie czeka..
    Te ilości leków ..
    jakie Wy bierzecie ? Ma któraś z was krotki protokół ?? Boje się reakcji organizmu na tyle hormonów ..

:(

Witaj Ciasteczko!
    Nie martw się na zapas. Zastrzyki w krótkim protokole bierze się jakieś 12-14 dni i koniec. Dasz radę! Poradzisz sobie z lekami. Dni szybko mijają i ani się obejrzysz będzie punkcja.
    A w razie wątpliwości masz nas wszystkie tutaj- pomożemy, doradzimy i pocieszymy jak będzie trzeba.
    Głowa do góry!

Paulcia28, inka1985, tolerancyjna lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:

Jestem przerażona

Wszystko wyglada tak strasznie przed a potem juz tak sie nie wydaje. Pamietam jak panikowalam przed punkcja ze sie nie obudze a tak mi sie przyjemnie spalo ;)

Zobaczysz wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:

Kochana spróbuj spojrzeć na to inaczej.
    Lekarz chce jak najlepiej przygotować Ciebie do transferu i zwiększyć szanse na ciążę. Wiem, że czekanie wykańcza. Znam to uczucie, chyba każda z nas zna. Ale czasem lepiej poczekać.
    Ja przed drugą stymulację zrobiłam przerwę. Dorobiłam mnóstwo badań. Okazało się, że mam trombofilie. I wiesz co? Cieszę się, że poczekałam. Bo jakbym nie zrobiła badań to bym nie wiedziała o trombofilii. I nie dostałabym heparyny po transferze (który będzie tym razem mam nadzieję). A bez heparyny jest duże ryzyko, że zarodek się nie przyjmie, albo może być poronienie. A tak z dużo większym spokojem podchodzę do wszystkiego bo wiem, że robię dla mojego przyszłego dziecka wszystko co można.
    Pośpiech a naszej sytuacji to nie jest dobry rozwiązanie. Chociaż wiem, że w tych emocjach ciężko jest na spokojnie podejść do tego wszystkiego...

Paulcia28, motylek@, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam sedecznie !! ❤️
    Tyle nieszczęść ostatnio - choroba, leki..
    Psychicznie prawie wysiadłam.

Jedyny plus że mam dobre naturalne hormony, leczobą skutecznie tarczyce (1.1 tsh), wszystkie wyniki idealne.. czekamy jeszcze na kariotypy.
    Gdyby nie:
    - choroba i leki partnera
    -amh 0.9
    .. to byśmy jeszcze sobie dali czas i próbowali naturalnie.. ale teraz .. wszystko się zawaliło.
    Miałam włączyć stymulację letrozolem.. nie zdążyłam bo przyszło choróbsko ..
    Masakra - koszty leków .. gdyby nie ref dałabym tylko na stymulację 5 tys zł ..

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Ja teraz też mądra po szkodzie. No ale nic zrobić nie mogę. Muszę kontynuować. Żałuję że o kriobanku nie wiedziałam wcześniej.
    Bardzo dużo pozytywnych opinii słyszałam właśnie z forum o Pani doktor K, nawet nie bylalam Jej pacjentka pytałam o kilka rzeczy i mi na esy odpisywała, podobno podchodzą do pacjenta indywidualnie, także zmieniam klinikę zobaczymy co i jak już niebawem :))

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Witajcie Kobitki ❤ Muszę nadrobić posty, bo nie miałam wcześniej możliwości. Wczoraj miałam pierwszy podgląd w 7.c. były widoczne pęcherzyki, jest ich tylko 5. Wydaje mi się, że mało? Prawda?

Pamietaj nie ilość a jakość sie liczy ;)

Waleczna, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś w ogóle udaje się za pierwszym razem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Czy komuś w ogóle udaje się za pierwszym razem?
    Pewnie, że tak! Kilka dziewczyn z tego forum może się pochwalić tym szczęściem <3 i Tobie życzę, aby pierwszy transfer był udany :-)

Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Nie liczyliśmy dokładnie, ale tak mniej wiecej po 8 na każdym jajniku jest czyli ok 16 ;)
    Sliczny wynik :-)

asias lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