In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytolerancyjna wrote:Komórki były bardzo brzydkie w obrazie. Nie wiadomo co jest przyczyną. Może źle dobrany protokół? Mają na ten temat jeszcze debatować w klinice.
-
ciasteczko82 wrote:Relacje z lek - No zero - No taśma .. ewentualnie pyt nat medyczno-ginekolog.
Misia -mam to samo.
Tolearnacyjna - przykro mi ..bardzo !!
Inka - ja przed wejściem ostatnio do gab się poryczalam - byłam sama (jak zawsze) łzy poleciały nie mogłam zapanować , mój dr widział ale nie spytał nawet ... ot cała procedura - psycholog jest w pakiecie 1 wizyta ..
Odnośnie mojej siły - No widać że gdzieś jednak jest skoro jeszcze żyje i jakoś trwam - teraz mam kumulacje depresyjno - lękową więc biadole nad sobą- ale wiecie że to też od leków.
Czy można się wycofać np bo psychicznie nie dźwigam tego ? Ale już bede spalona w tym miejscu 4 ever. I bede żałować a mój mnie zostawi .. bo on chciał na 90% a ja tylko ma 10%..
a jeśli nie teraz to nigdy i nigdy nie bede mieć dzieci ...
i nawet nie spróbuje i bede winna zawsze - tylko ja..
czemu spalona? myślisz, że Ty pierwsza byś zrezygnowałaTym to ja bym się najmniej przejmowała.
a rozmawiałaś z mężem o swoich lękach? wspiera Cię w procedurze czy tylko dziecko chcę? może warto zastanowić się nad rozwiązaniem zaproponowanym przez Inkę i Freyję?
-
asias wrote:Kur..,szok! Embriolog powiedział, że się za wolno rozwija i nie ma sensu podchodzić do transferu??
Dziewczyny ja była w takim szoku, że nawet nie wiedziałam o co pytać3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytolerancyjna wrote:Powiedział, że się źle dzieli. Cokolwiek to znaczy.
Dziewczyny ja była w takim szoku, że nawet nie wiedziałam o co pytać -
nick nieaktualnyCiasteczko teraz jak już jesteś w trakcie stymulacji to dokończ ją, potem powiedz, że chcesz zamrozić zarodki i wrócisz po nie jak będziesz w lepszym stanie. Transfer to duże obciążenie emocjonalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 14:00
inka1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytolerancyjna wrote:Powiedział, że się źle dzieli. Cokolwiek to znaczy.
Dziewczyny ja była w takim szoku, że nawet nie wiedziałam o co pytaćPrzykro mi cholernie i mam nadzieję, ze to kwestia źle dobranych leków, czy nie tak dobranego protokołu i ze znajdą na to rozwiązanie. Przytulam Cię najmocniej jak moge, bo tylko tyle mogę dla Ciebie zrobić
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:czemu spalona? myślisz, że Ty pierwsza byś zrezygnowała
Tym to ja bym się najmniej przejmowała.
a rozmawiałaś z mężem o swoich lękach? wspiera Cię w procedurze czy tylko dziecko chcę? może warto zastanowić się nad rozwiązaniem zaproponowanym przez Inkę i Freyję?Freyja, Olciaaa, Zizu87, KasiaŁódź, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Dziewczyny, jakkolwiek to zabrzmi, to ja myślę, ze trzeba dac temu spokój. Mmnie przynajmniej kosztuje to za dużo emocji, więc mówię od siebie. Ciasteczko musi to sobie sama rozważyć, w głębi serca i zdecydować co jest dla niej dobre i co jest dla niej ważne. Nie podejmiemy za nią decyzji, a wręcz uważam, że być może jeszcze bardziej namieszamy w głowie, w której nie ma porządku. Myślę Ciasteczko, że powinnaś trochę pobyć ze sobą, z mężem i we dwójkę znaleźć rozwiązanie dobre dla Was obojga. 10% na TAK, to tyle co nic
masz racje, niestety. Ciasteczko jest na innym etapie i te 10% na TAK to zdecydowanie za mało. Nasze rady tylko mogą pogłębić jej lęki, pozostaje trzymać za nich kciuki i za najlepsze dla nich decyzjeOlciaaa, Zizu87, inka1985 lubią tę wiadomość
-
KasiaŁódź wrote:Dziewczyny ja tak troszkę z innej beczki:)jutro jest 9dpt myślicie ze mogę zrobić rano betę czy poczekać do poniedziałku ?
Dostałam dwa 3 dniowe kropki☺️
Kasia, a kiedy miałaś transfer, bo wydawało mi się ze miałyśmy tego samego dnia? Jutro nie masz przypadkiem 8dpt?
