In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Roztoczanka wrote:Jakie leki przyjmuje sie do kolejnego transferu ?
Zalezy czy idziesz na cyklu natiralnum czy sztucznym.
Na naturalnym nie bierzesz nic do owulacji a potem ja np. mialam 2×1 duphaston.
Sztuczzny cykl od 2 dc estrofem az do czasu uzyskanua odpowiedniego endometrium a potem oprocz estrofemu mialam duhaston i crinone.
-
Ja też gonapeptyl ogrzewałam w ręce z 5-10 minut po wyjęciu z lodówki, bo farmaceutki mówiły żeby go wcześniej wyjmowac. Jak jest chłodniejszy to mnie bardziej boliciasteczko82 wrote:Fixuje
-
U mnie nastąpił odrzut zarodków i tak niestety się zdarza, naturalna selekcja.nie zlecono dodatkowych badań , po prostu tak się zdarza.gosia1992 wrote:A co lekarz powiedział po pierwszym transferze jak się nie udało ? Zlecił dodatkowe badania ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 22:42
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
9 lipca. Będę dokładnie w 13+0 tygodniumorganaa wrote:Paulcia kiedy masz prenatalne? bo Ty masz chyba tydzień starszą ciążę od mojej

udało mi się termin dostać, a Ty? Jak się czujesz?
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
czuję się ok, upały mnie wykończą, ale ja je źle znoszę z ciążą czy bez niej także taka moja uroda

własnie muszę się umówić, w środę pomęczę lekarza, żeby wskazał jakiś termin orientacyjjny, bo na razie to mi powiedział jedynie, że między 11 a 14 tygodniem ciąży, ale nie powiedział, który ja mam tydzień - i bądź tu człowieku mądry
na wydruku w zeszłym tygodniu było 7 tydz. 5 dzień
boję się tych badań strasznie
-
Ja też się boję ale cóż zrobię , ja mam w piątek jeszcze badania genetyczne pod kątem trombofili więc wyniki dojdą jakoś do czasu prenantalnych , zobaczymy.morganaa wrote:czuję się ok, upały mnie wykończą, ale ja je źle znoszę z ciążą czy bez niej także taka moja uroda

własnie muszę się umówić, w środę pomęczę lekarza, żeby wskazał jakiś termin orientacyjjny, bo na razie to mi powiedział jedynie, że między 11 a 14 tygodniem ciąży, ale nie powiedział, który ja mam tydzień - i bądź tu człowieku mądry
na wydruku w zeszłym tygodniu było 7 tydz. 5 dzień
boję się tych badań strasznie 
Ja kiedyś mogłam wylegiwac się na słońcu a od zeszłego roku normalnie katastrofa. Pół godziny na słońcu i zdycham, teraz uciekam u chowam się przed słońcem
nie martw się damy radę
czyli dziś masz 8+5?
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia ja na te wszystkie wyniki u gematologa czekalam 6 tygodni
oby u ciebie szybciej bylo! Mi z gory powiedzial ze czas czekania na wyniki to ok 6 tygodni i mam zrobic nowy termin na za ok 6tyg

