In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
asienka30 wrote:No mój lekarz zaplanował sprawdzenie amh, prolaktyny, tsh jeszcze przed IVF Ale to pewnie zależy w dużej mierze od lekarza. A dobrze się czujesz po tym ovulastanie? Bo u mnie tak średnio, jeszcze jakieś plamienie mi się zaczęło...
-
asias wrote:Hmmm, ciężko określić bo przyrasta
Może trzeba będzie zbadać jeszcze raz, musisz skontaktować się z lekarzem, on doradzi co zrobić
Lekarz kazał powtórzyć w poniedziałek. Wolałabym pójść do niego na wizytę, a nie tylko powtarzać bete co 2 dni i się stresować dodatkowo. Nie powinien zmnienić dawkowania leków albo coś? Codziennie rano robię sobie zastrzyk z prolutexu, co 8h luteinę, biorę też medrol, prenatal unoi prewenit intensiv czy jakoś tak.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Lekarz kazał powtórzyć w poniedziałek. Wolałabym pójść do niego na wizytę, a nie tylko powtarzać bete co 2 dni i się stresować dodatkowo. Nie powinien zmnienić dawkowania leków albo coś? Codziennie rano robię sobie zastrzyk z prolutexu, co 8h luteinę, biorę też medrol, prenatal unoi prewenit intensiv czy jakoś tak.
tolerancyjna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Lekarz kazał powtórzyć w poniedziałek. Wolałabym pójść do niego na wizytę, a nie tylko powtarzać bete co 2 dni i się stresować dodatkowo. Nie powinien zmnienić dawkowania leków albo coś? Codziennie rano robię sobie zastrzyk z prolutexu, co 8h luteinę, biorę też medrol, prenatal unoi prewenit intensiv czy jakoś tak.
-
Dzięki za słowa otuchy i nadzieje, że jeszcze nie wszystko przesądzone.
Progesteron robiłam ostatnio 3 dni przed punkcją i chyba był w normie, bo doktorek nic nie mówił. Można coś zrobić, żeby ta beta lepiej rosła? Jakaś dieta czy coś? Chyba, że to jest niezależne ode mnie na tym etapie.
Wolałabym wiedzieć czy mamy szansę na zdrową ciążę, bo takie czekanie w zawieszeniu jest okropne. Przy takiej becie nie mogę się cieszyć z ciąży. Poddawać się też nie chcę, bo jeszcze mam nadzieję....
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Choćbym chciała to się nie połapie. Ale nadrukowałyście.
Monika_89 nie chce Ci odbierać nadziei ale naprawdę rośnie słabo ale obym się myliła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 17:07
-
e_mil_ka wrote:Choćbym chciała to się nie połapie. Ale nadrukowałyście.
Monika_89 nie chce Ci odbierać nadziei ale naprawdę rośnie słabo ale obym się myliła.
Znasz kogoś, u kogo beta się rozkręciła po takich niskich początkach? Miałam 2 zarodki, mam nadzieje, że chociaż jeden z nich da radę
😭
MonikA_89! wrote:Dzięki za słowa otuchy i nadzieje, że jeszcze nie wszystko przesądzone.
Progesteron robiłam ostatnio 3 dni przed punkcją i chyba był w normie, bo doktorek nic nie mówił. Można coś zrobić, żeby ta beta lepiej rosła? Jakaś dieta czy coś? Chyba, że to jest niezależne ode mnie na tym etapie.
Wolałabym wiedzieć czy mamy szansę na zdrową ciążę, bo takie czekanie w zawieszeniu jest okropne. Przy takiej becie nie mogę się cieszyć z ciąży. Poddawać się też nie chcę, bo jeszcze mam nadzieję....
Trzymam kciuki za pozytywne odwieszenie tej sytuacjiMonikA_89! lubi tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Dziewczyny zgłupiałam, progesteron 211???? Jak to możliwe?!
, karmisz dwa brzdące teraz tym progesteronem dlatego taki wysoki
Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:
Znasz kogoś, u kogo beta się rozkręciła po takich niskich początkach? Miałam 2 zarodki, mam nadzieje, że chociaż jeden z nich da radę
Niestety nie znam nikogo takiego. Ale to ze ja nie znam nie znaczy że sie nie uda. Może jednak jakiś cud ale mam kolezanke ktorej beta rosla slabo az do 500 i niestety nic z tego nie wyszlo. Oczywiscie zycze Ci z calego serca oby ruszyla. -
nick nieaktualnyasias wrote:Nic dziwnego
, karmisz dwa brzdące teraz tym progesteronem dlatego taki wysoki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 17:22
-
inka1985 wrote:Myślisz? Kurde norma dla I trymestru to 11-44, ja mam wynik jak w III trymestrze gdzie norma jest do 214
a może lepiej nie patrzeć na normy, bo przecież jesteśmy suplementowane. mój lekarz zawsze przy stymulacji czy progesteroenie kazał nie patrzeć na laboratoryjne normy, które są dla zwykłych cykli i ciąż. -
nick nieaktualnyKate_____ wrote:Koleżanka miała w 6 tygodniu podobny do Twojego ale to były trojaczki. Ile miałaś zarodków podanych?morganaa wrote:a może lepiej nie patrzeć na normy, bo przecież jesteśmy suplementowane. mój lekarz zawsze przy stymulacji czy progesteroenie kazał nie patrzeć na laboratoryjne normy, które są dla zwykłych cykli i ciąż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 17:47
Kate_____, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Myślisz? Kurde norma dla I trymestru to 11-44, ja mam wynik jak w III trymestrze gdzie norma jest do 214
na pewno nie ma co się martwić dużą wartością progesteronu, jak jest dużo to jest dobrze
on jest wydzielany pulsacyjnie, może trafiłaś akurat na największy wyrzut.
Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość
-
Ja chociaż się nie udało mialam progesteron ponad 100. Laboratorium aż weryfikowalo wynik, bo myśleli,że to błąd;)inka1985 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
inka1985 wrote:Dziewczyny zgłupiałam, progesteron 211???? Jak to możliwe?!
Bo moze powinnaś zadzwonić i skonsultować wynik z lekarzem.
Mi ostatnio zmniejszył dawki lekarz a miałam 34 ng progesteron.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 17:55
inka1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Na pewno nic złego się nie dzieje:)
Ja chociaż się nie udało mialam progesteron ponad 100. Laboratorium aż weryfikowalo wynik, bo myśleli,że to błąd;)taka jestem głupiutka haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 18:01