In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję. Będę czujna, muszę obserwować jak coś to będę pisać do lekarza. Pozdrowionka dla wszystkich❤👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:
Boże ... to ja już nie mam nadziei ...
Nati- moja koleżanka miała 4: 2 - dzieci, 1 nie przetrwało,1 czeka.
Nie przejmuj się, mało kto jest takim pechowcemdziewczyny ze zdecydowanie niższym amh maja więcej komórek, wiec będzie dobrze!!!
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Nie przejmuj się, mało kto jest takim pechowcem
dziewczyny ze zdecydowanie niższym amh maja więcej komórek, wiec będzie dobrze!!!
Chyba nadchodzi .. czyżby jutro pierwszy dzień stymulacji
Czy zastrzyki muszę robić z dokładnością co do kilku minut ? -
ciasteczko82 wrote:No to się prędko okaże - jakoś naturalnie pół roku zajść nie mogłam
Czy zastrzyki muszę robić z dokładnością co do kilku minut ?
Nie tam az do kilku minut to chyba nie. Jak sie spoznisz 10 min to nic sie nie stanie. Spokojnie.ciasteczko82 lubi tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:No to się prędko okaże - jakoś naturalnie pół roku zajść nie mogłam
Czy zastrzyki muszę robić z dokładnością co do kilku minut ?ciasteczko82 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:Leczysz tarczyce? Brałaś eutyrox? Czy to pierwszy podwyższony wynik?
Mi przy wyniku 4 lekarz przełożył cala stymulacje (tabletki anty mi podniosły). Przy drugiej stymulacji też miałam wzrost do 6, po lekach.
Podczas procedury warto monitorowac tsh.
Tak, leczylam tarczyce ale max. mialam 3,6 i mialam zbijane wlasnie euthyrox 25, potem sie unormowalo na poziomie ok 2,0 bez tabletek i od tego czasu juz nie bralam. -
nick nieaktualnyDzień dobry Kochane
Życzę miłej nd
Podbijam moje pytanko o sumplementy które biorę.
Magnolia- musisz pilnie skonsultować z gin/ endokrynologiem. Może to błąd lab? Chociaż wiem że tsh potrafi szybko poszybować w górę .. hashi leczę 12 lat.
Mój gin podkreślał że tsh musi być do 1.5- ale nie wiem czy to też dotyczy transferu? Ja tsh zbijałam w sumie 10 lat (tak mi fixowala tarczyca)- w końcu dawka 150 (którą biorę już 1,5 roku) pomogła i mam teraz ładne wyniki- pytanie na jak długo.
A dawki miałam przeróżne -50,75,88,100 - góra dół itp. Diety paleo, na hashi - rożne cuda i nic nie pomagało.
Sumplem. D 3 też pomogła - ale łykam ją ponad rok / dzień w dzień ..
-
inka1985 wrote:Micha a teraz na jakim etapie jesteś? Kiedy usg?
S
Wszystko było w porządku do 11 tygodnia gdzie z powodu choroby poroniłam miałam styczność z grypą
W tę zimę było dużo chorób u mnie w rodziniemój syn zachorował na rumień zakaźny
Zima to nie jest dobry czas na invitroMicha -
Hej kobietki.
Nie było mnie parę dni na forum. Parę dni... chyba długo. Widzę trochę nowych "twarzy". Witajcie
Gratuluję wszystkim dodatniej bety i jej przyrostu. Jak zawsze trzymam kciuki, za te które mają przed sobą czas oczekiwania. Mocno ściskam te , którym się nie udało.
Jutro mamy wizytę u doktorka, a w ciągu tyg kolejne ciro. Cholernie się boję, że będzie jak poprzednio. Jakby nie patrzeć ostatni zarodek. Dopadła mnie "znieczulica" i jakoś taki brak nadziei.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Hej kobietki.
Nie było mnie parę dni na forum. Parę dni... chyba długo. Widzę trochę nowych "twarzy". Witajcie
Gratuluję wszystkim dodatniej bety i jej przyrostu. Jak zawsze trzymam kciuki, za te które mają przed sobą czas oczekiwania. Mocno ściskam te , którym się nie udało.
