X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Paulcia ja na te wszystkie wyniki u gematologa czekalam 6 tygodni ;) oby u ciebie szybciej bylo! Mi z gory powiedzial ze czas czekania na wyniki to ok 6 tygodni i mam zrobic nowy termin na za ok 6tyg
    Ja robię u genetyka i w zeszłym roku czekałam 2-3 tyg na wyniki więc mam nadzieję że szybciej będą.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Tolerancyjna łykaj łykaj ;) mam teorię, że przy mojej becie jestem w stanie zarazić ciążą, więc uważaj - mam Cię na celowniku :D :D :D
    Haha :) STRZELAJ :D
    A rykoszetem traf resztę dziewczyn z forum :P

Paulcia28, inka1985, Waleczna, asias, KasiaŁódź, Onia, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Haha :) STRZELAJ :D
    A rykoszetem traf resztę dziewczyn z forum :P
    Inka! Strzelaj! Byle celnie! (Może być na wylot, tak dla pewności :-) )

inka1985 lubi tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna jestem z Tobą☺.Życze powodzenia☺

Ciasteczko, jeśli tak źle przechodzisz stymulację skontaktuj się z lekarzem, na pewno coś zaradzi.

Inka strzelaj, strzelaj

Życzę wspaniałego dnia ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 08:30

tolerancyjna lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Aife Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) jeszcze się bardzo nie udzielam, ale non stop was podczytuje;) mam takie pytanie: wizytę w klinice mam w 25 dniu cyklu (cykle 28 dniowe) czy jeśli mam aktualne badania które robiłam do iui prócz FSH... myślicie że lekarz pozwoli mi podejść od razu? Czy bd czekać kolejny miesiąc? Powiedzcie mi jak to u was było bo myśl o tym że będę czekać kolejny miesiąc spędza mi sen z powiek...

Bajka_88 lubi tę wiadomość

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Cześć dziewczyny:) jeszcze się bardzo nie udzielam, ale non stop was podczytuje;) mam takie pytanie: wizytę w klinice mam w 25 dniu cyklu (cykle 28 dniowe) czy jeśli mam aktualne badania które robiłam do iui prócz FSH... myślicie że lekarz pozwoli mi podejść od razu? Czy bd czekać kolejny miesiąc? Powiedzcie mi jak to u was było bo myśl o tym że będę czekać kolejny miesiąc spędza mi sen z powiek...

Witaj!
    Wszystko zależy od tego jakim protokołem stymulacji będziesz szła. Do tego lekarz może zdecydować o włączeniu antykoncepcji na miesiąc przed stymulacją. Wszystko zależy od Twoich wyników i decyzji lekarza.
    Ja np. podchodzę do drugiego in vitro. W pierwszym miałam krótki protokół i wtedy zaczynałam stymulację od 2 dc. Z kolei teraz idę długim, od 22 dc mam gonapeptyl na wyciszenie jajników. I po 16 dniach brania gonapeptylu (10 dnia nowego cyklu) zaczęłam stymulację.
    Ważne jest czy masz wszystkie badania wymagane przed in vitro. Bo nie wiem co miałaś zlecane przed inseminacją.
    I pamiętaj, że pośpiech nie jest tutaj dobrym doradcą. Czasami lepiej poczekać miesiąc żeby wszystko na spokojnie ogarnąć.
    Powodzenia!

Aife lubi tę wiadomość

• Roztoczanka Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzis bardzo żle sie czuje, bardzo boli mnie dół podbrzusza :( prawie jak na @.
    A może w innym dniu beta wzrośnie ? Były kiedykolwiek takie przypadki ? Hm juz sama nie wiem :(
    Ale małpa przyjdzie dopiero gdy odstawie leki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:19

• Aife Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Witaj!
    Wszystko zależy od tego jakim protokołem stymulacji będziesz szła. Do tego lekarz może zdecydować o włączeniu antykoncepcji na miesiąc przed stymulacją. Wszystko zależy od Twoich wyników i decyzji lekarza.
    Ja np. podchodzę do drugiego in vitro. W pierwszym miałam krótki protokół i wtedy zaczynałam stymulację od 2 dc. Z kolei teraz idę długim, od 22 dc mam gonapeptyl na wyciszenie jajników. I po 16 dniach brania gonapeptylu (10 dnia nowego cyklu) zaczęłam stymulację.
    Ważne jest czy masz wszystkie badania wymagane przed in vitro. Bo nie wiem co miałaś zlecane przed inseminacją.
    I pamiętaj, że pośpiech nie jest tutaj dobrym doradcą. Czasami lepiej poczekać miesiąc żeby wszystko na spokojnie ogarnąć.
    Powodzenia!
    Miałam
    USG sutków
    Anty hbc,HIV,vdrl, cytologia, chlamydia,ureoplasma,mycoplasma,
    Toxoplasmoza
    Nie miałam np morfologii..i zastanawiam się czy przez wizytą nie iść zrobić na własną rękę?

ganns65ge86jk8bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife może lepiej poczekaj co lekarz zleci, może trzeba będzie zrobić np. kariotypy na które czeka się trochę czasu.

• asias Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Miałam
    USG sutków
    Toxoplasmoza
    Nie miałam np morfologii..i zastanawiam się czy przez wizytą nie iść zrobić na własną rękę?
    A miałaś robione AMH?, często w zaleznosci od jego wartości lekarz dobiera protokół i dawki leków do stymulacji, po za tym wtedy często jest refundacja na te leki :). W sumie to zależy od kliniki jakich badań wymagają przed in vitro, u mnie części tych co wypisalas nie wymagają, a skupiają się na innych jeszcze.