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko Kochana myślę, że stes Cię zjadaciasteczko82 wrote:Hej. - cała noc nie przespana - nie mogłam zasnąć plus zle sie czułam (dreszcze, jakieś jakby leki, serce waliło, poty).
Czy to normalne ??
dodatkowo pewnie pogoda nie pomaga, ja wiem, ze to zabrzmi jak science fiction w tej sytuacji, ale musisz, po prostu MUSISZ znaleść sposób, żeby "odpuścić" nerwy <przytul>
i żeby wiarę znaleźć
Zobacz jak w sumie niewiele nas "różni", ja mam 33 lata, nie mam dzieci, mam niskie AMH, wykrytą podczas IUI endometriozę, na dodatego mój niemąż mial 0% plemników o prawidłowej budowie i cuda się zdarzają
Oczywiście, że można powiedzieć, że jestem wyjątkiem od reguły, ale może zabrzmię naiwie, ale wierzę, że dużo jest w naszej głowie i nastawieniu, ja wierzyłam, że się uda!! Oczywiście byłąm w tym ostrożna, bo się bałam porazki jak każda z nas, ale w duchu wierzyłam
mimo że ateistka ze mnie totalna 
Trzymaj się maluchu!! i wiary wiary - proszę
KasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA Ty jesteś teraz na etapie stymulacji prawda? u mnie niestety tez nie było wtedy lekko, miałam straszne mdłości, totalny brak apetytu i czulam się jakby czołg po mnie przejechał, ale to minieciasteczko82 wrote:Inka - dziękuje - spróbuje .. ale objawy fizyczne niestety mnie dziś dobiły - kręci mi się w głowie (wcześniej czułam się jak pijana i miałam napady śmiechu) potem zaczął się koszmar w nocy ...
Natomiast jeśli te dreszcze czy przyspieszone serucho Cie niepokoi to skontaktuj się z lekarzem, bo może nie powinnam lekcewarzyć, może to skutek uboczny i trzeba jakoś zareagować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 06:15
-
nick nieaktualnyinka1985 wrote:A Ty jesteś teraz na etapie stymulacji prawda? u mnie niestety tez nie było wtedy lekko, miałam straszne mdłości, totalny brak apetytu i czulam się jakby czołg po mnie przejechał, ale to minie
Natomiast jeśli te dreszcze czy przyspieszone serucho Cie niepokoi to skontaktuj się z lekarzem, bo może nie powinnam lekcewarzyć, może to skutek uboczny i trzeba jakoś zareagować.
No pikawa taka że szok, plus dreszcze, drgawki jakieś, poty- czuć że lek działa na mózg .. teraz lepiej ale boję się nocy.. nie dam rady nie spać kilka dni.. a przecież nie pójdę na zwolnienie
-
nick nieaktualnyTo może coś na uspokojenie by pomogło? ja bym na Twoim msc skontaktowala sie z lekarzem i spytała czy możesz coś brac na własną rękę, jakies ziołowe uspakajające albo, zeby przepisał Ci relaniu, to będziesz po tym spala jak dzieckociasteczko82 wrote:No pikawa taka że szok, plus dreszcze, drgawki jakieś, poty- czuć że lek działa na mózg .. teraz lepiej ale boję się nocy.. nie dam rady nie spać kilka dni.. a przecież nie pójdę na zwolnienie

dziewczyny dostawaly po transferze, więc wydaje mi się, ze przed też nie ma żadnych przeciwskazań.
-
Och! Przyda sięinka1985 wrote:Tolerancyjna trzymam dziś mocno za Ciebie &&&
dużo dobrej energi wysyłam 

Bardzo dziękuję i normalnie łykam te dobre fluidy
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Ciasteczko zrób tak, jak radzi Inka
Skontaktuj się z lekarzem.
Przecież dla kropka musisz być w dobrej kondycji
Mam nadzieję, że niedługo u Ciebie się poprawi... Życzę Ci tego bardzo bardzo
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Ciasteczko powiedz lekarzowi co się dzieje. Ja podczas stymulacji (jak doszedł menopur) dzień i noc w łazience siedziałam, rewolucja masakryczna, nie mialam siły się nawet podnieść i lekarz kazał odstawić lek bo widocznie taki skutek uboczny miałam
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
e_mil_ka wrote:Zalezy czy idziesz na cyklu natiralnum czy sztucznym.
Na naturalnym nie bierzesz nic do owulacji a potem ja np. mialam 2×1 duphaston.
Sztuczzny cykl od 2 dc estrofem az do czasu uzyskanua odpowiedniego endometrium a potem oprocz estrofemu mialam duhaston i crinone.
Aha.
Z moim przeczuciem beta 18.06 tez bedzie <2, odstawiam leki i 2 cykle mam miec przerwy i kolejny transfer.
Bardzo bym chciała żeby kolejny się udał.
A poradzcie mi co jesc przed transferem , jakąs specjalną dietę przez 2 mce, mogłabym sie lepiej przygotować. Wiadomo folik bedę łykać dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 07:02