Jutro mamy wizytę u doktorka, a w ciągu tyg kolejne ciro. Cholernie się boję, że będzie jak poprzednio. Jakby nie patrzeć ostatni zarodek. Dopadła mnie "znieczulica" i jakoś taki brak nadziei.
Życzę w takim razie pozytywnego rozczarowania.
Nadzieja zawsze jest !
Trzymam kciuki, informuj na bieżąco -
Oj Onia , żebyś miała rację
Wiecie co, zawsze miałam coś z dziecka. Oglądam teraz film animowany "Bociany" na HBO.
Ehh... szkoda, że to tak nie działa . List i bobas jest . Ile mniej problemów byśmy miały heheWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 08:57
olcia.de, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Oj Onia , żebyś miała rację
Wiecie co, zawsze miałam coś z dziecka. Oglądam teraz film animowany "Bociany" na HBO.
Ehh... szkoda, że to tak nie działa . List i bobas jest . Ile mniej problemów byśmy miały hehe
Chyba każda ma coś z dziecka ;P
Ja jak widzę bociana to myślę, że to znak, no ale nie ma się co oszukiwać te mendy po prostu przyleciały z ciepłych krajów, a nie żeby bobasy roznosićolcia.de, Waleczna, inka1985, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Bajka_88 wrote:Hej kobietki.
Hej kochana fajnie że wróciłaś!!!Trzymam kciukasy &&
Musi sìę udać!!!! -
nick nieaktualnycześć, dzisiaj jest 19 dpt a ja od rana mam różowe plamienie
Ostatnią betę robiłam w poniedziałek i było ok, a teraz bardzo się martwię
Wizytę u mojego lekarza mam wyznaczoną dopiero na sobotę (stwierdził, że wtedy będzie już coś widać) a teraz stres na maksa. Wzięłam dodatkową globulkę progesteronu i zobaczymy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 09:33
-
Onia wrote:Chyba każda ma coś z dziecka ;P
Ja jak widzę bociana to myślę, że to znak, no ale nie ma się co oszukiwać te mendy po prostu przyleciały z ciepłych krajów, a nie żeby bobasy roznosić
Onia to mam podobnie jak widzę bociana.
Bajka witaj, trzymam kciuki, żeby crio się tym razem udało☺
Olciaaa trzymaj się kochana, nie wiem co radzić, bo niestety moja wiedza nie jest tak obszerna jak innych dziewczyn. Trzymam kciuki, żeby plamienie ustalo. PozdrawiamOnia lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Hej dziewczyny. Troche mnie tu nie było ale musialam sobie pare rzeczy poukładać. Jestem przed pierwszym crio. Teraz czekam na okres ale od paru dni mam brazowe plamienie ktore jest bardzo skape. Okres powinnam dostać za dwa dni. Wiem ze po in vitro różnie z tym jest. Ale do senda. Wczoraj cos mnie tkneło i zrobilam wieczorem test ciążowy. Pokazala sie jedna kreska i odłożyłam test lecz po 10 minutach spojrzałam znowu i byla druga kreseczka widoczna koloru różowego lecz byla troszkę krzywa względem tej pierwszej. Nie nastawiam sie na nic. Mysle ze test byl wadliwy. Do glowy różne mysli przychodza. W zeszlym roku mialam pierwsze spotkanie in vitro w lipcu. Idac na nie bylam juz w ciazy w którą zaszlam naturalnie. nie moglam uwierzyć ponieważ lekarze nie dawali szans. Wszystko wiadomo jest mozliwe ale czy los znowu mi płata figle?
-
Oska31 może zrob betę z krwi.
Onia ja tez w te boćki jakos nie wierze. W dniu w ktorym sie dowiedzialam, ze ciąży już nie ma, widzialam ich kilkanascie.
Olcia bez stresu. Wsxystko bedzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 10:58
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Pytanie za 100pkt. Czy po transferze można brac jakieś leki uspokajajace ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 10:07
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...