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna trzymamy ✊✊ i czekamy na wieści ;)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-in
    U nas nie bedzie do trzech razy sztuka, z 6 zapłodnionych przetrwały tylko dwie. Jedna próba nieudana. Także gramy mecz ostatniej szansy. Fakt mamy jeszcze 9 oocytów. Ale koszta.... :(.

Gosia, bardzo mi przykro :(

Ninkali - gratki i pięknego przyrostu życzę :)

Byliśmy u doktorka, dalej wcinamy Metypred, plus inne cukierki, w tym Relanium. Transfer 16 czerwca.
    Nie czuję nic... znieczulica totalna. Tylko ten cholerny strach :(
    Do drugiego ciro podchodzę już na zimno. Czego się nauczyłam po poprzedniej porażce?? Nie cieszyć się z powodu pozytywnej bety, do czasu kiedy nie ma przyrostu. Może potem mniej będzie boleć... diabli wiedzą.
    Proszę tylko o kciuki i pozytywne myśli. Wiem, że na was mogę liczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:49

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Aife Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    A miałaś robione AMH?, często w zaleznosci od jego wartości lekarz dobiera protokół i dawki leków do stymulacji, po za tym wtedy często jest refundacja na te leki :). W sumie to zależy od kliniki jakich badań wymagają przed in vitro, u mnie części tych co wypisalas nie wymagają, a skupiają się na innych jeszcze.
    Tak amh zrobiłam i czekam na wynik- rok temu był w normie więc mam nadzieję że nic się nie zmieniło;)

ganns65ge86jk8bk.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie rację i faktycznie poczekam do wizyty... rozumiem że większość z was miała miesiąc na zrobienie badań etc zanim rozpoczęła in vitro? Myślałam że wskoczę tuż po iui...ale chyba muszę się nastawić że jednak mi się to nie uda :/

asias lubi tę wiadomość

ganns65ge86jk8bk.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Może macie rację i faktycznie poczekam do wizyty... rozumiem że większość z was miała miesiąc na zrobienie badań etc zanim rozpoczęła in vitro? Myślałam że wskoczę tuż po iui...ale chyba muszę się nastawić że jednak mi się to nie uda :/
    Nie ma się co nastawić negatywnie, bo bardzo możliwe, że zaczniesz od razu jeśli wymagane badania masz ważne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:41

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Miałam
    USG sutków
    Toxoplasmoza

Ja myślę, że najlepiej jak poczekasz do wizyty, bo każda klinika ma różne wymagania.
    Ja poza tym co masz zrobione, miałam przed in vitro: aktualne AMH i FSH- ważne do refundacji, do tego glukoza, TSH, jonogram, morfologia, APTT, INR, badanie ogólne moczu, grupa krwi, anty-HCV, Hbs-Ag, różyczka, cytomegalia, aktualne posiewy. Chyba tyle.

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:

Gdybyś miałam mieć krótki protokół bez antykoncepcji to jest szansa, że się wyrobisz z badaniami do 2 dc i zaczniesz od razu.

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Wbity pierwszy zastrzyk ... 15 min ogrzewalam go po lodowce- czy każdy zastrzyk mam ogrzewać 15 min przed ?
    W ulotce nic nie piszą o tym; z 10 sęk trzymam w skórze jeszcze ale zawsze coś tam zostaje (plus wylatuje na początku !!) a jeszcze trzeba powietrze spuścić ... ech / czy prawidłowo ?

pojutrze włączam gonal f 300; w Pt dołączam mensinorm i pierwszy monitoring.

Siedzę teraz i ryczę.. tak się boję i wszystko mnie przerasta a nie mam nawę komu powiedzieć jak bardzo się boję!

Spokojnie Kochana. Tutaj chyba każda z nas się bała i miała chwilę zwątpienia. Jesteśmy tu po to by się wspierać.
    Przeżyiśmy coś ok 20 zastrzyków. Jeżeli masz jakieś opory przed igłą, popros męża/partnera żeby Ci robił zastrzyki. U nas to zdało egzamin. Czułam, że nie jestem w tym sama, że jednak to leczenie dotyczy nas obojga. Ja nie czaiłam się ze strzykawką w dłoni, a on to robił sprawnie i delikatnie.
    Fakt ja nie ogrzewałam zastrzyków. Masz strzykawko-ampułki ??
    Co do tego pęcherzyka powietrza. Nam pielęgniarka nie kazała go wyciskać przed podaniem zastrzyku. Powiedziała, że jest po to by wycisnąć całą zawartość strzykawki pod skórę/domięśniowo.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Aife Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Gdybyś miałam mieć krótki protokół bez antykoncepcji to jest szansa, że się wyrobisz z badaniami do 2 dc i zaczniesz od razu.
    Dziękuje :*

ganns65ge86jk8bk.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja też się boję ale cóż zrobię , ja mam w piątek jeszcze badania genetyczne pod kątem trombofili więc wyniki dojdą jakoś do czasu prenantalnych , zobaczymy.
    Ja kiedyś mogłam wylegiwac się na słońcu a od zeszłego roku normalnie katastrofa. Pół godziny na słońcu i zdycham, teraz uciekam u chowam się przed słońcem :-P nie martw się damy radę <3 czyli dziś masz 8+5?

Ja mam to samo, do tej pory mogłam się smażyć na słońcu pół dnia, a teraz zaszywam się przez cały dzień w domu w najchłodniejszym miejscu, dopiero wieczorem jakiś spacerek :) 19 czerwca mam wizytę, to też już się chyba umówię na prenatalne.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