In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Paulcia ja na te wszystkie wyniki u gematologa czekalam 6 tygodni
oby u ciebie szybciej bylo! Mi z gory powiedzial ze czas czekania na wyniki to ok 6 tygodni i mam zrobic nowy termin na za ok 6tyg
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
inka1985 wrote:Tolerancyjna łykaj łykaj
mam teorię, że przy mojej becie jestem w stanie zarazić ciążą, więc uważaj - mam Cię na celowniku
STRZELAJ
A rykoszetem traf resztę dziewczyn z forumPaulcia28, inka1985, Waleczna, asias, KasiaŁódź, Onia, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
nick nieaktualny
-
Tolerancyjna jestem z Tobą☺.Życze powodzenia☺
Ciasteczko, jeśli tak źle przechodzisz stymulację skontaktuj się z lekarzem, na pewno coś zaradzi.
Inka strzelaj, strzelaj
Życzę wspaniałego dnia ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 08:30
tolerancyjna lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Cześć dziewczyny:) jeszcze się bardzo nie udzielam, ale non stop was podczytuje;) mam takie pytanie: wizytę w klinice mam w 25 dniu cyklu (cykle 28 dniowe) czy jeśli mam aktualne badania które robiłam do iui prócz FSH... myślicie że lekarz pozwoli mi podejść od razu? Czy bd czekać kolejny miesiąc? Powiedzcie mi jak to u was było bo myśl o tym że będę czekać kolejny miesiąc spędza mi sen z powiek...
Bajka_88 lubi tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Aife wrote:Cześć dziewczyny:) jeszcze się bardzo nie udzielam, ale non stop was podczytuje;) mam takie pytanie: wizytę w klinice mam w 25 dniu cyklu (cykle 28 dniowe) czy jeśli mam aktualne badania które robiłam do iui prócz FSH... myślicie że lekarz pozwoli mi podejść od razu? Czy bd czekać kolejny miesiąc? Powiedzcie mi jak to u was było bo myśl o tym że będę czekać kolejny miesiąc spędza mi sen z powiek...
Witaj!
Wszystko zależy od tego jakim protokołem stymulacji będziesz szła. Do tego lekarz może zdecydować o włączeniu antykoncepcji na miesiąc przed stymulacją. Wszystko zależy od Twoich wyników i decyzji lekarza.
Ja np. podchodzę do drugiego in vitro. W pierwszym miałam krótki protokół i wtedy zaczynałam stymulację od 2 dc. Z kolei teraz idę długim, od 22 dc mam gonapeptyl na wyciszenie jajników. I po 16 dniach brania gonapeptylu (10 dnia nowego cyklu) zaczęłam stymulację.
Ważne jest czy masz wszystkie badania wymagane przed in vitro. Bo nie wiem co miałaś zlecane przed inseminacją.
I pamiętaj, że pośpiech nie jest tutaj dobrym doradcą. Czasami lepiej poczekać miesiąc żeby wszystko na spokojnie ogarnąć.
Powodzenia!Aife lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki dzis bardzo żle sie czuje, bardzo boli mnie dół podbrzusza
prawie jak na @.
A może w innym dniu beta wzrośnie ? Były kiedykolwiek takie przypadki ? Hm juz sama nie wiem
Ale małpa przyjdzie dopiero gdy odstawie leki ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:19
-
Zizu87 wrote:Witaj!
Wszystko zależy od tego jakim protokołem stymulacji będziesz szła. Do tego lekarz może zdecydować o włączeniu antykoncepcji na miesiąc przed stymulacją. Wszystko zależy od Twoich wyników i decyzji lekarza.
Ja np. podchodzę do drugiego in vitro. W pierwszym miałam krótki protokół i wtedy zaczynałam stymulację od 2 dc. Z kolei teraz idę długim, od 22 dc mam gonapeptyl na wyciszenie jajników. I po 16 dniach brania gonapeptylu (10 dnia nowego cyklu) zaczęłam stymulację.
Ważne jest czy masz wszystkie badania wymagane przed in vitro. Bo nie wiem co miałaś zlecane przed inseminacją.
I pamiętaj, że pośpiech nie jest tutaj dobrym doradcą. Czasami lepiej poczekać miesiąc żeby wszystko na spokojnie ogarnąć.
Powodzenia!
USG sutków
Anty hbc,HIV,vdrl, cytologia, chlamydia,ureoplasma,mycoplasma,
Toxoplasmoza
Nie miałam np morfologii..i zastanawiam się czy przez wizytą nie iść zrobić na własną rękę?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
nick nieaktualny
-
Aife wrote:Miałam
USG sutków
Toxoplasmoza
Nie miałam np morfologii..i zastanawiam się czy przez wizytą nie iść zrobić na własną rękę?. W sumie to zależy od kliniki jakich badań wymagają przed in vitro, u mnie części tych co wypisalas nie wymagają, a skupiają się na innych jeszcze.
-
Aga-in
U nas nie bedzie do trzech razy sztuka, z 6 zapłodnionych przetrwały tylko dwie. Jedna próba nieudana. Także gramy mecz ostatniej szansy. Fakt mamy jeszcze 9 oocytów. Ale koszta.....