Powodzenia!Ja się boję... zrobię betę dopiero w poniedziałek. Jak się czujesz?
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
tolerancyjna wrote:Powiedział, że się źle dzieli. Cokolwiek to znaczy.
Dziewczyny ja była w takim szoku, że nawet nie wiedziałam o co pytać -
Witam Kochane. Dziekuje za wsparcie.Jestem po punkcji. Czuje się w miarę ok, brzuch boli i śpiąca jestem. Przespie się troszkę, a później nadrobie posty. Pobrano mi 11 komórek i ostatecznie mamy 6 dojrzałych, czyli maksimum jakie mogę mieć do zapłodnienia, ze względu na wiek <35. Transfer stoi pod znakiem zapytania. Mam dalej wysoki progesteron 1.5 ng. Jeśli lekarz się zdecyduje to wtorek działamy, wszystko będzie również zależne od zarodków. Trzymajcie proszę kciuki, aby było jak najwięcej pięknych i dorodnych zarodków. Modlę się i błagam Boga , aby w końcu nam się udało. Pozdawiam i idę odpoczywać. Buziaki
tolerancyjna, Olciaaa, asias, inka1985, Zizu87, KasiaŁódź, MonikA_89!, e_mil_ka, Bajka_88 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Waleczna wrote:Witam Kochane. Dziekuje za wsparcie.Jestem po punkcji. Czuje się w miarę ok, brzuch boli i śpiąca jestem. Przespie się troszkę, a później nadrobie posty. Pobrano mi 11 komórek i ostatecznie mamy 6 dojrzałych, czyli maksimum jakie mogę mieć do zapłodnienia, ze względu na wiek <35. Transfer stoi pod znakiem zapytania. Mam dalej wysoki progesteron 1.5 ng. Jeśli lekarz się zdecyduje to wtorek działamy, wszystko będzie również zależne od zarodków. Trzymajcie proszę kciuki, aby było jak najwięcej pięknych i dorodnych zarodków. Modlę się i błagam Boga , aby w końcu nam się udało. Pozdawiam i idę odpoczywać. Buziaki
odpoczywaj. senność to efekt znieczulenia.
trzymam kciuki -
asias wrote:A ile dni i jakimi lekami byłaś stymulowana? Ja dalej nie mogę w to uwierzyć, oby podczas tej debaty znaleźli problem dlaczego tak wyszło i w kolejnym podejściu już było wszystko dobrze. Przytulam Cię bardzo bardzo mocno ❤
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw. Czuję się jakbym dostała obuchem w głowę. Dziś pierwszy raz podczas naszych starań się popłakałam... a myślałam, że jestem taką siłaczką3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
tolerancyjna wrote:11 dni stymulacji Menopurem 150, w 6 ds dołączono Cetrotide 0,25. Ponadto brałam Encortolon.
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw. Czuję się jakbym dostała obuchem w głowę. Dziś pierwszy raz podczas naszych starań się popłakałam... a myślałam, że jestem taką siłaczką
Tolerancyjna masz prawo płakać. Ja przeszłam to samo- złe komórki, brak zarodków. Przez kilka dni nie umiałam nic zrobić, ciągle płakałam.
Teraz podchodzę drugi raz, tym razem długi nie krótki protokół, zobaczymy jak będzie.
Trzymaj się Kochana! -
Zizu87 wrote:Tolerancyjna masz prawo płakać. Ja przeszłam to samo- złe komórki, brak zarodków. Przez kilka dni nie umiałam nic zrobić, ciągle płakałam.
Teraz podchodzę drugi raz, tym razem długi nie krótki protokół, zobaczymy jak będzie.
Trzymaj się Kochana!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 14:41
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
tolerancyjna wrote:11 dni stymulacji Menopurem 150, w 6 ds dołączono Cetrotide 0,25. Ponadto brałam Encortolon.
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw. Czuję się jakbym dostała obuchem w głowę. Dziś pierwszy raz podczas naszych starań się popłakałam... a myślałam, że jestem taką siłaczkąPodchodź jak najszybciej jak tylko będzie można, następnym razem już będzie inaczej ❤
-
asias wrote:Też myślę, że tu najlepszym wyjściem jest zmiana protokołu bądź leków, po prostu były zupełnie nietrafione, komórki nie dojrzały tak jak powinny. Sama się popłakałam
Podchodź jak najszybciej jak tylko będzie można, następnym razem już będzie inaczej ❤
Dziś jeszcze ciężko mi w to uwierzyć...
Ale już zbieram siły żeby wrócić do walki o szczęście.3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