In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Waleczna wrote:Kobietki czekam na transfer. Embriolog poinformował ze mamy 4 blastocysty. 1 zarodek jest słabszy, ale i tak mówiła, że jest super.
Wyobraźcie sobie, że ten zarodek, który był słabszy w sobotę to jest teraz najładniejszy i najlepszy. Mały Siłacz❤ aby miał na tyle sil żeby pozostać ze mną. Trzymam kciuki z dzisiejsze bety i transfery. Powodzonka❤❤❤Waleczna lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:dziewczyny skoro jest refundacja na leki do stymulacji to moja gin mi je już taniej wypisze a raczej sprzeda, bo takie kliniki to mają swoje leki tak?
Dostajesz recepty z refundacją i możesz je wykupić gdzie tylkoe chcesz. Przy czym cena leków refundowanych jest taka sama wszędzie, gorzej z dostępnością bo nie każda apteka te leki ma- dlatego większość kupowałam w aptece obok kliniki. Z kolei przy lekach nierefundowanych np. Ovitrelle mi korzystniej wychodziło kupować obok kliniki. Za ovitrelle płaciłam 95 zł obok nOvum a u siebie ponad 140 -
Waleczna wrote:Kobietki czekam na transfer. Embriolog poinformował ze mamy 4 blastocysty. 1 zarodek jest słabszy, ale i tak mówiła, że jest super.
Wyobraźcie sobie, że ten zarodek, który był słabszy w sobotę to jest teraz najładniejszy i najlepszy. Mały Siłacz❤ aby miał na tyle sil żeby pozostać ze mną. Trzymam kciuki z dzisiejsze bety i transfery. Powodzonka❤❤❤
PowodzeniaWaleczna lubi tę wiadomość
-
Zizu87 a u Ciebie kiedy kolejna wizyta?3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Wyobraźcie sobie, że ten zarodek, który był słabszy w sobotę to jest teraz najładniejszy i najlepszy. Mały Siłacz❤ aby miał na tyle sil żeby pozostać ze mną. Trzymam kciuki z dzisiejsze bety i transfery. Powodzonka❤❤❤Waleczna lubi tę wiadomość
-
Rose7 wrote:A ja dalej nie mogę uwierzyć w mój wynik. 9 dpt - beta wynosi 95. To mój piąty transfer i pierwsza pozytywna beta. A w tym podejściu nie brałam embryglue, AH, intralipidu, accofilu i nie miałam strachingu. Żadne dodatki nie miały sensu, to po prostu musi być TEN zarodek. Do środy jeszcze stres, bo liczy się jeszcze przyrost. Ale coś w końcu się zadziało. Dziewczyny! Trzeba walczyć!
U mnie teraz też był piąty transfer, oby szczęśliwie się zakończył tak jak u Ciebie
tolerancyjna lubi tę wiadomość
-
Rose7 wrote:A ja dalej nie mogę uwierzyć w mój wynik. 9 dpt - beta wynosi 95. To mój piąty transfer i pierwsza pozytywna beta. A w tym podejściu nie brałam embryglue, AH, intralipidu, accofilu i nie miałam strachingu. Żadne dodatki nie miały sensu, to po prostu musi być TEN zarodek. Do środy jeszcze stres, bo liczy się jeszcze przyrost. Ale coś w końcu się zadziało. Dziewczyny! Trzeba walczyć!
Rose, made my dayA czy było coś wyjątkowego w tym transferze, poza tym, że bez bajerów;p no i że to TEN zarodek? wielkie gratulacje, czekam z niecierpliwością na kolejny wynik, który na pewno będzie w porządku!
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualnyDziewczyny.
Coś nie tak z tymi hormonami - moj organizm wysiada - nie dość że mdłości mnie męczą to jeszcze teraz leci ze mnie (jelita)- dosłownie - mam tez gorączkęjestem załamana
To nie może być hiper skoro mam tak niski estradiol i 1 pęcherzyk
Boje się jak cholera -
ciasteczko82 wrote:Dziewczyny.
Coś nie tak z tymi hormonami - moj organizm wysiada - nie dość że mdłości mnie męczą to jeszcze teraz leci ze mnie (jelita)- dosłownie - mam tez gorączkęjestem załamana
To nie może być hiper skoro mam tak niski estradiol i 1 pęcherzyk
Boje się jak cholera -
nick nieaktualny
-
Przed zakupem lekow, polecam zerknac na https://ktomalek.pl
lub https://www.gdziepolek.pl
Mozecie sprawdzic dostepnosc badz zamowic lek do apteki w Waszej okolicy.MAALINKAA lubi tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Mówiłam mu od samego początku i tylko przyjął do wiadomości nic więcej. O tych nowych (dzis)nie mówiłam
A co miałaś ???co to było ?? -
nick nieaktualnyMarzenka85 wrote:Biegunka, wymioty, gorączka. Brałam najpierw gonapeptyl i gonal - było ok, jak doszedł trzeci - menopur to zaczęła się masakra i musiałam odstawić. Mimo odstawienia stymulacja się powiodła. I umie też bym niski estradiol a z jednego jajnika pobrali 12 oocytów
Ja na wszystkich lekach jestem od piątku- gonapeptyl gonal 300 dziennie i mensinorm.
Ale u Ciebie pewnie było je widać na usg - u mnie wczoraj dostrzegł 1 mały a estradiol po przeliczeniu mam 195
Ty miałaś hiper czy to była reakcja na lek ?
-
Bea_ wrote:Punkcja w czwartek. Trzymajcie kciuki!!!
Już trzymam! Daj znać koniecznie!Bajka_88 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualny
-
Ty miałaś hiper czy to była reakcja na lek ?[/QUOTE]
Reakcja na lek, przy niskim estradiolu hiperka raczej nie wystąpi. -
nick nieaktualnyMarzenka85 wrote:Ty miałaś hiper czy to była reakcja na lek ?
Też tak uważam .. No nic - musze wycierpieć swoje
Dobrze ze jestem jednak w domu.
W ogóle to wyglada jak grypa (!!!).
Dziękuje Ci.
A na usg było widać te wszystkie pecherzyki (przy niskim estradiolu)?
-
aga_ni wrote:Rose, made my day
A czy było coś wyjątkowego w tym transferze, poza tym, że bez bajerów;p no i że to TEN zarodek? wielkie gratulacje, czekam z niecierpliwością na kolejny wynik, który na pewno będzie w porządku!
Poprzednie transfery miałam po stymulacji gonalem f i wyprodukowałam wtedy ponad 30 pęcherzyków, dojrzałych 16, 7 zarodków. A teraz stymulacja menopurem i efekt - 10 pęcherzyków, 10 dojrzałych i 6 zarodków. Jedyna różnica
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216