Gosia, bardzo mi przykro
Ninkali - gratki i pięknego przyrostu życzę
Byliśmy u doktorka, dalej wcinamy Metypred, plus inne cukierki, w tym Relanium. Transfer 16 czerwca.
Nie czuję nic... znieczulica totalna. Tylko ten cholerny strach
Do drugiego ciro podchodzę już na zimno. Czego się nauczyłam po poprzedniej porażce?? Nie cieszyć się z powodu pozytywnej bety, do czasu kiedy nie ma przyrostu. Może potem mniej będzie boleć... diabli wiedzą.
Proszę tylko o kciuki i pozytywne myśli. Wiem, że na was mogę liczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:49
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
asias wrote:A miałaś robione AMH?, często w zaleznosci od jego wartości lekarz dobiera protokół i dawki leków do stymulacji, po za tym wtedy często jest refundacja na te leki
. W sumie to zależy od kliniki jakich badań wymagają przed in vitro, u mnie części tych co wypisalas nie wymagają, a skupiają się na innych jeszcze.
Może macie rację i faktycznie poczekam do wizyty... rozumiem że większość z was miała miesiąc na zrobienie badań etc zanim rozpoczęła in vitro? Myślałam że wskoczę tuż po iui...ale chyba muszę się nastawić że jednak mi się to nie uda
asias lubi tę wiadomość
Aife wrote:Może macie rację i faktycznie poczekam do wizyty... rozumiem że większość z was miała miesiąc na zrobienie badań etc zanim rozpoczęła in vitro? Myślałam że wskoczę tuż po iui...ale chyba muszę się nastawić że jednak mi się to nie uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:41
-
Aife wrote:Miałam
USG sutków
Toxoplasmoza
Nie miałam np morfologii..i zastanawiam się czy przez wizytą nie iść zrobić na własną rękę?
Ja myślę, że najlepiej jak poczekasz do wizyty, bo każda klinika ma różne wymagania.
Ja poza tym co masz zrobione, miałam przed in vitro: aktualne AMH i FSH- ważne do refundacji, do tego glukoza, TSH, jonogram, morfologia, APTT, INR, badanie ogólne moczu, grupa krwi, anty-HCV, Hbs-Ag, różyczka, cytomegalia, aktualne posiewy. Chyba tyle. -
Aife wrote:Może macie rację i faktycznie poczekam do wizyty... rozumiem że większość z was miała miesiąc na zrobienie badań etc zanim rozpoczęła in vitro? Myślałam że wskoczę tuż po iui...ale chyba muszę się nastawić że jednak mi się to nie uda
Gdybyś miałam mieć krótki protokół bez antykoncepcji to jest szansa, że się wyrobisz z badaniami do 2 dc i zaczniesz od razu. -
ciasteczko82 wrote:Wbity pierwszy zastrzyk ... 15 min ogrzewalam go po lodowce- czy każdy zastrzyk mam ogrzewać 15 min przed ?
W ulotce nic nie piszą o tym; z 10 sęk trzymam w skórze jeszcze ale zawsze coś tam zostaje (plus wylatuje na początku !!) a jeszcze trzeba powietrze spuścić ... ech / czy prawidłowo ?
pojutrze włączam gonal f 300; w Pt dołączam mensinorm i pierwszy monitoring.
Siedzę teraz i ryczę.. tak się boję i wszystko mnie przerasta a nie mam nawę komu powiedzieć jak bardzo się boję!
Spokojnie Kochana. Tutaj chyba każda z nas się bała i miała chwilę zwątpienia. Jesteśmy tu po to by się wspierać.
Przeżyiśmy coś ok 20 zastrzyków. Jeżeli masz jakieś opory przed igłą, popros męża/partnera żeby Ci robił zastrzyki. U nas to zdało egzamin. Czułam, że nie jestem w tym sama, że jednak to leczenie dotyczy nas obojga. Ja nie czaiłam się ze strzykawką w dłoni, a on to robił sprawnie i delikatnie.
Fakt ja nie ogrzewałam zastrzyków. Masz strzykawko-ampułki ??
Co do tego pęcherzyka powietrza. Nam pielęgniarka nie kazała go wyciskać przed podaniem zastrzyku. Powiedziała, że jest po to by wycisnąć całą zawartość strzykawki pod skórę/domięśniowo.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Paulcia28 wrote:Ja też się boję ale cóż zrobię , ja mam w piątek jeszcze badania genetyczne pod kątem trombofili więc wyniki dojdą jakoś do czasu prenantalnych , zobaczymy.
Ja kiedyś mogłam wylegiwac się na słońcu a od zeszłego roku normalnie katastrofa. Pół godziny na słońcu i zdycham, teraz uciekam u chowam się przed słońcemnie martw się damy radę
czyli dziś masz 8+5?
Ja mam to samo, do tej pory mogłam się smażyć na słońcu pół dnia, a teraz zaszywam się przez cały dzień w domu w najchłodniejszym miejscu, dopiero wieczorem jakiś spacerek19 czerwca mam wizytę, to też już się chyba umówię na prenatalne.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki