In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka, raczej nie musisz żadnych wskazań żeby zrobić badania na mutacje i inne genetyczne. Nam lekarz dał od razu skierowanie na takie badania jak tylko powiedzieliśmy ze decydujemy się na IVF, a wskazań było brak. No i u mnie np. wyszła mutacjami MTHFR, ktora powoduje ze nie przyswajam zwykłego kwasu foliowego (muszę brać metyle) i mam większe ryzyko poronienia i zakrzepicy. A w życiu bym nie pomyślała ze mogę coś takiego mieć.,, wiec zawsze warto się zbadać. Ale fakt, ze koszt tych badań genetycznych jest dosyć spory.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
MonikA_89! wrote:Trzecia beta 134. Nadal wydaje mi się, że słabo przyrasta
Może trzeba będzie zbadać jeszcze raz, musisz skontaktować się z lekarzem, on doradzi co zrobić
-
nick nieaktualnyOnia wrote:Popieram, że badania warto zrobić.
Mi też przez trzy lata nikt nie zlecił żadnych"ekstra" badań, aż zaczęłam czytać fora i własnie wyszła za wysoka homocysteina ..... ciekawe co moa lekarka na to powie
tyle leczenia , stresów, 3XIUI i wszystko jak krew w piach...
My mamy już 3 koty, psa ze schroniska oraz rybki
Mój Dr od razu wstrzymał transfer i kazał kupić acitfolin 0,8mg i zrobić badania.
Ale macie fajny zwierzyniecteż wcześniej mieliśmy rybki
miał być pies, jest kot. Mąż chce kolejnego, ale powiedziałam, że najpierw ludzkie dziecko
Niezapominajka5, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za rady:*
Na pewno pomyślę nad tymi badaniami, zobaczę też co powie lekarz.
Oczywiście po każdej porażce jest bardzo ciężko,ale waleczne z nas babki,które się łatwo nie poddają!Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
MonikA_89! wrote:Trzecia beta 134. Nadal wydaje mi się, że słabo przyrasta
Lekarz pewnie będzie kazał powtórzyć badanie.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Dzięki za rady:*
Na pewno pomyślę nad tymi badaniami, zobaczę też co powie lekarz.
Oczywiście po każdej porażce jest bardzo ciężko,ale waleczne z nas babki,które się łatwo nie poddają!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 15:37
tolerancyjna, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monika skontaktuj się z lekarzem i daj znać, grunt że beta nie spada
inka1985 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Najkorzystniej wychodzi pakiet badań na trombofilię ze strony testdna.pl - 330zl. Przysyłają Ci wszystko co potrzebne do pobrania wymazu z policzka a pozniej to odsylasz i czekasz około 2-3 tyg na wynik
a Ty może robiłaś z tej strony? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, odebrałam wyniki progesteronu 11.6 mg/ml. Dziś jestem 4dpt dwóch zarodków 5,6dniowe,cykl sztuczny kriotransfer. Nie wiem czy to ok czy nie...
Tu przedział z labu do 0.3 folikularna, 1.2-15.9 lutealna, do 0.2po menopauzie, 2.8-147.3 pierwszy trymestr, 22.5- 95.3 drugi trymestr, 27.9-242.5 trzeci trymestr.
Gin mówił że wynik prawidłowy. Nie zmienił mi leków. Mimo wszystko nie wiem czy to nie jest mało. -
Ja robiłam pakiet badań na trombofilię tak dla świętego spokoju i dla własnej wiadomości po drugim poronieniu, bo bardzo reklamowane jest to teraz w internecie. Robiłam w test.dna Badają pięć genów:
1) czynnik v leiden
2) czynnik v r2
3) czynnik II (protrombina)
4) MTHFR w dwóch wariantach c677t i a1298c
5) pai-1
U mnie nieprawidłowe były MTHFR w dwóch wariantach na jednym allelu czyli hetero, oraz pai-1 homo. Potem zrobiłam homocysteinę i kw foliowy, wszystko było w normie. Pokazałam badania swemu dr i powiedział mi, że te mutacje, które ja mam ma 50% społeczeństwa i one nie wpływają na ciążę, że żadne badania tego nie potwierdzają. Powiedział tez, że te pierwsze trzy czynniki, ktore wymienilam wpływają na ciążę i jeśli bym miała nieprawidłowe to potrzebna by była suplementacja heparyną. Dał mi wytyczne Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, i tam jest napisane, że mozna brać razem i metylowaną i niemetylowaną formę kw foliowego i że faktycznie połowa ludzi ma tę mutację. Lekarze różnie do tego podchodzą, jeden powie że trzeba leczyć, drugi że nie. Nie wiem czy podczytujecie trochę ,,mamę ginekolog,, bo ona tez ostatnio na swoim blogu pisała o trombofilii i tych mutacjach i też popiera wytyczne PTG, twierdzi, że to przereklamowane. I człowiek tak naprawdę głupieje czy wpływa czy nie wplywaNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaginekokog mowila o mutacjach mthfr jednocześnie podkreślając, ze pozostałych mutacji czyli pai, vleiden oraz vr2 nie należy lekceważyć. Trzeba przy tym pamietac, że to wszystko MOŻE ale NIE MUSI byc przyczyna poronien czy problemów z zagnieżdżeniem. Ale ja tam wolę dmuchac na zimne
Asias, robiłam dokładnie ten pakiet, o ktorym piszeszasias, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Paulcia znów nie mam jak odpisać na wiadomość, bo cholerkaa nie jestem przy kompue, ale zapro na fb nie mamDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
ninkali wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki progesteronu 11.6 mg/ml. Dziś jestem 4dpt dwóch zarodków 5,6dniowe,cykl sztuczny kriotransfer. Nie wiem czy to ok czy nie...
Tu przedział z labu do 0.3 folikularna, 1.2-15.9 lutealna, do 0.2po menopauzie, 2.8-147.3 pierwszy trymestr, 22.5- 95.3 drugi trymestr, 27.9-242.5 trzeci trymestr.
Gin mówił że wynik prawidłowy. Nie zmienił mi leków. Mimo wszystko nie wiem czy to nie jest mało.jak lekarz mówi że jest dobrze to znaczy że jest. Trzymamy mocno kciuki za Twoje maluchy
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Mamaginekokog mowila o mutacjach mthfr jednocześnie podkreślając, ze pozostałych mutacji czyli pai, vleiden oraz vr2 nie należy lekceważyć. Trzeba przy tym pamietac, że to wszystko MOŻE ale NIE MUSI byc przyczyna poronien czy problemów z zagnieżdżeniem. Ale ja tam wolę dmuchac na zimne
Asias, robiłam dokładnie ten pakiet, o ktorym piszeszkupiłam oczywiście metylowaną formę folianów i zażywam co drugi dzień
A Tobie wyszły jakieś mutacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 16:11
olcia.de lubi tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Nie, mam siebie, taką rudą i uśmiechniętą
inka1985 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualny